Fluturasi dragalasi de mar-apr 2011 (5)
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catank/catank.jpg)
catank spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bb_yasmi ally mi-a stat inima in loc pt o secunda!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() multumesc frumos! sunt poze doar cu cele care am reusit sa le mai pozez...de obicei, sunt gata inainte sa se raceasca ![]() ![]() pt fetele experimentate in ale 'coacerii" probabil sunt o nimica toata, dar pt mine sunt ceva wowwwww ![]() ![]() mamica implinita cu 2 comori: printesica si junior !! |
miam, miam!!!Esti tare gagico!
![](punk.gif)
![](punk.gif)
![](punk.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/yvyana/yvyana.jpg)
yvyana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui miki1979
yvy, multam de info ![]() cistografia n-am ajuns inca sa o facem ca ne-au zis ca trebuie sa fim siguri ca urina e sterila cand facem investigatia ca altfel infectam chiar noi rinichii ( prin introducerea sondei ) ![]() si doctorii o suspecteaza tot de asta ca ei altfel nu-si explica cum de face crizele astea urate.. asa ca istoric al ei, aba bea la greu, constipata nu este si n-a avut probleme niciodata..n-am folosit la ea deloc creme la fundulet, doar cand am avut f f rar probleme cu vreo iritatie am folosi weleda de galbenele..in rest nimic..sapunurile am folosit de bebe fara parfumuri,mirosuri sau mai stiu eu ce..si doar pt kk.. ramane sa facem investigatia cu prima ocazie.. desi mie mi se pare tare dubios ca problemele noastre n-au fost din totdeauna, ci au aparut cam pe la 6-7 luni..oare cum e posibil daca ar fi avut acest reflux ? n-am fost pe nicaieri cu ea, nici macar in concediu sa zic ca ar fi putut sa o ia de undeva..in spitale nici atat ![]() ![]() cam asta e istoria.. ![]() ![]() si multam ![]() mami de 2 prichindei |
Miki ai dreptate, este contraindicata cistografia in plina infectie urinara, dar ecografie renala se poate face, macar se observa rinichii (forma/structura/dimensiuni/simetrie) si vezica goala si plina si daca are dilatatii de bazinet sau ureter!
Refluxul vezico-ureteral poate exista la copilasi dupa nastere pana se maturizeaza aparatul renal, dar nu toti fac infectii urinare, pe masura ce cresc se lungeste si ureterul si se "aseaza" mai bine anatomic astfel incat nu mai reflueaza pishul din vezica in sus spre rinichi; unii insa fac infectii repetate si trebuie dat tratament cu antibiotic in doza mica, dar pe perioade lungi (asta apropo de ce citisesi tu cu tratament continuu ani intregi) in asteptarea remiterii spontane a refluxului, asta pentru a nu recurge la chirurgie, daca alta problema renala nu este si refluxul nu e prea sever. Deci nu e neaparat necesar sa apara problemele de la nastere (adica infectii urinare sau altceva), unii fac, altii nu fac sau pot sa nu faca o perioada lunga de timp si apoi brusc sa apara o infectie urinara mai pacatoasa!
Oricum ii dati voi de capat! Sper sa raspunda infectia acum la tratament si cum scapati de bacterie imediat sa faci cistografia, iar intre timp sa faci neaparat ecografie renala!
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/yvyana/yvyana.jpg)
yvyana spune:
Vaiiii, Yasmi imi ploua in gura si n-am mai mancat de la 4!!!
Ce sa mai spun ca inghit in sec
Painica arata super, eu de un an fac painea numai in casa si m-am "specializat" si pe paine neagra/de secara/cu seminte/cu cartofi/cu masline etc... O idee: trebuie sa stea macar o ora painica ca sa se mai racoreasca si apoi sa o tai/papi pentru ca altfel se cam cocoloseste, pica si cam greu la stomac si dealtfel e mult mai buna dupa ce se "odihneste" putin (cea mai buna e a doua zi, dupa ce a stat invelita in prosop peste noapte yamiii
), dar acum inteleg ca nu ai avut rabdare
Merg sa beau un litru de apa.....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catank/catank.jpg)
catank spune:
Neata! Va poftesc la cafeluta!
