Alaptand la 4 ani - pe coperta(2)
Raspunsuri - Pagina 19
alex_andra spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui inbox
Dar probabil este ironizat in familie si cunoscuti, este dat exemplu cu "asa nu"...si atunci, de ce este rusinat, de alaptat sau de atitudinea celorlalti... Lumea mea |
nu este ironizat de nimeni. pur si simplu famiila stie, nu se face caz de asta, dar cand, tangential, se aduce vorba, este evident rusinat.
stiu ca nu va convine ca sunt si cazuri de genul asta si tot cautati hibe. din pacate, e nicio hiba, e trista realitate.
eu doar i-am raspuns lui gmmm. ironiile si carcotelile ce vin la coada, le las la usa
nelia spune:
Depinde si de motivele pentru care se aduce tangential vorba... in fata unui adolescent, in prezenta altor persoane, ca a fost alaptat pina la 4 ani. Adolescentii se rusineaza si de pozele in fundicul gol si pe buna dreptate... mai ales daca sint aduse - tangential - in discutie, in intrunirile de familie. Nu cred insa ca daca le priveste in intimitate, ca pe o amintire din copilarie, asta il poate rusina.
Cornelia
Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).
lucialu spune:
Alex_Andra, nici eu nu cred ca vai! ce chestie naspa pe capul lui saracu'! Pana la urma musiu a vrut sa fie servit cu san pana la 4 ani, atunci i-a convenit perfect, la 15 facem drame si dc ne apare un cos pe fatza. O sa-i treaca, nicio trauma aici.
Eu dn ce vad, multe mamici care au fost la randul lor alaptate peste un an, n-au avut niciun soc sa o faca si ele la randul lor cu copiii lor. Au privit altfel, mai relaxate lucrul asta.
De asemenea, ca informatia e importanta o dovedeste si faptul ca tot multe mamici chiar aici pe DC care nu au reusit deloc sau putin sa isi alapteze primul copil, nu discut motivelept ca pot fi tz dar toate au la baza lipsa de informare, au resuit la al doilea, al treilea copil sa o faca ft bine. Ba unele si-au si propus dupa ce au citit despre altele inca din perioada de gravidenie sa o faca. Si au reusit, in general s-a reusit. INFORMATIA si atitudinea celor din jur conteaza. Dar informatia este cheia.
inbox spune:
alex_andra, traim in aceeasi lume, in aceeasi tara, cam cu aceleasi obiceiuri, nu-mi spune ca sunt diferente radicale de la o familie la alta...si eu am vazut ( s-a demonstrat cum este vazut si aici alaptatul peste o varsta, este condamnat, suntem de acord?) cand si cum se aduce vorba de alaptat, si cum al meu copil de 1,7 ani, este "magar mare ca sa suga, nu iti este rusine", "mai lasa bai magarule tzatza , ca o omori pe ma-ta"...si tot asa...Eu ii iau apararea, si i-o voi lua pana in panzele albe, daca ma considera cineva pe mine nebuna este OK, dar sa acuze copilul si sa-i creeze frustrari aiurea...fac ca trenul, cat sunt de calma si impaciuitoare de felul meu! ( stiu ca nu va convine ca sunt copii care sug la 4 ani, dar cautati hibe !- nimic personal clar?)
De fapt, ce sa mai zic, la noi se considera un copil care plange, un copil cu personalitate "un copil rau", probabil s-a nascut sa-si terorizeze parintii, sa nu-i lase sa doarma etc...si eu si sotul am fost copii rai pana la 1 an, eram imposibili chiar, si sutem mereu dati exemplu in familii...cu ce viata amara si ce au tras cei care au avut grija de noi...dar si astea sunt alte povesti...
lucialu spune:
este ridicol si trist. Sa nu-i dau copilului de 3 ani si san pe premisa ca ac ajunge adolescent din cauza unor incuiati din propria casa, isi va simti demnitatea sau ideea lui de demnitate un pic sifonata.
Una peste alta unele de pe aici ar trebui sa faca puscarie sau terapie pt ca alapteaza peste 2 ani eventual o decadere din drepturile parintesti e de recomandat...copiii lor sigur -sigur tre sa fie terapizatidupa ce sunt luati din mediul nesanatos, de sub influenta mamelor nebune.Noroc ca nu se ia
" din fericire, prietenii nu stiu" oh, my! ce drama!
Eumada, si care ar fi consecintele asumate de noi?
Inbox, imi pare rau...
eheee, mai e mult pana departe, dar vorba Neliei peste cativa ani sigur vor fi privite mai aproape de normal intarcarea/alaptarea. Se fac pasi siguri inspre acolo. Si mamele care au reusit sa alapteze, multe au intarcat copiii devreme tot din cauza "galeriei" cu ochii larg inchisi a celor din jurul lor.
I-auzi, ar trebui sa mergem sa ne sondam familia, amicii, colegii si vecini...facem tabel nominal, strangem semnaturi sa vedem pana cand le convine lor sa ne alaptam copiii.
eumada spune:
Acum imi pare rau ca Eva nu a vrut sa manance san......am avut dar nu vroia...si eu cu medicatia ca eram cu mainile paralizate....
Probabil nu-i placea gustul.
Madalina