Bravo Andra,Cuchilici,Gabiko!Mai-Iunie'12(55)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Si mai am un stres
Vin si cumnata cu nepotul. Amandoi sunt raciti bocna, iar cumnata are si conjunctivita
Cand i-a zis ieri Andrei sa nu vina si cumnata ca poate-mi da raceala, soacrama a zis ca stai mama linistit ca doar nu-i sufla in gura

Deea 37+ cu
sa rezist cu Victoras dragalas la purtator inca 1 saptamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Buna dimineata! Of, Deea, cum a reusit sa-si bage surubelnita asa nasol?... Bietul de el. A fost la urgente? Osul nu e afectat? Ca sa poata spala vasele, isi poate trage peste deget, peste bandaj, un deget de manusa chirurgicala. Si gata, l-ai pus la treaba.
Succes cu soacra, neoptul si cumnata. Daca e racita de mai mult de 2-3 zile nu mai e contagioasa. Sa ne povestesti cum a fost la intrevedere.

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Neata, fetelor!

Felicitari Andra!!!

Felicitari Cuchilici!!!

Felicitari Gabiko!!!

Sa va traiasca bebeii sanatosi si voiosi!

Mai dar vad ca nu v-a fost deloc dor de mine zilele astea. Am citit vineri seara ce s-a mai intamplat, dar n-am mai apucat sa scriu ceva ca mi-a cazut netu fix la final. Eu am fost joi cu parintii mei la Baby Expo, am alergat pe acolo ca nebuna(mama tot zicea ca nu reuseste sa tina pasul cu mine) si m-am obosit ingrozitor. Inainte sa plecam abia mai mergeam. Am cumparat un marsupiu Manduca, asta fiind dedicatie pt sotul. S-a bucurat la gandul ca o sa poata sa-l ia cu el pe piticot in excursiile lui prin natura. Am mai luat un carusel muzical pentru patut si niste jucarioare de atarnat la carucior. Bine, toate astea au fost cadou de la bunici(parintii mei). Vineri am fost cu ei la Ikea, iar m-am obosit teribil si seara m-a apucat stresul ca daca nasc? Sambata dimineata am avut control la gineco si m-au luat gandurile ca daca gaseste doctorita semne ca nasc si ma tine acolo sa livrez pustiul? Asa ca sambata cam cu noaptea in cap m-am pus sa-mi fac bagajul pt maternitate de sculasem toata casa in picioare ca poate nasc.
La control a fost bine, nu era cazul de nascut, dar nici nu am primit o prognoza despre cand s-ar putea intampla. Poate pentru ca doctorita e constienta ca asemenea previziuni nu prea sunt posibile, se poate schimba radical situatia de la o ora la alta. Bebe e bine, aparatul l-a aproximat cam la 3250g, dar dr zice ca dupa burta e ceva mai mic, undeva pe la 3050g, pana in 3100g si ca daca il nasc peste o saptamana o sa aiba cam 3300g. N-avem nici un motiv sa credem ca nu se va putea natural. Pustiul o duce bine inauntru, are lichid de jur imprejur, placenta il mai poate sustine mult si bine. A mai coborat un pic(simteam si eu asta) dar nu mi-a zis cat...De col n-a mai zis mare lucru, sincer nici nu cred ca se mai vede la ecografie tinand cont ca bebe e mai jos. Consult local n-am facut, in schimb am facut testul de non-stres si a iesit bine. Am vorbit asa un pic de cum o sa decurga urmatoarele controale. Ne vom vedea la 10 zile pana ajung la 40 saptamani, apoi la 3 zile. In fine, n-are rost sa va povestesc tot ca sigur nu ajung la 40 saptamani. Ma gandesc daca nu urmatorul control de fapt va fi facut cand ma duc sa nasc. Parca sunt din ce in ce mai stresata la ideea ca trebuie sa mai ramana inauntru o saptamana macar si cine stie cum o fi cand mi se va declansa travaliul. Sper sa-mi fie clar, am asa un stres cu treaba asta!!!
Mai am chestii de rezolvat pana la nastere, chiar si in bagaj mai am lucruri de pus. N-am cumparat epidurala, aia mi se pare mai grav asa...Nu stiu cum sa fac sa am si toate gata si nici sa nu ma misc prea mult ca sa-l mai tin inauntru un pic.

