Alaptand la 4 ani - pe coperta(2)
Raspunsuri - Pagina 18
Selene_Bunny spune:
Off-topic:
nelia, tare simpatica esti!
Din putin se face mult - ajutor umanitar!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
mianna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
cunosc un caz. copilul are 15 ani. alaptat 4 ani.e incomodat, rusinat. |
in fata cui? ca doar nu merge pretutindeni sa se prezinte ca la o intrunire AA, "bune, eu sunt cutare, alaptat pana la 4 ani"?
cristoiu spune:
Nelia, si expansiunea teritoriala e naturala, se intilneste si la animale. Uite, iti recomand o carte, Brazzaville Beach, are la baza un studiu real al comportamentului la cimpanzei.
Pupici, eu stiu ca tu imi intelegi corect mesajele, completarile mele erau pentru altcineva, nu mai stiu cine, care constatase ca mamele opuse alaptarii prelungite sunt cele care au avut probleme de alaptare. Eu nu am vazut asta in nici-unul din mesajele care mi-au urmat.
Ilinca_M. spune:
Iuhuuu! Sunt asa de fericita ca fiica-mea a ajuns la o etapa de buna-voie, fara sa trebuiasca sa lupt eu, sa trecem prin "lacrimi si durere", hihi!
Da' numai atat am vrut sa spun, nu intru in detalii, ca imi place cum se desfasoara discutia acum, as strica sa vin eu cu exemplificarea mea concreta, vorba aia:"am vrut numa sa ma laud":)))
(mianna, poate maica-sa-l obliga pe bietul baiet sa mearga la liceu cu un tricou inscriptionat cu "alaptat pana la 4 ani"?...Stii tu cum sunt mamele astea abuzatoare...)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
lucialu spune:
Ilinca, zi mai mult si nu ne tine in suspans. Unii au nevoie de confirmari...noi suntem un pic mai mici ca voi. Felicitari!
Ilinca_M. spune:
No, hai, ca si-asa dau pe-afara de incantare si n-am cu cine sa vorbesc:))
Asa...una din chestiile ceva mai problematice la noi a fost suptul de noapte, in sensul ca eu tot citeam ca alti copii, chiar alaptati, nu mai sug noaptea de pe la 1 an. Chiar era un topic pe tema asta si multe mame scriau ca al lor copil au renuntat la suptul de noapte de buna-voie undeva intre 18 si 24 de luni...si va dati seama ca asteptam si eu momentul asta:))
Ei, majoritatea mamelor (si putinele din realitate cu care vorbeam pe tema asta, avand si ele copii peste 1 an alaptati dar mai ales cele de pe forum) au spus ca au scos ele suptul de noapte al copilului, fiindca nu mai rezistau la treziri repetate, erau nopti cand sugeau non-stop etc, stii si tu povestea;))
Si aici la topic majoritatea mamelor spuneau ca de la 1 an si ceva, 18 luni, un copil va intelege daca-i explici cu consecventza ca uite, noaptea tzitzi doarme, toti dormim, ca va plange la inceput, cateva nopti, dar pana la urma va fi bine etc...
No, nu stiu cum sa explic, dar eu imi cunosc copilu', n-ar fi mers asa ceva cu ea nici la 18 luni nici la 2 ani jumate, nu stiu cum sa ma fac inteleasa, e cel mai fain si intelegator copil dar cand ea CREDE cu convingere ca are dreptate apoi isi cere dreptu', n-am eu ce povesti cu "tzitzi" doarme sa-i bag (ea nici n-a spus niciodata "tzitzi", ea cand vrea sa suga foloseste termenul "mama" spus intr-un cu totul alt mod si cu alta tonalitate decat "mama" obisnuit:)))
In fine, ecunosc ca in proportie de 25% ideea de a-i scoate eu suptul de noapte mi se parea tentanta, caci desi in 75% din nopti nu ma deranja cu nimic, doar ma intorceam pe o parte si ea sugea, erau si nopti cand imi venea sa urc pe pereti si fierbeam in sinea mea, ca numa nu mai termina si nu ma lasa nici sa ma misc 1 cm:))) (cand ii ieseau caninii, cand o apuca pur si simplu etc.) Dar nu puteam sa urmez sfaturile cu lasat sa planga cateva nopti, explicat etc, pur si simplu nu puteam, numai gandul ca s-ar chinui si nu ar intelege de ce brusc se intampla asa o oroare pentru ea ma facea sa renunt si sa ma gandesc mai profund la idee.
