Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 18
Georgia_bb1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bubulina42 repede, va pun o bucatica dintr-un articol care explica, intr-o oarecare masura, durerile pe care le resimtiti voi: La inceputul celui de al doilea trimestru de sarcina, cele mai multe gravide sunt pline de energie si intr-o foarte buna dispozitie. In schimb pot aparea noi simptome, cum ar fi durerile lombare si arsurile stomacale(datorita refluarii sucului gastric acid din stomac spre esofag se pot manifesta ca arsuri in zona sternului). Uterul se mareste in sus iesind din zona oaselor peviene, eliberand presiunea acumulata pe vezica. Pe masura ce uterul creste este posibil sa simtiti o senzatie de discomfort sau sa aveti parte de dureri in aceasta zona. Ligamentele care sustin uterul se vor intinde ducand la dureri ale ligamentelor rotunde. Acestea se pot manifesta sub forma unor dureri ascutite de scurta durata, insotite de o senzatie de discomfort in abdomenul inferior. Acest tip de dureri se petrec de obicei cand va schimbati pozitia sau cand va ridicati brusc. 13 + |
Bubulina iti multumesc!! M-am mai linistit :)
Bubulina42 spune:
Cu drag.
Si mai scria o chestie pe care am vazut-o si la mine: daca ma ridic brusc din pat, imposibil sa nu ma "tzina" pe undeva, sa nu am o durere mica, ceva..Insa daca ma ridic lent, pe o parte, din doua miscari (oricum dorm numai pe laterale), mi-e mult mult mai bine si ma simt very ok.Asa spun ei: sa te ridici din pat, leeent, incetisor, fara nici o graba..
Nici nu ma mai simt eu capabila sa ma ridic brusc din pat, dar noaptea, pentru pp, se mai intampla, ca-s prea adormita.. Oricum, acum ca uterul s-a mai ridicat, am scapat de nebunia de plimbareala la baie, ma duc numai de doua ori, ce bine!
Mada, iti citesc mesajul si mai ca nu inteleg nimicutza, pana la urma e mai bine de noi, aici, ca nu ne face nimeni testele astea, luam doar vitamine si ne ducem la eco si cam asta e tot.
Si avem noroc cu varsta, ca daca am fi sub 35 ani-am avea numai 3 eco pe tot parcursul sarcinii!!zau ca noi suntem mult ani mai linistite si uite ca bebeii tot asa bine merg mai departe.. Eu abia Clexan am inteles de acolo, ca au tot vorbit fetele de el:)Pup!
13 +
luciana2008 spune:
Buna fetele....abia am reusit si eu sa intru sa vad ce mai faceti...am citit un pic din urma...
Felicitari, fetelor care si-au vazut minunea la eco....noi suntem ok pana acum...mi-am luat concediu 10 zile sa mai stau si eu un pic linistita(stiti problema mea cu placenta pozitionata in partea de jos a uterului)...si marti avem programare la doctor sa vedem ce mai facem..daca suntem bine.
In rest, am vazut ca a-ti discutat de patut...sincer eu la fetita am avut patut (gen tarc)din material bun...am fost foarte multumita deoarece se lovea tot timpul de patut(si chiar ne gandeam, eu cu sotul, ce de vanatai facea bebe daca era patut de lemn).
am luat si eu in sfarsit 1 kg de cand am ramas gravida..adica am 48 de kg(deja imi faceam griji ca nu pun nimic pe mine...si la fetita am luat doar 9 kg toata sarcina).
Va urez o zi frumoasa si plina de realizari...si aveti grija de burticile voastre
13+
onutz83 spune:
Mami, mi-au placut argumentele tale
Mya, de Sf. Andrei, zici Felicitari pt sanatos!
Bine ca te-ai linistit
Eu cred ca ai ovulat prin z15-16 chiar, daca nu v-ati mai iubit din z14 a fost numa' bine, pana au ajuns inotatorii la locul intalnirii au stat la o cafea, un septica si au fost pregatiti de atac cand a venit ovulul Si eu am ovulat prin z15 la un ciclu de 27z regulat ca ceasu'.
Medicii astia care se ocupa cu monitorizari de ovulatii chiar sunt atat se surprinsi de faptul ca nu toate ovulam in z14? Mie asta mi se pare tragic.
