Violenta intre elevi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Francois Dolto in cartea Cand apare copilul are un capitol f pertinent despre violenta scolara cu sfaturi concrete si f bune pt parinti si copii.De altfel toata cartea este f bine si realist scrisa.

Ile , mami de V si A ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ilenutza, am spicuit cateva pasaje din carte, dar nu mi s-a parut ca stie despre ce vorbeste, acest autor.
Este un barbat, care are impresia ca detine adevarul despre mame si copii, dar de fapt, este paralel.

La intrebari clare, el raspunde "Nu stiu, va gasi ea o rezolvare".
Sau : 2 fetite ii povestesc tatalui ca au fost molestate de sotul femeii care avea grija de ele cat era mama lor la serviciu, dar fiindca nu au vrut sa povesteasca si mamei, "psihanalistul a tras concluzia ca totul a fost o fantasma a fetitelor.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Ilenutza, am spicuit cateva pasaje din carte, dar nu mi s-a parut ca stie despre ce vorbeste, acest autor.
Este un barbat, care are impresia ca detine adevarul despre mame si copii, dar de fapt, este paralel.

allinta

FrancoisE Dolto era femeie
Are si idei interesante, dar si multe aberatii.

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Pe mine ma mira sa vad chiar si pe aici bagatelizari ale comportamentelor de genul asta, pe principiul "lasa ca asa faceam si noi" sau "n-are ce sa se intample in clasele primare".
Chiar zilele astea am auzit de 2 copii ai unor cunoscuti ajunsi la spital de la o "imbranceala" de-asta. Copii de clasa a doua si a treia, in scoli "centrale" din Bucuresti. Intr-unul din cazuri medicii au anuntat Politia. O suspectau pe mama ca il agresase. Au sfatuit-o sa faca plangere.
Da, de multe ori nu se intampla lucruri grave, dar asta e ca-n statisticile acelea: in 1% din cazuri.....la ce-ti foloseste daca e copilul tau acel caz?
Concret, la inceputul anului parintii trebuie sa ceara copie dupa regulamentul de ordine interioara al scolii care trebuie citit de toti parintii, apoi se semneaza de "aducere la cunostinta". Regulamentul general cred ca se gaseste si pe net. Apoi, orice neregula sesizata in virtutea acelui regulament la invatator/diriginte, director sau daca nu se rezolva, la inspectorat unde se va face plangere la adresa cadrului didactic care nu-si respecta atributiile si nu-i supravegheaza. In cazuri de violenta fizica, Politia intervine chiar si la clase mici. Cu parintii copilului cu care exista conflictul se vorbeste doar in prezenta unui cadru didactic ( care are datoria de a-i convoca).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Ce sa zic, fiecare cu gusturile lui...
Si e adevarat Lolita, este suficient sa se intample o data ...

Ile , mami de V si A ,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui allinta

FrancoisE Dolto era femeie
Are si idei interesante, dar si multe aberatii.

Aaa, citisem numele dat de Ilenutza, nu am mai fost atenta la numele de pe net. Cu atat mai rau ca e femeie; tot pe langa problema este.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Din experienta mea: violenta cere mare atentie, tact si multa rabdare.Fondul violent exista in fiecare din noi, dar nu poti sa stii niciodata cum se termina....
Intreb de multe ori adolescentii de ce sunt violenti in limbaj, in atidudine, in gesturi? Pentru ca ma provoaca, pt ca m-a injurat de mama, pt ca mi-a zis, pt ca eram nervos si nu ma lasa in pace...Apoi mai apare un raspuns "ne-am jucat"...

Trebuie invatati sa gestioneze provocarile de orice fel si nu incurajati. Am doi baieti care cresc sub ochii mei si nu-i usor de gestionat orgoliul masculin, dar se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Imi pare bine ca am gasit acest subiect, tocmai vroiam sa deschid unul similar.
Sunt in aceeasi situatie cu allinta.
Pe scurt - clasa I, trei baieti violenti, se bat intre ei si lovesc accidental alti copii, scuipa, ii hartuiesc pe cei mai micuti si mai timizi, tulbura desfasurarea orelor, etc. Problema a fost ridicata de mai multe ori in sedintele cu parintii, dar degeaba. Astazi fata mea a fost lovita la mana destul de rau, accidental. Nu vreau sa stau cu mainile in san rugandu-ma sa nu i se intample ceva mai rau (ei sau altui coleg).
Ce pot sa fac?
Invatatoare e depasita de situatie.

Mergi la inceput

Daca invatatoarea este depasita de situatie, faci reclamatie scrisa la director si, in functie de gravitate, chiar la politie. Ia sa primeasca amenda parintii unui copil recalcitrant, sa vezi cum stie sa si-l tina in frau.

Eu am avut o discutie cu toti parintii si am cazut de acord sa ii ajutam sa se inteleaga unul cu celalalt, punandu-i fata in fata si spunandu-le clar ca nu au voie sa bata copii.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Henrik are 5 ani si de vreo 2 ani o mai ia din cand in cand de la un baietel care e cu un an mai mare. Nu e vorba de bataie ca in filme ci de lovit cu lopetica in cap, impins, palma peste fata, pumn in burta..Am vorbit cu educatoarele si le-am explicat ca eu nu accept asa ceva. O perioada s-a linistit "batausul" pana a inceput din nou. Atunci am scris un biletel parintilor si iarasi a fost ok o perioada. De curand insa a recidivat asa ca am pus mana pe telefon si am sunat la parinti. Am dat de tatal copilului care mi-a taiat-o scurt si mi-a spus arogant ca ar trebui sa intreb la gradinita ca el a intrebat si educatoarele i-au spsu ca nu e adevarat ca fie-su il loveste pe al meu si ca Henrik minte. Am avut noroc ca era la telefon si nu in fata mea ca altfel eram azi in inchisoare. L-am anuntat sec ca daca fie-su il mai loveste pe al meu, o sa fac plangere oficiala la Managerul gradinitei si voi anunta Protectia Copilului. Nu mai spu ca in noaptea respectiva i-am batut crunt si pe el si pe fie-su (in vis ce-i drept).
Deocamdata s-a linistit insa nu cred ca se va schimba ceva in atitudinea copilului cu un asemenea imbecil de tata.

Mergi la inceput