Sa mai scurtez: ma obisnuisem cu gandul ca atata vreme cat va fi alaptata va suge si noaptea, asta e. Doar au trecut 3 ani in care cred ca o singura noapte nu a supt si atunci am fost shocata, stiu ca le-am impuiat capul colegelor de odisee:))
Dar in ultimele nopti sotul a fost plecat vreo 9 zile si ea s-a obisnuit sa mearga in pat la 20 iar eu calarind DC pana la 12 noaptea imi dadeam seama ca uite, nici nu s-a miscat in intervalul asta si chiar pana dimineata n-a mai supt decat o data, hai 2 ori.
Si m-am gandit ca poate suge numai fiindca-s la indemana si mai ales fiindca o trezesc cand ma pun langa ea.
Asa ca alaltaieri am zis ca ia sa incerc s-o las sa doarma singura. A adormit la 22 (ca deh, era tac'su acasa, cum sa se retraga la nani la 8?:)) si am plecat pur si simplu, caci oricum stiu ce somn am eu, as auzi si cel mai mic scancit din alta camera, ma cunosc;))
Spre stupoarea mea a dormit non-stop pana la 8 dimineata si s-a trezit si f. bine-dispusa, a mers direct la gradi fara vreo tura de "mama".
Am zis sa nu ma bucur prea tare ca o fi fost o intamplare...dar azi-noapte la fel, a dormit singura in pat, singura in camera, de la 22 la 9, ca doar e weekend:))
Cel mai ciudat e ca de cand s-a trezit n-a vrut "mama". Sotul a trebuit sa plece si s-a suparat fata de numa, a plaaaans (io pot sa plec cand vreau, dar cand pleaca sotzul...10-15 minute e o tragedie:)) si ma gandeam ca sigur va vrea consolare prin supt, chiar i-am propus:"vrei mama?" si a zis entuziasmata:"mama!" iar pe cand ma pregateam sa mergem in pat..a cerut paine!:)))) Si de atunci tot mananca paine si se uita la Toy Story, i se rupe de mine:))
No, cred ca a fost super-plictisitoare relatarea mea pentru majoritatea participantilor la topic, dar no, eu zic ca e on-topic: la 3 ani fiica-mea s-a lasat de buna-voie de suptul de noapte;))
Eu sunt convinsa ca incet-incet se va lasa de supt in general, preconizez cateva luni, dar n-o sa ma panichez nici de continua mai mult
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
lucialu spune:
Superb! bafta in continuare! si a mea e la fel, insa la noi se numara pe degete noptile in care au fost alaptari soft cu somn ok pt mine, noi ne fatzaim de zor si mami tre sa stea nemiscata. Si eu credeam ca din cauza ca o trezesc. La grada doarme fara probleme singurica. M-am gandit si la varianta de somn separat,insa momentan nu ne permite spatiul. Insa urmeaza sa rezolvam si treaba asta, asa ca ma astept la schimbari cam pe cand implineste si a mea varsta fetitei tale. acomodarea la grada la fel de usoara a fost si la noi.
Felicitari inca o data!!!e un pas mare
inbox spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mianna
in fata cui? ca doar nu merge pretutindeni sa se prezinte ca la o intrunire AA, "bune, eu sunt cutare, alaptat pana la 4 ani"? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Dar probabil este ironizat in familie si cunoscuti, este dat exemplu cu "asa nu"...si atunci, de ce este rusinat, de alaptat sau de atitudinea celorlalti...
Lumea mea
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Nelia, si expansiunea teritoriala e naturala, se intilneste si la animale. Uite, iti recomand o carte, Brazzaville Beach, are la baza un studiu real al comportamentului la cimpanzei. |
Nu stiu cartea, dar sigur ca asa este... la animale. Si poate la primitivi. Numai ca se presupune ca omul, animal superior, are totusi ceva in plus: constiinta. Stiu ca nevoia de a-ti apara teritoriul e naturala, si expansiunea teritoriala pentru ca rivnesti la iarba verde a vecinului la fel... ba chiar si nevoia de a te impune, de a detine controlul... insa atunci ce facem cu constiinta?
Ilinca, se cheama ca ai fetita mare acum!
Cornelia
alex_andra spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mianna
in fata cui? ca doar nu merge pretutindeni sa se prezinte ca la o intrunire AA, "bune, eu sunt cutare, alaptat pana la 4 ani"? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
din fericire pentru el, prietenii lui nu stiu.