Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (11)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Da' tu de ce ai mai facut dublu test, daca oricum faci amniocenteza? Oricum la amniocenteza o sa afli sigur daca e ceva, testele astea sunt sa determine daca e nevoie de amniocenteza. Sau n-am inteles eu bine?

Andreea 14+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 3 Duphaston

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

Citat:
citat din mesajul lui IPopica

Buna dimineata, pipicioaselor!

In sfarsit am vazut si io rezultatele la DT:
risc varsta 1:553 (am 31)
risc biochimic T21 1:9957
risc combinat trisomie 21 < 1:10000
risc Tr 13/18 + NT < 1: 10000

La toate spune ca sunt "scazute", acu' nush' ce sa zic de riscul ala de varsta, dar ma rog. Ne edificam probabil la amnio.

Mai tineti voi minte cand v-am spus ca mi-am dat juma de leafa pe hainute care merg si la burtoase? Ei bine toate erau de vaaaaaaaaaaaaraaaaaa . Si-acum ploua in draci si e friiiiig, deci nici gand de rochitele si fustele alea flu flu, asa ca domnul bebe sta cam sugrumat. Ieri mi-am prins nasturele de butoniera cu un elastic ca nici gand sa-l inchid, azi a mers sa inchid (alti nadragi) dar mai spre dupa amiaza cred ca ma desfac iar la prohab.

Dureri bifez si eu; in special la rasuciri (io-s mai zmucita asa) si aplecari. Si daca stau mult timp in aceeasi pozitie (vezi scaun la birou, sau peste noapte in pat) cand ma ridic ma rup salele, deci fix zona lombara de care spunea Bubulina-zgobodina. Cel mai nasol e pe partea dreapta fix "placa" de deasupra fesei: durere plus senzatie de blocare a piciorului din sold.
Bubele mele de pe fata inca sunt la mare rang. Nu vor neam sa dispara si mai nou apare cate un zbenghi si pe frunte.
Pipilica in schimb, ma cam scuteste peste noapte; maxim o data ma trezesc - dar cam asa a fost de pe la inceput.
Cand imi aduc aminte ma ung si eu cu "antivergeturi"; dar e tare greu sa ma setez zilnic; tot timpul fac dus fie pe fuga, fie cand deja imi pica ochii in gura si nu stiu cum sa ajung mai repede in scutece, iar dimineata nici gand sa ma unsurosesc si sa plec asa la munci.

Zi usoara fetele si atentie la balti!

gogoasa hormonizata

popica , felicitari..e risca scazut..ala la varsta normal ca-ti arata asa...cu cat inaintezi in varsta iese mai mare...anywayyyyyyyy la eco se vedea pana acum daca era ceva anormal...sper sa te linistesti dupa amnio si sa te bucuri la maximum de sarcina

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+

Mergi la inceput

statisticile pt DT si TT NU sunt facute in romania

<hr noshade size="1" />
si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aqua80 spune:

Buna fetelor.Ieri am muncit ca nebuna acasa ( ca doar azi este Inaltarea), spala 2 masini de rufe, fa mancare, baga aspiratorul, sotul a zis ca-s nebuna daca o tin in ritmul asta pana nasc.Norocul meu ca a venit el mai repede acasa si a iesit cu baietelul nostru afara.Eram in stare sa fac si plimbare dupa atata efort.Eu nu bifez inca dureri dar bifes miscarile bebelinei in burtica de la 12 saptam.Bifez in continuare greturi fara voma si pofte.Acum tocmai am terminat o portie de salata beouf de la cantina firmei + de dimineata capsuni, cirese si o portocala.Am in plus doar 1/2 de kg si se vede burtica.

mamica de alexandru + 14

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aqua80

Buna fetelor.Ieri am muncit ca nebuna acasa ( ca doar azi este Inaltarea), spala 2 masini de rufe, fa mancare, baga aspiratorul, sotul a zis ca-s nebuna daca o tin in ritmul asta pana nasc.Norocul meu ca a venit el mai repede acasa si a iesit cu baietelul nostru afara.Eram in stare sa fac si plimbare dupa atata efort.Eu nu bifez inca dureri dar bifes miscarile bebelinei in burtica de la 12 saptam.Bifez in continuare greturi fara voma si pofte.Acum tocmai am terminat o portie de salata beouf de la cantina firmei + de dimineata capsuni, cirese si o portocala.Am in plus doar 1/2 de kg si se vede burtica.

mamica de alexandru + 14

aqua80

hehe sa vezi pe la sf sarcinii, cam inainte de nastere ce o sa mai muncesti ..o sa speli si peretii ..nesting parca se numeste :)

<hr noshade size="1" />
si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Andie, programarile pentru dublu si triplu test le-am facut inca dinainte sa stiu sigur ca o sa ajung la amnio. Ma batea gandul sa renunt la triplu test, dar pana la urma include si o ecografie , asa ca il fac mai mult pentru cd-ul cu filme si masuratorile domnului bebe (sau domnisoarei, ma rog).

Doura, la eco nu i-am vazut fata - inca. Ca e placenta intre noi si bebe ("anterioara" parca i-a zis). Sper ca macar la aia morfologica trim II de pe 17 iulie sa-si schimbe pozitia; poate cand se mareste uterul trage si placenta dupa el si-i vad si io mutra sa bifez pe lista: 2 ochi, un nas cu 2 nari, urechi tot 2 la numar si puse unde trebuie, de-astea ....

Sa nu va imaginati ca dupa ecografii nu stau sa pritocesc masuratorile; dupa cea de pe 15 mai de la DT m-am dus cu valorile incercuite la doftor sa-mi explice ce si cum - avea humerusul mai mic cu o saptamana decat varsta gestationala si raportul femur / circumferinta abdomenului era 15% fata de 20-24% cat era trecut ca interval normal; si mi-am zis "haitea drace, fie e burtos nevoie mare, fie are niste manute si piciorute minuscule". Bineinteles ca dupa ce m-a linistit ca el o sa fie primul care sa-mi spuna daca e ceva in neregula cu pozatul, doctorul meu a ras de s-a umflat: "ia uite-o la ce se uita ea".

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Daca aveai deja programarile facute, te cred ca te duci sa il vezi . Abia astept sa ma duc si eu data viitoare (sper sa fie si colul ok, ca de asta o sa fac eco de fapt, dar ca bonus o sa-l vad si pe bb ). Dar mai am de asteptat vreo 2 saptamani. Va si sanatate tuturor.

Andreea 14+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 3 Duphaston

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Fetelor dar ati scris nu gluma,a trebuit sa recuperez si la cat sunt eu de uituca am uitat cui trebuia sa ii raspund.
Oricum felicitari fetelor care si-au vazut bebeii.In legatura cu patutul si dormitul inca nu stiu ce patut ii iau dar cu siguranta patutul va sta in camera cu noi aproape de pat ca sa imi fie mai usor noaptea.
Mi-am facut si eu programare la dr. pentru martea viitoare, de-abia astept sa vad ce mai face bobul meu,daca e bine.Am avut cateva intanliri cu wc-ul zilele astea,e foarte pretentios bebelul ce mananc ziua la pranz nu ii mai prieste seara,sau sunt sigura ca daca mananc anumit fruct vrea si surpriza am intanlire iar cu buda.
Bubitele sunt de la purici,am gasit un invitat nepoftit pe mine,dar vreau sa spun ca m-a ciupit si pe mine si pe sot de ne scarpinam ca maimutele.Stau acum si ma intreb de unde l-am pescuit.
Fetelor mai mananca cineva asa mult ca mine,ca eu as manca non stop,la 2-3 ore mi se face o foame de lup si intre intervalele astea bag si fructe la greu.Eu care inainte eram anti mancare,mancam cand imi aduceam aminte, acum numai la masa as sta.Si sotul se mira cateodata,am inceput sa il intrec cu mancarea si el este un gurmand din nastere

11+

Mergi la inceput

popica, eu la misso aveam placenta tot asa da se vedea fata lui bb...stiu ca daca ai ceva gaze nu se vede clar la eco sau daca nu ai baut niste apa inainte ...oricum sunt siguraaaaaa ca bb e perfect...misso mereu a avut femurul mai mic(cu peste 1 saptamana) si nu mai stiu care os ..si e f ff normala are membrele normal dezvolate, nu are maini sau picioare scurte...sa stii ce eco nu e chiar 100% precis in masuratori...

<hr noshade size="1" />
si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

popica, eu la misso aveam placenta tot asa da se vedea fata lui bb...stiu ca daca ai ceva gaze nu se vede clar la eco sau daca nu ai baut niste apa inainte ...oricum sunt siguraaaaaa ca bb e perfect...misso mereu a avut femurul mai mic(cu peste 1 saptamana) si nu mai stiu care os ..si e f ff normala are membrele normal dezvolate, nu are maini sau picioare scurte...sa stii ce eco nu e chiar 100% precis in masuratori...

<hr noshade size="1" />
si 12+

Si ai mei erau mereu disproportionati la eco, ba capul prea mare, ba piciorul prea lung... de la o eco la alta datele se tot schimbau. Sunt cat se poate de normali amandoi.

Mergi la inceput