Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (16)
Raspunsuri - Pagina 15
izish83 spune:
Alice-si la mine se intampla la fel. Cea mare il imparte cel mai greu pe tati. Cand nu este el acasa, vrea atentie de la mine si se supara daca eu ii dau celui mic sa manance sau stau cu el sa adoarma. Si bineinteles ca dimineata sunt singura cu cei 2 pana pleaca cea mare la gradi si bineinteles ca este un haos total: cel mic vrea sa manance, fata nu vrea sa se imbrace, trebuie sa alerg prin casa dupa ea sa o conving sa plecam la gradi, in timp ce ala mic urla. Este un circ total, asta se intampla doar cand se trezeste si cel mic cand trebuie sa pregatesc fata de gradi. In rest, ne descurcam, cu toate ca cea mica este geloasa pe el. Cand vede ca eu ma ocup de cel mic si ea vrea sa se joace cu mine, daca vede k nu o bag in seama si nu fac ce vrea ea, il pocneste. Bineinteles k atunci intrerup orice, il las pe bebe cu feonul aprins si ma ocup de fata. Mi se pare ffff solocitant, cateodata cedez nervos k nu fac fata la presiune.Nu este usor cu 2 copii atunci cand nu ai ajutor. Singurul meu ajutor este gradinita de la 8 la 2 a fetei. Diferenta intre ei este de 2 ani si jumatate.
Ma consolez cu gandul ca odat cu trecerea timpului imi va fi mai usor. Si ma bucur enorm ca gata am scapat, am 2 copii si nu mai trebuie decat sa ma ocup de ei, sa le fie lor bine.
Un sfat pt cele care vor pe bebe 2: nu cred k exista o diferenta magica intre copii ca sa fie mai bine si mai usor pt mamica. Fiecare ar trebui sa il faca atunci cand se simte pregatita.
Bella_sib spune:
Buna dimineata mamicilor, si
La multe lunite bulgarasului Alexei_G!
Am constatat de unde era sangele acela, pe care Alexandra l-a regurcitat. Bagandu-si pumnul in gurita se pare ca s-a zgariat pe obrajor (cu un colt de unghie ma gandesc, ca eu nu am rabdare sa ii pilesc fiecare coltisor) si de acolo a curs un firicel de sange care l-a eliminat imediat. Deci m-am linistit si in aceasta privinta.
Referitor la bebe 2 si noi ne gandim dar am zis sa asteptam macar pana face Ale 2 ani apoi sa ne apucam de "proiectat". Respect si admir mamicile care se descurca singure cu 2 sau chiar 3 bebei. Eu ma simt epuizata fizic cateodata cu un copil, dar dupa ce incepe sa-mi zambeasca pentru simplu fapt ca ma vede, sa gangureasca si sa imi mangaie sanul, ma simt cea mai implinita femeie de pe pamant.
O zi frumoasa dragi mamici!
Bella_sib spune:
Mamici bebelusi vostri plang cu lacrimi? Adica curg lacrimile pe obrajori ca la bubulina noastra rar se vad ca i se umezesc ochisorii si niciodata nu ii pleca lacrimile pe obrajori.
dr_anca spune:
Salutare fetele!
Mi-e dor sa va citesc. Nu imi ajunge timpul deloc.
Bine ai venit Letitia super mesaj.
Toniro Sanatate puiutului de om!
La multi ani Raluca! Spor la "construit" dulapul.
Ce sa mai povestesc? Nu am avut timp sa recuperez cap asta asa ca nu ma bag prea mult.
Mi se pare un prag psihologic al alaptatului la 3-4 luni si la Sara mi s-a intamplat si acum la Alexandra care se enerveaza cateodata si nu mai vrea san. Chiar plange daca ii ofer sanul dar nu ma enervez si o mai plimb, mai vorbim si dupa ce ii trece oful suge si adoarme.
Alina te inteleg perfect cu Sara si gradinita. Bine exista o etapa de adaptare dar este vorba de desprinderea de mama, care doare.
