Bobocei de sept-oct 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 20
Kytana spune:
Daca tot ma trezesc de dimineata Anne si nu am stare, pun filmuletul cu tipa in 36 saptamani si ma apuc si eu sa ma bātān cu ea odata;. Daca as avea cum as face cu mare drag si pentru tine, Anne Chiar ma simt mai bine cand termin. Nu te gandi ca fac 50 minute 10 minute in fiecare dimineata. Ma bate un gand sa fac si seara 10 minute. Dar momentan e doar un gānd.
In Liban am fost in mai multi ani, 2006, 2007, 2008 si ultima oara in 2009. Am cateva cunostinte acolo si am papat mai mult māncare facuta īn casa. De curand am facut si eu un pui libanez cu orez -> http://statigr.am/p/189569458556894825_36305766 Abia astept retetele tale Patricbebe Tot asa buna fac inghetata?
Va multumesc pentru intelegere si incurajari, nu aveti idee cat inseamna pentru mine si cat ma bucur ca existati si ca m-ati primit si pe mine printre voi!
20+ cu
-= Love life, live love =-
anidaz spune:
Eh toanele proaste is ceva de genul hormoni+sot obosit+mofturi de-ale mele=cearta,asa ca tot ziceam ca n-am cu cine si pe cine sa ma enervez.
Anne referitor la ce-a spus sora ta,este un gest minunat ,insa doar in sensul ca iti da laptele ca sa nu folosesti lapte praf daca Doamne fereste nu ai avea tu,dar ceea ce contine el anticorpi etc. din cate stiu eu ar ajuta doar propriul copil nu este valabil pentru al altcuiva.In cazul asta este doar lapte pentru ai tai si atat,insa eu sper sa le poti oferi tu ceea ce au ei nevoie.
23+
Mihnea Bogdan
anidaz spune:
Lalu ,bravo pt.analizele bune si ma bucur ca esti mai bine!
Kytana si pe mine ma darama vremea apasatoare,as dormi intr-una si nu am chef de nimic,desi as avea ce face daca as vrea.
Ramona an uitat de filmuletul asta al Elisei,ce dulcica era cum papa ea,dar si bebe D este total,si cuminteeee,
23+
Mihnea Bogdan
Elfica spune:
Of, Lalu, imi pare asa rau, am facut eu o prostie, am cautat in mail-urile vechi si am ales una gresita, am citit si am vazut ca ai rezolvat intre timp si ma bucur ca rezultatul e bun. Daca cineva va avea nevoie de adresa, i-o indic cu drag pe cea corecta. Din lipsa de timp m-am grabit si am gasit o adresa si am considerat ca e cea corecta. Abia cand mi-ai spus ca nu merge, am realizat greseala facuta, dar a fost prea tarziu. Imi pare tare rau si scuze!
Legat de pompa de muls, si eu am avut una manuala de la Primii Pasi, luata la indicatiile unei pediatre care a vazut-o pe Iulia imediat ce am revenit acasa si care ne-a facut o lista mare cat o zi de post cu ce sa cumparam, doar ca foarte multe nu ne-au folosit deloc si am cam bodoganit-o. Noi le-am laut, ca deh, are copilul nevoie... Biberoane complet nefolosite, pompa de muls la fel. Luati-le cand si daca aveti nevoie, oricat de putin ar costa, ca se aduna putin de colo cu putin de dincolo si veti da la bani, ca nu va vine sa credeti. Si daca ar folosi, perfect, dar daca zac nefolosite... O singura data m-am gandit sa folosesc pompa si mi s-a parut ingrozitor, m-a durut rau de tot (si aveam termen de comparatie, ca am avut ragade o buna bucata de timp), asa ca am renuntat la pompa si o am depozitata undeva. Vad daca imi va folosi la bebe2 si daca nu, o dau cuiva, poate o va folosi. Stiu si persoane care au fost multumite chiar de pompa aceasta pe care am avut-o si eu, asa ca fiecare apreciaza altfel, e clar.
Despre fumat mai vroiam sa spun ca ar fi bine sa va mai ganditi, cele care inca fumati. Spuneti ca faceti orice pentru copiii vostri, insa nu renuntati la fumat. Nu merita sa evitati orice risc? Stiu o persoana care are o fata surda si medicii i-au spus ca nu se stie de la ce e, poate fi de la un pahar cu vin, de la tigari, numai Dumnezeu stie. Fereasca Dumnezeu sa aiba copilul ceva, nu va apuca nervii prea tarziu si nu va veti invinovati ca ar putea fi de la voi? Fumatul nu aduce absolut nimic bun nici pentru voi, nici pentru cei din jur sau din voi (puiutii), asa ca la ce bun? Faza cu nu pot fara, nu tine! Problema e ca nu vreti cu adevarat, ca nu vedeti de ce! Eu stiu o doctorita care fuma nebuneste si in sarcina s-a lasat complet de fumat si abia astepta sa nasca sa guste o tigara. La asta visa ea! Bine, ideal e sa nu fumezi deloc, si la alaptat dauneaza, dar, ma rog, fiecare face ce vrea, dar la sarcina e periculos. Daca va pasa de copii, mai ganditi-va o data si asa cum ati redus doza, mai reduceti-o de la o zi la alta cu cate o tigara, pana nu mai fumati deloc. Si daca aveti fumatori in jur, rugati-i sa nu mai fumeze, sa nu va ispiteasca! Sper sa nu va suparati, fiecare face ce vrea si stiu ca teoria o stiti, mai greu e cu practica. Totusi, va urez succes si sper ca macar una din voi sa ne anunte ca a reusit sa le lase pe nesuferitele acestea de tigari, consumatoare de bani si sanatate!
Ma opresc aici, ca m-am intins cam mult, revin intr-o alta postare.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
18 +
anne`mary spune:
mada, nu am intrebat-o pe sorela de ce crede ca nu e suficient laptele ei...orium nu as fi inteles ce-mi spune caci nu ma pricep si nu pot aprecia ce-mi spune despre cantitati, frecventa, pipi, kk sau altele. Am crezut-o pe cuvant.
ce baietel mare ai si ce-i mai place sa se mazgaleasca pe fata si chiar pe picioare
Adina, serios? Nu este compatibil laptele tau cu alt bb? Nu stiam asta. Am invatat ceva azi. merci . Si eu ma rog sa am lapte pt ei dar sa ii si nasc suficient de mari cat sa respire singuri ca sa-i poti alapta. Daca au nevoie de intubare sau altceva, atunci nu ti-i dau sa-i alaptezi. Dupa 35 de sapt pot respira singurei si fac taraboi daca nu mi-i aduc sa-i alaptez.
Concediu? Mie la mare nu-mi place. Sunt nascuta si crescuta in Cta si nu mi-a placut niciodata marea. Eu sunt atrasa de munte, deal, padure. In iulie am botezul nepotelei si daca ma simt bine ma duc acasa si pot spune ca o sa fac un concediu la mare
+ 18 Tudor si Stefan
lulutza_1980 spune:
salutari burticutze !!!
vizita la medic a fost foarte ok ; m-am plans ca nu mai pot de durere in palma dreapta si in dreptul degetelor mari , atunci cand indoi mana mai ciudat ...si mi-a spus ca daca vad ca se agraveaza sa il caut ca imi da trimitere la un medic specializat ce imi va face o injectie in incheietura - ar trebui sa lase mana sa se miste fara dureri ...vom vedea ; inca nu e ffff grav ...
eu care sunt o masina de veselie , zilele astea s-a intors roata ...am avut o stare nervoasa cu un plans in hohote ( de parca imi murisera toti apropiatiii ); si culmea cu sughituri ! si nu am avut cine stie ce motiv ... cred doar ca de la alintat am devenit f sensibila si mi se pare ca " " sau mi se nazare pe cineva si nu-l mai suport !!! of ce nu-mi place de mine cand sunt asa ... problema e ca-mi dau seama , dar nu ma pot abtine , trebuie sa-mi consum "nebunia" pana la capat !!!
spera ca vor veni si zile mai bune !
va pup pe toate !!!
23 +
Elfica spune:
Despre diversificare spun dupa ce am trecut printr-o odisee cu vreo 100 de mamici si parerea generala e ca e greu cu ea si copiii nu reactioneaza ok. Si si daca ajung sa manance, tot vor mai avea perioade de greva foamei cand nu vor fructe/legume/carn etc. Ramane de vazut cum va fi la noi. Cand ma plangeam eu la inceput ca nu vrea sa manance, imi spunea o vecina ca ea nu a avut la inceput astfel de probleme si are acum, cand copiii ii sunt mari, sunt sclifositi si nu le mai place nimic. Ce e drept, e vorba de obiceiurile culinare ale familiei, de relaxarea mamei. Eu una nu m-am simtit ok sa o las nemancata, pe principiul ca daca are mancare la dispozitie, va manca, nu va muri de foame. Daca nu vroia sa manance solid, ma stresa cu alaptatul si ea nu murea de foame, dar nici nu invata sa manance.
Cu ce nu sunt de acord cu autodiversificarea, atat cat am inteles de la voi, ca nu am citit inca . Rusine sa imi fie, nu ma pronunt decat cu o parere, nu dau cu parul. Zic doar ca stomacul are nevoie de timp pentru a se maturiza. De aceea diversificarea nu trebuie sa inceapa prea devreme, ca stomacul nu e pregatit. Asadar, sunt pro alaptat pana la 6 luni, daca e alaptat numai la san si incepand cu 4 luni, daca e mixt, asta numai daca puiul ia in greutate cat trebuie. Chiar daca i se face foame mai des si plange, nu inseamna ca hrana nu ii e suficienta si ii trebuie hrana diversificata. Inseamna doar ca vrea mai mult lapte si nu ii dauneaza sa ii dai cat cere. Are si perioade cu pusee de crestere si atunci si hrana va fi mai solicitata. Nici eu nu cred in ideea cu laptele mamei nu e bun, desi am auzit teoria de la soacra mea si de la o alta mamica. Spuneau ca puii plangeau continuu, zi si noapte, iar cand au trecut pe LP, problema s-a rezolvat si puii au mancat si dormit, iar problema ar fi fost ca laptele lor nu era bun. Dumnezeu stie, nu am studiat problema.
Sa revin, dupa lunile de alaptat exclusiv, mi se pare firesc sa nu treci direct la solide, ca stomacul nu e pregatit. Ii dai putin suc de mere/morcov si ala incetul cu incetul, azi o lingurita, maine doua etc. Si cu hrana, intai pasata, ca e usor de digerat si nu soliciti stomacul, apoi ii dai rand pe rand alimentele, sa le "invete" stomacul, sa le cunoasca si abia apoi treci la pasat si la solid. De ce sa te grabesti? Eu cred ca nu ii face deloc bine stomacului si digestiei! Veti spune ca voi asa ati procedat si copiii sunt bine merci. Pai si cei care au baut cola in biberon in loc de lapte par ok, dar pe dinauntru nu se stie cum arata stomacul si ce probleme va avea pe viitor. Si cei care le-au dat copiilor la cateva luni sarmale si cartofi prajiti sunt tare mandri de faptul ca puii lor mananca, dar nu cred ca e sanatos. Are timp sa invete sa manance, cat putem sa le dam hrana sanatoasa, sa le dam, ca nu patim nimic. Deci cu acest aspect la prima vedere nu sunt de acord, nu zic sa tii copilul cu hrana pasata la infinit, nu, cum ii apar dintii, ii poti da rand pe rand sa vada alte texturi, dar nu si in cazul in care dintii ies la patru luni, cum se mai intampla! Pas cu pas se trece la alta etapa, in functie de copil, normal. A mea se ineca si cu hrana pasata si voma tot ce mancase. Daca ii statea putin in gat, tot ce mancase era proiectat afara. Si mai mare fiind, acum vreo trei luni stiu ca eram la nasi si i-am dat o banana pasata cu iaurt. Ce sa ii stea in gat? Nu stiu, dar s-a inecat si apoi a vomat, de a vazut si nasa ca am dreptate. Ea nu a patit asa, insa Iulia mea de mica regurgita lapticul. Imi spunea nasa ca unii copii si mai ales fetele pot avea aceasta problema pana mai tarziu ca li se inchide mai greu nu stiu ce orificiu care opreste mancarea din stomac (nu vreau sa gresesc, cred ca stiu ce e, dar nu sunt sigura si mai bine nu spune decat sa spun prostii). Cam atat, mai vorbim dupa ce citesc. Si, pentru ca spunea Mhaela ca vorbim despre subiecte prea devreme, asa e, dar unele aud si retin 1%, altele doar isi fac o idee, urmand ca atunci cand se confrunta cu problemele, sa reluam discutiile, altele, cu mult timp liber acum, vor studia incat la momentul potrivit sa stie ce vor sa aplice, pentru ca in mai toate problemele exista controverse si tre' sa alegi de ce parte a baricadei te situezei. Asa ca, cele cu timp, citit si informati-va acum, ca dupa abia daca mai reusiti!
Completez cu inca ceva: si ordinea alimentelor are o logica, tot pe principiul unei hrane sanatoase. De ce le dam intai carne de pui, peste si vita si abia dupa doi ani de porc si dupa trei de miel? Normal ca poti sa le dai si inainte, dar asa e indicat... Normal, fiecare face ce vrea, eu asa vad lucrurile. Soacra mea imi spunea sa ii dau copilului tot ce pofteste, ca nu pateste nimic, chiar si putina bere, ii dau pe deget sa suga. Pai de ce sa ii dau daca nu e indicat, nu e sanatos? Copilul pateste ceva daca nu ii dau? Nu! Pe cand daca ii dau, s-ar putea sa pateasca, chiar daca nu e evident! Sa merg pana la extrem, daca vrea benzina, ii dau, ca nu pateste nimic? Nu, ca stiu ca nu e potabila! Asa si cu hrana si bauturile, fiecare la timpul potrivit.
Si nu va mai suparati, ca nu e cazul, noi doar discutam, nu e cazul sa ne dam la cap. Nu avem cum sa avem toate aceeasi opinie. Nu esti de acord cu o idee, fie o ignori, fie o combati cu argumente, dar nu cu rautati. E pacat sa apara probleme intre noi din cauza ideilor noastre. Simonix vad ca nu a revenit si cred ca disputele avute sunt cauza (Luluta, ne poti confirma, ca tu poate ai mai vorbit cu ea), acum si Anne cu Mhaela au avut ceva de impartit... la ce bun, fetelor? Da, hormonii... Hai, va pup, ma duc, ca iar mi-a adormit mandra in brate, o tot aman, ca sa apuc si eu sa va mai scriu.
19 +
anne`mary spune:
Elfica, iubita cu ce vehementa vorbesti de tutun . eu sunt nefumatoare dar ii inteleg pe fumatori. Daca devii dependent, riscul de a intra in sevraj cand te lasi brusc, este inevitabil iar pt o gravida, sevrajul, e periculos. Am o colega, fumeaza 4-5 tigari din acelea subtiri la cafea. Sincer, cred ca fumeaza 3 pachete pe zi. Nu cred ca sa fii facut o exceptie pe timpul sarcinii si a nascut 2 copii sanatosi. Eu stiam ca la fumatoare, creste riscul de a avea un bb cu astm. Nici eu nu as risca un bb cu probleme respiratorii dar inteleg dependenta de nicotina. Fiecare are o dependenta intr-o forma sau alta.
