Calendarul gradinarului vesel (26)
Raspunsuri - Pagina 17
lbelciug spune:
MadalinaM, am fost la magazinul de fito de pe Dr cooperativei, unde e cel de pe Prel Ghenecea de care zici tu? Sambata mi-a dat niste fiole fara sa fie identificata exact "lighioana", inca n-am apucat sa le dau pe pomi. O sa incerc sa fac si poze, dar cu descarcatul e mai greu.
Tu ai udat bine ceapa? E unul din motivele pt care poate n-a crescut si are frunze galbene. Poate depinde si de soi, de ex eu am pus usturoi de 2 feluri, unu-i amarat altul f frumos.
Am intrebat sambata si despre solutii contra capuselor/paianjenilor/tantarilor si cica la mag de fito nu au voie sa vanda asa ceva chipurile ca sa platesti firme de deratizare sa-ti vina acasa. Pe sot l-au ciuruit rau ganganiile de dimineata/seara. Citisem azi pe net ca primariile din Bucuresti vor da cu praf din avion, in sesiuni de seara, pana prin iulie.
georgipuia, frumoase florile tale, vezi daca le uda sotul?! Avum ca ti-a luat clematis, l-ai iertat?Da, si noi udam pomii, totusi pe primul plan e gradina de legume!
Vrea cineva rasad de rosii? Am o multime, in special de cherry, au crescut singure in toata gradina si m-as bucura sa le ia cineva decat sa le arunc.
Gabriela, deci florile de la yuka sunt albe pana la urma. Vad si eu zilnic unele albe in drumul meu catre servici, tare-s frumoase. La mine crinii de-o zi au inflorit de vreo saptamana.Ai taia cei rosii sunt superbi, si anul trecut ti i-am admirat!
Ce floare este asta, cum se cheama? Vrem si pozele cu sarbatoritii please!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
leeloo2004 spune:
Georgipuia, esti asa de draguta!! Pe langa faptul ca sunt asa de frumosi, crinii rezista si la ger, deci nu trebuie scosi toamna - mie mi se pare un avantaj major!
Liviana - nu am facut poze la petrecere... Floarea din poza este "Black-Eyed-Susan"...
Acum astept sa infloreasca gladiolele - toate au boboci si sper din suflet sa nu le pierd anul asta, nu de alta, dar duminica noi plecam pentru 2 saptamani in concediu...
Tala spune:
Eu nu inteleg de ce nu mi-au inflorit crinii. I-am pus in toamna si acum sunt crescuti cam 20-30cm. Oare asa sa fie in primul an?
Liviana daca vrei substante anti ganganii mergi la Institutul Pasteur - acolo ai si siguranta ca iti da exact ce-ti trebuie si la preturi nesimtit de mici.
Gabi felicitari pt productia de capsuni! chiar impresionanta! Pot sa ma abonez si eu la un stolon? Ale mele sunt si ele harnice, dar parca prea acrisoare. Cele de la Elisa sunt mai bune si acum au deja randul 2 de flori
B.nica si eu am o smecherie din aceea si sunt ff multumita de ea.
Ramona cu placere.
georgipuia spune:
Stiu de crini... ca sunt mai putin pretentiosi... problema este ca la cine am vazut (si as putea cersi) au doar din cei simplii.. iar astia ai tai sunt mult mai deosebiti... deaia zic... o sa investesc mai mult in gradina, decat in interioare si sigur rabdarea sotului (si a altora) se va termina repede...
Oricum, as zice ca l-am iertat pe sot, dar daca mai comenteaza de rosiile mele, il tac si eu de cate ori uda pomii... stiti ce mi-a facut sambata? ca sa vedeti ca nici eu nu-s rea degeaba... mi-a tuns cu masina de tuns 3 flori pe care era clar ca nu le doreste, dar cum nu reusise sa ma convinga a creat un "accident" Norocul lui ca mai am vreo 3 in alta locatie, care incurca mai putin, ca altfel ma suparam rau pe el...
georgipuia spune:
Si capsunile mele sunt acrisoare... sunt soiuri mai dulci? Vreau si eu
Gladiolele mele inca nu au boboci, dar si irisii la mine au fost mai intarziati... astept sa infloreasca la voi si apoi incep sa calculez AMR-ul ca in armata...
