BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (38)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

porumbita, si amica endocrinolog ce a recomandat? sa incepi regim alimentar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Porumbita, 100 corespunde in Ca la 5.5 exact atat am avut si eu la primele analize, si de atunci am fost trimisa la clinica de diabet. 5.5 a jeun e considerata limita de atentie in cazul gravidelor.
Recunosc ca eu nu am facut testul cu glucoza pt ca, tot asa, endocrinologa si apoi si obstreticiana mi-au zis sa nu mai fac, ca e evident ca am diabet de sarcina, primisem glucometrul si glicemiile erau constant peste limita a jeun si la 1 ora dupa micul dejun in special. Dar ulterior am inteles ca asta e singurul test diagnostic si ca e bine sa fie facut, aici se prescrie din oficiu la toate gravidele dupa 24 saptamani parca.
Daca se confirma intr-un fel sau altul, la tine, pot sa te ajut cu ce mai stiu si eu, scrie-mi daca vrei. Eu iau insulina de la 20 si ceva de saptamani si imi auto-reglez dozele. Nu e atat de grav pe cat suna, e chestie de obisnuinta pana la urma. Si, ce e mai important, dupa sarcina dispare si, tinut sub control, bebelusul nu e afectat. Cum am spus, deja, la 34 de saptamani, incep sa imi scada glicemiile, semn ca hormonii placentari s-au mai domolit si mai lasa si pancreasul sa isi faca treaba.

Beatrice, eu fac analize de sange cel putin lunar daca nu mai des, nu am socotit. Cred ca tot din cauza diabetului, daca nu-s probleme cred ca e normal sa se faca mai rar.
Mersi mult pentru intrebarea despre problemele mele, nu vreau sa va incarc cu detalii. Am vrut doar sa avertizez ca sunt ciufuta...in fine, sper sa treaca, cumva. Cu munca la birou si cu scrisul pe forum, ma simt mai ok acum. Vorba Adei, cred ca acasa ma urcam pe pereti...

34 + Eric Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ned spune:

Of, am luat si eu 10 kg la 30 de sapt. Ma astept sa mai iau vreo 5 pana nasc.

Tothema iau si eu de saptamana trecuta si captafer, sper sa-mi faca bine. La prima vedere par ok, eu ma simt mai in forma. Ca nu am luat deloc in sarcina.

De abia astept sa merg si eu maine la baby expo. Sa vad ce gasesc, mi-am facut o lista cu ce am de luat.

30+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Carmen: nu m-am mai uitat la Peg Perego si Inglesina pt ca au iesit cu totul din preferintele mele. Am vb cu mamici care au fost dezamagite de ele si mi-au recomandat sa ma orientez spre carucioare cu roti de cauciuc. Nu vreau sa te influentez cu nimic, mie una mi se par mult mai ok cele de la ABC Design decat oricare Peg Perego sau Inglesina, sunt mult mai rezistente si mai usoare ( au cam 10.5 kg cu tot cu partea sport/landoul atasat ). La fel si modelul Matteo de la Colleto e ft usor. Eu intre astea 2 o sa sa ma decid.

Patut si lenjerie de la Babycomfort.ro . Lenjeriile e drept ca sunt mai scumpe (239 sau 269 lei) dar e bumbac mai de calitate, satinat, imi place mai mult la atingere decat Bertoni. Si am mai vazut una brodata, lucrata manual la Kidsdecor.ro , tot 250 lei era, cu tot cu aparatoare. O sa merg pe astea ca si lenjerie mai "de calitate" si in rest, pt completare o sa iau de la Ikea 1-2 ca sunt ft ok si alea si mai low cost asa :)
Patutul e asta:
http://babycomfort.ro/produse/237-patuturi-copii/253-patuturi-baby-italia-cel-mai-bun-pret/2797-patuturi-copii-lemn-baby-italia-euro-ivory.html

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Astia nu cred ca au fost si la celalalt targ sau cel putin nu mi-au sarit in ochi. La ce preturi sunt caruturile? Nu am vazut pretul pe site.

Cearsaf pt patut o sa iau si eu separat, ca oricum pana ajungem la pilota e cale lunga.. Patutul e foarte dragut. Eu am mers pe varianta de transformabil cu comoda inclusa, ca nu prea am mobila in camera lui bebe si nici nu vroiam sa cumpar. Mai am un dulapior si atat.

Am facut TNS. Se mira si asistenta cat de activ e bebe. A vazut si dr rezultatul si a zis ca e ok. mi-a stat putin inima ca in vreo 2 randuri disparuse pulsul de pe ecran, insa mi-au explicat dr ca de fapt se pierdea semnalul de la miscarile lui bebe.

34 sapt + Patrick Andrei
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Sistemul Cobra 2 in 1 cu parte sport si landou este 1700 la targ (in rest e 1850). Cu tot cu scaun auto si baza se ajunge la 2800 ron.
Ca localizare sunt in pavilionul central, exact la intrare in sala mare, pe stanga. Eu zic sa te uiti si la produsele lor, inteleg ca au referinte ft bune.

Ai facut TNS la Medlife? cat costa si cat dureaza? stii cumva daca se face la toate gravidele, sau ti l-a recomandat dr tau? Mie nu mi-a zis nimic inca de asa ceva

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Oho, e scumput. O sa ajung si eu sambata si incerc sa le analizez daca ma tin bateriile.