Eu am rugat o cunostinta sa isi schimbe pozitia fata de mine cand fumeaza. De ce? Pt ca ma derajeaza fumul de tigara dar si pt ca sunt gravida. Raspunsul? "Prea ai grija de tine sa te tii departe de toate. Tu nu stii ca e mai bine sa-ti bagi copilul cu nasul in teava de esapament ca sa-l acomodezi (cred ca asta a folosit) cu atmosfera poluata din jurul lui in loc sa il protejezi de toate?". Va jur ca nu glumea.
Lulutza, hai ma mama, si tu? Tu, aceasta buna dispozitie ambulanta?
Si eu cand am o criza de plans sau nervi, parca ma dedublez si ma uit la mine si zbier "esti nebuna, reactionezi aiurea, nu ai dreptate, de ce ai spus asta cand stii ca nu ai dreptate" dar nu am putere sa ma controlez. Cand ma calmez imi cer scuze si ma explic pt a mia oara ca nu stiu de ce nu ma pot controla.
+ 18 Tudor si Stefan
Elfica spune:
Nu zic sa le lasi brusc, dar nici sa te multumesti sa fumezi mai putin si sa ramai in acest stadiu, avand chiar fericirea ca fumezi atat de putin fata de cat fumai anterior. Nu, trebuie sa vezi jumatatea goala a paharului in aceasta situatie, ca inca mai fumezi, nu ca ai reusit sa le reduci. Asta trebuie doar sa te mobilizeze si sa iti spui "daca am reusit sa fumez doar atat, sigur pot si mai putin!" Doamne ajuta sa nu aiba copiii nimic, dar daca au? Si eu stiu mame care au fumat, iar copiii nu au avut nimic evident (desi se spune ca influenteaza si coeficientul de inteligenta si aici nu poti sti cum ar fi iesit daca nu ai fi fumat :) ), dar o stiu si pe aceasta mamica despre care va spuneam cu fata surda... si genetic nu s-a constatat ca ar fi cauzat ceva anume, ca atare de curand au trecut la bebe2, sper din tot sufletul sa fie bine acesta! Gata, ca v-am innebunit de cap azi, iertare! Dar daca tot mi-a adormit in brate, am spus mai tot ce vroiam. Mai am o restanta la Patricbebe cu privire la reteta ei, dar aman, sa nu ajungeti sa imi evitati postarile de atata palavre . tuturor!
19 +
mlhaela spune:
Da, Elfica, ai mare dreptate cu tigarile. Dar, sa stii ca medicul mi-a zis ca lui bebe ii face mai mare rau sevrajul meu dupa tigari decat tigara in sine. De-asta mi-a zis sa fumez cat pot de putin, dar maxim 5 tigari pe zi. Si sa stii ca nicotina nu e atat de nociva pentru bebe (sunt cateva legume care contin nicotina - vanata, rosia), pe cat e gudronul continut de tigari - de-asta mi-am ales o tigara cu un continut minim de gudron - 1 mg. Stiu ca e doar o scuza asta, ca ideal ar fi sa nu fumez deloc, dar e greu... Si asteptarea aia dintre tigari e grea. Deocamdata bebe e bine, n-are nici un retard de crestere si ma rog sa fie asa si pe mai departe.
Kytana, poate ne dai si noua link-ul cu exercitiile de pilates pe care le faci. Inainte de bebe mergeam de 2 ori pe saptamana la handbal (handbal de placere, jucat cu prietene doar pentru a ne mai dezmorti oasele), dar apoi l-am considerat cu risc prea mare petru bebe (cazaturi, frica de-a nu ma lovi in burtica careva) si pana la 14 saptamani n-am mai facut nimic. M-am ingrasat 6 kg in perioada aia, desi stateam destul de mult cu capul in toaleta. De cand am scapat de greturi si de starea aia permanenta de oboseala, am inceput cu o ora/ saptamana de dansuri si 1 ora jumatate de inot. Ma simt mult mai bine de cand fac sport si-am si dat jos 2 kg in luna asta de cand m-am reapucat de sport. Voi ce sport practicati pentru a va mentine in forma? Nu de alta, dar dansul nu-i tocmai pasiunea mea, doar c-am vrut un sport care nu necesita efort fizic mare.