Violenta intre elevi

Violenta intre elevi | Autor: Alizee

Link direct la acest mesaj

Sunt ingrijorata de amploarea agresiunilor intre colegi, la scoala si in apropierea scolii.
Inca din clasa I, se bat intre ei. Mai inspaimantator este faptul ca insesi unele mame afirma ca este normal ca acestia sa se bata intre ei.

Copiii sunt rai unii cu ceilalti, dar datoria noastra de parinti este sa ii invatam sa fie toleranti si prietenosi unii cu ceilalti, nu sa ii incurajam sa se bata intre ei, prin indiferenta sau ridicare din umeri; ca asa sunt copiii.

La scoala unde invata copiii vostri, exista vreun regulament de ordine interioara pt astfel de situatii ? Cum rezolvati voi, ca parinti, conflictele dintre copii ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Buna,

Nu pot vorbi din perspectiva de parinte - al meu e mic - insa tatal meu a fost directorul unei scoli 1-8. Aveau regulament intern care interzicea violenta, hartuirea. Abaterile le solutionau prin scadere de puncte la purtare in cazuri grave, chemat parinti la scoala si nu in ultimul rand discutat cu elevii agresivi.

Daca parintii nu pareau impresionati iar elevul recidiva in agresivitate fizica, se coalizau cumva profesorii, nu-l scoteau din 2 si 3 pe respectivul si ori se potolea ori se transfera. Probabil asemenea atitudine ar fi blamata si dezaprobata...dar era eficienta.

edit: totusi, taica-meu l-a cumintit pe un "bully" numindu-l responsabil cu disciplina pe clasa. Fix pe batausul si raul clasei. L-a chemat intr-o zi si l-a anuntat ca are mare incredere in el, ca ii incredinteaza aceasta functie si ca isi pune toate sperantele in el. Ne asteptam cu totii sa persevereze in smardoit sub deviza "va disciplinez!" dar cand colo ....s-a linistit si a devenit sociabil, pasnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ina, exista Regulamentul de organizare si functionarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat (primar, gimnazial, liceal, profesional si postliceal), dar eu as fi vrut sa aflu ce au facut parintii cand au avut de-a face cu asemenea agresiuni. Cum au rezolvat ei, invatatorul / dirigintele, directia scolii.
La fii-mea in clasa, majoritatea baietilor se bat intre ei; ceea ce nu este normal.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

La fii-mea in clasa, majoritatea baietilor se bat intre ei; ceea ce nu este normal.

allinta

allinta, lucrul asta se intampla din mosi stramosi. Nu e o noutate. Sigur ca nu e placut, nu e de dorit, dar nu e un fenomen aparut sau exagerbat acum. Tin minte ca si eu m-am batut cu baietii pana prin clasa a VIII-a

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Laura, nu mai vreau sa traiesc conform "mostenirii" din mosi stramosi. As prefera ca, in scolile noastre, sa fie la fel ca in scolile din tarile civilizate, unde elevii agresivi sunt pedepsiti.
Oare un memoriu catre directia scolii, ar avea efect ?

Scoala la care invata fii-mea NU are regulament intern, desi legea ii obliga sa aiba.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

allinta, de acord cu tine! Cu invatatoarea /dirigintele clasei ai vorbit? Ati discutat problema in sedinta cu parintii?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

allinta, de acord cu tine! Cu invatatoarea /dirigintele clasei ai vorbit? Ati discutat problema in sedinta cu parintii?

