Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 6
douradoudou spune:
bine ai venit angelique
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
IPopica spune:
Buna fetele!
Noi suntem in grafic: 8 cm, 73 grame, 157 batai pe minut, dam din craci si din maini, nu ni se vede fata pen'ca avem placenta pe ochi, cordonul se poarta smechereste pe umar si cam atat - asta marti pe 15 mai, la 13 s si 2 zile - pt cine face comparatii. Inca nu am rezultatele de la bitest (nush' de ce la astia dureaza atat)
Amnio tre s-o programez undeva intre 4 si 14 iunie.
Mi-a dat si mie adeverinta cu "reducerea efortului fizic" cu mentiunea ca pot cere program scurt, dar deocamdata nu voi profita de optiune - ma simt bine si nu vreau sa "supar" nici o forta
Trec la lecturat din urma sa vad daca ati fost cuminti au ba.
gogoasa hormonizata
angelique_19 spune:
Va multumesc mult fetelor de primire
Spunea Biona ca a luat un kg de cand cu sarcina,si eu la fel si as manca intr-una,deci vad ca mai e cineva ca mine.
Macarie eu cred ca ar trebui sa schimbi medicul,eu ma duc la dr. Margaritescu la CF 2 si este o dulceata de femeie,iti explica tot ce vrei sa stii si are timp pentru orice pacient.
Fetelor am si eu o intrebare mai simte cineva junghiuri si o stare de disconfort in "dansa",scuzati expresia dar sunt foarte speriata ca de cateva zile am dureri de burta si junghiuri din astea.Oare o fi de rau?
dana0000 spune:
Ooo Popi ce mari sunteti,bravo voua!
Tot faci amnio,n-ai scapat
Eu am anuntat oficial si ma simt f bn, se pare ca mi-am luat o piatra de pe inima.
Am fost si la med de fam sa iau adeverinta pt HR,le-am bagat-o in ochi si gata,I'm ok now
burticile si o saptamana fara emotii si plina de vesti bune va doresc!
Mami_de2 spune:
Macarie, baby...daca ar fi sa ma fi luat numai dupa primul medic..nu luam acum nici acid folic..ca dansa era prea ocupata probabil si ma credea o atotstiutoare si credea probabil ca eu am vreo facultate de medicina si as sti ce sa iau fara sa imi zica si ea! Deci de asta eu mergeam la alt medic tot timpul pt eco pana mai recent..din 2 in 2 sapt eram prin alta parte +medicul meu..cu cat mai multi ochi cu atat mai bine pt mine;)) + ff multa informatie de pe la alte gravidte cu stari si simptome ca ale mele si aia e!.. stiu ca no spa nu face rau chiar pana la 4 buc. pe zi..asa ca putin ma interseaza daca 2 medici ziceau sa nu iau si 4 ziceau sa iau.. asa ca ascult de majoritatea si iau cate un no spa pe zi preventiv;)) Dar totusi mi-am pastrat un sg medic de la inceput care ma cheama cand ma cheama si ma duc..si la ea sunt si acum..a invatat tipa ca sunt mai paranoica si a inceput sa imi dea preventiv mai multe treburi fata de o gravida normala.. o 'educ' eu pana la final :))
PS: Fetelor, un sfat va rog: de vreo 2 zile nu ma doare, insa am niste senzatii, gen intepaturi, dar nu-s intepaturi..deci nu stiu cum sa le descriu offf,..niste intepaturi de fractiune de secunda sa le zicem dar care parca vin din fundul fundului..deci prima data, acum vreo cateva sapt. eu credeam ca ma inteapa in fund asa simteam..insa nu cred ca in fund..mi-e sa nu ma intepe in fundul uterului..le aveam si dinainte rare..dar existau... insa de vreo 2 zile le simt mai intens , adica mai des de fapt ca la intensitate sunt la fel..si nu stiu daca sunt normale... deci nu durere, nu crampe, nu intepaturi ovare, nu dureri burta..ci ca o jena-intepatura care vine din fundul fundului a ceva nu stiu..asa simt care vine parca de prea din interior sa pot sa localizez undeva senzatia.. e ff ciudat.... ati experimentat asa ceva?
*daca si maine sunt la fel..eu poimaine ma duc la inca o eco.. sa intreb ce si cum...ca iau seara no spa si magne b 6, nu am renuntat inca la utrogestan..deci..nu am idee daca e ok, daca sunt normale,etc...
12+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 1 NO SPA pe zi Utrogestan ovule:400 mg pe zi;
Ina_3040 spune:
Bine ai venit Angelique si o sarcina usoara pana la capat! Si eu am mai avut mici intepaturi/junghiuri, am citit ca sunt normale datorita modificarilor ce se fac in interior, ligamente etc. daca apar des sau dureaza durerea te-as sfatui sa intrebi doctorul pentru mai multa siguranta.
Macarie si eu as schimba medicul, sau cel putin as mai cere un sfat, dureri mari de burta sau sangerari nu sunt deloc normale si trebuie investigate asa cum trebuie. Ma cutremur cand ma gandesc la odiseea trecuta cum povesteau mamici ca mergeau la urgente cu sangerari si li se ziceau tot felul de scenarii horror si apoi cu consolarea "lasa ca esti tanara mai faci altul". si uite ca acuma au prunci sanatosi.
aici a fost weekend lung asa ca l-am petrecut la paris cu baietii mei, ne-am plimbat, am mancat, ne-am relaxat.