Deea, m-ai rugat sa-mi dau si eu cu parerea aici. Chiar m-ai socat cu patania lui Andrei. Sper ca este bine acum si ca nu s-au produs leziuni urate acolo(la os sau la tendoane...)Cat despre soacra si cumnata si tot neamu care vrea sa vina la tine, eu la cat de tafnoasa sunt acum i-as repezi pe toti. Nu ai nevoie sa-ti vina musafiri care sa te puna la treaba. Hai sa fim seriosi, soacra-ta daca vrea sa te ajute atunci sa o faca pe bune. Nu sa te puna pe tine sa faci 80% din treaba. La spanacul ala cea mai grea munca e chiar cea de curatare si de spalare. Daca vrea sa te ajute cu adevarat face ea si treaba asta. Eu nu prea imi dau seama in ce relatii sunteti voi, eu nu prea imi permit sa spun socrilor sau altor rude din partea sotului sa nu vina. Insa pot sa-i spun lui ce ma deranjeaza sau ma ingrijoreaza si intotdeauna e receptiv la doleantele mele. Eu zic ca ar fi cazul sa discuti cu Andrei frumos si sa-i spui ca tu esti intr-o situatie delicata acum, ca e vorba de copilul vostru, de bunastarea lui in primul rand si ca neamurile lui or fi bine intentionate dar ca ti-ar putea face mai mult rau venind. Sa-l faci pe el sa inteleaga ca nu e o idee buna sa va vina in casa acum cumnata si copilul bolnav(care cu siguranta vor vrea sa fie serviti). Ai nevoie de liniste, mai ai atat de putin, amanati vizitele pentru mai tarziu, cand ei vor fi sanatosi si tu refacuta. Nu ai nevoie sa te obosesti, sa te stresezi sau sa fii agitata de musafiri.

Pe mine m-a obosit un pic venirea parintilor, pe de alta parte eu am insistat sa mergem incolo si incoace. Din pacate n-a mai fost timp de ajutor in casa, lucru pe care mama l-a regretat mult. Insa cat am fost noi ieri la control la gineco ea s-a pus si mi-a spalat la mana niste hainute de-ale pustiului ce le mai aveam de spalat si ne-a facut o ciorba. I-a parut rau ca n-a avut timp de mai multe, insa credeti-ma ca pentru mine a parut ajutor Dumnezeiesc! Draga de ea! E tare mandra de mine pentru tot ce am realizat, vad ca reuseste sa nu-si mai bage nasul peste tot si sincer am apreciat enorm amandoi felul in care s-au comportat aici la noi. S-au abtinut de la criticile obisnuite si chiar am simtit o sustinere sincera din partea lor(nu va pot spune cat de extraordinar e lucrul asta pentru mine). Parca as fi vrut sa mai stea, insa e mai bine sa se obisnuiasca treptat sotul si ai mei, ca nu erau ei prea buni prieteni inainte sa ne casatorim noi. Aveau tot felul de chestii de reprosat si nu au reusit sa-l vada parte din familie pana la nunta. Acum trebuie sa o luam cu usurelul sa se duca tensiunea dintre ei, dar ma bucur ca ai mei incearca acum sa se apropie de el.

In fine, v-am zapacit cu gandurile mele. Mai bine sa tin un jurnal, nu? Decat sa va innebunesc de cap cu chestii neimportante pentru topicul asta al nostru.

Ieri am schimbat si saptamana, am implinit 37 saptamani dar inca n-am schimbat semnatura.

Andreea, 36+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Aever, cum sa nu ne fie dor de tine, dar stiam ca sunt ai tai la tine si ca o sa haladuiti prin magazine, asa ca nu mai era timp si de net.
Ma bucur ca esti ok cu burtoaca, ca bb e ok acolo.
Noi o sa iesim mai tarziu, mergem la mama sa plasam matza pana ne intoarcem de la maternitate si mi-a facut socata, abia astept!!!!
Am adus scoica in casa sa vad cum arata, daca e ok si de azi dimineata baiatul sta numai in ea. Acolo si-a luat si micul dejun, o intoarce deaspura lui si zice ca e broasca testoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

DEEA,vreau si eu o cafelutza,sarumana!
Intru si eu sa felicit proaspetele mamici,ANDRA si CUCHILICI,sa fiti sanatoase si sa va bucurati de puii vostri frumosi si sanatosi!
Noi suntem...in deriva...am lasat lucrurile sa se aseze de la sine(nu ca pana acum nu le-am fi lasat)...nu ma mai plang de nik ci va spun numa ce-i important...Pana azi, la o luna de viata,bebe Constantin a luat 1,2 kg in greutate(l-am externat cu 3,4kg azi are 4,6kg) si s-a lungit cu 4 cm.E in continuare plin de bube pe fatza,e din ce in ce mai prezent,se munceste de zor sa-si ridice capul,zambeste,dar numai dupa ce suge .Iubeste baitza si masajul de dupa si inca mai scartzaie noaptea de gaze(pt care ii mai dam din cand in cand sab simplex).Abia astept sa-l botezam(pe 9 iunie).
Felicitari bebeilor care implinesc zilele astea prima lor lunitza de viata!.Sa va creasca sanatosi,ELLY,IONELU,MIRINA si acusi IOANA SI TZUKY!
BURTICUTZE FINALISTE ,sfarsit de sarcina cat mai usor va doresc!Nervi de otel..mai aveti putin si o sa va tineti minunile in brate.
MIRELLA,suntem bine asa cum suntem!.Eu tot astept o veste minunata de la tine.Pupici!
ONUTZA,munca ma mai scoate din amorteala.Dar atat...nu exagerez,ca n-am cu ce(ca si energie,ca zen,ma refer...)
Mai voiam sa va zic ceva da...la cat is de ametita...mai scriu mai incolo...
Va pup si va imbratisez pe toate!

