Fluturasi dragalasi de mar-apr 2011 (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Inca ceva fetelor, cand aveti stari de lesin sau ameteli trebuie sa excludeti cateva cauze si asta o puteti face si acasa:
1) sa va masurati tensiunea arteriala (sunt aparate de masurat de tip bratara, e vreo 50 RON unul, sunt destul de fiabile, faceti 3 masuratori pentru siguranta) si daca tensiunea e peste 100-90/60-50 e OK, acum depinde si de tensiunea voastra de fond, in general sa nu fie mai mica decat de obicei, adica mai mica cu peste 25-30 de unitati decat cea de fond.
2) sa va masurati glicemia cu un glucometru (aparatul asta e ceva mai costisitor, dar daca aveti rude/vecini cu diabet se poate , glicemia sa nu fie mai mica de 70-80, dar simptome pot aparea in functie de fiecare)!
3) sa fiti atente la bataile inimii, ritmul sa fie regulat si sa nu fie prea accelerat (asta o puteti face voi numarand pur si simplu bataile, dar daca aveti tensiometru el arata si numarul de batai cardiace/minut si daca e regulat sau nu ritmul, bataile inimii nu trebuie sa fie peste 140-150/minut, asta doar daca ati alergat dupa vreun autobuz ).
4) sa nu fiti deshidratate, trebuie sa beti minim 2l lichide/zi!

Dupa ce verificati toate astea faceti si un set de analize generale, oboseala cronica e data de multe ori de boli cronice/infectii cronice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

am facut paineeeeeeee!!!!!!!!!!!! a iesit bestiallll de buna si de aratoasa!!! dragalu' mama hai ca pun o poza sa o vedeti si voi.... am mancat-o si ca desert cu nutella deasupra

yvy ai mare dreptate. eu de obicei cand am aceste stari am tensiune f mica. imi masura mama mea cu acel aparat. acum nu il am in casa.

Mergi la inceput

ally ce viata pe voi cu mama alaturi!!!

delia, pun o poza si cu checul de ieri (de fapt cu ultimele 2 felii ramase ), special pt tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui yvyana

Hello, mamici!

Miki imi pare rau prin ce treci cu Andra! Nu stiu daca ai mentionat daca ai facut ecografie renala si uretrocistografie mictionala(retrograda=adica i-a bagat substanta de contrast prin uretra pana in vezica sau anterograda=adica i-a bagat substanta de contrast intravenos si apoi a urmarit in timp real cum face pipi in oricare din situatie !)
La uretrocistografie trebuie sa se excluda existenta unui reflux vezico-ureteral (sa n-o ia pipi in sus spre rinichi) sau a unui reziduu vezical postmictional (dupa ce face pipi nu-si goleste complet vezica, deci ramane un redizuu mereu in vezica si restul asta de pishu neeliminat poate intretine infecta, bacteriile isi fac de cap acolo, se inmultesc si urca spre rinichi).
Din ce mai stiu, mai ales la fetite, constipatia e o cauza de infectii urinare recidivante (Atentie: chiar daca e zilnic!, scaunul tare tot constipatie este si predispune la stagnarea pishului pentru ca poate comprima ureterele, care sunt situate aproape de rect); am mai citit deasemenea ca unii copii fac infectii urinare recidivante chiar daca au intregul aparat urinar normal pentru ca pur si simplu se abtin de la pipi si urina stagneaza in vezica si se infecteaza; deci ai grija mereu sa o hidratezi foarte bine pe Andra sa faca mult pishu; despre partea cu igiena nu mai spun ca stii deja ; de asemenea nu e indicat sa o speli cu sapun/sampon in zona genitala sau sa folosesti creme pentru ca se pare ca si asta favorizeaza infectiile urinare repetate deoarece irita mucoasa uretrei care nu se mai poate apara de eventualii germeni; deci trebuie stearsa la pasa doar cu comprese sterile si ser fiziologic, fara geluri de dus/creme/lotiuni etc (stiu ca parca ai avut la un moment dat probleme cu o iritatie nasoala la pasa).

Sper sa se rezolve cat mai repede problema si sa aud ca ne dai de veste ca a disparut orice urma de infectie!

yvy, multam de info
cistografia n-am ajuns inca sa o facem ca ne-au zis ca trebuie sa fim siguri ca urina e sterila cand facem investigatia ca altfel infectam chiar noi rinichii ( prin introducerea sondei ) si cum n-am apucat o perioada scurta fara tratament/probleme n-am ajuns..
si doctorii o suspecteaza tot de asta ca ei altfel nu-si explica cum de face crizele astea urate..
asa ca istoric al ei, aba bea la greu, constipata nu este si n-a avut probleme niciodata..n-am folosit la ea deloc creme la fundulet, doar cand am avut f f rar probleme cu vreo iritatie am folosi weleda de galbenele..in rest nimic..sapunurile am folosit de bebe fara parfumuri,mirosuri sau mai stiu eu ce..si doar pt kk..
ramane sa facem investigatia cu prima ocazie..
desi mie mi se pare tare dubios ca problemele noastre n-au fost din totdeauna, ci au aparut cam pe la 6-7 luni..oare cum e posibil daca ar fi avut acest reflux ?
n-am fost pe nicaieri cu ea, nici macar in concediu sa zic ca ar fi putut sa o ia de undeva..in spitale nici atat
cam asta e istoria..
si multam

Mergi la inceput

gata! am pus cateva pozici cu cateva preparate "de casa "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyLaur spune:

Lavinia, aici se incheie definitiv prietenia noastra ...pai vrei sa vin pana la Timisoara pentru a manca asa bunatati la care am ramas . Felicitari pentru noul hobby!!! Arata demential toate,toate,toate! Nu te mai suport!
Yvyana, iti multumim din tot sufletul pentru sfaturile si rabdarea de care da-i dovada. Ai mare drptate in tot ce ai enumerat acolo!

Mergi la inceput

ally mi-a stat inima in loc pt o secunda!!! nu stiam ce ti-am facut......
multumesc frumos! sunt poze doar cu cele care am reusit sa le mai pozez...de obicei, sunt gata inainte sa se raceasca
pt fetele experimentate in ale 'coacerii" probabil sunt o nimica toata, dar pt mine sunt ceva wowwwww

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryM85 spune:

Buna fetelor!

multumesc de complimente la adresa printesei mele! da adora papusa aia, cand o apasa pe burta plange, cere papa si ea ii da, se pune pe scaunel si o leagana si face aa aaa(ii canta).
Mada felicitari Catalinei pt progrese, asa am ras ca mi-am adus aminte ca duminica dim cand s-a trezit piscoasa mea a facut kk si vedea ca nu o bag in seama, mi-a adus un pampers, numai nu mi-a spus SCHIMBAMA!
STRUMPHY la multi ani parintilor tai!!

mami fericita de Alexandra Mirela(06.04.2011)

Mergi la inceput

Yasmi felicitari mamico, ti-a iesit super bine, si o spune o experta. Ce de bunatati faci tu si te plangi ca ai burta!

Mergi la inceput

YASMI si eu am avut un nodul sub brat imediat dupa ce am nascut, cred ca a fost de la venirea laptelui, oricum eram cu moralul la pamant imi faceam o mie de ganduri

Mergi la inceput