Calendarul gradinarului vesel (26)
Raspunsuri - Pagina 6
anamona spune:
nici mie nu mi-a iesit canna. ca sa nu o tunzi, pune-i un semn acolo.
Buna ideea cu Lidl, poate tragem si noi o fuga...
pe mine ma termina ploile astea....ma enerveaza nici nu am putut iesi din casa azi sa inspectez gradina.
Si mie imi stau sa infloreasca crinii de pe o zi pe alta. am de 2 feluri portocalii si albi, o minunatie, abia astept sa ii pozez :)
lbelciug spune:
Haideti fetelor ca a iesit soarele si de maine gata cu ploile!
Manuela, bulbii ii lasi in pamant pana-n toamna, ca sa creasca/sa se inmulteasca pana la anul. Peste iarna ii pui in niste ziare la rece si intuneric, iar in primavara ii plantezi.
Gabriela, frumoasa petrecere ati avut, am admirat pozele!
In w-e trecut am reusit sa-mi copilesc rosiile si sa le leg mai sus. E bine ca gradina n-a suferit de la ploi, doar au stagnat unele plante ca de ex vinetele si ardeii.
O saptamana insorita sa aveti!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
manuelacrina spune:
Multumesc pentru idei ! ... dar tot nu mi-e foarte clar sau sunt eu afoana rau in domeniu ...
Bulbii sunt acum in pamant in ghiveci in casa (din martie de cand i-am luat); de cand s-au uscat florile nu i-am mai udat; acum sa-i mut in pamant in gradina ? ... de la atatea ploi la mine in gradina balteste apa ... deci daca-i las in pamant pana la toamna in gradina am sanse sa se inmulteasca ?! ... super !
... deci peste iarna la rece in ziare la intuneric (multumesc Liviana )!
georgipuia spune:
In ghiveci ai tu bulbii? eu am crezut ca-i ai in gradina... Eu nu inteleg de ce trebuie sa-i scoatem iarna din pamant? Bunicile noastre nu-i scoteau... vecina mea are mii de narcise o campie si nu cred eu ca sta sa scoata bulbii toamna... mai ales cum sunt ai mei rari... sincer nici nu as stii de unde sa-i scot... as sapa peste tot si as scoate tot... nici frittilaria nu mai stiu exact locul unde era si fiind amestecate cu bulbi de narcise si lalele mi-e sa nu tai alti bulbi de pe langa cu lopata... eu mi-am propus sa-i las acolo si vad eu la primavara care pe unde sunt si sa le pun semne...
Nici cannele nu stiu fix locurile unde-s puse... pentru ca le-am pus in aceeasi zi cu gladiolele si erau asa de multi bulbi si rizomi incat nu mai stiu care pe unde i-am pus..
Si la noi pare sa se fi inseninat, dar a ploua intr-una... face bine la capsuni parerea mea... ia uitati aici sa vedeti ce iris frumi am... nu mai are nimeni ca mine si capsunarul meu colorat...
Va urez o zi insorita si plec pe teren...
lbelciug spune:
georgipuia, cand sunt multi de acord cu tine ca e greu sa ii scoti. Eu am putin si de asta toamna ii scot din gradina, vreau sa fiu sigura ca nu ingheata peste iarna, ii mai sortez primavara si ii asez intr-un nou loc/mod.
Eee, ai vazut ca-s irisi h. pana la urma? Mumosi.
Manuela, daca ii ai in ghiveci, lasa-i acolo pana la primavara. La anul ii vei avea infloriti in gradina dupa mutare.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
leeloo2004 spune:
Si eu am mult prea multi bulbi ca sa-i scot asa ca vor ramane la locul lor ...ce am observat eu in acesti 3 ani este ca narcisele se indesesc (cel mai mult alea mici Tete-a-tete), zambilele se indesesc si ele, dar intr-un ritm mult mai lent (de ex in al doilea an mi-au aparut la fel, in primavara asta unele s-au "dublat"). Singura problema pe care am observat-o a fost la lalele - ce v-am spus acum ceva timp - multe s-au divizat si bulbii sunt inca mici asa ca anul asta au avut doar o frunza, nici urma de flori...asa ca planurile mele includ in fiecare toamna plantarea de bulbi noi de lalele pentru re-improspatarea "stocului"...
Cit priveste bulbii pe care si eu i-am primit in ghivece - dupa ce s-au trecut florile si au inceput sa se mai usuce din frunze, eu i-am pus in gradina...
Cannele mi-au rasarit, dar cum ziceam, mult mai putine fata de cate am pus eu...
Eu tare ma bucur ca s-au mai rarit ploile astea...zau asa!
georgipuia spune:
Leellooo arunca si la mine niste bulbi de ce se inmulteste la tine... pleeez.... ai niste narcise atat de deosebite... hmmm.. ce vorbesc.. gradina ta cu totul e deosebita (iar ma repet)... Poate-mi fac drum spre tine spre toamna... te voi avertiza insa inainte ca sa poti incuia poarta...
Intradevar sunt irisi...frumosi foc, manca-iar mama... v-am zis eu ca e de ajuns sa ma "plang" la voi ca imediat se rezolva? S-a confirmat si cu irisii... acum sa vad cannele..
Mi-au rasarit abia acum unele gladiole... semn ca unele sunt mai tarzii decat altele, din moment ce unele mi-au rasarit imediat si altele abia acum, fiind plantate toate odata... Abia astept sa si infloreasca...
Nu rade nimeni de sistemul meu de sustinere al capsunilor?
leeloo2004 spune:
Georgi - pai sa-mi spui cand vii... Lasa ca si gradina ta va arata la fel de frumos peste 1-2 ani, te asigur!
Eu nu am putut nici ieri si nici acum sa accesez linkul tau - imi da un mesaj ca pagina e prea accesata si nu se poate vizualiza sau ca poate nu mai exista... A mai primit cineva mesajul asta?
Mai pune tu linkul inca o data - la album si nu la poza ca poate asa merge?
Am uitat sa va spun - ieri am cules prima capsuna coapta de anul asta - nu am apucat sa o imortalizez ca a fost repede halita de Tudor...
georgipuia spune:
Leeloo ti-am trimis MP in schimb poate imi pui niste bulbi la posta Abia astept sa treaca timpul sa vad si eu gradina implinita, cum spui tu ca o sa o am... oricum nu ma opresc si pace din strans... nimic nu iert...
Noi am cules cel putin un castronel de capsune pana acum...
bonsai spune:
eu nu vreau sa rad,eu vreau sa ma inspir,dar imi zice: page not found,deci nu pot sa vad....