MadalinaM spune:
Liviana, pentru mine Drumul Cooperativei si Prelungirea sunt acelasi lucru, fiind in aceeasi zona, dar de Drumul...era vorba
"Black-Eyed-Susan" cred ca ti-am dat, are frunza cu perisori, aspra si aspectul ala 'brumariu'. Nu s-a prins? In mod normal trebuia sa infloreasca mai tarziu un pic, dar anul asta sunt toate grabiteeee
Ceapa a fost udata de Doamne-Doamne, cu dozarea a cam exagerat si, cum la noi e si pamantul "greu/lutos",rezultatul e pe masura:( .
La rosii nu ma bag, chiar daca am putine anul asta, fiindca nu mai fac fata cu ingrijitul!
Anul asta e prima data cand stropim anti-omizi, si, pt ca nu stiam cu ce, am preluat solutia Olimpyei: Calipso.
Am de rarit muuult patrunjel, trebuie sa imi fac curaj!
La voi se ard(prind o culoare maronie pe margine) florile de trandfiri?
miraklucker spune:
Am cules o mica mica parte din coacaze si am facut jeleu.Noroc ca s-a plictisit piticoata si-i era greu castronul ca si asa am mestecat la cateva borcanse pana la 12 noaptea. Pana la urma le-am sors intr-un tifon. a fost bine si asa, dar pentru restul trebuie sa ma motorizez. Am cules vreo 10 kg de capsuni, nu din productie proprie dar ce connteaza, au fost culese de 6 manute harnice. Daria fetita mea mai mare dimineata a exclamat "o cat gem ai facut tu intr-o noapte"
Ahhh, eu ocolesc florariile,sunt relativ scumpe, in supermarket-uri sunt asa mai la o parte, inchid ochii si trec repede, dar in Lidl si in Aldi, de cum intri dai nas in nas cu plantele. Acum cateva zile nu am rezistat tentatiei si mi-am luat si eu un crin portocaliu. Erau asa de frumosi, la fel si begoniile.
Giorgia ti-as aduce cu drag unul si tie dar eu ma opresc la timisoara. din pacate esti prea departe de mine......
Luminati-ma si pe mine, stiti cumva ce planta e asta. Astept sa se deschida, dar de vreo 2 saptamani sta asa.
Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
Mit Kindern vergehen die Jahre wie im Flug. Doch Augenblicke werden zu Ewigkeiten.
Tala spune:
Georgi cum ti-am vazut clematitele l-am sunat pe sot si l-am trimis direct la Lidl desi ma gandeam ca am slabe sanse sa gasesc aceeasi clematita aici (eu imi mi-o doream ff tare pe cea albastra, pt ca am din celelalte) si cred ca ma astepta pe mine pt ca era singura din tot magazinul
Coacazul meu rosu e alb Trebuie sa-mi iau si eu unul rosu pt ca acela e soiul meu preferat. Si nu prea stiu ce sa fac cu superproductia de coacaze negre avand in vedere ca noi nu mancam deloc dulceata...Tot ce pastrez fructe sunt la congelator sau uscate.
valentinag spune:
Mira, daca te referi la poza aia, ala e usturooi!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
leeloo2004 spune:
Georgipuia, asa este, sunt soiuri de crini nobili sau cam asa ceva...
Tala, sa stii ca si la mine in primul an nu au inflorit toti crinii, anul asta e prima data cand ii am pe toti infloriti! Cit despre capsuni, sigur, cu mare drag - am sa ma interesez cind se scot, etc si va dau de veste! Da, sunt dulci si foarte parfumate, noi le mancam fara zahar, fara nimic, deci eu zic ca sunt dulci!
Mira - superbi sunt si crinii tai!
Mada - pai nu de la tine am si eu Black-eyed-Susan? Sau de la Valentina?...m-am ramolit de tot...