Calendarul gradinarului vesel (26)
Raspunsuri - Pagina 8
georgipuia spune:
Cum ii mulg? Si la prunii nostrii sunt tot niste puricei mici verzi albastrui adunati ghem... muulti pe o frunza... poate reusim azi sau maine sa stropim... aseara a plouat din nou...
In rest.. nu ammai avut vlaga decat sa-mi vad din mers florile...
ioanaiub spune:
eu stiu ca afidele sug seva din planta si lasa in urma un lichid lipicios, iar furnicile se hranesc cu acel lichid. deci traiesc in simbioza , furnicile beneficiaza de pe urma afidelor
georgipuia spune:
Fetele voi copiliti rosiile adica ce anume rupeti de la ele? Aseara mi-am studiat si eu gradinita si am rupt cateva frunze de la baza care erau ingalbenite sau acoperite de noroi si o ramificatie am rupt ca sa plece mai in sus planta... am facut bine? As vrea sa apuc sa le pun araci pentru ca au crescut, iar vre-o 2 sunt indoite si trebuiesc indreptate.
anamona spune:
Bonsai, Pentru purici eu am folosit o solutie cu triplu efect _ insecticid, acaricid si fungicid de la Perfect Plant. Se da din 8 in 8 zile, e eficace.
Eu ieri am plecat la Lidl dupa canna, nu am gasit asa ca mi-am cumparat niste cale de la Carrefour. Ia uitati ce minunatie :)
simina_kin spune:
Buna ziua dragi gradinarese
Mi-am convins sotul sa-mi faca loc de flori, un fel de jardiniera, pe langa peretii casei, asa ca in toamna o sa fiu "in focuri"
Am primit zilele trecute caldaruse galbene si caramizii, si imi doresc tare mult si albastre. Am vazut si pe la voi caldaruse albastre, dar nu mai stiu sigur la cine ....
Daca gasesc sa cumpar seminte si le pun in pamant acum, fac bine , sau trebuie sa le tin pt in toamna????????.......
Mi-am cumparat in martie o gardenie desi mai aveam una de 2 ani , dar n-am putut sa-i rezist ca era plina de boboci, iar mirosul lor ma topeste, numai ca , nici pana acum nu s-au desfacut , si mai rau au cazut ffff multi, de parca erau atasati. Aia veche nu mai arata asa , s-a unaltat si rarit , iar frunzele nu mai sunt verde inchis si lucios..............oare de ce nu am noroc cu ele?????????
fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009)
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
miraklucker spune:
Buna dragi gradinarese
Nu am mai intrat de ceva vreme pe aici. copii au avut 10 zile vacanta, si am fost plecati cateva zile de Inaltare si apoi iarasi de Rusalii.
Giorgia, eu rup frunzulitele mici, lastarii care dau la baza frunzelor la rosii. Asa m-a invatat si pe mine cineva. Mai raresc si frunzele din preajma lastarilor cu flori.
eu am "mesterit" la gradina de legume in ultimele zile. i-am schimbat bordura si am marit-o. in sfarsit imi place cum arata. Nu am fost in schimb prea inspirata. Am mutat 2 rosii si vreo 2 dovlecei si ceva castraveti. sunt deja prea mari de mutat. Ii tot ud, sper sa reziste, dar sufera saracii. Si.....ma rog sa ploua, nu stiu sa-mi fi dorit vreodata sa vina ploia dar acum sincer mi-o doresc. Toata ziua mnacam salata. E asa de multa, a crescut toata deodata........
In gradina am incercat si eu sa-mi scot bulbii de lalele fiindca vreau sa fac modificari. Din pacate nu am reusit. Sunt prea adanc in pamant. Dar zic ca nu-i nimic, sper sa nu-i lovesc daca sap pe la suprafata. Si eu am observat la cei plantati in ghivece si care i-am scos. S-au inmultit. fiecare bulb avea in jurul lui inca 3-4 bulbi mici care incepusera sa faca frunzulite. In toamna e bine daca ii replantez? sper pana atunci sa-mi aranjez cat de cat gradina si sa stiu unde vreau sa-i am.
zmeura de vara e deja maricica, coacazele rosii sunt si ele aproape coapte.
A inflorit socul din curte E o minunatie. E asa de placut sa stai seara in curte, miroase de te imbata.
https://picasaweb.google.com/117646415556753840331/June22012# aici cateva poze de zileel astea
leeloo2004 spune:
M-am reintors si eu de pe coclauri - am gasit gradina ok, duminica am tuns cu sotul gazonul, iar ieri au venit cei pe care ii programasem sa stropeasca contra capuselor - deci m-am linistit si cu subiectul asta!
Au inceput sa se coaca capsunele - sunt asa de dulci si parfumate, iar anul asta vom avea chiar foarte multe, plantele sunt pline de fructe. Zmeura inca nu am vazut sa aiba flori - dar stiu ca nu e genul timpuriu, asa ca mai are vreme. Rosiile au inceput si ele sa aiba flori, ba chiar unele au deja gogonele verzi.
Si trandafirii mei sunt plini de purici - desi imi este scarba rau, am incercat sa-i zdrobesc cu mana - nu am avut spor, se umplu iarasi, asa ca azi ma duc in hornbach sa-mi iau insecticid. Pomii nu am apucat sa-i mai stropesc de cand cu ploile astea - vroiam sa stropesc in special piersicul pentru ca am vazut primele semne de bashicare pe frunze. Si o parte din tufanici au patit ceva - frunzele sunt ofilite (ca si cum ar avea rugina) si se usuca - trebuie sa ma uit atent si pe ele sa vad cu ce le pot stropii...
georgipuia - ti-am vazut in sfarsit irisii - tare frumosi!!
ioanaiub spune:
Gabriela, nu stii cu ce au stropit contra capuselor?
am experimentat si noi prima muscatura de capusa si vrem sa stropim, sper sa avem succes. desi tundem iarba saptamanal langa noi si-a facut unul vie, dar el a plecat in spania si buruiana a crescut pana la brau. deci avem de toate, seminte de buruieni, capuse, si toamna stam cu frica sa nu dea cineva foc la balariile lui si sa ne arda noua filigoria, care e langa gard