Bioana, tinem pumnii!
Mada, eu zic sa intrebi ginecologul. E posibil sa trebuiasca sa te odihnesti mai mult sa nu mai faci efort deloc sau aproapre deloc. In aceeasi masura, e posibil sa ramana la gr2 pana spre sfarsit. Dar nu te stresa pana nu ajungi la dr.
Cat despre dormit... Cu noi in pat nu prea se pune problema, tati e un razboinic. Dar patutul va fi lipit de pat, mai exact de partea pe care voi dormi eu (trebuie sa facem un schimb cinstit, momentan eu dorm la perete )
Onutz 13+
luciana2008 spune:
Fetele...desi am aproape 16 sapt inca nu am simtit bebe...desi sunt la a doua sarcina...incerc sa nu imi fac griji dar ma asteptam sa miste mai repede la a doua sarcina. La prima sarcina, fetita a miscat undeva la 20 de sapt.
15+
Geani80 spune:
citat din mesajul lui luciana2008 Fetele...desi am aproape 16 sapt inca nu am simtit bebe...desi sunt la a doua sarcina...incerc sa nu imi fac griji dar ma asteptam sa miste mai repede la a doua sarcina. La prima sarcina, fetita a miscat undeva la 20 de sapt. 15+ |
Luciana, si eu sunt la a doua sarcina si ma asteptam sa simt miscarile mai devreme ca la prima, insa deocamdata, nimic. astazi am 15 sapt si 2 zile. atata timp cat noi mergem la consult, facem ecografii si totul este bine, nu e cazul sa ne facem griji ca inca nu simtim. o sa vina si vremea cand o sa ne luam suturi :)
15+
Georgia_bb1 spune:
citat din mesajul lui Bubulina42 Cu drag. Si mai scria o chestie pe care am vazut-o si la mine: daca ma ridic brusc din pat, imposibil sa nu ma "tzina" pe undeva, sa nu am o durere mica, ceva..Insa daca ma ridic lent, pe o parte, din doua miscari (oricum dorm numai pe laterale), mi-e mult mult mai bine si ma simt very ok.Asa spun ei: sa te ridici din pat, leeent, incetisor, fara nici o graba.. Nici nu ma mai simt eu capabila sa ma ridic brusc din pat, dar noaptea, pentru pp, se mai intampla, ca-s prea adormita.. Oricum, acum ca uterul s-a mai ridicat, am scapat de nebunia de plimbareala la baie, ma duc numai de doua ori, ce bine! Mada, iti citesc mesajul si mai ca nu inteleg nimicutza, pana la urma e mai bine de noi, aici, ca nu ne face nimeni testele astea, luam doar vitamine si ne ducem la eco si cam asta e tot. Si avem noroc cu varsta, ca daca am fi sub 35 ani-am avea numai 3 eco pe tot parcursul sarcinii!!zau ca noi suntem mult ani mai linistite si uite ca bebeii tot asa bine merg mai departe.. Eu abia Clexan am inteles de acolo, ca au tot vorbit fetele de el:)Pup! 13 + |
Eu seara mergeam de 3 ori la baie si aseara vad ca m-am dus doar de 2 ori .. inseamna ca a mai urcat uterul nu, si nu mai apasa pe vezica ??
silviad spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui almy
Alexa, sunt aici fetita, suntem bine, multumesc , iar situatia e neschimbata. Tot greturi si voma, si sunt in sapt 16 deja... Dar n-am mai scris fiindca fac un curs online care imi mananca ficatzii...altceva nu pot sa fac decat sa citesc referate, sa scriu, sa fac eseuri si alte nebunii, imi ocupa tot timpul. Am avut si noi weekend lung si eu am invatat tot timpul. Macar e si la noi cald si am stat numai in curte Va citesc insa si sunt la zi cu tot ce ati scris. Vreau sa-ti spun ca dupa link-ul ala al tau cu patiseria nu stiam unde sa ma duc sa-mi iau niste baclava exact in momentul ala, asa pofta mi s-a facut. Mi-am satisfacut-o azi insa pe deplin, ca am descoperit un restaurant grecesc gen bufet unde am fost si am sarbatorit-o pe Eleni de Constantin si Elena. Aveau baclava "all you can eat", dar un cubulet am putut doar. Iar acum imi sta in gat tot ce am mancat si-i dau cu ceai de zmeura, ca-i acrisor si bun! Gata, inapoi la toceala cu mine! Va pupez Alma 15+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008) |
Alma, imi pare rau ca nu ai depasit faza cu voma si greturile. Eu care stiam ca avem o sarcina foarte asemanatoare speram ca ai scapat si tu. Mie imi e mult mai bine. De mai mult de doua saptamani nu mai dau la boboci. Noi suntem bine. Sper din tot sufletul sa-ti fie si tie mai bine.