TNS-ul l-am facut la medlife, la camera de garda a spitalului. Costa 72 ron. Nici mie nu-mi spusese de el pana sapt trecuta. Doar ce o auzisem pe Fleur ca il face. Probabil tine si de contractiile pe care le am si care s-au vazut si pe test. La mine a durat cam 10-15 min, insa timpul depinde de cat de activ e bebe. E ca un ekg. In momentul in care bebe se misca, ii creste si pulsul.

34 sapt + Patrick Andrei
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

Adevarat s-a Inaltat! fie ca Sfanta zi de azi sa ne ajute tuturor, sa ducem sarcinile la termen, sa avem bebei sanatosi si papaciosi si bineinteles sa-l ajute pe BB Nectarel sa creasca mare si voinic intr-un timp cat mai scurt
wooowww ce de-ati mai scris! hai sa vad ce retine neuronul gravid

sa incep cu vestile bune - acum am venit de la echo, bebelina mea e f bine, are 1.552 gr, se dezvolta normal, toate sunt la locul lor si in grafic, si cel mai important - s-a inchis dilatatia pe care o descoperisem la rinichi la morfo de trim 2 acum e totul in regula si cu tractul urinar daca isi continua ritmul de dezvoltare ca pana acum si se naste la termen, va avea aprox 3.500 kg mi-a spus dr sa stau lini k e totul foarte bine, placenta ok, colul ok, nu avem motive de ingrijorare. mai merg la control peste 3 sapt si atunci fac si cultura streptococ B. de TNS a zis k nu e cazul pt k totul a iesit f ok la doppler.
legat de fier, calciu, vitamine - mie m-a dat dr elevit din sapt 4 de sarcina si mi-a recom sa continui sa-l iau pana termin cu alaptatul. analizele mi-au iesit ok si la inceput si in trim 2 cd le-am repetat si nu m-am ingrasat excesiv de la vitamine. pana acum am luat aproape 9 kg. fetele mai slabutze - nu va panicati! cu cat esti mai slaba cu atat risti sa iei mai multe kg in sarcina. pt fier - bagati spanac la greu! inca se gaseste in piata proaspat si merge la salata belea eu m-am indragostit cu calciul aveti grija k da contractii! mai bine bagati lactate la greu, oua proaspete etc.
aruba - nice patutul ai ramas tot la cel de care vorbeam noi la targul trecut eu m-am reprofilat k vreau musai cu sistem de leganare, o sa dau comanda la targ.
carmen - si mie mi s-a intarit burtik ieri dimi imediat dupa ce am fost la baie si am mai patit asa in vreo 2 nopti...mi-a zis dr sa pun in continuare utrogestan.
fleur - be zen baby! nimeni si nimik nu trebuie sa te tulbure acum da-le la spate pe toate!

eu o sa merg la targ sambata k maine mi-e k o sa fiu obosita dupa serv si n-o sa am mare chef de umblat...mi-am facut lista cu necesarul, am completat si preturile orientativ ca sa vad dk gasesc vreun deal la targ. la carucioare sunt in dubiu - mi-a trimis tata un link cu un model de carucior din germania de care m-am indragostit efectiv arata super si pana acum singurul minus ar fi k nu e reversibila varianta sport. in rest, pare perfect! si e si f oki k pret si ar putea tata sa mi-l aduca...sa vad ce gasesc pe la targ si dk nu ma incanta nimik o sa-l iau pe asta din germania.

freedelia - i need your advice reinitiez subiectul WRAP despe care am mai discutat noi pe aici la inceput. am gasit link-ul asta http://www.poarta-ma.ro/ si vreau sa-mi zici daca ti se par ok si ce model ar fi recomandat. o sa fie prezenti la targ si ma gandeam sa si achizitionez unul

nu mai stiu ce vroiam sa scriu...daca imi mai aduc aminte de ceva, revin

Roxy
30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

porumbita, si amica endocrinolog ce a recomandat? sa incepi regim alimentar?

da, de azi
si sa cumpar aparatul ala de masurat glicemia si sa o masor de 6 ori pe zi; Daca glicemiile sunt ok, atunci continui doar alimentatia echilibrata,
Daca glicemiile nu sunt ok, atunci neaparat tratament cu injectii de insulina.

80% sanse sa fie ok, 20% riscul de a trece pe insulina......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fleurdelise

Porumbita, 100 corespunde in Ca la 5.5 exact atat am avut si eu la primele analize, si de atunci am fost trimisa la clinica de diabet. 5.5 a jeun e considerata limita de atentie in cazul gravidelor.
Recunosc ca eu nu am facut testul cu glucoza pt ca, tot asa, endocrinologa si apoi si obstreticiana mi-au zis sa nu mai fac, ca e evident ca am diabet de sarcina, primisem glucometrul si glicemiile erau constant peste limita a jeun si la 1 ora dupa micul dejun in special. Dar ulterior am inteles ca asta e singurul test diagnostic si ca e bine sa fie facut, aici se prescrie din oficiu la toate gravidele dupa 24 saptamani parca.

fleur, uite ce mai zice amica mea:

Greutatea lui bebe sa fie supravegheata f atent, daca e prea grasut, se recomanda nastere declansata cu 15 zile inainte de termenul teoretic.

Dupa nastere bebe trebuie neaparat sa fie supravegheat pt a se depista eventualele hipoglicemii ale nou-nascutului, in primele ore (24-48h).

De acum acolo sa spui la toti medicii ca tu ai facut diabet de sarcina, intra in antecedentele tale, riscul e de pana la 60% sa faci un diabet de tip 2 la un moment dat in viata, deci trebuie sa faci o glicemie pe an toata viata, sa mananci echilibrat, activ fizica suficienta ca sa nu te ingrasi prea tare.....

tie tot asa ti au zis?

Mergi la inceput