Calendarul gradinarului vesel (26)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Ioana, imi pare rau - m-au chemat sa ma uit cand au amestecat solutia, dar nu am retinut cum se numea substanta...
Mira - ti-am admirat pozele, ai o gradina de legume tare cocheta!
Georgi - am uitat sa-ti spun ca mi-a placut sistemul de sustinere de la capsunile tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

N-am mai intrat demult aici. Leeloo, ti-am admirat pozele cu gradina. Felicitari, a evoluat foarte frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Multumesc Ramona! Te asteptam si pe tine cu vesti din gradina!

Aseara am cules, fara exagerare, 1 kg de capsuni, luni peste 0.5 kg si inca sunt pline de fructe in diferite stadii de coacere - asta ca sa vedeti ce productivitate au capsunile si am doar 6 mp... In plus aici am avut si fragutze - in timp s-au intins si ele si s-au amestecat cu capsunile, banui ca s-au si incrucisat cumva - majoritatea capsunilor au o aroma de fragutze, sunt absolut dementziale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,
cum stati cu iarba din gradina? Eu am reusit s-o smulg cand inca pamantul era umed, dar vai de selele mele!
Ridichile de batrane ce erau facusera si floare asa ca le-am smuls si am pus rasaduri de ardei, mai ales ca ardeii pusi acum cca o luna ramasesera fara frunze, erau amarati de la atatea ploi.
Guliile cresc frumos, la fel rosiile (partial au flori), mazarea are si flori si pastai, ceapa am culcat-o ca sa faca bulbul mare.
La categoria flori am trandafirii infloriti, de asemeni cateva panselute, frezii si irisi. Am primit cadou o campanula in ghiveci, absolut superba!

Gabriela, asa e si la mine cu capsunele si fragutele de la Elisa, culeg de 2 ori pe saptamana un castronel dar suprafata e mai mica decat la tine.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

capsuni avem si noi, parca nu sunt asa gustoase, ar avea nevoie de caldura . am strans duminica si am facut sirop
buruiana avem si noi destula, au crescut toate
fructe avem mai putine, cateva cirese, pentru ca a fost foarte frig cand au inflorit ciresii si n-au legat rod. nici visine n-am prea vazut am vazut ca incep sa se inroseasca coacazele rosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Neata doamnelor... mised you...

Am venit si eu cu vesti adunate in zile... si mai bune si mai proaste...

Prunii nostrii s-au umplut de niste purici verzui... drept urmare i-am stropit... nu stiu sa va zic exact cu ce... a luat sotul solutie de la Fermierul... toate bune si frumoase... dar rosiile de sub prun s-au chircit exact cum s-a chircit stirul stropit cu ierbicid... si rosiile si castravetii, dar capsunile nu au patit nimic. Acum intreb si eu pe toata lumea (sondaj de opinie) credeti ca-si mai revin? Frunzele au ramas verzi si carnoase... doar ca au acum un aspect cocosat...

Fructe avem din belsug... capsuni, visine si prune...

In rest... canna mea din gradina nu iese si pace... oare sa fi putrezit in pamant? sau sa se fi uscat unde le-am tinut peste iarna? M-as mira, pentru ca si cele din ghiveci le-am tinut tot impreuna si alea au iesit de mult... gazonul e din ce in ce mai frumos... e si proaspat tuns acum... irisii unii trec altii infloresc... am bobocei si la trandafirii pitici...

Mi-as dori si eu soc in curte... luni cutreieram padurile sa mai gasesc soc inflorit pentru socata

Aseara am primit si o begonie superba... merge pusa in gradina, ori este de interior? trebuie sa ma documentez.

Leellooo... ce ma bucur ca pot oferi si eu un feed back la ajutorul vostru. Daca va inspir si eu catusi de putin sunt happy...

Va las.. pana data viitoare...

Mergi la inceput

Ah, eu nu mai am cu ce sa ma laud. Ne-am mutat si am gradina minuscula, in climat si mai neprietenos decit cel din TX.
Te admir pentru capsune. Fiica-mea n-a mincat deloc pina anul trecut, cind a dat de cele din gradina bunicului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ramonaaaa, mi-a fost dor de tine!
Noi vineri si sambata am tuns la iarba de ne-a venit rau,, smuls buruieni dintre brazde, cules capsuni(mi s-au stricat muuulti, pur si simplu au putrezit in tufa)am legat via, d'astea!
Sambata vreau sa copilesc rosiile si sa le leg si sa umblu la cartofi, sa vad cat de mari sunt!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Si noi am cules cateva kg de capsuni (le-am pus la congelator) si mai urmeaza
Buruieni am avut dar in alee - le-am smuls si apoi am plans de durere de maini (cred ca am facut un soi de febra musculara)
Liviana cum adica ai culcat ceapa? Chiar vroiam sa intreb: eu am pus-o in toamna si acum e inflorita (arata f interesant) insa ma gandesc ca poate e mai bine sa-i tai tija aceea ca sa lucreze la bulb?
Ardeii si rosiile mele sunt cam pipernicite, asta e!
Am inflorite acum: clematitele (o minunatie!), trandafirii (deja i-am taiat in 3 randuri) si sunt parca mai parfumati ca in anii trecuti, gura leului, ciubotica cucului (o splendoare roz-ciclam), macii, margaretele si inisorul. Lonicera parfumeaza toata curtea (cred ca si la vecini)
Olympia tu ziceai de tuns inul: cum si cand faci treaba asta? (ca mult nu o sa mai infloreasca si parca nu arata prea grozav apoi)
Georgi, B-nica e experta in begonii (avea si in curte)
Ramona ma bucur sa te vad. Unde v-ati mutat?
Am fainare la niste tufanele, cu ce stropesc?
La mine au rasarit frumos canne-le insa nu toate - cred ca asa sunt ele, mai sensibile.
Goji are flori, sper sa vad si fructe.
Coacazele negre par sa fie coapte (inca n-am ajuns sa le studiez de aproape), abia le astept insa pe cele rosii (care imi plac mie mult). E o poveste interesanta cu ele - am luat si am pus in acelasi timp coacazul negru si pe cel rosuu, insa cel rosuu nu s-a miscat 2 ani (a stat un bat in pamant). Abia in primavara asta a luat-o din loc (are si fructe) in timp ce fratele lui e urias. Ma bucur insa ca a inviat si ca in sfarsit o sa mananc si eu fructele copilariei mele.

Mergi la inceput

Valentina, Tala , felicitari ca ati ramas gradinarese constante. Puneti niste poze mai recente, cum mai arata gradinile voastre?
Valentina, m-am uitat peste pozele tale mai vechi si mi-am amintit ca vara trecuta mi-am amintit ce gust trebuie sa aiba caisele. Ha, ha, eu nici nu stiu daca ma bucur mai mult ca vin in Romania si-i vad pe ai mei, sau ca mincam tot felul de bunatati.

Mergi la inceput