Bobocei de sept-oct 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 21
danielabejan spune:
salutare burticute! noi citim dar nu avem noutati in afara de arsurile la stomac care uneori ma dispera mai ales noaptea, dar rabd ca nu am incotro si nu cred ca este de la mancare ca nu mananc acelasi lucru si uneori am arsuri 2-3 zile la rand
felicitari lalu pt rezultate, ti-am spus sa te linistesti k dr mai exagereaza uneori.
tzitziri multa sanatate atat tie cat si fetitei si nu uita ca suntem alaturi de tine cand ai nevoie.
fetelor si noi am fost ieri deprimate si se pare ca azi vremea ar cam vrea sa ne deprime din nou, dar speram sa nu ii facem pe plac
21+
nu_mai_stiu spune:
Salutare gagici !
Elfica,tare bine zici ce mai zici
Apropo de fumat,eu am fumat aproximativ 8 ani cred...9 ani..nu mai stiu,in jur de un pachet la zi sau 1 la 2 zile.Pe la inceputul lui decembrie,m-am hotarat sa raman insarcinata si le-am rarit insemnand vreo 6 tigari in luna respectiva.Spre bucuria mea am ramas insarcinata la sfarsitul lunii si de atunci nu am mai pus gura pe tigara.La mine in casa se fuma in nestire,doar in bucatarie ce-i drept,acum nu mai fumeaza nimeni,nici macar sotul.Balconul e al fumatorilor.Deci se poate.Am o prietena care a nascut acum 2 saptamani un baitel la 8 luni cu probleme respiratorii,doctorii spun ca de la fumatul pe timpul sarcinii...acum cine stie...
Cunosc persoane care au fumat si au copii perfect sanatosi.Alegerea e a fiecaruia.
Eu am inceput sa-mi fac o lista cu bagajul de spital si de saptamana viitoare vreau sa mi le cumpar usor usor.O sa postez listuta si mamicile cu experienta poate spun ce ar mai trebui de adaugat si ce e inutil.
Pupici fetelor !
ANDREEA 22+ cu
nu_mai_stiu spune:
Am revenit cu lista :
halat,prosoape,papucei,sampon,antiperspirant,sapun,periuta si pasta de dinti,perie de par,chiloti unica folosinta,vata,absorbante,lama de ras,pahare,farfurii,lingurite,furculite de unica folosinta,camasa de noapte(pt alaptat),ciorapi,sutiene alaptat,pompa san,tampoane pt sani,garmastan,servetele umede,dezinfectant maini,servetele nazale,prosoape de bucatarie (hartie),haine pt iesirea din spital,aparat foto+incarcator,incarcator telefon.
Ma mai gandeam la o cana electrica pt incalzit apa,plicuri de ceai pentru lactatie si un termos de tinut ceaiul caldut.
Si actele bebe+ale mele.
Fetele cu experienta care sunteti la a doua nastere va astept cu alte propuneri sau ce se sterge de pe lista?
ANDREEA 22+ cu
lalu85 spune:
Fetelor legat de fumat....cred ca inainte de a ramane insarcinata fumam de vreo 14 ani, ceva de genu oricum nici eu nu mai stiu bine, cert este k m-am apucat de mica Aveam zile cand fumam 2 pachete si beam cafele peste cafele si nu credeam sa ajung sa ma las vreodata....apoi dupa ce m-am casatorit am hotarat sa facem un bb...doar ca sa lasat astepetat ff mult. Am facut tratamente peste tratamente, operatie...etc...si sincer m-am panicat rau de tot si incepusem sa dau vina pe toate lucrurile rele pe care le facusem, gen: fumat, cafea, cluburi, nopti nedormite etc....si cand am vazut k nu este de joaca m-am hotarat sa ma las de fumat si am zis ca daca raman insarcinata eu nu mai pun tigara in gura, ca nu vreau sa-i fac rau copilului si ca dak eu pot face o selectie o voi face....si asa a fost....eu am ceva probleme cu niste alergii cu greutate in respiratie si altele. Mi-au spus medicii ca este posibil sa am probleme din cauza faptului ca mama a fumat cand era gravida si ca de cele mai multe ori afectiunile copiilor cauzate de fumatul in timpul sarcinii se manifesta cand ei ajung mari, abia atunci incep sa dezvolte tot felul de boli care se trag de fapt din pantecul mamei
Eu nu judec pe nimeni si fiecare face cum crede
Listuta cu lucrurile necesare la spital ne este de mare ajutor...dar cred ca ne pot ajuta cel mai mult fetele care au mai trecut prin asta
lalu85 26+ cu
mlhaela spune:
Andreea, n-am mai nascut niciodata, deci imi spun doar parerea, dar cred ca scutece si hainute pentru bebe mai trebuie sa pui. O sticluta de lapte pentru eventualitatea in care nu il vei putea hrani la san si...cam atat ma gandesc eu. Stiu ca sunt clinici private care ofera scutecele si hainutele pentru bebe pentru perioada internarii, dar cred ca si in cazul asta, tot ai nevoie de hainutele cu care-l vei scoate din spital si de sticluta.
Kytana spune:
Mlhaela, iti dau 2 link-uri: http://torrentz.eu/a42cb9b87be58dfdc91fa0a718fef6478b36bfe6 - acesta este pentru a-l lua de pe net si rula cand vrei tu si cel de al doilea este de pe youtube (unde lipseste unul dintre cele 5 exercitii): http://www.youtube.com/watch?v=2qo_nCKpTcM
Am postat si eu la topicul cu bagajul de spital listuta unei fete care a nascut la Elias in februarie si comentariile ulterioare cu ce a folosit si ce nu. Hainute de exemplu pentru bebe la Elias nu sunt necesare decat cele de externare. Acolo ii invaseaza pe bebii mici.
