BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (38)
Raspunsuri - Pagina 14
ioana3110 spune:
Ada ai pm
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
Fleurdelise spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Porumbita
fleur, uite ce mai zice amica mea: Greutatea lui bebe sa fie supravegheata f atent, daca e prea grasut, se recomanda nastere declansata cu 15 zile inainte de termenul teoretic. Dupa nastere bebe trebuie neaparat sa fie supravegheat pt a se depista eventualele hipoglicemii ale nou-nascutului, in primele ore (24-48h). De acum acolo sa spui la toti medicii ca tu ai facut diabet de sarcina, intra in antecedentele tale, riscul e de pana la 60% sa faci un diabet de tip 2 la un moment dat in viata, deci trebuie sa faci o glicemie pe an toata viata, sa mananci echilibrat, activ fizica suficienta ca sa nu te ingrasi prea tare..... tie tot asa ti au zis? |
In mare, asa mi s-a zis si mie, mai putin procentul de risc, mi-a zis ca exista un risc sa dezvolt diabet de tip 2 ulterior.
Aici se considera ideala in cazul diabeticelor de sarcina, nasterea la 39 de saptamani, prin inducere.
In plus, endocrinologa mi-a spus ca, la urmatoarea eventuala sarcina(ehei, ce as mai vrea inca una, nu stiu cat de posibila si de probabila va fi...), am "sanse" mari sa dezvolt acelasi diabet, caz in care ma va trece pe medicatie orala.
34 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Fleurdelise spune:
Roxypuy, felicitari pentru rezultatele la eco si bebelina fotomodel...greutatea ei va fi perfecta la nastere, si bine ca a disparut orice motiv de ingrijorare. Tu cand intri in concediu? ca stiu ca aveai stres la birou si niste ciufute pe acolo...
34 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Delia21 spune:
Fleur,am trimis si eu o pozica de acum 2 saptamani cu burticul meu la 26 de saptamani pe acel iul_aug 2012@ yahoo.com
freedelia spune:
Despre WRAP
Roxy -- tu ai intrebat, dar scriu pentru toate fetele care sunt interesate de port bebeuri.
Incep cu wrap-ul. Exista doua tipuri de wrap -- elastic si neelastic (tesut).
Cel neelastic tine copilul mai bine in sensul. A materialul nu se lasa, insa este foarte incomod pentru ca nupoti scoate si pune copilul in el decat daca il dezlegi si il legi din nou. Fiind lung (4-5 metri), nu este foarte la indemana aceasta manevra, mai ales cand esti afara, maturi cu el el pe jos. Eu nu il recomand decat daca ai mai multe port bebeuri si asta il tii pentru cand esti in casa sau aproape de casa.
Cel elastic este pentru mine port bebeul ideal pentru un nou nascut. Insa mare atentie, materialul trebuie sa fie nici prea elastic nici prea putin elastic. Eu pe cele ale Dianei (poarta-ma mami) le-am incercat anul trecut din curiozitate profesionala si SUNT PREA ELATICE, asta insemnand ca se lasa, adica pui copilul dasupra sanilor si dupa o ora ajungi cu el sub sani. Asta nu e bine, pentru ca devine incomod de purtat si nici copilul nu sta in pozitiz ideala, i se curbeaza coloana. Celelalte produse poarta -ma mami sunt toate de calitate, slingurile ei mi se par mai bune decat cele de firma de exemplu, wrapurile tesute sunt iar foarte bune, dar wrap-ul elastic eu nu l-as folosi pe al ei.
Am vorbit cu acea mamica de care v-am spus ca a cumparat port bebeuri de la mine sa le vanda in Romania. Din pacate ea nu mai are wrap-uri, are in schimb port bebeuri tip Ergo, ergonomice. Daca va intereseaza, va pun in legatura cu ea.
De asemenea, daca va intereseaza, ai mei vin in tara pe 18 iunie si pot sa va trimit wrapuri de la mine, care sunt (ma laud, scuze, dar pe bune a nu exagerez) cele mai mishto wrapuri elastice pe care le-am vazut. Sun facute din organic bamboo cotton (adica bumbac din bambus bio), sunt unicat in 99% din cazuri, sunt extrem de placute pentru vara, respira, sunt racoroase si cunt extrem de frumoase. Daca va intereseaza, sa imi spuneti si fac poze la ce am in stoc in momentul de fatza si va arat. Si ca pret, sunt un pic mai ieftine decat cele poarta-ma mami, nu stiu exact care e cursul valutar, dar in jur de 30 de euro.
Postez ca sa nu pierd si revin sa scriu despre alte port bebeuri.
Delia, 32+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
freedelia spune:
Alte port bebeuri.
Desi wrapul este port bebeul ideal pentru nou nascuti, multe mamici, mai ales la primul copil, se simt depasite cu atata material de infasurat, copilul mic si fargil de bagat inauntru, etc. Eu aici ofer gratis o vizita acasa sau la matermitate pentru a le ajuta pe mamici sa invete sa foloseasca wrapul. Sunt insa si o gramada de filmulete online are arata foarte clar ce si cum.
