Hai Albinuta!Fluturasi&Floricele Mai-Iunie'12(54)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SS-Tzuky spune:

Buna dimineata!

Iaca sa ma prezint si eu la raport - v-am mai citit asa, rapid, intre doua sesiuni de schimbat pampersi, alaptat/ sticluta, dureri de burtica, schimbat pampersi, sughit, ceiut cald. Dar de scris ceva nema. Acum ne-am mai obisnuit unul cu altul si avem un oarecare program, nu mai e asa haos.
Felicitari mamicilor si nasteri usoare viitoarelor mamici!

Deci, daca e raport, raport sa fie.
Lucruri bune:
-Stefan e bine, sanatos, ia in greutate ca la carte, e cuminte si simpatic, face tot felul de grimase, ne distram nevoie mare, ii place ca mami il pupa tot timpul sau il mingiie si e un copil linisitit si cuminte, face doar de citeva ori "oa" cind ii e foame sau lanseaza cite o "atomica" (pirtz)
- taietura se vindeca bine, pe mine cam a o saptamina de la operatie nu ma mai doare, doar tre sa fiu atenta cind transpir si n-am cum sa fac imediat dus, sa pun o fasa, sa fie uscat pe acolo.
-mi s-au dezumflat picioarele de elefant, m-am bucurat asa de tare ca pot incalta din nou vechile incaltari si am scapat de nenorocitii de balerini (cred ca denumirea vine de la balena)
- am dat jos pina acum 22 de kg, m-am ingrozit de cita apa am carat cu mine in lunile astea, cred ca am batut ceva recorduri. Am din nou git, glezne si alte incheieturi Mai am de dat jos niste slanina de pe burta, speranta moare ulltima

Lucruri mai putin bune:
- is cheauna, si nu pentru ca n-as dormi destul, chiar ar fi culmea sa ma pling, cind am un baiat de comitet, se trezeste doar o data, maxim de doua ori pe noapte, o data pe la 3 (ca ne culcam pe la 12) si o data pe la 5-6. Problema e ca mami e cu capul, cum aude un mic scincet sare ca arsa din pat si cred ca asta ma face asa de ametita. Dar e reflex, nush cum sa explic, ca pina ma gindesc ca mai puteam sta citeva minute, sunt deja in actiune.
- nu a mers cu alaptatul la sin. Nu incerc acum sa ma explic sau sa ma scuz, important e sa nu moara puiul de foame. Laptele a venit abia in a cincea zi dupa operatie si nu am vrut sa il tin flamind aproape o saptamina - era destul de slabit oricum dupa nasterea prelungita de aproape 20 de ore. Asa ca ne-am dat la sticluta, mai da mama sin cam o data, de doua ori pe zi, dar nu sugem, mai mult ne alintam. Mai mulg, cam 40-60ml pe zi, poate o mai intindem asa, dar baza e lp.

Acuma sa ma bag un pic si in vb voastra:

- am avut si noi funduletul rosu, dar am scapat. Problema e ca pielea se irita de la kk. Si cum nu intotdeauna stim exact cind a facut, pina schimbam scutecul se irita pielicica. Eu am renuntat la servetelele umede pentru ca mi-a spus moasa ca acestea pot sa irite si mai mult, substantele din servetel pot crea reactii alergice - deci iritatii. Curatam funduletul cu vata si apa calda in care am adaugat citeva picaturi de ulei pentru bebe. Se sterge (cu un servetel de hirtie de ex.), apoi m-a dat mami cu lapte matern si a suflat pina s-a uscat (da, mami imi cam sufla in fund). La sfirsit, dam cu o crema - se cheama Multlilind si contine Nystatin. In trei zile de "tratament" sunt ca nou. Poate parea complicat procedeul, dar e vorba doar de rutina.