Am citit din urma, dar nu mai pot raspunde fiecareia pe rand. Ati postat atat de mult de cand nu am mai intrat... Am fost si sunt inca extrem de ocupata. Incepe o perioada foarte grea a anului scolar cu monitorizari POSDRU, teze, examene, admitere, BAC... E mult timp de cand nu am mai dormit un somn la pranz!
Ma bucur ca sunteti bine. Am vazut ca deja ati mai aflat ce sex au bebeii. Sa va traiasca! Sa fie sanatosi, sa creasca mari si sa ajungem cu bine la termen. Bun-venit noilor membre ale micii noastre comunitati!
Silvia 13+ mami de Petri 6 ani
IPopica spune:
Buna dimineata, pipicioaselor!
In sfarsit am vazut si io rezultatele la DT:
risc varsta 1:553 (am 31)
risc biochimic T21 1:9957
risc combinat trisomie 21 < 1:10000
risc Tr 13/18 + NT < 1: 10000
La toate spune ca sunt "scazute", acu' nush' ce sa zic de riscul ala de varsta, dar ma rog. Ne edificam probabil la amnio.
Mai tineti voi minte cand v-am spus ca mi-am dat juma de leafa pe hainute care merg si la burtoase? Ei bine toate erau de vaaaaaaaaaaaaraaaaaa . Si-acum ploua in draci si e friiiiig, deci nici gand de rochitele si fustele alea flu flu, asa ca domnul bebe sta cam sugrumat. Ieri mi-am prins nasturele de butoniera cu un elastic ca nici gand sa-l inchid, azi a mers sa inchid (alti nadragi) dar mai spre dupa amiaza cred ca ma desfac iar la prohab.
Dureri bifez si eu; in special la rasuciri (io-s mai zmucita asa) si aplecari. Si daca stau mult timp in aceeasi pozitie (vezi scaun la birou, sau peste noapte in pat) cand ma ridic ma rup salele, deci fix zona lombara de care spunea Bubulina-zgobodina. Cel mai nasol e pe partea dreapta fix "placa" de deasupra fesei: durere plus senzatie de blocare a piciorului din sold.
Bubele mele de pe fata inca sunt la mare rang. Nu vor neam sa dispara si mai nou apare cate un zbenghi si pe frunte.
Pipilica in schimb, ma cam scuteste peste noapte; maxim o data ma trezesc - dar cam asa a fost de pe la inceput.
Cand imi aduc aminte ma ung si eu cu "antivergeturi"; dar e tare greu sa ma setez zilnic; tot timpul fac dus fie pe fuga, fie cand deja imi pica ochii in gura si nu stiu cum sa ajung mai repede in scutece, iar dimineata nici gand sa ma unsurosesc si sa plec asa la munci.
Zi usoara fetele si atentie la balti!
gogoasa hormonizata
andie_n spune:
Popi, mie mi-a explicat doctorita mea ca riscul de varsta e riscul statistic pentru cineva de varsta respectiva sa aiba un copil cu sindr Down (de pilda, la 30 de ani e 1:887, la 31 cum zici tu 1:553, la 32 1:500 etc). Dar riscul pentru tine personal e cel combinat, care include pe langa varsta masuratorile de la eco si rezultatele de la testele de sange. Deci stai linistita, tu personal ai risc mai mic de 1:10000, desi statistic intre persoanele de 31 de ani riscul e de 1:553 (acuma si statistica asta ma intreb unde e facuta, nu cred ca in romania).
Andreea 14+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 3 Duphaston