Eu am gatit de dim ciorbita de curca, o tarta cu visine si mure...si acum ma preatesc sa fac taietei. De data asta snitele din pieptul curcii, ca ieri la purcel am dat pas...
I doarme...si o astept sa se trezesca ca pe soare, sa-mi lumineze ziua ca tare e innorat afara.Sambata am pus-o de un party la o nepotica de 3 anisori, si duminica plecam din nou musafiri la o prietenuta si colega de servici. Are doi pici, unul de 4 ani, respectiv 2 anisori
yvyana- multumim ptt info!Esti o dulce!
Pupici cu mic cu mare!
![](images/user_woman.png)
miki1979 spune:
citat din mesajul lui ailed_dota![]() ![]() ![]() O zi de vis! mami de fete frumoase: MARIA si ANDRA si de ingeras ![]() Fluturasul norocos Andra-Simona(Dodo) |
neata si multumim de cafea
![](pofticios.gif)
ofer si eu una calda alaturi de saratele cu susan, mi-ati facut pofta saptamana trecuta si am prestat o tava in weekend si numai eu ma lupt cu ele sa le termin
![](icon_smile_blush.gif)
![](punk.gif)
miki1979 spune:
citat din mesajul lui catank Neata! Va poftesc la cafeluta! Eu am gatit de dim ciorbita de curca, o tarta cu visine si mure...si acum ma preatesc sa fac taietei. De data asta snitele din pieptul curcii ![]() ![]() I doarme...si o astept sa se trezesca ca pe soare, sa-mi lumineze ziua ca tare e innorat afara.Sambata am pus-o de un party la o nepotica de 3 anisori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yvyana- multumim ptt info!Esti o dulce! Pupici cu mic cu mare! Dumnezeu este autorul sufletului, El m-a binecuvintat cu ...un suflet ![]() “Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Arsenie Boca |
cand ai reusit sa le faci pe toate ? dimineata ta e mai lunga ?
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
miki1979 spune:
yvyana, am uitat eu sa precizez..eco renala am facut inca de cand am fost internate..au zis ca e totul ok-rinichi, vezica, uretere...
de asta ziceam ca doar cistografia mai e de facut..
citeam acum de un remediu naturist pt ecoli ( apropo catank poate te intereseaza ) cu scortisoara ..cica s-ar fi demonstrat ca are efecte ma ibune ca un antibiotic in lupta cu ecoli..
dar pana nu ajung la un homeopat mi-e frica sa-i dau andrei..o avea si alte efecte..
va pup si va doresc o zi frumoasa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxy_s/roxy_s.jpg)
roxy_s spune:
neata, fetelor!
am venit si eu la cafeluta
catank sunt convinsa ca faci muuult mai multe decat mi-ai zis tu mie esti o harnicuta
cate ai facut de dimineata.... placinta aia imi face cu ochiul dar nici snitelele de curca nu-s de aruncat
n-am mancat niciodata carne de curca. este ca puiul? sau mai tare?
yvy
ally vad ca tare bine este cu buni este cel mai bine. nici eu nu i-am dat varza dar daca cerea poate ii dadeam si eu putin sa guste
mary ce scumpa Anda cu pampersul
miki da, mai bine mergi la un homeopat inainte sa-i dai ceva. dar grabeste-te, fa-ti timp si du-te. toate mamicile.
Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/simonacip/simonacip.jpg)
simonacip spune:
Neata. Am fost sa-l duc pe David la scoala de dimineata pe o ploaie torentiala mama-mama...abia i-am urcat si coborat pe rand din masina cu umbrela...Mama a fost plecata azi si a trebuit sa-l duc eu...Abia astept vacanta, fetelor!!!
Lavi, esti nemaipomenita, preparatele tale arata intr-un mare fel...felicitarile mele...Iti spun sincer ca-mi place schimbarea asta la tine. Auzi, eu daca m-as apuca sa fac asa ceva cred ca in 2-3 zile as fi cu 2 kg mai grasa
. Deci ma multumesc sa le privesc si sa
.
Catank, Miki, alte gospodine
EU de azi vreau sa renunt la carbohidrati macar 2 sapt sa vad ce iese...Sper sa pot sa ma abtin de la porcarii si sa reusesc sa slabesc ca m-am saturat sa nu-mi pot purta hainele..