Bobocei de sept-oct 2012 (14)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna dimineata gagici

In weekend nu prea ma prindeti in fata calculatorului; noroc cu pauzele de la munca

Ma bucur ca aud ca mamicile care au fost la morfo sunt bine! Multa multa sanatate tuturor mamicilor si burticilor!

Cursuri da, ne gandim si noi sa facem. Am vazut ca se organizeaza si la Elias (free of charge) dar inca ma mai interesez. Are cineva vreo recomandare? Mamici care poate au fost deja sau care au prietene participate la astfel de cursuri?

Bob, eu nu am auzit nimic de renovari la maternitatea Elias. Stiu ca la departamentul de bacteriologie tocmai se termina renovarile. Dar vineri ma duc la dr si intreb. Asa ca vineri vom avea vesti proaspete!

Sa avem o saptamana insorita

21+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Fetelor, am trimis pe adresa de gmail indicata de Anidaz, sept.oct.2012@gmail.com, ce materiale aveam eu la idemana, in speranta ca va vor fi utile acum sau cand veti avea timp sa le cititi. Pentru cele care vor sa le vada, parola o primiti prin PM de la mine (mi-a dat-o Anidaz) sau chiar de la ea.

Tzuki: Am specificat mereu ca nu am citit, tocmai pentru a nu crede nimeni ca ma dau desteapta si sa creada cineva ca dreptatea e la mine, ci pur si simplu ca imi spun punctul de vedere ca orice alta persoana care are deja un copil si a aflat cate ceva, a incercat cate ceva si asteptand un contraargument care sa imi darame temerile. M-a mahnit remarca ta cu privire la faptul ca imi permit sa emit o parere, desi nu am timp de citit. Cred ca de asta suntem aici, sa vorbim, sa ne sfatuim, sa ne spunem ce am auzit, incercat sau citit. Daca tu crezi ca doar dupa ce ne informam putem scrie ceva, s-ar putea sa moara odiseea aceasta. Nu citesc nu ca nu vreau, ci pentru ca am vazut ca sunt niste pagini bune de citit si ca nu am timp suficient de stat la calculator. Citesc destul, dar cand stau in pat si o adorm pe Iulia sau cand incerc sa atipesc si eu langa ea, sa ii ofer putin odihna lui bebitza din burtica. Chiar acum citesc ceva foarte interesant, va recomand si voua: "Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor" - Gary Chapman, Ross Campbell. Chiar vreau sa stiu mai multe despre autodiversificare, de la fetele din odiseea anterioara am prins doar ideea ca aceasta presupune sa il lasi pe copil sa aleaga ce ii place, nu si ca ii dai mancarea ca atare, nepasata. De aceea a fost ceva nou pentru mine si am combatut ideea cu argumentele pe care le vedeam eu. Nu te-am combatut pe tine, ci ideile mentionate de tine si nu doar de dragul de a o face, ci sperand ca imi vei da un contraargument care sa imi schimbe optica. Pana acum insa nu ai reusit sa imi clintesti opinia pentru ca ultimele argumente transmise consider ca nu stau in picioare. Chiar daca i-am dat pasat marul, tot i l-am aratat cum arata intreg si i l-am dat sa se joace cu el, sa il simta, sa il miroasa, sa vada diferenta fata de cel din pozele din carti etc. I-l dadeam pe razatoarea de sticla in fata ei, de multe ori si ii spuneam de ce nu i-l dau asa, ca inca nu poate sa muste si sa mestece, ca are nevoie de dintisori. Cand a inceput sa mestece bine, am inceput sa ii dau fructele ca atare, chiar daca a manca un mar dureaza o ora, nu am continuat sa ii dau pasat din comoditate. Cu ce ajuta un copil ca musca la 7 luni si nu la un an si ca pana atunci trece printr-un stadiu intermediar, eu nu inteleg. E ca si cum ai spune ca nu ii arati catelul in carte, ca trebuie sa i-l aduci acasa sau sa duci copilul pe strada sa il auda, vada etc. Fiecare etapa are farmecul propriu si orice fel de informatie il ajuta, oricand vine. Insa sanatatea stomacului nu ti-o reda nimeni, in caz ca ceva va fi afectat. Bine, vei spune ca nu e sigur ca ii dauneaza alimentele inghitite bucati mai mari decat digera stomacul. Asa e, stim doar ca stomacul se maturizeaza treptat, de aceea diversificarea nu incepe imediat dupa nastere, dar de ce sa risc si sa nu o iau treptat? Iar experienta a doi copii nu e lege, fiecare copil e altfel, are gusturi proprii, personalitate proprie, nu e cazul sa generalizam. Si Iulia a fost diversificata, dar fructele ii plac in continuare, nu le refuza, din contra, daca mananc eu fructe altcandva decat cand e masa ei de fructe, nu pot sa nu ii dau si ei, ca ma asalteaza. Si dupa ce a baut 240ml lapte si a mancat niste branzica si cascaval, daca ma vede ca mananc un mar, e prima care isi cere dreptul :) Cu legumele insa nu se omoara, insa carnea e preferata ei si atunci ii dau de fiecare data bucata de leguma insotita de bucata de carne si atunci accepta orice leguma. Si ne-am propus sa nu auda ce nu imi place mie, ce nu ii place sotului, incat sa nu ajunga sa copieze, cum sunt tentati copiii sa imite parintii.