Virginia .mami de Ioana si de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neatza fetelor!
Dau si eu un ceai cu miere si lamaie!
Anitta, am avut o bustiera din microfibra si un tricou stramt, problema a fost ca de la lipiciul electrozilor si scociul cu care i-a fixat, ma manca pielea f tare. A frecat ieri sotul la mine pana mi s-a inrosit pielea si tot nu vrea sa se ia lipiciul. Cat despre citit, s-a nimerit sa mi-l scoata sambata si a trebuit sa merg pe sectie la cardiologie, nu era asistenta de la calculator care mi l-a montat.

Elena 37+ cu Bebster AMR 2+

Mergi la inceput

Virgi, draga mea, ti pup si-ti dau oleaca de zen de vrei sa primesti, ca pe urma mi s-o duce si mie! A luat excelent Lucas in greutate!
Elena, n-ai incercat sa dai cu acetona? Ai alergie la leucoplast?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Anitta la faptul ca as putea avea alergie la leucoplast sau lipiciul lui nu m-am gandit, tot ce e posibil, ca mi se inrosise pielea in toata zona si ma manca de parca aveam raie.
Am dat cu spirt, ne-am gandit si la acetona, dar mi-a fost frica sa dau pe piele exact langa bebster, ca am avut 3 electrozi sus si doi sub sani, mai pe parti. Bine ca am scapat, sa dea Domnul sa fie bun rezultatul acum.

Elena 37+ cu Bebster AMR 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Sarcina usoara in continuare gravidutzelor.
Bun venit noilor nascuti.Sa fiti ocrotiti.
Imi cer scuze ca dau buzna in odiseea voastra dar m-am gandit ca pe cele din Bucuresti sau Ploiesti le intreseaza achizitionarea unui patut de lemn dotat cu saltea din fibra din cocos la mana a doua. Arata impecabil. Fetita mea le-a folosit doar 7 luni apoi am plecat in concediu (la bunici) unde a dormit in pat cu mami si de aici "desfraul".La intoarcere nu a mai vrut sa doarma decat in patul mare. Salteau si patul sunt ca noi.Nu sunt urme de pipi pe saltea pentru ca nu a scapat in pat iar patul se regleaza pe 3 nivele de inaltime.Le pot duce la Ploiesti la socrii pentru cineva din Ploiesti sau le livram in Bucuresti (unde locuim) daca exista doritoare.Pretul este si el de mana a doua adica 230 ron.Bonus aparatori de pat rosii cu ursuleti bej.
Cele interesate sunt rugate sa-mi dea mesaj pe PM pentru detalii.
Fotografii am pus AICI
VA MULTUMESC PENTRU ATENTIE.
SARCINA USOARA,BEBE SANATOS,MANCACIOS SI VESEL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela77a spune:

Anitta, scumpa, intr-adevar era embolie nu edem. cat priveste sfatul la condus, da mi l-ai dat, dar sincer fac o pauza cam la 2 ore de condus pentru un pipi la o benzinarie, exercitii nu prea fac, o sa incerc sa tin cont de sfat de acum incolo, desi mi-e un pic jena de ce o sa zica lumea daca ma vede pe mine ca ma intind prin parcare pe acolo. legat de doppler venos, nu stiu deloc cum stau cu timpul, dar din calcule, in vs o sa stau mai mult si poate gasesc o zi in care sa fug la is. te sun in timp util in cazul in care ma decid si are si sotul timp sa ma insoteasca, ca inca nu conduc singura in exterior, drum lung.
am vb cu sotul aseara si luna iunie arata tot asa de aglomerata si pe drumuri
1-2 moinesti-festival
3-4 are el filmare de clip la is
4-7 vs
7-9 bucuresti/ploiesti
14-15 ramnicul valcea-festival
16 drobeta t.s. - prezentare
23-24 piatra - festival
28-29 targu jiu - festival
iar intre zilele insirate mai sus nu stiu unde ma voi afla (buc, vs, ct)
Ca o completare la vestea minunata pe care o asteapta virgi de la mine, draga mea, si eu o astept, dar intre atatea drumuri, nu stiu daca in luna iunie va fi timp si de proiecte atat de marete :D

dragi burtici, mamici, bebici, va pupicesc si va doresc o seara linistita si placuta in sanul familiei!

Mirela, MTHFR C677T homozigot. A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d
--------------------------------------------------------------------------------------------
tratament pregatire: femibion I 1tb/zi, cetebe 2tb/zi, coenzima q10 1tb/zi, vita e 1tb/zi, magne b6 1tb/zi, acid folic 1tb/zi, aspenter 1tb la 2 zile

Mergi la inceput