Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (16)
Raspunsuri - Pagina 17
gabrielarusu spune:
buna fetelor,
Sunt si eu o fericita mamica cu o fetita de 2 luni jumatate care ma dispera ca nu mai papa lapte praf cum trebuie, numai cand simte gustul da cu limba afara bibe si intoarce capul ca nu vrea, dar de foame papa ceva din bibe,i-am schimbat si laptele din HIP in Aptamil am zis ca e mai dulce si il accepta dar nu.
De vreo cateva zile dupa ce ragaie regurgiteaza laptic imbranzit si acrisor si cam la jumatate de ora dupa papa vomita laptic curat ieri i-am mirosit gurita dupa ce a vomat si mirosea a acru, oare o fi reflux gastric? cum pot afla daca are reflux ?
Mai are si o fornaiala de nu mai scapam de ea, bagam la greu ser fiziologic in fiecare zi si aspiram dar nu mai sta sa o aspir cu aspiratorul, acum avem tratament cu picaturi colargol si vad ca e mai binisor, ma gandeam sa nu fie si de la nasucul infundat mereu sa nu pape
Am vb si cu pediatru si mi-a spus ca sa o mai las sapt. asta cu aptamil si dc nu isi revine cu papa sa i-l schimb in Humana, chiar nu stiu sa schimb mereu lapticul oare e bine sa schim laptele la 2 sapt?si e tare agitata, nervoasa are momente cand urla rau de tot de nu-i mai intru in voi cu nimic sunt disperata ca nu stiu ce sa fac .
In rest e cumintica e tare vioaie si activa stam toata ziua bot in bot ne pupacim si jucam dar nu papa.
Ma scuzati ca am scris la voi la bulgarasi dar sunteti mai avansate si poate ma sfatuiti ce sa fac si unde sa merg , simt ca ma paste o depresie nasoala ca am inceput sa plang ff des nu mai am chef de nimic si de nimeni.
mamica de Maria Elisa
Alice_Elena spune:
Fornaiala are si R de cand l-am nascut. Nu ii pun nimic, nu ii fac nimic. Daca are suzeta in gura, poate respira? Daca da, inseamna ca nu il deranjeaza asta la mancat.
Poate are colici? Poate nu ii place biberonul.
A lapte acru miroase si al meu cand regurgiteaza, zic eu ca e normal.
Letitia spune:
Buna fetelor!
Eu am plasat o comanda pentru macarons ca sa fiu sigura ca se apuca Anda de ai mei prima
Mihacor, multumesc, toate avem comori ! Sa ne spui si noua ce zice dr de pocnetele din oase. Nu cred sa fie ceva serios.
Anca_cls, nu sunt amabila, sunt chiar invidioasa Dar stiu cum e sa nu te simti bine in pielea ta indiferent de ce spun altii!
Asa e Mihaela, nu garanteaza nimeni ca dorm mai bine bebelusii daca le dam LP, mai mult nici macar nu garanteaza ca vor creste mai bine, ce garanteaza LP e controlul: stii exact cat mananca copilul. Iar mie cu lipsa controlului mi-a fost cel mai greu sa ma obisnuiesc...
Ane-Maria, nu cred ca e cazul sa ne facem griji de dinti la alaptat, eu nu prea am auzit de copii care sa muste, doar de la soacra-mea care se lauda ca asa se juca cu fii-su, il punea sa o muste de tzatza ...
Bella, ma bucur ca te-ai linistit! Tudor nu plange cu lacrimi inca, iar dr ta are dreptate, daca ar avea canalul lacrimar infundat ti-ai da seama, ar avea mareu secretii la ochisori!
Dr_Anca si noua ne e dor sa ne scrii! Dar dupa cum ti-am spus, te inteleg! E super-obositor sa faci o casa! Eu acum refac doar doua terase de 35 mp in total si deja imi vine sa dau mesterii afara din curte! Super e poza cu coada de ceapa, se citeste pasiunea in ochii ei
Alice, nu-mi aminti de cazaturi... La Sofia chiar eram ultimii dintre prietenii nostri care nu o patisera: am plecat la munte si cand am ajuns am pus copilul in mijlocul patului si ne-am apucat sa-i montam patul pliant, amandoi, ca fraierii... si am auzit buf! A cazut pe un covor foarte gros, intr-o parte, abia daca s-a speriat, avea 8 luni. La Tudor insa am zis ca mor! Avea o luna si dormea in living pe canapea, cu capul spre casa; am mers sa scot rufele din masina (care e la subsol) si cand am ajuns in capul scrilor l-am vazut cum a cazut in cap pe parchet... se trezise si a inceput sa viermuiasca pana a alunecat. De atunci nu il mai las sa doarma decat in patutul lui sau in landou, daca il pun in spatiul de joaca, il pun direct pe jos, in scaunul de masina nu il las nelegat. Nu va doresc sa treceti prin asa ceva!!