Gata, inchei si eu cu acest subiect, intr-adevar, nu are rost sa mai discutam acum, vom vorbi la momentul potrivit.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

19 +

Mergi la inceput

Eu inainte de prima nastere am participat la cursuri pentru parinti la Filantropia, dar nu stiu daca se mai organizeaza si acum. Erau gratuite si foarte ok, aveau si invitati de la firme de recoltare de celule stem, firme care imparteau materiale promotionale etc, iar cursurile erau tinute de moasele din spital, rand pe rand alta moasa prezenta cursul, iar la final se facea si un tur de spital, indiferent daca participantii doreau sa nasca acolo sau in alt spital. Era ca un curs de promovare. Pentru informatii, puteti suna la 021/318 89 30 – centrala Filantropia si cereti sa va dea undeva unde sa aflati. In caz ca centralista nu stie, cereti la sala de nasteri, ca acolo sunt moasele si vi se spune sigur (nu deranjati, se ofera fara probleme informatii de acolo, cand sunt medicii de garda etc). Sotul a primit si o diploma cu ajutorul careia a obtinut de la serviciu niste zile in plus de concediu dupa nastere(parca 15 zile, dar nu mai stiu sigur).

19 +

Mergi la inceput

Patricbebe: Ramasese ca revin cu niste intrebari cu privire la prima ta reteta transmisa: supa cu iaurt se pune si pe foc, sa se proceseze putin oul sau amesteci ingredientele reci si apoi o incalzesti doar cat sa o pui in farfurie calda? Daca o lasi pe foc mai mult, cam cat timp si la ce foc (banuiesc ca mic de tot, dar spune-ne tu). Apoi, ai incercat sa faci pachetelele acelea din aluat umplute si cu alte chestii: branza, sunca, ciuperci etc? Cred ca ar fi bune... Oare se patrund si la cuptor, nu numai prajite, sa fie mai sanatoase? Si chiar si prajite, cred ca pot fi consumate si ca atare, nu? Adica nu scufundate in supa de iaurt, ci crocante si caldute, imdiat dupa prajire. Si inca o intrebare, pentru ca descrierea ta de la fiecare poza a fost foarte exacta, mai vreau o clarificare, sa nu am dubii deloc: cata apa pui la aluat (macar aproximativ, un pahar, doua), impreuna cu 700g faina si sare? frumos si mai asteptam si alte retete!

19 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Elfica, ai inteles total anapoda.

daca mie mi se cere parerea despre hermeneutica textelor sapientiale o sa ridic din umeri si o sa citesc un pic despre ce inseamna astea. cu siguranta in urma unui studiu, mai superficial sau mai amanuntit, o sa am o parere. buna, rea, in acord cu altii sau nu. dar acum, de ex., nu am nicio parere, ca habar n-am ce-s alea, mi-a picat expresia intamplator sub ochi acum 5 min.
faptul ca tu nu stii ce e autodiversificarea nu e mare branza, dar esti impotriva ei desi nu stii despre ce e vorba. autodiversificarea presupune din start sa uiti ce e ala blender/mixer.

eu acum am aruncat bomba, am explicat in ffff putine cuvinte (rau, mai bine stateam la un loc!) in ce consta si asta la cererea lui Anne Mary. ce sa zic, netul e plin de informatii corecte privitoare la metoda, cine vrea sa afle, are de unde. eu am vrut, am aflat, am experimentat si sunt deplin multumita. voi face la fel si la al 3-lea copil si am singurul regret ca nu am stiut despre metoda la primul copil.
ca voi cititi (sau nu) despre autodiversificare, chiar nu ma priveste pe mine. ca o s-o aplicati sau nu sau ca vi se pare potrivita sau nepotrivita ca metoda, iar nu e problema mea. eu mi-am facut cumva datoria de constiinta de a va pune in contact cu termenul. accesul la informatie e vast, asa incat orice nelamuriri ati avea puteti afla.

prin urmare, nu duc o campanie de popularizare a metodei. spun doar ca exista si metoda asta si s-ar putea sa va placa.

discutia nici macar nu e despre diversificare si subiectul devine unul deloc constructiv. ma retrag.

Mami de D mare (4 ani si 8 luni) si d mic (1 an si 11 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Stiu ca la un moment dat erau persoane interesate de decorarea peretilor camerei copilului, poate va ajuta oferta aceasta: http://www.lipeste.com/camera-copilului.html, existand si o promotie activa in prezent, care va ofera o reducere consistenta: http://www.kuponiada.ro/deal-3010.html?utm_source=newsletter-Bucuresti-20120528&utm_medium=email&utm_content=Bucuresti+%2820120528%29+60%25+reducere+la+stickere+de+perete%2C+auto+si+laptop+%2F+Mananca+sanatos+cu+vasele+Yena+%2F+Monopoly+%2F+Rinocorectie&utm_campaign=Newsletter-Bucuresti.

Ok, incheiem discutia, pacat ca nu putem discuta civilzat in contradictoriu, fiecare spunandu-si argumentele, cum am incercat initial si nu vedeam incrancenarea ta. Insa totul s-a rupt de cand ai spus tu ca nu am dreptul sa emit o opinie pana nu citesc. Nu am spus deloc ca nu sunt de acord cu autodiversificarea, ca altfel nu mai doream sa citesc. Nu sunt de acord cu un principiu al acesteia, adica datul mancarii nepasate de la inceputul diversificarii. Cred ca orice persoana pe care o intrebi poate sa spuna ce crede despre asta acum, ca a aflat cate ceva, nu e un subiect total necunoscut pentru nimeni, poti raspunde din instinct si din cunostintele anterioare. De aceea mi-am permis sa raspund, nu cred ca vorbeam despre un subiect despre care nu stiam nimic si puteam emite opinii numai daca ma documentam in prealabil. Cand vorbim despre olita va trebui ca cine emite o parere sa fi citit carti despre asta, nu va putea spune din propria experienta sau din cum vede x problema respectiva? Nu suntem la sustinerea tezei de doctorat, ci doar discutam si ne spunem parerile. Eu, cel putin, asa fac! Daca am inteles gresit si e un curs de predare a cunostintelor, ma retrag si doar va citesc, ca nu ma simt profesoara. Fiecare citeste tot si isi formeaza propria viziune.

