Strengari 2012 - 3 Chito suntem cu gandul la voi!
Raspunsuri - Pagina 18
SuperMami_1 spune:
hello,
si noi suntem cu mucisori si tuse, cred ca luat de la Raresdar e bine ca nu se sufoca si respira bine dupa ce curatam cu ser si batista bebelusului.
Dara, mi-au venit azi de la firma de curatenie dar nu recomand, pt ca fac pe unde se vede, nu fac temeinic in conditiile in care pretul intreg e 300, eu am dat 150 redus cu voucher, mi se pare curatenie superficiala, nu generala.le-am mai atras atentia pe unde sa insiste, dar ele au facut tot cum au stiut.per total e ok, dar la banii care i-am dat eu, nu la pretul intreg. scriu cu bebe in brate, de aceea nu respect regulile de ortografie
Jd, hematomul de pe ceafa cica il au cam toti bebeii, are si o denumire pe care nu mi-o amintesc.....cica de-acolo i-a apucat barza cand ni i-a adus
Ruxandra,o mamica curajoasa si un bebe victorios
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
kovacsc spune:
Vroiam sa va intreb daca copilasii vostri stau singuri ziua, treji fiind. Eu o mai pacalesc pe printesa mea dar sta foarte putin, 10 minute, uneori deloc, cum o las jos incepe sa planga. Saptamana asta nici nu a dormit deloc singura, doar cat am tinut o in brate, cum o las jos se trezeste, noaptea o culc la fel si doarme bustean vreo 6 ore, nu pot sa inteleg in ruptul capului ce se intampla ziua.
Apropos de discutia de zilele trecute, eu am mancat miere cat am fost insarcinata am luat si propolis si nu s-a intamplat nimic, si dupa ce am nascut am mai mancat miere dar nu asa multa ca inainte.
Cum se face cererea de suspendare a contractului de munca?
Karina 07.04.2012
dara76 spune:
Merci Miha, am inteles.
Bravo Ruxandra, acum aflu ca ar pune probleme conizatiile, dar e adevarat ca am avut doar una, nu doua - esti foarte puternica si te-ai luptat mult, bravo si bine ca nu te-ai pus jos la diagnostic.
Ce chestie cu recomandarile pediatrilor, am mai auzit de 2 doctori care recomanda sa fie preparat laptele cu musetel pentru constipatie, si mi-a recomandat si pediatra care-i medic de familie. Insa dr Giosanu nu-i deloc de acord cu musetelul la noi, a zis ca in niciun caz sa nu fac asa, insa a fost de acord cu Bifido Baby. Oare si baloneaza musetelul in plus? Ca la noi e problema daca se baloneaza ca ii trimite mai mult reflux umflarea abdomenului. Abia l-am "dezumflat" cu laptele fara lactoza.
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
megbeng spune:
kovacsc , a mea, in mod miraculos, sta singurica destul de mult..uneori se trezeste din somn si ramane cumintica, asa, cu ochii pe pereti, alteori o las si ii explic de ce o las...dar cred ca efectiv tine de copil..la primul nu a functionat mai nimic..ma stia tot blocul cand mergeam la WC sau inceram sa gatesc ceva..cred ca maxim 5 minute tolera sa stea jos.
ruxandra, ,
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
ronina spune:
Am apucat sa mai recuperez din urma cititul
Chito: cum sunteti? Va da drumul acasa?
Anca: nu cred ca sunteti in urma legat de controlul manutelor, pe la 3 luni am citit ca incep sa-l dobandeasca. Bianca deocamdata si le inspecteaza si duce pumnul la gurita, dar desi s-a prins cum sa indoaie din cot, la umar inca nu prea controleaza miscarea si uneori duce pumnuletul mai sus, pe la nas, asa ca da capul pe spate ca sa-i poata intra in gurita Eu incerc sa o pun pe burtica dar nu sta mai mult de 1 min si incepe sa planga asa ca nu reusesc sa o fac sa exerseze muschii spatelui.
Gabrielarusu: poate e vorba de o greva a suptului, ma gandesc ca si cei care papa bibe o pot face. In cazul asta tot ce poti face cred ca e sa ai rabdare.
JD: bravo pt progresele lui Euan!
Kovacsc: la fel patesc si eu mai nou, ziua se tot trezeste pana sa o asez sau repede dupa, nu doarme decat vreo 10 - 30 min Eu o mai las sub carusel si asa sta vreo 20 min pana apuc si eu sa pap cate ceva
kovacsc spune:
Karina isi ridica capul foarte mult si il intoarce stanga dreapta, isi scoate suzeta cu mana din gurita, si uneori tine suzeta cu mana si o trage putin apoi suge si tot asa nu o scoate dar nici nu o lasa in gurita
Inca sunt intelegatoare pt ca este foarte mica, dar sper ca pe la 4, 5 luni sa mai stea si singurica atunci cand sunt in campul ei vizual, nu zic sa stea singura in alta camera
Karina 07.04.2012
dara76 spune:
Ronina si la noi plange Miruna pe burtica, din cauza de reflux in special, dar am vazut ca-si exerseaza muschii cand o tinem la verticala, pe umar, deci nu cred ca vor ramane in urma fetele.
Miruna isi trage cat una in fata cand da din maini, iar cu picioarele isi trage cate una in burta cu pulpa, cum ar veni, cand da din ele, adica asa de tare da :P - ai povestit haios.
Sta 10-20 minute singura uneori. De trezit se trezeste ba de la reflux, ba de la gaze, ziua, noaptea mai cade franta uneori si doarme. Dar trebuie sa fie extrem de obosita si sa reuseasca si sa adoarma. Plimbata in brate sau in wrap, etc.
amy25 spune:
Salutare fetele!
Profit de ocazie cat doarme Iepuras (pe burta si sugand mana) sa mai citesc si eu.
Insanatosire bbebeilor raciti si sanatate micului Edu.
Noi de ieri am inceput sa-i dam si putin lapte Humana AR si restul lapte la san. Speram sa nu mai regurgiteze asa mult.
Colief-ul inca il dam si sper sa il reduc cat mai curand sa nu-i incarc stomacul cu toate prostiile.
Eu sunt ceva suparata caci sangerarea tot nu cedeaza si revine uneori. Am facut ieri 2 fiole ergomet si la recomandarea dr sa mai fac si azi si maine. Abia azi a avut ceva efect dar nu stiu ce sa zic.
Astept botezul si apoi venim la Bucuresti la doctora mea
Victor sta bine pe burta, nu se tine perfect pe coate, mai cade, insa capul e strong. Ia bine in greutate, avem apx 5.500 gr. Zambim la mami cand ne vorbeste. A inceput sa ne placa baita insa nu si dupa. O fi prea obosit pt masaj?
Si lui i-a aparut ceva pe gat destul de intins iar medicul care l-a vazut a zis ca de la haine sau ce am mancat eu. Nu cred... hainele le spal acum cu Dermalin iar eu n-am mai mancat salamuri.
Trebuie un dermatolog bun. Va anunt after...
Sugem manutele mai nou si facem spume la gurita de saliva.
Ieri am fost La Buzau si a rezistat saracul vreo 6 h ca voia nebuna (adica moi) sa-si ia rochie de botez. Of course, l-am inoit si pe el ca toate is mici.
Voi cum curatati batista bebelusului?Sau nu se poate...noi o folosim de la 2-3 saptamani.
marci_mami spune:
Buna mamici!
am revenit dupa o lunga perioada de absenta sper ca nu m-ati uitat .Am mai citit ce ati scris in timp ce o alptez pe Bianca dar mi-e mai greu sa scriu cu o mana .
Biancuta mea e o comoara de puiut ,tare cuminte,papa tata la 3-4 ore apoi doarme sau se joaca cu mami apoi iar papa iar somn!Rar o aud ca plange si atunci doar de foame.Am fost ieri la dr la control si are acuma 4650g si 58cm -a pus intr-o luna 800g si 8 cm.Dr a fost tare multumita de cum a evoluat Bianca,singura problema ce o avem e acneea nou-nascutului care ne supara de 2 sapamani si nu prea avem ce face decat sa asteptam sa treaca.Pana acuma nu a avut nici colici,nici reflux-sper sa ramana in continuare tot asa ca Oliver le-a avut pe toate,deci stiu despre ce vorbiti si cu ce va chinuiti unele dintre voi.
In schimb Oliver mi-a fost tot bolnav pana acuma si cu febra mare, se vede ca a inceput gradinita.2 zile am avut si eu febra de 40° dar mi-a scazut cu paracetamol si mi-a trecut repede.
Am stabilit si noi botezul pe 1 iulie iar din 7 iulie mergem in vacanta la mare,sper sa nu fie prea cald.
Pup bebeii si mamicile si promit sa mai scriu nouatati despre noi
dara76 spune:
Amy, la sfatul lui Sovi, batista bebelusului o curat punand-o imediat dupa folosire intr-un lighenas cu apa calda. Bine, intai o bag sub jetul de apa de la chiuveta si apoi in lighenasul cu apa cat mai fierbinte, cand le scot le mai pun sub jet si le las la uscat. La vreo 2 -3 zile o data in lighenas pun si o pastila de-aia de sterilizare (pentru sterilizat la rece). De fapt un sfert de pastila, ca o pastila intreaga e pt. 6 litri. Bine, ar merge si lichid din ala de sterilizarela rece.
Uneori mai uit sa le las la uscat si le sterg cu un prosop si le folosesc asa.
Ma rog, lighenasul e o cutie de plastic pentru alimente.