Ursulet, noi mergem din 24 iunie o saptamana la Phoenicia Holiday Resort in Mamaia (de fapt e intre Mamaia si Navodari). Am fost si anul trecut si e ok pentru copii, e cam scump, dar eu zic ca merita. Daca vrei detalii, spune-mi.
Faith26 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ursulet33 eu ma gandesc sa scot copila la mare in luna iunie, o sa aiba 4 luni jumate -5. Binenteles, fara stat pe plaja, fara intrat in apa, doar plimbari pana la 10 si dupa 18. Plus protectie solara.. Ma gandesc la Eforie, stiu ca acolo e faleza. Aveti vreo recomandare de cazare prin zona, sau imi puteti recomanda alta statiune? Voi mergeti cu copiii la mare vara asta? Mamica Iuliei (24 ian 2012) |
Eu am mai scris despre asta , si e hotarat. Nu o luam cu noi din mai multe motive :
- personal cred ca e cam micuta sa o duc la mare.
- vreau sa ma pot odihni/dormi cu adevarat, sa ma energizez si sa pot petrece mult timp la soare.
- noi la mare mergem in Bulgaria, si m-am gandit ca daca doamne fe' i se intampla ceva sau are vreo problemuta de sanatate nu vreau sa ajung pe mana doctorilor de acolo, ca bulgarii stau cam rau cu engleza. Ma si vad gesticuland incercand sa explic ce si cum.
- o vom lua cu noi in cea de-a doua parte a concediului, care nu va fi la mare
ane-maria spune:
citat din mesajul lui gabrielarusu buna fetelor, Sunt si eu o fericita mamica cu o fetita de 2 luni jumatate care ma dispera ca nu mai papa lapte praf cum trebuie, numai cand simte gustul da cu limba afara bibe si intoarce capul ca nu vrea, dar de foame papa ceva din bibe,i-am schimbat si laptele din HIP in Aptamil am zis ca e mai dulce si il accepta dar nu. De vreo cateva zile dupa ce ragaie regurgiteaza laptic imbranzit si acrisor si cam la jumatate de ora dupa papa vomita laptic curat ieri i-am mirosit gurita dupa ce a vomat si mirosea a acru, oare o fi reflux gastric? cum pot afla daca are reflux ? Mai are si o fornaiala de nu mai scapam de ea, bagam la greu ser fiziologic in fiecare zi si aspiram dar nu mai sta sa o aspir cu aspiratorul, acum avem tratament cu picaturi colargol si vad ca e mai binisor, ma gandeam sa nu fie si de la nasucul infundat mereu sa nu pape Am vb si cu pediatru si mi-a spus ca sa o mai las sapt. asta cu aptamil si dc nu isi revine cu papa sa i-l schimb in Humana, chiar nu stiu sa schimb mereu lapticul oare e bine sa schim laptele la 2 sapt?si e tare agitata, nervoasa are momente cand urla rau de tot de nu-i mai intru in voi cu nimic sunt disperata ca nu stiu ce sa fac . In rest e cumintica e tare vioaie si activa stam toata ziua bot in bot ne pupacim si jucam dar nu papa. Ma scuzati ca am scris la voi la bulgarasi dar sunteti mai avansate si poate ma sfatuiti ce sa fac si unde sa merg , simt ca ma paste o depresie nasoala ca am inceput sa plang ff des nu mai am chef de nimic si de nimeni. mamica de Maria Elisa |
Posibil sa nu ii placa laptele, posibil sa aiba colici, iar faza cu nasul infundat nu cred ca e, daca zici ca o aspiri .
Dupa ce reusesti sa o faci sa pape nitel ridic-o in bratele tale si pune-o un pic pe umeri , ca sa ragaie mai des si incearca si treaba cu tetina la biberon , cumpara-i alta , poate aia care o are acum nu ii place. Incearca variantele astea sau care crezi tu ca e mai ok si dca nici asa nu merge atunci mia bine mergi urgent la un control.