Iertare ca te-am incomodat sau deranjat cu parerea mea nedocumentata! Si, mai ales, iertare tuturor burticilor pentru sentimentul neplacut indus prin aceste discutii care s-au dorit a fi constructive.

19 +

Mergi la inceput

Burtici cu hormonei, lasati la o parte divergentele Uite cate-o floare pentru fiecare

In alta ordine de idei, multumesc ca m-ai adaugat Tzuki! Aceeasi rugaminte o am si eu pentru toate fetele, ramaneti aici, pe FB nu e foarte usor de urmarit si am pierde multe info.

Va urez pofta buna!

21+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kytana

Burtici cu hormonei, lasati la o parte divergentele Uite cate-o floare pentru fiecare

In alta ordine de idei, multumesc ca m-ai adaugat Tzuki! Aceeasi rugaminte o am si eu pentru toate fetele, ramaneti aici, pe FB nu e foarte usor de urmarit si am pierde multe info.

Va urez pofta buna!

21+ cu

pai ce se poate spune aici si dincolo nu? :)

eu zic ca e chiar mai usor, putem salva documente separate si le gasim cand avem nevoie de ele.
uite, sunt aproape convinsa ca atunci cand va fi momentul diversificarii nimeni n-o sa se intoarca la capitolul 12-13-14 din odiseea sarcinii, ci intrebarile vor fi atunci, cand deja ce s-a discutat pana acum s-a uitat de mult.
asa, dincolo am putea sa facem un document cu ce ni se pare util si il salvam la documente. cine are nevoie de informatia cu pricina il gaseste imediat, nu cauta in urma.

Elfica, imi pare rau ca nu suntem pe aceeasi frecventa, cu siguranta ai inteles gresit totul. probabil e deformatie profesionala la mine, mie nu-mi sunt de ajuns afirmatiile, eu vreau argumente logice, nu clisee. imi pare rau ca am pus la indoiala capacitatea ta de a extrapola un subiect pe care recunosti singura, nu l-ai studiat. si imi pare rau ca te-am indemnat sa citesti ma multe, daca acest lucru te vexeaza.
ce rau imi pare ca nu m-a trimis si pe mine nimeni sa citesc in 2007...cand am avut primul copil. imi vine sa mor de nervi. dar na, suntem persoane diferite, eu pe forumuri rar caut experienta altora (si atunci, doar punctual), cat idei care sa ma faca sa sap dupa informatii. no offence, pt nimeni!

Mami de D mare (4 ani si 8 luni) si d mic (1 an si 11 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Elfica scriu aici ca poate mai e cineva care are nelamuriri. Oul bautut bine se pune in iaurt inainte sa ajunga pe foc, se tine apoi la foc rezonabil, atat cat sa nu se prinda sau afume iaurtul, cam 10 minute timp in care amesteci in permanenta. Oul are rolul sa ingroase putin iaurtul, inchizi focul atunci cand a capatat o consistenta mai groasa.
Cantitatea de apa pentru aluat e variabila, depinde mult si de faina si cat absoarbe ca sa poti avea la final un aluat bun cat sa fie intins. Incearca sa ai langa tine un pahar cu apa si pui cate putin pana obtii aluatul, oricand mai poti pune dar de scos nici gand
Gogosiciele cred ca se pot face foarte bine si la cupor atat timp cat le mai intorci si incerci sa vezi gradul de patrundere. Cat despre alte umpluturi, the sky is the limit, cu branza nu ar mai merge puse in supa de iaurt dar restul cred ca ar da foarte bine. Mancate separat de iaurt, eu prestez din plin cand le prajesc asa ca merg simple foarte bine sau cu o salata.

24w cu Ilaria

Mergi la inceput

Este mai greu de urmarit o conversatie pe FB. Sunt de acord cu tine ca doc-urile sunt mai usor de tinut acolo, dar macar aici stii unde ai ramas cu cititul, acolo nu prea ai cum...

Cum vreti voi pana la urma

21+ cu

Mergi la inceput