Nu mai stiu cine intreba de sport, se recomanda mai ales mersul pe jos si innotul. Am intrebat si eu medicul, pentru persoanele care practicau deja un sport regulat inainte de sarcina se poate continua sportul respectiv cu moderatie (eu de ex continui sa merg la dansuri) dar in nici un caz sa nu ne apucam acuma de sporturi noi, sau eventual doar de sporturi gen sah sau shopping cu cartea de credit a consortului
cam atata, maine avem 15 sapt si aproape 3 kg in plus.
sa auzim numai de bine!
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand un bb 14+
Ina_3040 spune:
Popica felicitari pentru bebe vioi si in grafic! nu am inteles, de ce trebuie sa faci amnio?
asteptand un bb 14+
angelique_19 spune:
Multumesc Ina,eu citisem ca junghiurile in burtica sunt normale de-aia m-am speriat,ca mai am o saptamana pana la eco de 12 saptamani si vroiam sa ma asigur ca totul este ok.
Fetelor voi ce mancati?Mancati chiar totul ca la carte sau mai ciuguliti si din alimentele care nu sunt prea permise in sarcina.Eu mananc multe fructe si legume,lactate,carne fara grasime,nu mai beau sucuri si cafea.Dar mai gust din cele prajite si mananc si carne tocata dar cumparata de mine de ex. piept de pui si carne de porc si le toc acasa la robot fara grasime.Cateodata ma simt vinovata ca mai mananc si cartofi prajiti,voi nu mancati?Si nu mai spun ca am pofta de mult de ceva cu maioneza dar m-am abtinut si ma abtin
Ina_3040 spune:
Angelique cu mancarea cred ca nu sunt persoana potrivita sa raspund . daca la prima sarcina am respectat cu sfiintenie tot ce tine de dieta sanatoasa, am avut noroc ca nici nu am avut pofte sau foame mare, acuma in schimb ma porcesc in cel mai mare fel, adica: mananc cartofi prajiti cu maioneza minim o data pe sapt (mai pun si niste legume fierte langa asa ca sa mai cosolez), mananc carne tocata de ex perisoare in ciorba, chiftele, sarmale etc. am mai scapat si la cate un pahar de cola cola, cu mana pe inima.
insa la tot ce tine de toxoplasmoza (nu am anticorpi) nu ma ating deloc de carne ce mi se pare nefacuta, salate, cruditati si fructe ce nu le-am spalat si re-spalat cu manuta mea. de asemene nu beau lapte nepasteurizat, nu mananc branzeturile alea ce pot avea listeria, nu mananc sushi (desi adooor sushi si weekendul asta la paris 3 seri la rand am mancat la japonezi, auto-tortura se numeste) sau fructe de mare. nu beau ceai verde, negru sau altele ce am citit ca nu sunt bune.
PS - pt maioneza, iau gata facuta din comert asta dupa ce mi-au zis doi medici de aici ca in belgia nu mai sunt de ceva vreme cazuri de listeria luata din oua.
eu zic cat timp nu faci abuzuri, nu mananci nimic din ceea ce e total interzis (depinde cum stai cu toxo de ex), nu bei sau altele esti ok.
iarasi am citit ca nu e bine sa stam in "aburii" dati de produse de curatenie, un motiv in plus sa o lasam mai moale cu frecat baia si facut cu spray-uri prin casa.
o zi cat mai buna si pofta buna!
asteptand un bb 14+
Mami_de2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angelique_19 Fetelor voi ce mancati?Mancati chiar totul ca la carte sau mai ciuguliti si din alimentele care nu sunt prea permise in sarcina.Eu mananc multe fructe si legume,lactate,carne fara grasime,nu mai beau sucuri si cafea.Dar mai gust din cele prajite si mananc si carne tocata dar cumparata de mine de ex. piept de pui si carne de porc si le toc acasa la robot fara grasime.Cateodata ma simt vinovata ca mai mananc si cartofi prajiti,voi nu mancati?Si nu mai spun ca am pofta de mult de ceva cu maioneza dar m-am abtinut si ma abtin |
Angel' eu mananc tot si ce e sanatos: minim 3 legume pe zi si 2 fructe, lapte o cana pe zi minim, branza, masline, iaurt cu ovaz, nuci, vita slaba, curcan, peste numai pastrav, sardina si somon si incer sa le alternez zilnic..insa nu iti mai zic ca tot zilnic cred ca si mananc tot ce imi pofeste inima si ce nu e ff sanatos: mititei care-s moartea mea cu bere fara alcool(ca barbatii aia porcosi), cartofi prajiti, pui cu maionezxa (cumparata din comert pt ca e facuta din praf de oua pasteurizate deci fara risc), merdenele si pateuri cu branza sarata, KFC, Mc, sarmale, chiftele, etc etc etc;))) Am anticorpi toxoplasma deci nu imi fac griji dar ma sperie listeria.. cand cer mici ii cer mai bine facuti, ii mananc cu pofta si apoi ma simt vinovata nitel..dar imi trece repede ;))
Singurele chestii de care nu ma ating absolut deloc sunt: cafeaua, ceaiul, alcoolul de orice tip, pestele crud,tot ce e afumat si nu e si fiert, branza si laptele nepasteurizat, ouale moi..si cam atat. in rest mananc de toate la orice ora :)) si incerc sa le combin zilnic: mai o gura de ovaz, mai un cartof prajit, mai o salata de sfecla rosie, mai o ariprioara de la KFC si uite asa le impac pe amandoua stilurile:))
12+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 1 NO SPA pe zi Utrogestan ovule:400 mg pe zi;