O alta optiune este slingul cu inele. Este mai usor de pus deat wrapul, din pacate si posibilitatea de a pune copilul gresit in sling fara a simti nimic in neregula este mai mare. Eu faceam si slinguri, dar acum vreo 2 ani au murit ctiva copii sufocati in slinguri ai de atunci nu am mai favut, pentru ca nu am vrut sa se intample ceva Doamne fereste in produsul meu si sa vina mamicile sa ma ia de gat. Folosit cum trebuie, slingul este un port bebe foarte bun, insa eu insist ca daca va luati sling sa nu puneti copilul in el decat impreuna cu cineva care este experimentat in purtatl in sling si care ar vedea imediat onproblema. Ce se poate intampla, in sling nou nascutul sta in pozitie oarecum orizontala si cu coloana unic curbata. Daca se curbeaza coloana prea mult, barbia ii poate ajunge in piept si ii obtureaza caile reapiratorii. Eu una nu folosesc slingul decat dupa 3-4 luni, cu copilul pe sold, in pozitie verticala.
Port bebeurile ergonomice sau SSC (soft structured carriers) sunt the best of both worlds, in sensul ca sunt si ussor de pus (doar 2 catarame in cazul alor mele) si sunt si sanatoase pentru bebe, tinandu-l in pozitie ergonomica. Dezavantajul este ca nu poate fi folosit din prima zi, adica bebe trebuie sa fie un pic mai maricel. In cazul alor mele, pe la 8-10 saptamani, in functie de cat de lung e bebe se poate folosi. Exista un newborn insert care se poate pune inauntru pentru a il folosi la nu nascuti, insa este foarte gros deci practic nu poate fi folosit vara. Aceste port bebeuri sunt foarte convenabile dpdv al pretului, pentru ca pot fi folosite pana in jur de 20 de kg, deci pana la 3-4 ani, daca mergi in drumetie, sau in aeroporturi/gari, locuri aglomerate.
Am vazut ca acum are si Diana de la poarta-ma mami acest tip, anul tecut nu avea, deci nu le-am vazut. Sunt foarte scumpe si vad ca zice ca se pot folosi doar de la 6 luni, deci probabil sunt mai late la baza. Ale mele nu stiu cu cat le vinde mamica respectiva, eu le vand cu 50 de euro aici, ei i le-am dat cu un pret mult mai mic, ca a luat mai multe, deci si pretul ei ar trebui safie tot in jur de 50 de euro.
Pentru mai mutle informatii despre port bebeurile ergonomic, puteti sa va uitati pe site-u Ergo -- www.ergobaby.com care este cea mai mare companie creroduceort bebeuri ergonomice.
Revin sa scriu despre port bebeurile comerciale si de ce nu sunt bune.
Delia, 32+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
ali24 spune:
buna dimi la 4 si m am culcat la 12 jumate
ada ma bucur ca sunteti ok si totul decurge spre bine
roxi felicitari ptr vestile bune
delia imi pare rau ca nu ai ajuns la serbare
ieri am avut o zi depresiva rauuuuuu.stateam pur si simplu in casa si am plans de vreo 5 ori fara nici un motiv.voi ati patit asa ceva?
32+
rafael albert(25.05.2007)
freedelia spune:
Ali -- da, eu am patit asa si de asta incerc sa imi fac de lucru, ca daca stau acasa ma apua depresiile, plansul, anxietatea, e naspa rau. Gaseste-ti ocupatie, iesi cu baiatul in parc si stai la palavre cu ele mamici, pregateste hainute pentru bebe, sper sa te ajute...
Ultima parte la mesajul despre port bebeuri -- cele comerciale. Ma refer la cele care sunt cele mai raspandite, le vezi pe toate drumurile (Baby Bjorn, Chicco, Infantino, Mothercare), cele in care copilul atarna de cel care il poarta, ii atarna picioarele si toata greutatea ii este plasata pe zona pelviana, intre picioare, adica exactunde se termina coloana vertebrala.
Aceste tipuri de port bebe se lauda ca sustin coloana si capul, ca pot fi folosite inca din prima zi, insa asta nu este adevarat. Cercetarile facute de institutele si spitalele specializate in displazia de sold arata ca aceasta pozitie favorizeaza displazia si o accentueaza acolo unde este deja prezenta. In afara de asta, coloana este solicitata foarte mult de greutatea plasata pe ea. Am postat mai demult cateva linkuri cu aceste studii, daca va inereseaza le caut din nou.
Spre deosebire de aceste port bebeuri, cele ergonomice tin copilul "cracanat" in pozitiz de broasca, astfel inct greutatea este plasata pe coapse iar soldurile sunt sustinute bine in pozitia care nu solicita articulatiile.
Desi pare ceva neimporant, alegerea port bebeului este foarte importanta, mai ales daca aveti de gand sa il folositi in mod curent.
Gata, am incheiat, sper ca nu v-am plictisit prea tare...
Va pup...
POZE
ali24 spune:
freedelia mersi ptr raspuns.intradevar pe la 6 7 am iesit cu copilul afara la joaca si nu am mai avut nimic apoi
mai vroiam sa va spun ceva......am vazut ca va stresati care v ati ingrasat mai mult.....stati linistite ca la capitolul asta sunt pe primul loc.nici nu va mai zic cat m am ingrasat ca deja mi e rusine dar va asigur ca sunt prima.sincer nici nu stiu exact cat am total ca de la un anumit moment am renuntat sa ma mai cantaresc .nu e de ras stiu dar asta e m am consolat cu ideea.imi va fi mai greu dupa dar nu m am mai stresat ptr ca am vazut ca cu cat ma stresam mai mult cu atat imi era mai foame
32+
rafael albert(25.05.2007)