BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (37)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Laura de unde ai cumparat hainutele?

Fetelor, sa dea Dumnezeu sa avem parte de bebelusi sanatosi si voiosi si mai ales nascuti la termen!

33 sapt + Patrick Andrei
AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Seara buna fetele!

Am facut rost de un internet mobil si n-am rezistat sa nu va citesc.
La noi de azi s-a cam stricat vremea,dar reusim sa facem cit de cit si alte activitati care ne priesc...eu de exemplu am fost la cumparat de papuci ca altceva nu ma pot baga la cite kile am.dar e bine si asa,nu ma pling ca am de unde alege.

Vad ca aveti si tema de discutie nu gluma...Chiar vroiam sa spun ca din experienta mea,nu prea a scapat vreo odisee fara polemici la subiectul asta.E un subiect delicat si asta e.
In schimb pe mine ma deranjeaza disputa gen fete din Ro si fete de afara,pentru ca am mai trait asta o data si desi nu am fost eu implicata direct asta a dus la producerea unei rupturi la cealalta odisee si asa am ajuns de ne-am despartit,am plecat pe alte forumuri si in final avem grup secret pe fb.
Poate ca din cauza ca am mai trecut prin asta,nu-mi mai doresc asa ceva,sincer.

Balanta,eu vad ca esti mereu "sensibila" la ce spune Biribu si imi pare rau ca mereu o ironizezi,desi au fost si alte fete(
Ilenutza,Michelle,Roxipuy... care au spus exact ca si ea avantajele nasterii naturale si atunci n-ai ripostat.Chiar nu vreau sa ma bag,dar ar fi bine sa dai scroll la mesajele care nu-ti plac.Nu are sens sa incepem sa ne impungem aiurea.
Poate daca nu ai fi fost mereu cea care din neincrederea in medicii din Ro,ai plecat mereu in Austria la analize si controale,m-as fi abtinut si ti-as fi dat dreptate sa fii de partea sistemului medical din tara...dar in conditiile date,as zice sa nu mai citesti ce crezi ca nu-ti face bine.

Sincer,eu una astept cu mare interes raspunsurile lui Biribu si chiar mi-ar parea rau sa nu mai putem "profita" de un raspuns competent,care nu costa nimic si te poate linisti sau indruma pina ajungi la analize sau sa consulti un medic din tara in care esti!

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

30+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Acum daca tot m-am bagat,macar sa ma stiu intr-o parte...

Carmen,la mesajul tau vroiam ceva sa scriu,in legatura cu nasterea prin cezariana ca ar fi mai safe,dupa ce ti-au explicat tie la curs.
Nu ma pot abtine,desi Ilenutza a explicat inaintea mea acelasi lucru.
Eu vreau sa afirm(in urma informatilor pe care le primesc toate mamicile aici,deci nu din capul meu) exact contrariul la ce ai spus tu si anume ca nasterea prin cezariana este un SHOCK pentru bb.Pentru ca el este scos direct din mediul lui afara fara pregatire(in cazul nasterii,travaliul).
De aceea eu spun ca daca se face cezariana,macar lasati organismul sa-l pregateasca pe bb si sa fie cit mai sprea finalul sarcinii.
eu am fost la un pas de cezariana si am luptat 16 ore sa nu o fac,iar in final am fost cea mai fericita ca am reusit.dar asta nu inseamna ca daca erau complicatii nu o faceam.deci nu sunt contra cezarienei daca trebuie,sa nu intelegeti gresit.
Si inca ceva in favoarea cezarienei :singurul motiv pentru care se accepta aici cezariana la cerere este cel de natura psihologic.
Asa ca daca mama a avut o experienta neplacuta cu nasterea dinainte sau pur si simplu simte ca nu face fata situatiei,se accepta cezariana,dar in urma unei discutii intre mama si un psiholog.In rest se decide la fata locului in functie de situatie.
Asta indiferent de costuri sau alte motive care le-am mai citit mai sus.

Inchei ca m-am intins cit un cearceaf...desi mai vroiam sa mai raspund si altor fete.dar revin.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

30+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Daconst, asta spuneam in 2 posturi anterioare. Nu stiu cat de corect medical este, dar consider ca varianta ideala de cezariana este sa se faca atunci cand organismul transmite semnale ca bebe este pregatit sa vina. Si aici ma refeream tocmai la un inceput de travaliu, sau ma rog...p-acolo. Repet, nu stiu daca medical vb este corect. Spuneam ca ar fi o nastere aptoape naturala.

Iar psihologic vorbind, eu nu ma simt in stare pt o nastere naturala...

In cazul meu, contractii severe+ nod+ lichid mai putin, i-ar putea afecta viata si sanatatea. De aceea oricum asta imi este recomandat. Iar sa consider ca dr imi recomanda asta pt ca ii este lui mai simplu, ar insemna sa nu am incredere in el, ceea ce iese din discutie. Evident ca atata timp cat exista un risc pt puiul meu, as alege ce e mai bine.