Bineinteles, numai ca este o toleranta generalizata fata de cei agresivi, iar asta ma deranjeaza fff tare; eu imi invat copilul in permanenta ca nu are voie sa bata copii si sa se poarte urat cu ei, iar mamele acestor copii-agresori sunt total indiferente fata de actiunile propriilor odrasle, ba mai si sar de 7 coti daca primesc vreo reclamatie de la alti parinti.
De aceea as vrea sa aflu ce este de facut in asemenea situatii.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Nu este normal ca o scoala sa nu aiba regulament intern si nu cred ca nu are. Eu, din cate stiu, au controale "la hartii" de la inspectorat/minister in fiecare an. Poate ca nu le convine ca parintii sa cunoasca ce contine acest regulament pentru ca ei nu il respecta.
La scoala la fiica-mea, de exemplu, regulamentul prevede ca exista cadru didactic de serviciu care, impreuna cu gardianul, au obligatia de a mentine ordinea la intrarea/iesirea elevilor in/din scoala si de a supraveghea elevii. Lucru care nu se intampla. Cand eram eu eleva, apropo de intoarcerea in timp, profesorii de serviciu stateau pe holurile scolii si erau prezenti acolo unde se auzea ceva "samanta de scandal". Iar daca se intampla sa ajunga un copil in spital pentru ca a fost lovit de un altul, cum s-a intamplat, de exemplu, la fiica-mea la scoala, nu scapau fara sanctiuni severe. Cadrele didactice au grija, in schimb, sa ne spuna la sedinte ca nu e vina lor pentru ce se intampla cu copiii in scoala, desi din regulament rezulta clar opusul. Daca lasi sute de copii de diferite varste nesupravegheati, nu poti decat sa speri ca, printr-un noroc, nu se va intampla nimic rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Toate scolile au un regulament, atat cel de care pomenesti, cat si unul propriu (eventual). El (ele) sunt prelucrate cu elevii si parintii la inceputul fiecarui an (obligatoriu). Violenta este pusa la rang de cinste in aceste regulamente. Te asigur ca exista in fiecare an un proces verbal semnat de parinti in care spune ca vi s-a adus la cunostiinta regulamentul.
Copiii se bat. Baietii...mai ales. Sigur ca-i normal...dar nu se admite. De ce se banalizeaza fenomenul? Pentru ca in primele clase nu-i mare lucru o smotoceala, chiar daca se mai lasa cu un cucui. De ce-i periculos? Pentru ca la orice varsta exista accidente tragice, plus ca nu exista o granita foarte clara intre "cocosismele" infantile si forta unui (pre)adolescent care, cu un pumn bine tintit in plex, omoara un coleg (cazul de acum cateva zile de la Filiasi).
Dupa parerea mea, cazurile de violenta, inclusiv cele din clasa I, se trateaza cu maxima atentie; asta inseamna diriginte, parintii "adversi"; la prima (cea mai mica) repetare, sesizare scrisa (si inregistrata) la director. (La o sedinta cu parintii directoarea scolii ne-a spus ca ea nu stie si chiar daca ar sti nu poate sa aplice oficial un regulament daca nu este sesizata in scris; ne-a rugat sa nu ne sfiim sa depunem scris nemultumirile noastre, ca sa o ajutam).
Un act de violenta este tratat de scoala (pe de o parte) precum si de Politie. Nu ezitati, in cazuri pe care le considerati importante, sa faceti valva si sa implicati toate autoritatile care au datoria sa rezolve situatia. Si asta indiferent de strambaturile altor parinti, dirigintilor, directorilor, cateilor din cartier.

Edit: educatia in familie este pe primul loc; insa aplicarea regulamentului in scoala transmite elevului ca este supravegheat strans si ca se risca daca il incalca. Sigur ca il va incalca, macar de proba, dar daca exista un raspuns, se va gandi mai bine data viitoare.
Asta e rolul unui regulament.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Rufus, exact de asemenea atitudine de minimalizare a incidentelor, ma lovesc si eu.

Multumesc pt lamuriri si confirmari.

Probabil ca sunt printre cei 5 %, care iau in serios bataile intre copii, mai ales ca fetita mea chiar a fost victima unora dintre acesti baieti, desi este un copil prietenos.

Ironic este faptul ca tocmai mamele acestor batausi sau instigatori la violenta, nu vor sa asculte ce li se spune de catre ceilalti parinti.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu de dimineata am fost la scoala cu treburi. Baietii au inceput sa se alerge prin clasa, apoi se impingeau, apoi de "bateau" pun in ghilimele pt ca era un haos si radeau.
Cand a intrat doamna, nu au incetat, asa ca azi baietii nu vor avea pauze afara.
Scurt. Fara sa le acorde atentie la cerinte si rugaminti, ei stiu ca nu au voie din cauza pericolelor.
Am rasfoit si carnetelele de corespondenta, sunt pline de mesaje in rosu de la doamna catre parinti.
Asa ca subscriu si eu ca de acasa incepem educatia si in acest sens.

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput