Strengari 2012 - 3 Chito suntem cu gandul la voi!
Raspunsuri - Pagina 12
danaang spune:
buna fetelor!
Chito sa de-a Dumnezeu sa va faceti bine, multa sanatate!
ce sa spun de noi, azi ne-a intors din spital , am fost internata cu fetita, a facut joi tuse si muci si au internato. diagnostic Iacrs, ptr cele care mai aveti un copil probabil ca stiti, probleme cu caile respiratorii, azi suntem mai bine. Dumnezeu sa va fereasca de bebei bolnaviciosi. A fost ingrozitor de greu sa vad cum ii aspirau mucii.
tratament ptr colici : se pune intr-o sticla 2 degete de spirt sanitar si 3 degete de apa, se amesteca,apoi se face o compresa cu vata infasurata in tifon si se pune pe burtica bebelusului in pampers, se lasa pana se usuca compresa, la noi a functionat s-a linsitit fetita.
ptr aftele din gurita, se spala sanul cu ceai de musetel se unge cu glicerina boraxata si se pune copilul la san.
o intrebare: cu ce aspirati mucisorii bebelusului, batista bebelusului (interzisa din spital), pompita nu functioneaza...iar acum am cump aspirator nazal de vibrocil, nu ma tare incanta,aveti aspirator electric sau alte idei, va rog ....???
Tala spune:
Meg si eu incap in blugii dinainte (unii) dar problema e in talie..care nu mai e talie.
Haydee eu l-am rugat frumos sa nu mi-o scufunde (sa-i dea doar cu apa pe cap), sa ma lase sa sterilizez lingurita si sa nu ii dea mult vin, doar sa-i umezeasca buzele
fug ca mi-au venit invitatii
irinaelena spune:
Ronina, ai fost tare cu catelul care-si protejeaza osul , parca ai descris copilul meu, ca tot asa arata si eu ma amuz pe seama ei . Presimt ca ma asteapta o alaptare prelungita...
Haydee spune:
tala, multumesc! la faza cu lingurita nu m-am gandit, dar mi-am adus aminte de ce nu-mi place mie sa merg sa ma impartasesc; cred ca voi negocia si eu asta; nici preotul meu nu scufunda copiii in apa (asta era un alt fix al meu)
petrecere frumoasa si succes cu invitatii!
danaang, multa sanatoate si voua; sa dea Domnul sa treaca repede! pana acum n-am avut probleme cu mucisorii (Doamne ajuta!), asa ca mi-e teama ca nu te pot ajuta aici
gabrielarusu spune:
buna fetelor
Noi tot prost papam si cu noul lapte, nu stiu ce sa fac, fata da cu limba numai cand simte gustul si intoarce capul cand vede bibe si cate o data urla rau de tot dar pana in final ia bibe si papa ceva dar nu tot.
Nu mai am chef de nimic, cred ca o sa intru intr-o depresie ca plag mai mereu cand vad cum respinge bibe si papa ca ii e tare foame in loc sa pape cu placedere ea se chinuie mititica sa bea laptic, i-mi e tare mila de ea de numai pot dar nu stiu incotr-o sa o apuc.
De cateva zile dupa ce ragaie regurgiteaza latic imbranzit si la vreo juma de ora da lapte afara ca si cand l-ar fi papat curand si
o apuca cate o data sa urle rau de tot asa din senin de nu o pot potoli si e tare agitata oarea sa fie reflux si colici?
Pediatrul m-ia spus ca are colici abodominali din cauza asta e agitata asa rau si ca sa-i schimbam iar laptele praf, dar ea nu a avut coloci oare pot aparae acum?
Si cu caca stam prost nu a mai facut de 2 zile , bagam debridat si sab simplex sunt curioasa dc face caca astazi, deci sunt turbata toata.
In rest ea este vesela e tare activa stam toata ziua bot in bot si ne papacim si vb, dar ma omoara ca nu papa, sa mai merg la alt pediatru sa-i cer parerea? cum pot afla dc are reflux?
mamica de Maria Elisa
dia_tm spune:
Cu kg... nu se dau jos (nu ca as incerca eu prea tare sa scap de ele... am zis ca primele 6 saptamani stau cuminte, pap sa am laptic destul si nu ma stresez de slabit, ca oricum e greu cu dormit putin si modificari hormonale si mini-depresii; de cand am ajuns acasa am mai scapat totusi de 2 kg... deci am cu 6kg mai putin decat cand m-am internat in maternitate.
Momentan incap in...o pereche de pantaloni care i-am luat cu 2 nr. mai mari si i-am purtat pana in luna a sasea...si hainele de graviduta... ufffff....
De saptamana viitoare musai sa reduc din dulciuri si din alte rasfaturi culinare; sper ca daca reduc dulciurile, evit mancarurile mai grele si reduc din portii o sa fie ok (suplimentez ceai pt alaptat ca sa nu fie afectat prea tare lapticul si sper sa ne fie ok la amandoua - bebe sa aiba destul laptic si eu sa mai slabesc un pic sa nu le fie rusine la fete cu mine.
Tala, o petrecere minunata! sigur o sa te descurci!
Miha, sper ca in final sa fie ok... si daca e nevoie de tratament, sa fie unul cat mai scurt si usor de suportat
Happy, sa-ti revii cat de curand!!! incearca sa te odihnesti si sa faci orice activitate care simti ca te-ar relaxa si ti-ar face placere (la mine baie buna functioneaza uneori...si o portie sanatoasa de ciocolata)
Danaang, imi pare rau ca ati fost prin spital ... bine ca a trecut!
Gabriela, imi pare rau ca aveti probleme cu papatul...poate nu e de vina lapticul, ci colicii si refluxul -poate asociaza papatul cu durerile si senzatiile neplacute de dupa si inearca sa le evite. Sper sa fie doar o faza care sa treaca curand... sa gasiti o solutie incat papatul sa redevina o placere!
Si eu vreau rasete cu zgomot!!! dar se pare ca la noi mai dureaza un pic...inca nu vrea bebelina sa ne trateze cu asa ceva; dar de zambit zambeste tare smechereste uneori.
Cand ne jucam cu ea pare tare mirata - se uita la noi cu ochii maaari, eventual ne zambeste, si cam atat.
happylica spune:
Tala, nu ma certa ca imi revin eu. apai mie ciocolata imi lipseste dar azi am fost la epilat, la cosmetica, la pedichiura. parca-s mai bine.
Miha, de data asta ma vad nevoita sa te refuz.. noi duminica avem botezul si pana atunci ma vad nevoita sa-mi revin. si da, ai intuit bine motivul depresiei mele. mi-e cumplit de dor de mama si mi-as fi dorit enorm sa o am langa mine. totul a fost prea brusc si m-a marcat pe viata. si da, Alexia ii poarta numele.
gabrielarusu, ai incercat sa ii schimbi tetinele?
multumesc tuturor pt incurajari. pupici.
stie cineva ceva de chito si bb Edu?
Mirela, mami de Alexia
monna3 spune:
La multe lunite Victor si Bianca!
Noua ne-a ajuns colacelul si suntem super incantati de el :)
Eu sunt racita :(((, a fost sotul si mi-a dat si mie. Sper sa nu ia si piticul.
Pup mamicile si strengareii
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
danaang spune:
Neatza! Monna imi pare rau de raceala, la fel ma simt si eu , ma ustura gatul, ce luati cand sunteti racite cele care alaptati, cu ce ne tratam?
dia_tm spune:
Monna, imi pare rau ... sper sa-ti treaca repede!
Si la noi tati e bolnavior si se simte tare aiurea deja de ceva vreme (racelile/gripele tipice de Belgia...aici nu trece nimic intr-o saptamana); dar vad ca tine doar pentru el.
Lavinia a ajuns la 4,5kg,
si dupa o zi destul de agitata ieri, azi-noapte a dormit 7 ore (de la 23:00 la 6:00 ...asa ca momentan sunt fresh si foarte bine dispusa.
Eu am inceput sa o las sa deguste cate o picatura - doua de suc de fructe.
Atunci cand e treaza nu prea pot face mare lucru ca vrea sa pape sau macar sa-i dau atentie, si uneori e tare greu sa reusesc sa mananc si eu normal; si daca mananc fructe si ea nu are rabdare, am inceput sa o las si pe ea sa deguste - la modul ca iau pe deget o picatura de suc din fruct si ii pun pe buze. Pare tare mirata si interesata si face niste mutrite de parca ar fi degustator profesionist - asa are si ea ceva de studiat si eu mai castig 1-2 minute de liniste sa termin de papat.
Pana acum a gustat (in modul acesta) portocala, mar si grapefruit.
Nu, nu o sa incepem cu sucuri, nici cu o lingurita, nici cu 5 ml...e clar prea devreme pentru asa ceva; dar daca ii place si ei aceasta joaca, poate din cand in cand (si nu zilnic) vom mai continua in acest mod.