33 sapt + Patrick Andrei
AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Dana multumesc pt sustinere, esti o dragutza, la stelutze m-am gindit si eu cu un gust cam amar asa, nu eram eu activa rau pe atunci si incepuse chestia cu fetele din tara contra celor din ... luna.
in fine, de scroll voi face eu uz, in fond, nu ma atac eu atita de la niste rautati de pe un forum, sa fim seriosi, asta sa-mi fie grija. mi-am recitit si postul ca nu pricepeam de unde atita ... pasiune negativa, dar nu pricep nici acum.
poate stilul meu deranjeaza pe unele persoane, acuma eu n-am timp sa imi tot cizelez postarile dar dupa ceva luni bune cred ca se vede ca nu vorbesc sa ma aflu in treaba si nici rautacioasa nu cred ca sunt.
scriu ce si cind imi face placere si cu drag, daca deranjez pe careva scuze, hai sa ne ignoram reciproc.

Carmen sa nu intelegi cumva ca ma refer la tine ca chiar ma supar. mai zic odata, eu vorbeam de un principiu, nu de persoanele de fata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

LA MULTI ANI !!! multa sanatate si tot ce va doriti tuturor aniversatelor si aniversatilor acestei zile!

kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Buna dimineata. Va dau la toate cafeluta buna si fierbinte.
In primul rand la multi ani tutoror celor care isi serbeaza azi ziua de nume.
Vad ca s-au incins discutiile pe tema nasterii. Nici o data nu cred ca se va ajunge la un consens pe tema asta si cred ca, pe undeva, fiecare are dreptatea lui. Ar fi pacat sa se ajunga la scindarea grupului pe tema nasterii sau a "resedintei." Haideti sa spunem ca poate fiecare are circumstante atenuante pentru cate un mesaj mai acid si ca poate cateodata citind in graba, intelegem gresit. Eu, ca si Ali, ma bucur sa citesc orice opinie si orice experienta.
Recunosc ca si eu m-am gandit de ce se fac atat de multe cezariene la noi si ca nu am incredere in sistemul nostru medical. Nu intentionez sa imi denigrez tara, dar e parerea mea. Stiu ca nu e universal valabila. Am intalnit si auzit de multi doctori pentru care partea financiara e mai importanta decat etica medicala. Am intalnit si profesionisti adevarati, dar mai putini. In fine, stiu prea putin cum e in alte tari.....si nu cred ca are sens sa ne certam aici la odisee din cauza sistemelor medicale diferite pe care oricum nu le putem schimba.
Revenind la lucruri mult mai importante...Ada, sa fi curajoasa si optimista. Necatrie deja se face baiat mare si are nevoie de tot sprijinul tau. Ma bucur ca mai intri sa ne ti la curent cu ce faceti. Nu pot nici macar sa imi inchipui ce e in sufletul tau, dar sunt convinsa ca va fi bine pana la urma si te vei duce acasa cu prima piersicuta in brate. E chiar dragut ca prima piersicuta se numeste Nectarie.
Eu am stat cuminte tot weekendul. Imi iau tratamentul si stau cat mai mult in pat. Deja imi vine sa ma catar pe pereti de nervi. Din pacate tot am mai avut dureri si contractii. Ieri a fost groaznic, am avut niste contractii chair puternice. M-au tot luat si lasat de dimineata pana dupa-amiaza. Eram pe punctul sa plec la spital cand au cedat in sfarsit. Devin paranoica si ma gandesc numai la nastere prematura....Sincer ma asteptam sa ma simt mai bine pe no-spa si magne. E mai bine (cu exceptia zilei de ieri), dar nu atat de bine cat ma asteptam.
Fetele care mai aveti contractii, voi cum sunteti? Au disparut la tratament sau va mai deranjaza?
Azi ma uit pe geam la vremea frumoasa ca un prizonier.
La sfarsitul saptamanii e intalnirea sotului de 10 ani de la terminarea liceului. Ar trebui sa fac un drum de o ora si ceva cu masina. Sper sa imi dea voie dr.
M-am intins deja o gramada, am recuperat din weekend.
Va pup si sunt prin zona....

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusi spune:

Muraturica, multumim de cafea. Eu chiar beau una, este singurul remediu care ma ajuta cu constipatia.

ocsanica, eu am comandata de pe next. Am platit cu cardul meu de lei, s-a facut conversia in eur. Din cont mi-au debitat exact contravaloarea cumparaturilor, fara taxe de transport. Comanda mi-a sosit in 5 zile, direct la usa, prin curier, fara sa platesc nicio taxa Eu sunt fff. incantata de produse, calitatea bumbacului este una f. buna. Tocmai ma pregatesc de o alta comanda, mai mare.

Biribu, helppp!!
Vreau opinia ta pana ajung la vreun medic (gine sau de familie). Tocmai mi-am facut niste analize, si am cateva valori care nu se incadreaza in limite, si anume:

• leucocite - usor peste limita superioara
  • hematrocite - usor sub limita inferioara
  • neutrofile - usor peste limita superioara
  • limfocite - 3 unitati sub limita inferioara
  • proteine totale serice - usor sub limita inerioara.

E motiv de ingrijorare si de actiune imediata?