Toate bune fetelor, sper sa ne "auzim" mai des

Dana, mami de Stefan - avem deja trei saptamini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

BUNA DIMINEATZA,FETELE MELE DRAGI!
Va invit la ceai,cafele si prajiturele..de la CONSTANTIN!Care va multumeste pentru urari!
Vrem si noi sa uram LA MULTI ANI si o zi minunata,tuturor celor care azi isi serbeaza ziua numelui!
Multumesc si eu de sfaturi si de incurajari!.O sa incerc cu mulsul inainte de culcare si varianta cu trimisul gastii de acasa macar vo 2-3 ore timp in care sa fac ceva pt mine,ca de dormit ziua la comanda nu prea reusesc(mie imi trebuie somnu de noaptea)
ANITA,iau vitamine in continuare(nu femibion ci un alt complex),bananele le urasc,iar metoprololul imi da insomnii(as putea sa stau sa-l pazezsc mai bine noapte pe bebe).Iar la servici nu-i vorba doar de bani(desi acolo e singura noastra sursa de venit),dar e vorba si de copii,de batrani care au nevoie de ajutorul meu si care pur si simplu nu doresc alt ”colaborator”in afara de mine...si stau bietzii de ei pe o lista lunga de asteptare,ca sa ii rezolv.(iar multe din problemele lor nu prea se preteaza la amanari).Eu zic ca nu astea 2-3 ore de munca pe zi ma ”extermina”
De muls nush ce sa zic,daca ma ajuta sau nu,ca pe mine ma dor tare sfarcurile...dar o sa incerc pt a mai diminua senzatia asta de piatra...mi-e frica sa nu stimulez si mai tare lactatia...
Hai va pop,ça au inceput sa sune telefoanele pt puiu mic!
O zi frumoasa tuturor!

Virginia .mami de Ioana si de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neatza fetelor!
si toate gandurile bune sarbatoritelor zilei si bineinteles cavalerului lui Virgi, Constantin!
Multumesc frumos pentru urari!
Andra, Brutus, eu te las pe tine prima la nascare.
Astazi primesc doua cadouri: mergem diseara la control sa-l vedem pe bebster si apoi la aeroport sa o luam pe mama.
Zic eu ca imi astept cumintica randul dupa lista de pe prima pagina, dar bebs seara nush ce face pe acolo, ca am impresia ca ma zgarie cu unghiile, daca o tine tot asa o sa-mi rupa membranele curand. Eu sper sa mai stam o saptamana impreuna, sa termin bagajul de spital si restul de cumparaturi si aranjamente in casa.
Despre discutia cu iritatiile lui bebe de la fundulet pot sa va spun ca in notitele de la scoala de mame de care am facut rost aici, recomanda spalat cu apa la fiecare schimbat de scutecel si, dupa caz, dat cu o crema pe baza de lanolina. Eu totusi am luat si niste servetele Pampers Sensitive, sa fie acolo.
Astazi am un plan mare, sa imi fac o lista cu tot ce imi trebuie pentru bebster, daca reusesc promit ca o postez si aici.
Va doresc o zi frumoasa!
burticile, mamicile si minunile lor!

Elena 37+ cu Bebster AMR 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Fetelor...
Nu am timp sa citesc din urma, am venit de la dr.
Bebe e bine, superbine chiar, e cf varstei sarcinii, colul e bine, rezultatul cu secretia a fost o aberatie deci totul in regula.
Si acum: tataaaammmm, m-a anuntat dna dr ca nu ma mai poate asista la nastere/cezariana nici nu am inteles exact motivul, ca nu mai auzeam, imi tziuiau urekile, ceva ca nu ii mai primeste in spital managerul pe cei care lucreaza in clinicile private si nu au contract cu spitalul, or whatever...
Mi-a dat numele si nr de tel a doi colegi care lucreaza acolo dar... eu sunt cam reticenta la schimbari, mi se pare aiurea... Pana laurma mi-a venit ideea sa o intreb daca ar veni daca as naste in sistem privat, mi-a zis ca da. Si am discutat de Sanador, Regina Maria sau Medlife... asa ca ma pun pe cautari. Sunt superstresata, toate bubele alea rele doar in meu

Sper sa nu fie doar prea din scurt...

