Calendarul gradinarului vesel (26)
Raspunsuri - Pagina 23
georgipuia spune:
Asa? Hmmm.. vreau sa mut margaretele undeva mai "la perete".. acolo mi se par ca un ghimpe in ochi
Vazusem rododendron la oferta in Baumax saptamana trecuta cu 45.. mare, frumos cu flori roze... mai mai ca am plecat plangand de acolo Scump nu era, dar nu are mama acum...
In rest... mi se coc prunele... abia astept.. ieri am mancat 2 mai mult sau mai putin coapte, dar bune la gust..., pomii sunt tare incarcati si ieri am gasit o creanga mare rupta... imi infloresc garofitele semanate in primavara, desi netul spune ca infloresc abia in anul 2...
Mai am destule gladiole de inflorit, am facut un suport frumos la unul dintre clematisuri, cel bleo, care creste mai cu avant asa... si am rarit frunzele la capsunar ca ajunsese serparie acolo...
Azi maine trebuie tuns gazonul... si am gasit niste omizi verzi, chele, ca si viermii care-mi mananca trandafirii si clematisul... eu stiu ca am stropit de omizi si pe trandafiri, dar clematisul nu pateste nimic daca-l stropesc cu insecticid?
Am de adunat loboda si cum nu am mancat niciodata si nu stiu cum s-o prepar am asa o retinere in a ma apuca...
Tala spune:
Georgi e f buna ciorba de loboda
Nu te chinui sa muti margaretele, daca le vrei undeva anume doar seamana niste seminte acolo
georgipuia spune:
Nu-mi spui si cum sa procedez cu loboda? Pls...
Eu le tai florile dupa ce s-au ofilit... nu vreau sa se inpuiasca, mai ales in zona unde sunt acum... acolo vreau numai plante de bordura..
Tala spune:
procedezi ca pt orice alta ciorba doar ca adugi si loboda. Stiu ca e una doar cu loboda, sau in fine, f multa, dar nici asa nu-mi place. Ideea este ca da o culoare f frumoasa si o aroma deosebita. E racoritoare si buna (parca simti cum salta vitaminele in ea)
georgipuia spune:
Am inteles... ai zis cuvantul magic... VITAMINE vreau sa o strang, sa o oparesc (ff putin zice vecina) si sa bag la congelator...
Am tuns de tot aseara margaretele ca erau tare urate asa, ofilite... am lasat doar tufa de tulpini si frunze de la baza. Daca o mai inflori sa infloreasca, daca nu, macar sa nu ne mai impiedicam din ea cand coboram din masina.
M-am riscat si am mutat si cei 3 trandafiri care-mi ramasesera in scoala... pentru ca iar am gasit unul rupt de pisica sper eu sa nu le fi facut vre-un rau mutandu-i, si poate si cel rupt isi va revenii, ca tare mi-e mila de ei si ma oftic cand ii gasesc rupti.
Una dintre petunii curgatoare mi s-a uscat fetelor... nu stiu ce a patit. Vineri le-am pus apa cu fertilizant la toate si de luni am sesizat ca asta se usuca... aseara am tuns-o maxim... am lasat doar crengute care mai aveau urme de verde. Sper sa-si revina, pentru ca si cealalta dadea semne de moarte iminenta... se lungise prea mult si atarna pana in gazon... se innabusise jos si sus se usca. Am tuns varfurile si i-am dat o forma mai scurta si vad ca si-a revenit... dar asta de ieri este mult mai afectata si nu-mi dau seama de ce. Daca era fertilizantul prea concentrat nu le afecta pe toate?
olympia spune:
Hello, gradinarese! N-am cu ce ma lauda, unde am luminat gradina s-au inmultit la loc buruienile. In rest, am tot cules si facut dulceata, zilnic. Pe langa ca n-am ajutoare am si doua sabotoare mici in gradina, catelusa Pinky si-a gasit o partenera de joaca, o pisicuta mica orfelina si se harjonesc cat e curtea de mare, culca tot la pamant. Apoi cad late amandoua si matza ca-i mai mica viseaza ca Pinky e maica-sa... si suge!!! Cine are nevoie de-o matza mica, pufoasa si zburdalnica sa zica si pun si poze, are ceva sange nobil domnisoara, birmanez, cred. N-o pot pastra ca dac-o castrez o bat de-o snopesc motanii mei, asa au facut si cu matza-mama, daca n-o castrez iese gradinita, deci trebuie sa-i gasesc alt culcus.
Tala spune:
Olympia eu te refuz pt ca e David alergic la matze insa sper sa-i gasesti un camin primitor cat mai curand. Nici eu nu ma laud cu gradinaritul, ba din contra, verry stupid me am scos zilele trecute yucile afara (am 2 mari cat mine si nu-s pitica) gandind ca la casa lor stau in soare si le place E! alor mele nu le-a placut, ba s-au ales cu multe frunze arse
miraklucker spune:
.........si la mine la fel. Iarba peste tot. Barbatu a tuns iarba dar pe marginile gradinii nu. si e mareeee. Azi m-am ocupat putin de flori. am facut experimente anul asta si am incercat cu seminte. si nu a iesit mare lucru. Jardinierele nu sunt deloc frumoase.Nu-i bai asa nu-mi pare rau daca nu le uda barbatu 3 saptamani cat sun eu in Romania........De siguranta sambata vine vecina sa o intruiesc ca in omu meu nu ma pot baza.
La noi ploua intr-o veselie zilnic, zici ca suntem la tropice, numai de-ar fi si putin mai cald.
Prunele se coc, cad pe jos si le ataca melcii, zmeura e coapata si ea. Azi am gasit si primul dovlecel, brocolii mi-a facut flori. Nu am stiut ca se poate si asa ceva. Niste floricele mici galbene. rosiile sunt frumoase dar prea inghesuite.
Azi iar n-am avut pace si mi-am mai cumparat o clematis ziclam.
Oare daca o plantez undeva si apoi la anul o mut sufera?
.....in rest pe ultima suta de metri. Duminica dimineata zburam spre casa eu cu copii. Am emotii. De 12 ani noi venim numai cu masina acasa. e prima ora cand zbor, si pe deasupra singura cu 3 copii, si mai schimb si avionul in München.
duminica am fost la o ferma. Am facut cateva poze cu gradina...........de inspiratie. https://picasaweb.google.com/117646415556753840331/June22012#5761791420664627234,
si aici cateva cu gradina mea https://picasaweb.google.com/117646415556753840331/June22012#5761787517637104802
georgipuia spune:
Mira, ce productie de rosii ai.... la mine abia incep sa creasca gogonelele, multe flori de castravete au cazut... Nu reusesc sa vad gradinile care te-au inspirat. Linkul gradinii tale mi s-a deschis, celalalt nu...
Aventura nu gluma plecarea ta cu copii... cred si eu ca ai emotii.
La mine sunt toate curatate de ierburi, gazonul tuns, prunele se coc, florile infloresc... a inflorit si prima garofita din productia mea personala de primavara asta... Iata prima garofita roz... si urmeaza sa infloreasca si una ce pare alba...
Eu sunt mirata de cat de mari si repede au crescut unele plantute de garofita si cat de mici au ramas altele. Cred si eu ca cele mici vor inflori (poate) anul viitor.
miraklucker spune:
giorgia nu stiu de ce nu se deschide e acelasi album.
mai pun odata linkul https://picasaweb.google.com/117646415556753840331/June22012#5761791420664627234, sau daca il rasfoiesti de la rosiile in trunchiul de copac.