Fetelor,
    Referitor la nastere, cred ca e bine ca fiecare dintre noi sa impartaseasca idei, opinii, experiente...doar asta e unul din motivele pt. care scriem pe acest forum. Insa fiecare trebuie sa stie sa trieze informatia si sa selecteze ceea ce considera ca este conform cu propriile convingeri. Mie imi place sa citesc tot, sa ma informez, insa bine-nteles decizia privind nasterea imi va apartine mie si medicului meu.

Ada draga, azi se iumplineste 1 sapt. de cand puiul tau a venit pe lume, o saptamana care a trecut cu bine, Trebuie sa ai incredere ca si aceasta noua saptamana se va incheia cu bine, si uite asa vor curge zilele, lunile si Nectarel va ajunge cu bine acasa, langa familia lui.

29+

"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_1403 spune:

Neata fetelor.
    Off ce discutii fura in weekend.
    Eu am vb cu medicul meu despre nastere si am hotarat ca o sa fie naturala mi-e frica de taieuri si semne. Mi-a explicat in schimb ca trebuie sa ma gandesc bine din punct de vedere psihologic daca vreau sa nasc natural ca din punct de vedere fizic camdeodata nu sunt semne ca nu s-ar putea. Asa ca inca cantaresc variantele dar inclin inspre cea naturala.
    In alta ordine de idei eu am mare nevoie de toate fetele de aici, eu mereu gasesc sa apelez la fiecare cu cate ceva, Biribu cu durerile, Balanta cu celelalte dureri ale mele -calculatoarele astea.
    Biribu am nevoie de inca un sfat. Am cam 5 zile de cand ma doae incontinuu in partea stanga in spate, aproape toata partea stanga mai mult sus cam sub omoplat. Ieri cand statea la pc simteam cum i se duce durerea pe mana deoarece stateam cu mainile pe birou.
    Noaptea nu reusesc sa dorm cum trebuie pentru ca ma doare groaznic. Sa fie vreun plaman sau oasele mele?
    Eu sun la servici cu multa treaba si mai am si de terminat licenta off.
    Va pop
    Necarel la multe saptamani scumpule.

Beatrice 30 + cu Maya Elizabeta AMR 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

buna dimi
    muraturica mersi de cafea.
    si mersi fetelor ptr urari(sunt si eu o elena sub acoperire-e al 2 lea nume)

biribu vreau sa iti spun ca azi noapte la fiecare durere ma gandeam la tine(si nu au fost putine credema).la fiecare amortire sau durere de sold ,spate si alte cele ma trezeam si ma gandeam vezi? are dreptate biribu ca se pregateste deja corpul de cateva luni ptr nastere...
    am citit si aseara mesajele voastre si nu mai vroiam sa continuam cu aceaste discutii daca apar astfel de <certuri>fara rost.dar dupa cum spuneam cum ma gandeam azi noapte din 5 in 5 min la ceea ce mi a spus biribu si ma gandeam ca este cat se poate de real ceea ce zice ea ma risc sa mai continui putin aceasta discutie.

balanta sincer chiar nu vad nici eu sensul ptr care te ai simtit asa atacata sau jignita sau mai stiu eu ce de mesajul lui biribu.cum au spus si fetele mesajele care nu iti plac pur si simplu treci peste ele sau ignorale.poate ceea ce tie nu iti place pe altele le ajuta.
    si mi se pare chiar culmea ca exact tu care cu toate riscurile pe care ti le ai asumat sa mergi ptr o ecografie pana la viena acum sa te simti jignita ca cineva a avut ceva de zis in privinta medicilor din romania.si daca in dr tau care zici ca e asa de experimentat nu ai avut incredere sa iti faca o <simpla ecografie>de ce ai avea incredere in el la nastere.?
    eu stau in romania si spun ca nu am incredere in medicii de aici si pe buna dreptate.si pe zi ce trece sunt tot mai convinsa de acest lucru.
    la prima nastere aveam mare incredere in dr budau si mergeam pe mana lui orice mi ar fi zis.ca peste 4 ani cand am ramas din nou gravida sa aflu de la tine ca ti a gresit ecografia sau nu a vazut ceva atat de esential si important.atunci as mai fi putut avea acum incredere in el?,nu.de aceea chiar daca si acum merg la un medic asta nu spune ca trebuie sa am incredere totala in ce imi spune el si mai caut pareri.
    merg de nevoie ca sa zic asa dar asta nu ma va face sa merg total pe mana lui.
    si in timp ce stateam la el la cabinet am mai auzit 2 fete care vorbeau despre nastre.erau tinerele si la prima nastere si amandoua spuneau ca ele fac cezariana desi toataaaa lumea le a spus sa nasca natural ca e mai bine.nu am intrat in discutie cu ele dar ma gandesc ca si ele erau influentate de dr care cum v am spus si voua fara sa ii spun ca vreau cezariana el o tinea cu cezariana in sus cezariana in jos.probabil imi veti spune daca nu am incredere in el de ce nu imi caut alt dr.simplu ptr ca nici in altul nu as avea incredere.nu stiu daca fac bine sau dar asta e parerea.

va doresc o saptamana placuta

32+
    rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput