BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (37)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

La multi ani tuturor ce poarta numele Constantin si Elena!

Dana - concediu placut in continuare Unde ati mers pana la urma?
Eu nu mi-am masurat niciodata burta si acum parca imi pare rau, ca as vrea totusi sa am un termen de comparatie.
Oricum uneori mi se pare ca e intinsa pielea la maxim si ca nu se poate mai mult de atat Noroc ca dimineata sunt supla inapoi

Sper sa citeasca si Ada mesajul Histaminei. Pupam dulce pe Sebastian, dar si pe Nectarie

Felicitari pt vestile bune celor care au fost la eco si mult succes celor ce vor merge

Referitor la naturala vs cezariana - eu cand am aflat ca nu voi putea naste natual am avut multe reprize de plansete, am tot sperat pana la 39 saptamani ca se va intoarce. Plangeam asa din senin si la serviciu, si lumea din jurul meu nu ma intelegea, cum de toti vor cezariana si eu sunt exact pe dos. Sora mea de cand era mica a zis ca ea nu naste natural, alege din start cezariana.

Azi am fost si eu sa imi fac analizele la sange si urina, acum astept rezultatele.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Fetele va pup pe toate si pe Histamina. Nu am intrat ca mi-an f#259;cut externarea. Am vorbit cu doamna conferentiar si sunt zapacita de cap cu mersul la pompa. La mine este obligatoriu sa bea lapte matern. Speram ca īncepem si noi sa punem ceva carnita ca-i slab r#259;u. Īmi este teama sa nu se chinuiasca. Chiar nu am idee ce simte el. Avem o s#259;pt#259;māna care a fost f#259;r#259; evenimente. Pana la 36 de saptamani mai este destul. Eu m-am externat, altfel intram in depresie dac#259; mai ramaneam si mai vedeam multe. Speram ca va fi ok.

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Buna fetelor! Am fost si eu la ecografie, bebelina e in grafic, nici inainte, nici in urma cu masuratorile, are 1470 g la 30 saptamani, sta cu capul in jos deocamdata.
Am vizitat si maternitatea Medlife, am vazut rezervele, camera de neonatologie, totul ft ok, conform asteptarilor, mi-a inspirat multa incredere vizita asta si data viitoare cand ajung acolo (pe 5 iunie, la eco morfologica, o sa semnez si contractul).

O sa imi spun si eu parerea legata de debate-ul din weekendul asta, din perspectiva unei femei care inca nu a luat decizia finala, nastere naturala sau cezariana (Va spuneam chiar sapt trecuta ca pe cat posibil incerc sa ma sustrag deocamdata de la a lua aceasta decizie ).
Gasesc perfect normal ca gravidutele sa aiba pareri diferite, unele opteaza pt nastere naturala, altele din diverse motive opteaza pt cezariana. Pana aici toate bune si frumoase. Ma intriga in schimb extremismul unora dintre fete, care afirma ca daca ar putea, ele ar interzice cu totul cezariana la cerere. Really? Adica gata, au luat ele decizia pt toata lumea, fara sa cunoasca fiecare caz in parte, fara nimic de genul asta. Nu domne, Natura a lasat sa nastem natural, apai asa sa fie pt toata lumea, ca deh, asa li se pare unora solutia ideala.... Sarcina si nasterea sunt procese naturale, e adevarat, dar atata timp cat nimeni nu arata cu degetul spre fetele care fac FIV, nu inteleg de ce unele simt nevoia sa arate cu degetul spre fetele care opteaza spre cezariana, din orice fel de motiv.....
E perfect adevarat ca natura nu a lasat alaturi de fiecare gravida un medic cu un bisturiu in mana, insa n-a lasat nici laboratoare de fertilizare, nu?? Fiecare om pe lumea asta care isi doreste copii, e liber sa faca toate demersurile necesare ca sa ii aduca pe lume. Ori vedeti clar, si la noi in odisee sunt fete precum Delia21 sau Carmen care au spus clar ca dpdv psihologic ele nu ar putea niciodata sa treaca printr-o nastere naturala. Asta ce ar insemna? Ca nu trebuiau sa se apuce sa mai faca copii, doar pt ca nu sunt dispuse sa treaca prin experienta nasterii naturale? Poate ca fizic multe femei nu au nicio problema sau vreo indicatie care sa duca la cezariana. Dar sa fim seriosi, omul are 2 laturi la fel de importante, cea fizica si cea psihica, de ce unele din voi aleg sa o ignore pe cea de-a doua???
Eu nu le inteleg pe cele care nu se multumesc sa ia decizia pentru ele si mor si de grija altora care aleg altceva. Fetelor, de unde interesul asta asa pronuntat pt capra vecinei? De ce daca unele aleg nasterea naturala tin mortis sa dovedeasca si celorlalte ca aia e metoda perfecta, ca e de preferat?? Nu inteleg,... sincer. Chiar credeti ca cele care aleg cezariana nu sunt la curent cu miile de ani in care femeile au nascut normal? Sunt, va zic eu, dar fiecare are psihicul construit diferit, unele sunt pur si simplu mai fricoase si trec peste argumentele astea.
La fel ca nasterea, si imbatranirea este un proces natural, dar sunt convinsa ca multe din noi ar recurge la diverse tratamente mai mult sau mai putin invazive pt a-l evita sau macar intarzia. La fel de radicale sunteti oare si in privinta asta?
Nu mai zic de chirurgia reparatoare, daca ati naste un copil cu un defect de genul degetele lipite (care nu pune in pericol viata acestuia, ci doar capacitatea de a trai normal), ati apela imediat la chirugie, nu? Pai aici nu se mai pune problema oare de a respecta cursul natural?? Parca mama-natura stia cel mai bine...

