BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (37)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

karligutza exact asta a fost si primul meu gand cand mi am vazut bobolicu<oau e frumosssss>
si cand ma intreba cineva la tel na cum ii?eu le spuneam simplu <frumos>.eu l am vazut cel mai frumos din lume.sotul dupa mult timp mi a spus doamne dar cum ai putut sa il vezi atunci la inceput ca era asa de frumos ca era umflat la fata ........dar stiti voi ca fiecare cioara isi vede puiul cel mai frumos

32+
rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Pusi
si mie mi-au iesit la fel analizele si doctorii au spus ca e perfect nmormal in sarcina. Spun doctorii ca eu sunt obsedata si merg la 3 sa compar parerile. Si sunt foarte fericita cand spun toti acelasi lucru :-)

Fetelor, eu nu vreau sa iau apararea nimanui, dar nu cred ca Balanta a vrut sa ofenseze pe cineva cu post-ul ei. E o alta parere care ar trebui luata ca atare.
Si daca tot m-am bagat acum, haideti sa va spun o parere avizata pe care nu am vrut sa o postez, tocmai ca sa nu isc discutii aprinse sau sa stresez fetele care au facut o alegere deja.

Cred ca am mai mentionat ca mama mea lucreaza in neonatologie de peste 35 de ani. De fapt acum se pensioneaza ca deh...ii vine nepoata.
Si ceea ce mi-a spus ea legat de acest subiect este ca nu exista metoda gresita ci depinde de pacient si de BB-ul in cauza. Daca BB e sanatos si sarcina decurge fara probleme, atunci cea mai buna decizie este nasterea naturala DAR nu si in cazul in care, psihologic, mama nu este pregatita pentru asa ceva. Pentru ca in acest caz, mama poate sa faca atacuri de panica si BB sa fie afectat. Asa ca ea de exemplu recomanda un consult cu un psiholog clinician inainte de nastere care poate sa o ajute pe mama sa inteleaga ce se intampla si de ce ii este frica din tot acest proces. Vreau sa va spun ca la noi in familie, si avem rubedenii cu gramada...toate fetele care au nascut au facut-o natural si fara epidurala. E adevarat ca nu au fost sarcini cu probleme. Cu toate astea, inainte sa raman insarcinata, eu am zis ca vreau cezariana, clar! Acum m-am intors la 180 de grade. Nu ma intrebati de ce....dar sigur din cauza ca am aprofundat subiectul.

Pe de alta parte, daca copilul are probleme si se considera ca nu rezista la travaliu sau ca ii face probleme majore, atunci este clar recomandata cezariana. Hai sa luam un exemplu concret si recent: cel al Adei. Nectarel nu ar fi rezistat unei provocari de travaliu, cred ca toata lumea este de acord. In cazul asta, Cezariana a salvat viata copilului.
Toate au un sens pe lumea asta. E adevarat ca sunt medici care insista pe cezariana ca sa poata sa isi programeze treburile mai lejer, concediile, etc. Si asta o stiu din interior ca atunci cand se apropie perioada de vacante, se umplu sectiile de neonato de BB-i. Asta si de Craciun, si de Paste...e regula din pacate. Dar pe de alta parte si sa te trezesti ca nasti in noaptea de Rev si medicul tau nu e de gasit si nasti cu cel de garda pe care nu l-ai vazut in viata ta, chiar daca o fi medic bun, ...e traumatizant psihologic vorbind.....
Deci lucrurile nu prea sunt albe sau negre pe tema asta...

10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs

PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Neata !

Weekendul a trecut repede, astazi este luni din nou !!!

Imi pare rau ca sunt certuri sau neintelegeri pe forum, sper sa nu dispareti sau sa se diminueze activitatea pe aici ca ar fi pacat ( am mai patit-o la cealalta odisee ) ... hai sa spunem ca hormonii sunt de vina si sa ne vedem in continuare de treburile noastre, in final fiecare face cum vrea .

Laura : mie nu imi curg sanii, nu mi-au curs nici la Sofia nici acum, nu stiu daca este legatura intre curgerea lor inainte de nastere si cantitatea de lapte pe care o vei avea pentru bebe. Ce pot sa spun este ca pe Sofia am alimentat-o mixt, ca indiferent de ce mancam, cat ceai serveam, pastile homeopate pentru stimularea lactatiei, pus copilul la san de cate ori vroia etc. ... eu tot nu am avut suficient lapte si Sofia urla de foame efectiv cand o luam de la piept.

Mi-am adus aminte ce mai vroiam sa zic ieri ... si nu era despre nasteri cum aveam eu impresia ci despre pozitia de somn . Eu una nu as putea sa dorm doar pe o singura parte toata noapte sub nici o forma, dupa un timp ma dor oasele soldului si sunt nevoita sa ma intorc de pe dreapta pe stanga si invers. Spre dimineata nici macar rotirile astea nu ma mai ajuta, ca ma doare soldul in ambele parti si atunci recurg la dormitul in pozitie semisezanda pe vreo 3 perne, deci nu stau nici intinsa, nici in fund ci la vreo 45 de grade si mai si reusesc performanta de a atipi in pozitia asta pentru vreo ora, timp in care imi cedeaza durerile de solduri ca sa o pot lua de la capat cu dreapta/stanga. Nasoala perioada, bine ca mai am 5 saptamani si un pic, abia astept sa fiu mai usoara, sa misc mai repede decat un fluture si sa nu mai privesc aplecarile dupa obiectele de pe jos cu atata ura !!!

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si 33+ ( AMR 6 sapt )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocsanica80
Aaaaaa si mi-am mai amintit ceva, cum o sa ii imbracam pe bebelusi vara?

Roxana mami de Maria-Sofia (26.01.2011) si 28+

Pai depinde de vreme .... de la rochita/pantaloni scurti si tricouri ( in zilele caniculare) la pantaloni mai grosuti, bluzite si caciulite ( in zilele ploioase si mai reci ). In general eu am incercat sa nu o supraincalzesc pe Sofia imbracand-o de exemplu cu pantaloni lungi, bluza cu maneca lunga si caciulita la 30 de grade. Mie una cea mai draga imi era cand o imbracam cu rochita si avea piciorusele goale, eventual cu sosetute ... pacat ca zilele calduroase de vara nu tin mai mult .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si 33+ ( AMR 6 sapt )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Buna dimineata! Fac cinste azi ca macheama Elena! Ce va doreste sufletelul!

Mai fete nu va mai suparati si nu mai luati totul atat de personal, zau ca nu e cazul. Eu sunt de acord intru-totul cu ce spune Biribu si Ilenutza, fara insa a nu respecta si parerea celor care vor cezariana. Si nu mi se pare niciun iz de superioritate fata de cele care locuim in Ro, doar ca inevitabil se fac comparatii ceea ce nu e rau deloc dupa parerea mea. Eu am locuit si in Germania o perioada, a avut plusuri si minusuri, ca peste tot..asta nu inseamna ca acolo umblau cainii cu covrigi in coada sau mai stiu eu ce. Nu intru in detalii ca nu-si au rostul.
Karli bine ai venit/revenit! :)

In fine! Eu sunt happy ca e frumos afara, ma delectez cu niste capsune, mai stau un pic si o tai spre casa, am trecut sa cinstesc colegii. Pupici, ma duc sa mai citesc din urma.

mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 24+ cu piersicuta dulce foc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Buna dimineata burtici ,
La Multi Ani fetelor "sub acoperire" de Sf Imparati Constantin si Elena ,Ali (ca am aflat de tine) sa stii ca eu vreau torttttttt azi , ai vazut ca si eu ti-am trimis clatite vineri
Carmen am luat hainute de la Fox si de la H&M, nu am gasit tot ce imi trebuia deci mai am de umblat
Muraturica, multam' de cafea , sa stii ca mie imi place cu lapte
Ada , eu ii urez LA MULTI ANI !!!! lui Nectarel , azi are o saptamana si chiar este baiat mare si puternic
Ali mi-a placut postarea cu BB al meu era cel mai frumos ... sa stii ca in fiecare zi ma intreb daca si eu o sa-l vad frumos si imi este teama mareee ca o sa zic ca-i urat si daca lumea o sa-mi spuna ca este urat , eu cu gandul asta ma chinui cred ca sunt masochista de ma chinui asa , mai ales acum pe ultima suta de metri

O remarca mica ref la increderea in medici asta in urma precizarii Alinei ( Ali) si eu am avut mari dezamagiri in privinta medicilor .