Bafta !!!
ane-maria spune:
citat din mesajul lui Letitia Buna fetelor! Eu am plasat o comanda pentru macarons ca sa fiu sigura ca se apuca Anda de ai mei prima Mihacor, multumesc, toate avem comori ! Sa ne spui si noua ce zice dr de pocnetele din oase. Nu cred sa fie ceva serios. Anca_cls, nu sunt amabila, sunt chiar invidioasa Dar stiu cum e sa nu te simti bine in pielea ta indiferent de ce spun altii! Asa e Mihaela, nu garanteaza nimeni ca dorm mai bine bebelusii daca le dam LP, mai mult nici macar nu garanteaza ca vor creste mai bine, ce garanteaza LP e controlul: stii exact cat mananca copilul. Iar mie cu lipsa controlului mi-a fost cel mai greu sa ma obisnuiesc... [red]Ane-Maria, nu cred ca e cazul sa ne facem griji de dinti la alaptat, eu nu prea am auzit de copii care sa muste, doar de la soacra-mea care se lauda ca asa se juca cu fii-su, il punea sa o muste de tzatza ... Bella, ma bucur ca te-ai linistit! Tudor nu plange cu lacrimi inca, iar dr ta are dreptate, daca ar avea canalul lacrimar infundat ti-ai da seama, ar avea mareu secretii la ochisori! Dr_Anca si noua ne e dor sa ne scrii! Dar dupa cum ti-am spus, te inteleg! E super-obositor sa faci o casa! Eu acum refac doar doua terase de 35 mp in total si deja imi vine sa dau mesterii afara din curte! Super e poza cu coada de ceapa, se citeste pasiunea in ochii ei Alice, nu-mi aminti de cazaturi... La Sofia chiar eram ultimii dintre prietenii nostri care nu o patisera: am plecat la munte si cand am ajuns am pus copilul in mijlocul patului si ne-am apucat sa-i montam patul pliant, amandoi, ca fraierii... si am auzit buf! A cazut pe un covor foarte gros, intr-o parte, abia daca s-a speriat, avea 8 luni. La Tudor insa am zis ca mor! Avea o luna si dormea in living pe canapea, cu capul spre casa; am mers sa scot rufele din masina (care e la subsol) si cand am ajuns in capul scrilor l-am vazut cum a cazut in cap pe parchet... se trezise si a inceput sa viermuiasca pana a alunecat. De atunci nu il mai las sa doarma decat in patutul lui sau in landou, daca il pun in spatiul de joaca, il pun direct pe jos, in scaunul de masina nu il las nelegat. Nu va doresc sa treceti prin asa ceva!! Ursulet, noi mergem din 24 iunie o saptamana la Phoenicia Holiday Resort in Mamaia (de fapt e intre Mamaia si Navodari). Am fost si anul trecut si e ok pentru copii, e cam scump, dar eu zic ca merita. Daca vrei detalii, spune-mi. Mami de Sofia[/red] (8.08.2007) si Tudor (31.01.2012) |
ursulet33 spune:
citat din mesajul lui Letitia Ursulet, noi mergem din 24 iunie o saptamana la Phoenicia Holiday Resort in Mamaia (de fapt e intre Mamaia si Navodari). Am fost si anul trecut si e ok pentru copii, e cam scump, dar eu zic ca merita. Daca vrei detalii, spune-mi. Mami de Sofia (8.08.2007) si Tudor (31.01.2012) |
arata bine, intradevar e nitel cam scump... dar ma gandesc ca oricum nu merita anul asta, nu e ca si cum cea mica ar putea sa se joace.. dar e o optiune interesanta pentru la anu', multumesc!
Carina - si eu ma gandeam sa mergem la bulgari, dar trebuie sa ma interesez de ce acte avem nevoie ca sa scoatem copilul din tara..
ursulet33 spune:
citat din mesajul lui Faith26 Eu am mai scris despre asta , si e hotarat. Nu o luam cu noi din mai multe motive : - personal cred ca e cam micuta sa o duc la mare. - vreau sa ma pot odihni/dormi cu adevarat, sa ma energizez si sa pot petrece mult timp la soare. - noi la mare mergem in Bulgaria, si m-am gandit ca daca doamne fe' i se intampla ceva sau are vreo problemuta de sanatate nu vreau sa ajung pe mana doctorilor de acolo, ca bulgarii stau cam rau cu engleza. Ma si vad gesticuland incercand sa explic ce si cum. - o vom lua cu noi in cea de-a doua parte a concediului, care nu va fi la mare Mami de Ana Beatrice (15.01.2012) |
ai perfecta dreptate cu partea cu odihna, si noi planuim cateva zile in 2 in iulie, inainte sa ma intorc si eu la birou..
Alice_Elena spune:
Asa a cazut mara prima data. O asezasem cum zici tu, pe canapea cu capul spre margine si picioarele spre speteaza (dar fara sa o atinga, sa nu se impinga). Ii pusesem o perna mare pe jos, si m-am dus sa fac pipi. Cand m/am intors mara era pe jos in mijlocul camerei, pe spate, statea. Habar n-am cum a ajuns acolo. Avea 5 luni jumate- 6. Apoi au inceput altele mai rele