BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (38)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viairo spune:

Salut!

Ada, ai un mic luptator, sa ai grija de laptic, sa-l faci voinic.
Michelle, eu am luat calciu de doppelherz, mai contine vitamine D3, C si K. Dar cred ca renunt ca am contractii cam dese si impreuna cu infectia mea urinara sa nu mi se rupa membranele.
Balanta, zetuvit gasesti la sunnypharma.ro

Eu de cateva zile stau in pat, dar contractiile sunt la del de dese, inainte aveam dimineata si in timpul zilei cateva, acum mult mai des.

Fleur ce putin mai ai, bine a zis dr. Poate gasesti o modalitate avantajoasa, doar nu vrei sa nasti la birou.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

oare astea-s tampoane?
http://www.sunnypharma.ro/zetuvit-comprese-absorbante-sterile-10-cm-20-cm-25-buc?keyword=zetuvit&category_id=0

a cautat soltul ieri la dona si nu a gasit..

vlairo, intr-adevar, ar fi o decizie buna sa lasi calciul, macar pana depaseseti perioada asta de contractii. pt contractii iei ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Mie mi-a zis sa iau calciu fara sa fi facut inainte analizele si sa vad ca am sub limita. Mi-a zis sa iau calciu cu vit D (cand am fost la controlul de 27 saptamani) insa nu am intrebat ce marca recomanda.

Da, Balanta, astea sunt compresele.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">29+ cu

Mergi la inceput

michelle, multumesc.

referitor la calciu, mie mi-a zis dr ca in mod normal (adica la sarcinile fara probleme, contractii, etc) prescrie calciu incepand cu sapt 28, indiferent daca pacientele sunt ok sau nu cu calcemia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Merci de raspunsuri fetelor. M-am mai linistit. Oricum pe seara ma duc la TNS si o sa-l intreb si pe dr.

Merge careva azi la baby expo?

34 sapt + Patrick Andrei
AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

uf, eu am venit acumde la doc

tr sa iau niste fier in doza mai mare (sunt niste fioele de sticla se numesc Tothema, sa iau claciu opastial pe zi (se numeste Cal-C_Vita) si maine sa repet analiza de glicemie ca e prea mare;

dc si aia de maine iese mare tr sa fac testul pt diabet gestional...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viairo spune:

Balanta, pentru contractii iau no-spa, 3 pe zi de 40 si utrogestan. La calciu renunt, saptamana viitoare dau toate analizele, voi vedea atunci cum stau.
Voi cum simtiti miscarile bebeilor? Al meu misca destul de des, insa uneori are niste miscari ciudate, ca niste zvacniri, care nu par a fi de la sughit, nu sunt ritmice si difera ca intensitate. Cred ca am devenit paranoica

25+

Mergi la inceput

porumbita, cat ai avut glicemia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Buna fetelor,

Azi am o zi asa si asa, nu spun proasta ca sa nu va indispun, dar asta e "moodul", din motive serioase, dar care nu intereseaza aici pe forum (nici o legatura cu sarcina).

Ar trebi sa nu mai lucrez, dar mai lucrez pana pe 10 iunie cand voi intra in prenatal. Sper sa nu se intample nimic pana atunci.

Voiam sa spun referitor la discutiile despre calciu, fier, etc, de ce nu se rezolva problema asta simplu prescriind supliment de vitamine + minerale tuturor gravidelor, sau celor cu predispozitii sau carente, ca doar analize se fac de la inceput. Stiu ca sunt diferite curente de gandire, ca unii medici zic ca e mai bine sa le luam din alimentatie, dar mi se pare mult mai simplu sa luam ca masura de siguranta suplimentara, mancand bine si echilibrat in acelasi timp. Acum ca sunt si persoane care nu asimileaza pastilele, ca Ioana, iarasi e adevarat... In loc sa interpretam noi analize si sa umblam de colo pana colo pentru solutii, mai bine luam vitamine de la inceput si gata. Nu stiu, eu asa am facut, dar e meritul medicului nu al meu (si analizele mi-au iesit bune de fiecare data).

Porumbita, nu te stresa din cauza testului cu glucoza, e un rau necesar, ar trebui facut de TOATA lumea (parerea mea). F probabil sa nu ai, dar mai bine safe than sorry. (apropo de asta, Biribu spunea ca glicemia pe nemancate nu e un reper, glicemia provocata de test este).
Diabetul de sarcina nu e o nenorocire, dar iti impune un alt ritm de viata, o disciplina, alimentara si nu numai. Cateodata, ca sa vad in rau si partea buna, imi zic mai bine ca l-am facut ca altfel mancam toate prostiile posibile ma lasam prada tuturor poftelor si tot nu era bine (poate chiar mai rau).
Ce e interesant e ca la sfarsit de sarcina glicemia scade (a inceput sa fie cazul meu) pt. ca placenta si-a atins maximul si de acum isi incetineste functiile, inhiband mai putin productia de insulina. Adica pe masura ce placenta, normal, imbatraneste, pancreasul se invioreaza. Interesanta masinarie corpul uman.
Sper ca nu v-am plictisit cu bla bla urile mele de (fosta) profa care a predat si bio, desi nu e specialitatea mea.

Aici vor fi 29 de grade azi, sper ca si la voi se termina cu ploile. Nici caldura excesiva nu e funny, insa.

Va pup, aveti grija de voi si de piersicute.

34 + Eric Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Fetelor vin de la Baby expo. Sunt varza cu capul de cate am vazut si cate prezentari am ascultat. Am ales patut, hainute, lenjerii. Sunt in mare dilema la capitolul carucior si banca de celule stem in schimb, oscilez intre Stem sure si Cord Blood, a doua mi se pare mai avantajoasa prin prisma asigurarii pe care o ofera in caz ca e nevoie de transplant autolog. Cei de la Stem sure nu au asigurare inclusa.

La carucioare mi-a ramas ft mult in minte modelul asta:
http://www.abc-design.de/ro/produse/carucioare-cu-trei-roti/cobra.html
trebuie sa decid intre el si modelul Matteo de la Coletto.

In rest nu am cumparat nimic, dar am ales si maine mai dau o tura doar sa le culeg, ca azi n-am plecat setata pe cumparat ci doar pe vazut.

30+

Mergi la inceput