Revin cu listuta in cauza.
Probabil voi ati discutat deja, dar va mai intreb si eu o data: voi unde nasteti?
20+ cu
-= Love life, live love =-
Kytana spune:
Aceasta este listuta despre care va spuneam, eu nu am filtrat-o pentru mine inca, mai astept sa vina si Andrei sa o facem impreuna.
Disclaimer: Comentariile sunt ale fetei care a nascut:
Bagajul pt Elias:
- bagajul mic :pt travaliu
kit epidurala
ergomet fiole
voltaren supozitoare
1 pereche de sosete
1 pereche de chiloti
1 camasa de noapte
vata - 1 pachet mare de la Sensiblu
1 pachet absorbante - super plus
comprese sterile- nu le-am folosit
1 sticla apa 0,5l
Pt bebe:
20 pampersi new born
bepanthen
baneocin pudra
1 pachet servetele Pampers Sensitive
hainute pentru externare
Bagajul mare:
2 camasi de noapte
sutien alaptat
tampoane sani - 30 de buc (nush daca am nevoie de toate dar le-am pus sa fie)- nu le-am folosit
sosete - 3 perechi
chiloti - 5 perechi
halat
pasta de dinti
sapun , gel de dus
hartie igienica
servetele umede Pampers sensitive
1 pachet mare absorbante super plus
1 pachet vata mare Sensiblu - mi-au trebuit 2 , mi-a mai adus sotul 1 pachet
paturica absorbanta Happy - mi-am pus 2 - nu am avut nevoie de ele
fasa +comprese sterile + foarfeca - comprese nu am folosit
garmastan pt sani
castronel, tacamuri, cana , paie de baut- e bine sa le ai , ca o sa iti ceara cand vin cu masa
servetele + prosopele de bucatarie - 1 rola
perie par , elastice - am luat un set de 6 elastice sa fiu sigura
burtiera -
3 sticle apa 0,5l - imi mai aduce sotul daca e nevoie
1 prosop mare de baie - l-am folosit dar spalandu-ma la chiuveta, nu am facut dus
1 prosop pt sani
2 prosoape de fata si maini
deodorant solid
strugurel, mi-am pus si o unghiera si pila - sa fie acolo
1 integrama - nu am avut timp de ea :))
1 carte de rugaciuni
2 pixuri
o sa mai pun si niste batoane de cereale si ceva de rontait
aparat foto - l-am uitat acasa :P
papuci
20+ cu
anne`mary spune:
Lalu cred ca ai dreptate cu afectiunile dezvoltate in viitor. Pe de alta parte nu cred sa exite un dr care sa-ti spuna 100% sigur ca mama si doar mama se poate face vinovata pt problemele respiratorii. Sa nu diminuam rolul benefic al aerului si prafului inhalat, mancarea si apa consumate etc. Tatal meu a fumat ca un turc ani de zile de fata cu noi. Tigari tari si multe. Era in permanenta inconjurat d eun nor de fum. Plamanii unui copil in crestere e afectat de fumul de tigara fara dubiu. Apoi am avut o pneumonie, Dumnezeu stie cum a fost tratata. Rezultatul? Si eu am probleme respiratorii, alergii la detergenti, produse de curatenie, betisoare si uleiuri aromate etc. Dar sunt convinsa ca si mediul in care traim isi spune cuvantul. Dar ce putem schimba?
Kytana eu am sa nasc la Sanador, Bucuresti. Faptul ca este un spital privat ma fac sa ma simt, intr-o oarecare masura, mai bine cand vine vorba de igiena si curatenie. Ori de cate ori am fost internata la stat mi-am luat prosop mare de pus pe pat, fata de perna, saprun, prosoape etc. Eu sunt oricum disperata cu igiena: daca nu e cada mea, prefer sa nu fac dus; daca nu e toaleta mea, nu ma asez etc. La sanador ai baie proprie in camera dar daca am noroc sa stau doar 3 zile tot am sa ma spal sumar pe ici pe colo si de aceea, in bagaj, nu am sa iau produse de baie. Scutece pt bb si chiar pampersi iti pun ei la dispozitie. Chiar si la plecare iti dau bb in hainutele lor. Deci eu am sa spun "pas" si la pampersi. In rest am sa dau copy/paste la ce ai scris tu si am sa tin cont. Oricum nu sunt ingrijorata caci o sa fie sotul cu mine si daca e nevoie de ceva il trimit sa cumpere.
+ 18 Tudor si Stefan
Kytana spune:
Ma bucur pentru tine tare mult Anne! Si eu as fi vrut la Sanador insa doctorita mea (care este si la Elias) mi-a spus ca mai bine merg la Elias pentru ca daca ea are urgente la Elias cand eu nasc nu poate veni la Sanador.
Asa ca muulta bafta! Cred ca si eu imi voi lua cu mine prosoape pt persona si pentru pat - brrr mi se zbarleste pielea cand ma gandesc la cum o fi prin Elias.
A fost cineva de curand pe acolo?
20+ cu
anidaz spune:
Un produs de adaugat pe langa vata-rola de tifon tipul acela pentru bandaje fiindca se inveleste vata in el si nu se lipeste de ”dansa„,indiferent ca e cezariana sau cu atat mai mult nastere naturala unde daca exista si epiziotonomie ,nu este deloc placut sa se lipeasca vata.
23+
Mihnea Bogdan