Calendarul gradinarului vesel (26)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgipuia

Carmi superbe flori ai... crinii aceia par a fi pitici cumva? exista variante pitice, sau sper eu aiurea? si la petuniile curgatoare voi puteti fertilizant? Daca da, cat de des?

Ingerasii mei: Mony (03.12.2003) si Teo (17.05.2007)

"Viata nu se masoara cu numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momentele care iti taie rasuflarea."

Eu pun fertilizant la orice floare, cam la 5-6 zile, doza dubla fata de cat scrie pe sticla,

Da, Georigi, crinii sunt pitici, am si rosii dar nu au inflorit inca, aia sunt si mai mici. Se inmultesc ca disperatii, in fiecare an apar o gramada in plus. Aia rosii sunt fff frumosi o sa-i fotografiez.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Carmi cum se numesc floarile din cosuletul www.dropshots.com/Carmi#albums/GRADINA%202012/2012-05-06/15:46:14" target="_blank">asta.
Si inca ceva......ai in poza de la avatar 2 flori.Cum se numesc? Cea careia i se vad doar frunzele pare f interesanta......te rog , dc poti sa o pozezi

fericita de ranjita Maya Andreea[/b] ( oct-2009)

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Simina, in cos sunt petunii ´Carnaval´ alea pitici, care se vand trei culori intr-un ghiveci.
La avatar e o singura floare, Nu-ma-uita, de asta ziceai?
Scuze, am marit poza, ai dreptate, langa ea e o buruiana pe care o vad in tot satul, pe santuri, peste tot, e rezistenta la iarna si face flori albe, e ca o iarba decolorata, mie imi place mult, uite ce flori face: http://www.dropshots.com/Carmi#albums/GRADINA%202012/2012-05-24/22:50:45

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Carmi ce buruiana frumoasa!
Eu nu am avut timp sa intru prin gradinile voastre, imi rezerv asta pt cand voi avea timp sa ma delectez la fel ca si cu un desert.
B.nica tu nu ne spui ce bunataturi mai culegi de prin gradina?
Azi am mancat primele rosii (din gradina soacra-mii, la mine mai au)
Olympia tu? ai facut lumina in gradina? O sa postez o poza (sper) cu o planta care are frunze paroase. Poate o cunoasteti voi pt ca eu nu stiu ce este. Urechiusele de iepuras fac flori?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala
B.nica tu nu ne spui ce bunataturi mai culegi de prin gradina?

Eu ca profitorii, culeg in nestire afine mari si mici, coacaze si zmeura.
Cica la afine nu prea este nevoie de ingrasamant. La capsuni, fragute si la zmeuri am pus ingrasamant bio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Eu nu mai prea am cu ce a ma laud.
A disparut in sfarsit cotetul ( palatul) fostelor gaini. acum barbatu cara nisipul si pietrisul de sub el. Mai sunt acareturile din jurul garajului. Doamne, mosul zau asa nu a avut nimic de facut toata ziua decat sa bata cuie si sa-si umple curtea de sopruri si alte cele?.

Sunt mandra de lamaiul meu. Asta primavara cand l-am cumparat era plin de flori. au rezistat 3 lamai. Acum e iarasi in floare. Oare mai rezista inca o tura de fructe?

In gradina, melcii mi-au mancat ceapa. Au preferat-o in locul salatei, pe care inca n-am dobandit-o sa o mancam iar acum e mareee si cu floare. Brocoli e imensa. Maine o sacrificam pe prima. si mai am si floarea soarelui pe care o credeam pitica si ornamentala. De fapt e de peste 2m.
Inca ne luptam cu coacazele si mai nou si cu zmeura. Am facut 2 ture de jeleu si asta seara e inca una in program. Am cules, am impartit, am pus la congelator, am facut si prajitura si inca nu e gata......... cum o fi, azi e ultima tura, eu vin cu copii peste o saptamana acasa, si barbatu-meu sigur nu se atinge de ea. Prunele stau si ele sa se coaca. Sper sa le mai prindem cand ne vom intoarce de acasa.
Carmi, ai o gradina tare aranjata si frumoasa. Nu se ard florile daca le pui fertilizant dublu?. Mi-e mi-a fost frica sa le pun prea mult. Eu cred ca noi suntem vecine. Eu stau la Bodensee, pe malul baltii la 30 km de Konstanz.
Zuzi, seminte la m de cate ori am pus nu a rasarit nimic. Le-am scos din folie si le-am rasfirat asa. Dar nici asa nu am avut succes. Eu una m-am lecuit de ele.

Mergi la inceput

Mira, eu stau langa Legoland, la 4 km, deci nu f departe de tine.
Cu semintele am avut noroc anul asta numai cu petuniile, sangele voinicului si gura leului, am la petunii de nu mai stiu unde sa le pun...adica acum stiu, azi noapte am avut un uragan, ca furtuna nu-i pot spune, care a distrus cam jumatate din gradina. In jurul nostru pomi cazuti, tigle zburate de pe case, o fata de 24 de ani a fost strivita in masina de un copac, a fost ceva de nedescris, parca era sfarsitul lumii, am ramas si fara curent o noapte intreaga. Azi toata lumea era la munca patriotica prin gradini, cosmar a fost..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Neata fetele,

Am si eu melci si omizi, desi am tot stropit pomii... era clar ca trebuie sa stropim si mai pe jos... azi o sa stropim din nou ca-mi papa trandafirasii... In rest toata gradina e curatata, aranjata, pozata... Daca am reusi pana in toamna sa facem foisorul, daca mi-ar suda si tata suportii la jardiniere la balustrada... ar mai ramane doar sa jumulesc iarba, sa sap, sa ud si sa admir...

Prunisoarele prind si ele culoare, rosiile au gogonele potrivite ca marime, castravetii au flori, dar multe cad - de ce oare? si... cateaua mi-a ros iasomia Ce bafta pot sa am si eu, nu? Banui ca daca a ramas radacina si bat in afara o sa-i dea din nou, dar cine stie cand ca si asa stagna cu cateva frunze de prin primavara...

Nu stiu de ce nu mi-a iesit absolut nici o canna din cele puse de mine in gradina... spuneti-mi si mie de ce au iesit cele din ghiveci si cele din gradina nu?

La toamna sigur mai iau bulbi... daca si sotul se declara fan, inseamna ca voi avea sustinere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Mai fetelor, dar cumintele mai sunteti... si muncitoare... nu mai dati niciuna pe aici?

Eu am intrat sa ma laud cu florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Frumoase floricele Georgi!
Eu n-am ce sa va spun, ca eu mi-s gradinareasa de weekend! Si oricum, acum ma axez mai mult pe legume, florile cam au de suferit, in sensul ca doar le ud si curat ce s-a uscat, in rest, am de copilit, de udat, de stropit, ceapa, usturoi de scos, castraveti de cules, d'astea!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

B.nica...yummmiii. Voi incerca sa pun si eu coacaze rosii si agrise macar in toamna asta. Am cules cam 1kg de coacaze negre, iar capsunii de la Elisa fac acum randul 2 de fructe, mai mari si mai aromate decat primele. Au o multime de stoloni si plante noi pe care le voi aranja frumos la locul lor in august.
Am scos ceapa deja (soacra, s-a dezmintit si si-a spalat pacatele astfel) e f mare dar injumatatita caci cea care a facut seminte e cam pierduta.
A pus in loc rasad de rosii semanate in curte, vedem ce-o iesii...
Astept sa se coaca perele pt ca arata tare apetisant. E primul an de fructe si sunt f multe.
Georgi frumoase floricele. Si gazonul vad ca a crescut frumos. Vezi ca margaretele sunt tare invazive, eu nu mai stiu cum sa scap de ele

Mergi la inceput