Eu zic ca fiecare sa isi dea cu parerea fara sa incerce sa convinga pe nimeni de nimic. Trasatura de baza a umanitatii este diversitatea, iar gradul de civilizatie se masoara in toleranta fata de cei din jur.

Biribu: sper ca ai glumit cand ai zis ca tu nu ai auzit de niciun bebe care sa se fi sufocat la nastere din cauza dublei circulare de cordon... E adevarat ca inca se nasc copii in toata lumea despre care nu se are habar in ce fel le sta cordonul ombilical, insa ma mira atitudinea unui medic care nu recunoaste ca nasterea naturala, ca orice proces natural, are un grad de risc si de esec. Daca e sa ne raportam la cazurile la care te-ai referit tu, despre sarcinile nemonitorizate ecografic, am un exemplu chiar in familia mea: bunica mea a avut 10 nasteri din care la 2 bebelusii s-au sufocat si au murit in timpul travaliului. Asta evident se intampla acum zeci de ani, dar sunt convinsa ca si acum exista aceleasi riscuri, in caz de nastere nemonitorizata. E pur si simplu selectia naturala, sunt chestii care nu se pot nega.

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ADA

ai grija si de tine si sigur o sa fie bine si piticul

cum a ramas pana la urma numele?

cum faci acum externata fiind? de cate ori mergi pt a da lapte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Ada, suntem alaturi de tine incontinuare.

Aruba, mi-ai luat vorba din gura sau mai bine zis din tastatura .
Ma pregateam sa scriu acelasi lucru. Nici eu nu ma vad nascand normal, m-am interesat, am vorbit, m-am uitat la filmulete pe net ( am si mosit doua randuri de pisici ) dar eu nu ma vad trecand prin asa ceva.
Si nu inteleg de ce unele persoane sunt asa de categorice intr-o privinta sau alta. In definitiv este alegerea fiecareia dintre noi, iar eu am ales cezariana.

In rest toate bune, duminica bebelusa mea are program artistic in rest e mai discreta.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

ada,
ai ales bine.
pt mine cel mai greu a fost sa vad ca aproape zilnic cate un copil pleca la Doamne Doamne.
ai mare dreptate in alegerea facuta.
strumf are nevoie de tine si de lapticul tau.

iti stau la dispozitie oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_1403 spune:

Ufff frice ...ce s-au mai incins spiritele.
Eu sincer, ori am prea mult Zen azi ori chiar nu reusesc sa vad rautatea din mesajul lui Biribu asa cum nici cel al Balantei nu mi s-a parut deplasat.
Si daca imi amintesc bine (ca mi-e lene sa citesc din urma iar -sper sa funcioneze neuronu gravid) Biribu nu a zis ca ar interzice cezariana la cererea gravidei ci ca nu i se pare normal ca medicii sa recomande asa des asta, a vorbit despre sfatul doctorilor si nu despre alegerile mamei. La fel nu cred ca a fost vreo fata care sa zica ca "arata cu degetul" femeile care aleg sa faca cezariana.
Aruba comparatiile tale dintre cezariana si Fiv sau, Doamne fereste, defectele fizice ale unui copil mi se par foarte deplasate.
Si cred ca fetele s-au cam multumit sa aleaga pentru ele doar ca au dat si ele niste sfaturi din experiente proprii (eu una am fost bucuroasa sa vad ce au de zis). Asa cu Delia ne-a dat numai exemple de nasteri naturale care s-au sfarsit prost altele au dat exemple de cezariene sfarsite prost, exista cazuri si cazuri nu trebuie acum sa fim rautacioase.
Fiecare cu alegerea lui si sunt sigura ca nimeni nu va condamna pe nimeni ca face cezariana in loc sa nasca natural sau invers.
N-am crezut niciodata ca o sa starneasca atata polemici subiectul asta, eu citeam cu mare drag ce avea fiecare de zis despre asta.

Beatrice 30 + cu Maya Elizabeta AMR 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Buna fetelor,

Aici e zi libera azi (ziua Reginei sau ziua patriotilor). Vreme superba in continuare, ieri au fost 31 de grade azi va fi la fel.
Stau in balcon printre floricele si va citesc.
Nu mai zic nimic de nastere ca s-au zis destule, parca s-au mai limpezit apele.

Laura, si sanii mei sunt deocamdata in "silentio stampa", acum cateva saptamani s-ai lubrifiat usor sfarcurile de atunci nimic. Tu te-ai dat cu vreo crema ceva? Oricum, bravo mamico, asta e semn ff bun.

Ada, curaj in continuare, fii langa el cat de des poti, poate tii legatura cu fetele de la odiseea prematurilor sunt convinsa ca experientele lor te pot ajuta. Saptamani si luni pline de progres lui Nectarel piersicutzul nostru drag!

Of sorry dar nu mai tin minte nimic din ce s-a scris.

Cred ca revin maine de la birou cand voi fi cu mintile mai limpezi. Acum ma trage weekendul prelungit pe afara. Va pup!

La multi ani Elenelor si Constantinilor!

33 + Eric Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_1403 spune:

Na ca am scris si prosti am vrut sa scriu ca frige nu frice.
Ma grabesc sa nu ma prinde seful iar pe forum.

Beatrice 30 + cu Maya Elizabeta AMR 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

ada,
sa nu uit,strumf al tau e un invingator!
prematurii astia sunt niste esente formidabile!
vezi ca lapticul de mama de prematur e mai altfel si colostrul dureaza mai mult.
SFAT:
mulgeti fetelor colostru,cate 10 ml, eu l-am muls in recipiente sterile de urocultura.nu ama vut bani pt trusa speciala de depozitat.apoi le-am bagat la congelator.tin 3-4 luni.ce am facut cu ele?
autoimunizare.cate 10 ml decongelati al temperatura camerei,dar pus recipientul in apa f calda(nu fierbinte).asta o faceti in sept, oct, nov,adica bagati leusorii in iarna super tari.
eu nu am avut nicio problema cu strumf!

referitor la ceza/nastere naturala,eu cred ca mama decide cel mai bine.
stiu si mama care dimineata a spus:vreau cezariana, pe dialtatie 4.asa simt si urla cat putea.medicul a mers pe mana ei.asa visase.omul a zis ca el crede in visele de mama.copilul avea de 4 ori cordonul in jurul gatului.

eu mi-am dorit enorm nasterea naturala,dar nu s-a putut.
eu cred ca nimeni nu traieste in locul celuilalt si ,deci, nimeni nu alege in locul celuilalt.
iertare de ex date.

michelle, pupam delfinuta,ca doar in aceeasi zi sunt nascuti amandoi si ei faina foc!

Mergi la inceput