Mai fetelor cred ca in aproximativ 10 ani am deschis usa la cel putin 30 medici si am fost foarte dezamagita de colaborarea cu ei .
Am fost plimbata si ras-plimbata pe la usi si la analize , eu am cam refuzat sa mai ma informez pe net referitor la problema mea (trompele) am zis sa am incredere in medicul care ma "analizeaza" nu sunt eu mai desteapta decat el si uite asa au trecut anii pentru ca fiecare doctor imi spunea ca cu mine ai sa reusesti stai linistita ... facem o laparoscopie si in 3 luni ramai insarcinata si bla/bla si uite asa trecea timpul si mai incheiam o etapa cu un medic ... fara rezultat si cu inca o operatie la dosar . Am deschis usi incepand de la conferentiari , profesori mariiii si medici de cartier no name , am gasit o doctorita de cartier la un cabinet care mi-a spus frumos ca nu sunt un caz de competenta dansei , ea la randul ei a fost eleva un ui medic mare pe la care eu trecusem si a zis ca mai bun decat respectivul nu are cum sa fie ( o draguta ) si medicul de final cu care am incheiat umblaturile mele Ion Ionut de la Giulesti care mi-a spus in fata ca nu am nici o sansa natural ... trompe sansa 1% natural iar eu veneam cu "n" operatii iar trompele mele erau varza si nu mai erau bune de nimic , pentru mine un mare medic am apreciat mai tarziu un pic ca nu a incercat sa-mi mai faca nimic , pe moment am plans mult a durut adevarul dar asa am ajuns ca in 8 luni sa ajung sa traiesc minunea de a fi insarcinata . Mi-am dorit ft mult sa ajung la dansul pentru monitorizarea sarcinii dar nu am avut nici o sansa sa intru ... este extrem de ocupat dureaza si 4 luni pana ajungi sa obtii o programare. Asa ca Ali eu te sustin in totalitate cu medicii de la noi , foarte multi dintre ei sunt profesionisti nu contest asta dar se pare ca in ultimul timp banul a ocupat primul loc din pacate , eu sunt ferm convinsa ca ei stiau ca eu nu am nici cea mai mica sansa dar eram o pacienta fidela la casierie

32+ Andrei
AMR 7 Weeks

Mergi la inceput

Ah si mai vroiam sa zic ceva ref la nasteri, ca tot am citit postarea Ioanei cu care iarasi sunt f de acord. Da' nu mai zic pt ca are dreptate histamina, sorry, am editat pt ca neuronul meu e prea gravid ca sa gandeasca ce impact are ce am zis mai devreme

Mergi la inceput

Ada, ma bucur ca faceti progrese! Sa te odihnesti cat poti acum ca vei dormi in patul tau, bebe Nectarie sunt convinsa ca va fi din c ein c emai bine! E un luptator si eu ma gandesc in fiecare zi la voi!

Laura, mie nu-mi curg sanii dar pe parcursul zilei am momente cand simt furnicaturile alea specifice atunci cand iti vine laptele in sani..pe care le simteam cand o alaptam pe fii-mea.

La vara eu voi imbraca copilul cum ma imbrac si eu, cat mai lejer adica, o idee mai gros in unele cazuri sa zicem. Zic o idee, pt ca am intalnit si mame care infofoleau copiii cu 15 cojoace si caciula si noi stateam in maneca scurta... Urechile cred eu ca e bine sa fie protejate, am avut la ilinca o palarioara subtire de tot, cu urechi, tare buna a fost. O sa caut o poza sa o pun pe picasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocsanica80 spune:

Neata, mai la prânz cu toate ca sunt trezita de la 8;
La mul#539;i ani de COnstantin si ELena;
Pu#537;i po#539;i te rog sa imispui si cum #539;i-ai facutcontul la ei pentru comanda, am încercat si eu si nu m#259; l#259;sa sa introduc num#259;rul de telefon, cred ca nu m#259; pricep eu sa fac ceva.
O zi buna sa avem si f#259;r#259; ploaie cu toate ca la noi a început sa ploua.

Roxana mami de Maria-Sofia (26.01.2011) si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

fetelor, vreau s apunctez cateva lucruri:
1. sectia neonatologie de la Municipal e una dintre cele mai moderne,mai performante,cu omaneii inimosi.recomand orice medic,cu exceptia dr Cojocaru.
pe noi ne-a salvat dna dr Culcer.
2. membranele se pot rupe si cu col inchis.poti pierde si tot lichidul.subsemnata a patit asa.am avut 4 zile travaliu si 21 de ore contractii de nastere.
3. faceti un baraj informational.eu raspundeam la telefon invariabil cu:daca ai ceva pozitiv,spune-mi,daca nu, amana dupa ce nasc.fara suparare, inchideam telefonul daca nu se conforma.
la stiri naspa nu ma uitam,ca nu am TV de 10 ani.
4.conteaza enorm atitudinea mamei.strumf era pe ventilator, saturatie 66%.m-am dus,l-am luat d emanuta si i-am spus:poti,esti un invingator.te iubesc enorm.saturatia a urcat la 100%.efectiv se stransesera medicii sa se uite!
strumf e super fain acum.

Mergi la inceput