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Ylari, imi pare tare rau, ce veste sa-ti dea tocmai acum! Doamne ajuta sa gasesti cea mai buna solutie!

-----------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (2 ani si o luna) si viitoare mami de baietel Robin Gabriel 37s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabiko76 spune:

LA MULTI ANI tuturor celor care azi isi serbeaza ziua numelui!
Eu ieri am fost mai activa, am fost la Farmacia Tei (am luat pompa de san si sterilizator), apoi la Ikea pentru cutii de depozitare si altele si apoi la parinti la curte. Ciudat dar dupa atata agitatie si mers vad ca nu s-a intamplat nimic, chiar am avut mai putine contractii si dureri, desi in timpul mersului nu ma simteam chiar bine.
Pana acum am luat impotriva contractiilor Magnerot dar ma gandesc ca nu e bine sa mai mai iau avand in vedere ca vineri e programta cezariana. Sper sa fie ok.
Abia acum am ajuns si eu la spalatul lucrurilor bebelusului, dar de calcat calca sotul meu ca eu nu mai sunt in stare, de azi e in concediu :) Ieri m-a apucat o tristete ca ma despart curand de burta...abia ma abtineam sa nu plang.

Gabriela 37+ AMR 4ZILE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Am modif si eu semnatura sa ma actualizez....

Andra , Eva arenuntar la pampersi pe la 1,9 luni exact in perioada asta de inceput de vara, il-am dat jos pur si simplu si am avut noroc ca statea mult si la mama la curte..nu iti imagina ca mama a insistat, nuuuuu..din contra ii era frica sa nu ii ude patul , covoarele..eu i-am zis sa nu o vad cu pampersi ..a mai facut pe ea insa in 2 sapt eram gata..accidente au mai fost dar nu se compara..scapatul de pampersi e o mare usurare..eu cred ca un copil sa renunte singur e greu, de ce sa renunte la comoditate..trebuie usor ajutat.

Azi am fost la med de fam sa imi iau prenatalul, eu abia de azi intru in prenatal cat ma tine..apoi postnatalul si gata..dupaamiaza marg la control, acum il facem saptamanal..sunt curoasa daca sa mai schimbat ceva pe acolo caci deja imi e greu...

Eva e cu mama pe afara asa ca am apucat sa va citesc.

Ylari ce veste ti-a dat, la ce spital nu o mai lasa? Acum asta e, poate ne vedem pe la Medlife....

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si 38s+ Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Da, clar, o sa o las si eu in fofo goala in curte, sa se indrepte vremea asta ca lumea. Mama e socata, ca eu la 6 luni faceam la olita, ca dregeam etc...Ca pe vremea lor era rusine ca un copil la 2 ani sa faca pipi pe el :))

Am vb si cu Eva azi, sunt bine, inca nu i-a venit laptele, are doar colostru, maine, de ziua ei, le da drumul acasa
Si a nascut si cealalta prietena a mea, o fetita, 2700
Frumoasa zi!

-----------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (2 ani si o luna) si viitoare mami de baietel Robin Gabriel 37s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Fetelor eu ma muncesc de zor la cea lista de cumparaturi, dar de lene am scris-o cu pixul in carnetel... nu ma invrednicesc sa fac un tabel in excel.
Am si eu o dilema... nu stiu ce marca sa iau pompa (ma gandesc sa iau electrica ca la muschiul meu de gaina cu cea manuala nu fac nik, da nik cred). Oscilez intre Philips Avent si Medela. Voi ce ati luat/folosit?

Elena 37+ cu Bebster AMR 2+

Mergi la inceput

Elena, eu la prima sarcina aveam Primii pasi, electrica si am fost multumita de ea, dar presupun ca nu mai ai de unde acum daca mama ta e pe drum.
Acum am primit un Avent, dar nu stiu sa-ti zic cum este, cica ar fi foarte buna (este electrica).

Mergi la inceput