Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (11)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Doura, CMV-ul era activ inainte de sarcina, picase in "greyzone" fix inainte sa raman gravida, iar in a doua luna de sarcina era iarasi activ si cu valori mai mari ca prima "citire" (vorbesc de igm). Asa ca, desi am facut si indicele de aviditate eu tot nu ma pot baza pe varianta cu "infectie mai veche de 3 luni" sau "reactivare" pt ca nu l-am vazut nici macar o data negativ. Si pentru binele meu psihic, prefer amniocenteza.
Faza cu "catelusul" e legata de teama mea de malformatii. Avem ceva istoric in neamul lu' ta-su si iarasi nu m-as baza numai pe ecografie. Pentru ca la ultima ecografie de exemplu am asteptat juma de ora sa se intoarca sa-i poata masura translucenta si femurul, am tusit la ordin de deja imi iesisera ochii iar pramatia nimic, se balanganea pe acolo da' numa' cu fundul la "camera"; ne plictisiseram si eu si doctorul si asistentul si mama, si gaga nimic. Fata nu i-am putut-o vedea pentru ca am placenta nu stiu cum pozitionata si este fix intre noi si copil, deci inca nu stiu daca am sau nu ciclop. Asa ca pana la urma, invaziva, neinvaziva mie una mi se pare cea mai sigura metoda de a elimina anumite temeri ale parintilor. Poate ca daca eram dintr-un cuplu perfect normal nu ma mai agitam atat, dar cum doar eu sunt frumoasa si ta-su e bestia, vreau sa ma asigur ca seamana cu partea mea de neam. Am pus in balanta si bune si rele, iar eu una am decis ca prefer riscurile implicate de amniocenteza decat bolile psihice provocate de incertitudine.
Andie, o sa o fac la medlife. O sa ne usture putintel buzunarasele, dar asta e. Mai taiem din portia de chestii nu tocmai vitale pentru domnul bebe dupa ce se naste. Despre mare si soare mai scrisesem eu acu' ceva vreme, ca oricum sunt umbrelista de felul meu, ca doar cracutii ii tin la soare, fp 50+, palarie, somn de voie in camera dupa ora 12, de-astea . Si-n plus ne-am arvunit concediul inainte sa raman gravida deci nici gand sa-i dau satisfactie lu' asta micu si sa-l las sa manance si banii astia care au cumparat vacanta pentru ma-sa si ta-su inca din ianuarie.

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

am inteles...doar ca nu mi-a placut cuvantul catelus..te intelg ca esti ingrijoata daca au fost ceva cazuri in familie..cat despre mare, have fun..daca stai cum zici tu la umbra cu protectie si la ore decente nu poate sa-ti faca decat bineeeeeeeeeeeeeeeeee...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

si cred ca stii ca amnio se face incepand cu luna a5a ...

Aici da-mi voie sa ma simt nitel jignita. Imagineaza-ti si tu, pentru o clipa, ca amniocenteza asta mi-a fost recomandata si deci mi s-a spus si cand anume o pot face, ca nu-ti face nimeni programare fara sa verifice cat vei avea la momentul respectiv, etc etc etc. Si ca, chiar daca nu pare, am studiat suficient problema inca dinainte sa raman gravida, ca asa-mi place mie - sa fiu informata.
Si nu se face incepand cu luna a 5-a ci "Amniocenteza se face de obicei dup#259; 15 s#259;pt#259;māni de sarcin#259;". Asta inseamna pe la 4 luni jumate. Ca dupa cum scrie si pe prima pagina a forumului nostru, a 4-a luna, si implicit al doilea trimestru de sarcina incep in a 14-a saptamana (adica la 13 saptamani si 1 zi - ca asta inseamna ca 13 s-au scurs deja si a 14-a tocmai incepe). Si cum amu' am 14 saptamani si 2 zile, suspicionez ca pe 15 iunie voi fi chiar in grafic cu varsta sarcinii, numa buna de intepat in burta si extras lichid amniotic.

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

Mai fetelor, am fost la consult. Mi-a citit rezultatele de la bitest. Toate bune si frumoase, insa se pare ca am placenta "cam jos"... Nici nu am mai intrebat ce inseamna, dar am inteles ca nu e chiar de bine. Cica trebuie tinuta sub observatie... Hmmm... Stiti ceva despre asta?

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

Am citit ceva despre placenta jos inserata. Se pare ca diagnosticul de placenta praevia se pune abia prin sapt 28, daca placenta nu se ridica si atunci apar problemele... Eu sper sa se ridice pana atunci. Nu e nimic de facut decat sa stau cuminte, sa nu ridic greutati si sa nu ma obosesc prea tare. Prea era totul perfect...

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgia_bb1 spune:

Am fost si noi la control, totul este bine, bebe e bine, am facut si analizele de sange si asteptam rezultatele.

Pentru mamici am o intrebare - am din cand in cand niste dureri de sale si de ovare destul de puternice.. sunt normale dupa saptamana 12 de sarcina?? VA ROG SA MA SFATUITI CE SA FAC :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Geani, stai usor, nu te alarma singura si nu te autodiagnostica, nu faci decat sa te stresezi probabil degeaba. Dr a zis ca trebuie tinuta sub observatie, deci la ecografii trebuie sa verifice cu atentie si asta (bine, ei verifica si fara sa le spunem noi, face parte din protocol banuiesc). Tu intre timp incearca sa stai cuminte si vezi pe parcurs ce si cum. Nu-ti transmite singura starea asta de anxietate, neliniste, stres, pentru ca deocamdata nu ai nici un motiv, da?

Fetelor, convoc consiliul la o dezbatere despre vopseaua de par. Fara amoniac sau henna? Sunt la a doua vopsire cu henna si pana acum am de declarat ca se duce la spalat de n-are treaba. Eu trebuie sa ma spal pe cap o data la 2 zile (desi parul meu o cere mai des decat atat incerc sa nu cedez tentatiei de a o face in fiecare zi). Deja dupa 3 spalari radacinile se vad ca inainte. Am stat cu ea in cap si 3 ore si 8 ore, am preparat-o si cu apa f calda si cu zeama de lamaie, dar nimic. Asa ca sunt proaspata posesoare de o vopsea fara amoniac (zic ei), din comert, nimic fancy. Incerc sa mai rezist vreo 2 saptamani asa si cred ca o folosesc.
Alina, tu intrebai de vopsea, pana la urma ce-ai facut?

Onutz 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui luiza1318

Buna burtici frumoase!

Am ajuns si eu la servici, am fost la eco, bebe are 8 cm si 80 g, este un miscaretz, o sa am tot un baietel
Acele intepaturi ce le simti voi, le simt si eu cam o data pe zi.
Am facut si eu anticorpi Rh, mi-au iesit negativi, luna viitoare mergem iar.
Looana eu pentru durerile de cap imi rad cartof si il stropesc cu spirt, il pun pe un fular si ma leg cu el la cap, la mine da randament maxima.
Violeta roaga-te la bunul Dumnezeu si o sa vezi ca totul va fi bine!
Valicutza la ce clinica in ploiesti vine dr Margaritescu?
Bioana bafta la medic, sa fie totul bine!
Macarie , norocoaso, sa-l asculti pe bebe cand ai tu chef, ce misto!!!!!! Cat te-a costat aparatul?
Mai fetelor, voi ati simtit bebei?..eu inca nu

va las ca mai am de lucru, va pup, o saptamana minunata in continuare

iza 14 fix mamica fericita de Andrei 4 ani

la alfa medical center , pe bulevard , in fiecare marti dupa amiaza

http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
16+ fericita cu dragonel de 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Tinem pumnii Geani, sa se ridice placenta si sa nu fie probleme. Pana atunci, ai grija, mai ales incearca sa nu faci efort. Sanatate!

Andreea 14+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 3 Duphaston

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

eu stiam ca henna se scoate din par cu...foarfeca..si ca vopseaua nu prinde peste henna..

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+

Mergi la inceput