Intelege ideea de gradinita, ii place sa stea cu alti copilasi dar ar vrea sa fie si mama acolo sa aibe un sprijin in ea la nevoie. Cel putin asa este la noi. Nu se duce la gradinita sa se faca dr docent ci sa socializeze cu alti copii, sa se joace, eu asta incerc sa le explic si la educatoare sa nu imi streseze copilul.
O zi frumoasa va doresc, ma bucur mult sa va gasesc fara probleme majore!
ALTESA spune:
Anda vroiam sa-ti spun ca am mancat primul macaron in viata mea la Paul cu fistic.Afost Dumnezeiesc! Pe bune daca fac comanda nu-mi poti trimite si mie prin curierat? vb serios!
Eu am inceput sa-l adorm usor pe Rafi ziua il las pana incepe si maraie si atunci stiu sigur ca-i obosit dar tot asa doarme cam 30 de min dupa care dau drmul la feon si mai doarme 30-40 de min.
Doarme ca 3 ore in total pe zi!
Georgia si Rafael a avut o perioada cand sugea buza de jos,acum tipa,chiuie,rage cand e nervos,face ca motocicleta din gurita si ma scuipa pe ochi,daca-l un in fundulet se apleaca pana ajunge la degetul mare de la picior si-l suge si in curand va merge si de-a-busilea.
Pun filmulet pe facebook sa-l vedeti.
dr_anca spune:
Nu plange cu lacrimi, dar nu prea plange.
Nu am inceput diversificarea dar i-am dat in gluma un fir de ceapa de care s-a indragostit. Am sperat ca il arunca pe jos dar de unde, asa ca a trebuit sa ii iau din manuta noua iubire Nu m-am putut abtine si am rugat sotul sa ii faca poza. Am repetat a doua zi experienta si iar sugea din ceapa de zor fara sa o lase, asa ca iar am fost rea si i-am luat-o .
Gata va pup!
carina spune:
Altesa trimit prin curier in toata tara, dar inca nu m-am apucat de tot de lucru. Am cateva comenzi luate de mult pe care cu greau le-am onorat. Te anunt eu cand ma reapuc, ok?
Pe mine nu ma ajuta feon, aspirator, hota, etc. Ori nu-l intereseaza, ori se pune pe plans.
Si Toma isi suge buza de jos si pumnii. Aseara in schimb si-a supt mana, mai sus de pumn si si-a facut semn
georgia_c spune:
praf m=a facut cu replica
Citat: |
citat din mesajul lui carina Mie mi-ar fi placut sa fie diferenta mai mica intre copii, dar Toma s-a lasat asteptat. Asa cum e acum, e mult mai usor: Carina e independenta de noi si in plus intelege mult mai ok situatia. Aseara ii spunea lui Toma: "hai la mine ca eu sunt mama 2" |
Bella_sib spune:
Eu o adorm pe micuta foarte usor dupa baita, papa, 5 minute de povesti dupa care o bag in sacul de dormit, ii dau suzeta si o pun in patut iar de vreo 2 luni am primit o veioza care reflecta pe tavan o imagine, care se roteste si canta de care e fascinata, apoi ii sting becul si inchid usa, in 5-10 minute adoame uitandu-se pe tavan. La inceput si eu o adormeam pe burta mea dar de cand cu veioza asta, nu mai avem probleme. La san chiar daca adoarme se trezeste cand o cantartesc sau cand o tin sa scoata aerul.
anangel_lexi spune:
Bella_sib, Johannei ii siroiesc lacrimile pe obraji cand plange, ti se rupe sufletul daca o vezi. Iar Maria a plans cu lacrimi din secunda cand a iesit la lumina, la primul "oa" avea si lacrimi in coltul ochilor.
Mie mi se pare asa ciudat cand citesc ca sunt unii bebei care se linistesc cand aud anumite zgomote (feon, aspirator, etc) pt ca la mine la niciuna din fete nu a functionat metoda, ba chiar din contra. Saptamana trecuta o tineam pe Johanna in leagan iar eu, langa ea, am inceput sa ma epilez. Nu va spun ca a inceput sa planga tare si cu lacrimi si a tacut ca prin farmec atunci cand am oprit aparatul... S-a speriat de zgomot, si uite asa, si in ziua de azi umblu cu un crac epilat si unul impadurit.
de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara