Calendarul gradinarului vesel (26)
Raspunsuri - Pagina 15
Ramona J spune:
Mira, ma gindesc ca storcatorul rezolva problema semintelor - macar partial. Te dai bine cu soacra
Ei au avut 5 kg de coacaze si le-au iesit 22 borcane a cite 370 g.
Speli coacazele si le pui in oala. Pui apa cit sa acopere bine fundul oalei. Le tii la foc pina se inmoaie. Apoi le treci prin storcator. Apoi cintaresti si adaugi cantitate egala de zahar. Pui inapoi la foc (mediu-mare), amestecind pina cind zaharul e dizolvat. Dupa ce incepe sa fiarba mai lasi cinci minute pe foc, fara sa mai amesteci. Apoi opresti focul si aduni spuma. Cica n-o arunca, e buna cu iaurt :) Daca vrei poti sa adaugi niste kirsch.
Dupa ce pui in borcane le intorci cu capul in jos si le lasi sa se raceasca. Zice ca le tine in frigider.
Ramona J spune:
Multumesc Tala, cind ai tu timp.
Ai mei au coacaze rosii, negre si albe. Acum ma intreb daca le ratam si pe alea.
valentinag spune:
A plouat la noi, la mine la mosie nexam!
Ramona, definitiv sau temporar v-ati mutat?
Mirakluker, cum ti-a zis si Liviana, la sf. de august se pun trandafirii si se da capacul jos dupa 1 mai!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
MadalinaM spune:
Buna ziua (calduroasa) si de la mine!
si eu sper sa fi plouat la mosia datatoare de lucru intens si de satisfactii ocazionale
Idee pt supra-productia de visine: pus cu zahar in borcane. Insa nu mi-e clar daca asa, doar fierbandu-le la bain-marie, fara nici un fel de agent de conservare vor rezista. Eu, fiind primul an, o sa fac doar un borcan fara conservant, restul, din pacate, cu conservant. Mai e si varianta VISINATA insa asa nu mai e pt copii!
Liviana, fa si tu o poza frunzelor mancate. Pe timpul verii se mai stropesc pomii cu insecticide/fungicide sau combinatii ale lor.
Am gasit asta "
Dintre insecticide cu rezultate foarte bune (dar nu impotriva acarienilor!)poti folosi Calypso,Actara,Mospilan,Sinoratox.Evita Decisul sau orice alt piretroid.
" intr-un document salvat de mine, dar ceva mai concret pt stopiri de vara nu am gasit. Insa la magazinul de fito din Prelungirea Gencea e o doamna priceputa, mai intreab-o si pe ea.
Tala, ce spuneai despre tunsul inisorului? pai daca il tund nu se mai coc/scutura semintele si nu se mai inmulteste, sau tunzandu-l se ramifica radacinile si se inmulteste mai bine asa?
La mine nu creste ceapa:( Adica e ceapa verde insa acum a inceput sa i se ingalbeneasca frunzele si nu ii creste bulbul!
Aveti idee cum se numeste solutia pe care o folosesc primariile pentru a stropi contra tantarilor? Nu se gaseste si pentru utilizatori particulari? Niciodata nu am avut asa multi tantari!
La multi ani! Gemenilor-gradinari.
simina_kin spune:
Buna ziua fetele
Carmi eu eram cu gardenia. Ma plangeam ca am 2, una veche de 2 ani care a crescut in inaltime dar s-a rarit pitin si nu mi-a facut flori anul asta, iar cealalta cumparat acu ceva timp plina de boboci , dar care au cazut unul dupa altul.......numai ca....este plina iar de boboci.....mi-am luat un ingrasamant pt pamant(o solutie de pus in apa cu care le ud) + un pulverisator pt frunze ( care l-am fol la toate florile), si se vede treaba ca au dat rezultat.....numai trandafirii din ghiveci nu dau semne de viata
Si eu sunt ocupata cu visinele de 3 zile.....mi-a cumparat sotul vreo 10kg , cu 4 ron
fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009)
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
simina_kin spune:
Fetele din Bucuresti , ati vazut pe undeva gloxinii????..brico, horbach, praktiker..etc????
fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009)
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
Tala spune:
Ramona am intrebat si mi-au dat o denumire pe care nu o gasesc pe net (kim chen king), insa cand m-am apucat eu de cautat am gasit blogul www.e-retete.ro/ustensile/uscator-de-fructe-si-legume" target="_blank">asta unde indica si un site de unde se poate procura unul bun. Explica destul de detaliat ca sa-ti faci o idee. Ruda asta a mea mi-a spus ca aparatul ei la capacitate maxima (are 5 tavite) usuca 9 mere mari (feliate) in 8 ore.
Madalina nu e cazul sa-ti doresti sa ti se inmulteasca inul , la anul vei gasi unde nici nu te vei astepta...Eu am smuls intr-o veselie anul asta. Radacina oricum ramane si va creste si mai viguroasa. Eu il voi taia acum tocmai pt a nu imprastia seminte si pt ca arata deja urat.
Simina mie mi-au murit toti trandafirii de ghiveci pana sa-mi vina ideea sa-l mut in curte (pe ultimul primit care dadea semne deja de suferinta). Acum a crescut ff frumos, bogat, e f fericit. Iar gloxinii am vazut parca (nu stiu sigur) la H (cauta cataloagele de promotie pe internet)
georgipuia spune:
Am si eu un trandafir mic de ghiveci in curte... l-am pus in martie si acum e plin de flori.. o perioada a stagnat, dar s-a acomodat si e asa frumos... iata si mi-au mai inflorit 2 trandafirasi care sunt atat de mititei si cand ii vad cu floare nu-mi vine sa cred...unul dintre ei e mai rosu decat stiam eu ca ar fi "parintele" lui, celalat e roze deschis, dar nu am foto...
Iata si gerbera mea draga....
In rest s-au cam gatat capsunile... rosiile cresc si le tot copilim, dar nu gasim si pace aracii ...
Am o intrebare de baraj... sa incep cu o poveste... sotul meu anu trecut a zis ca nu mai punem rosii ca s-au dus pe apa sambetii 12 mc de apa... nu ca nu ar fi adunat si rosii din gradina aia... acuma tot spune ca el nu ar fi pus nici rosiile care le-am pus... in schimb uda florile din fata de imi scoate peri albi si mai nou uda fetelor pomii... da-i uda... aseara mi-a cam sarit mustaru... ca eu nu am vazut pe nimeni niciodata sa ude atat florile si cu atat mai mult pomii... Ziceti si voi.. dupa cate ploi au fost si cat udam gazonul dimprejurul prunilor... mai este necesar sa ude la baza pomului fructifer? Voi ii udati?
leeloo2004 spune:
Si ii ud in fiecare seara - si florile si pomii; gazonul oricum e udat de aspersoare de 2 ori pe zi, dimineata si seara...
Eu am fost plecata 3 zile, asa ca aseara am strins aproape 2 kg de capsuni coapte si inca voi mai avea de cules pina saptamana viitoare! Oricum, ca in anul asta nu am avut pana acum productivitate la capsuni...
Cam toti crinii au inflorit sau sunt pe cale sa infloreasca, se pregatesc si crinii de-o zi (hemerocallis) - am doar 2 feluri, dar planuiesc pentru la anul sa ma aprovizionez cu mai multe culori.... Si yucca am gasit-o inflorita - am sa pun pozele de acasa ca am uitat sa iau cardul foto cu mine...