Scolari de Iulie - August 2004 * (98)
Raspunsuri - Pagina 9
Marina spune:
salutare, si noi tot cu grecia pe vacanta. Reunim gasca de prieteni din Ro si ne ducem o sapt in skiatos. Si ne mai ducem cateva zile in Pars ca fi'miu vrea cadou de ziua lui sa vada defilarea pe champs elysees, ca deh e nascut de ziua frantei :)
dupa care in aug cred ca las copiii in Ro la mama si io ma intorc la munca
mitzura spune:
Buna fetele,
Tudor, la multi ani! sa cresti mare si sanatos!
Vreau sa va intreba si eu (in cazul in care ati ajuns la ceas la mate). Cum au invatat ceasul, doar orele fixe asa cum e in manual sau si cu minute. In manualul nostru e doar cu ore fixe, dar vad ca d-na le cere si minute. Si dupa ce l-am invatat sa zica pe modelul fara 20, fara un sfert, etc), azi l-a pus sa arate cat e 2 si 45 si s-a uitat copilul crucis la ea. Asa ca azi l-am invatat asa (si 40, si 45, etc), dar acum l-am confuzionat de tot. E confuz ca de exemplu cifra 7 de pe ceas e si ora 19 si fara 25 si si 35 de minute. Si le amesteca la greu. Voi ati reusit treaba asta (adica sa-i invatati ceasul cu toate chichitele?) Stiti vreo metoda mai simpla, alta decat sa tot repeti?
Noi nu am hotarat nimic legat de vacanta, efectiv nu avem nici o idee, ne gandeam la Grecia la un moment dat, dar cu toate evenimentele de acolo parca nici nu mai stim. Sotu e mai aventuros, a propus mai intai un tur Croatia, dar a renuntat singur ca am facut un drum pana in Ungaria si ne-a ajuns cu cele doua maimute in masina . mai bine asteptam sa mai creasca. Apoi a zis Cipru, dar parca mi se pare cam departe. Asa ca nu stim...
szivarvany spune:
Buna dimineata
La noi a plouat aseara, acum e ok :-)
Mitzu, am uitat aseara sa intreb ce au facut la mate (rusine mie) dar o intreb azi sa vad.
Eu inca nu reusesc sa zic intotdeauna in maghiara corect, ca la ei e invers denumirea la astea cu sfert / 3 sferturi si inca le incurc la noi 5 si un sfert asa se zice, la ei e un fel de 6 fara 3 sferturi
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
g_ioana spune:
Neatza...si la noi a plouat aseara ,acum este soare
Mitzu mandra a carat vreo saptamana ceasul bricolat pana l-a invatati cu orele le-a explicat doamna si a inteles foarte bine cum vine treaba cand este este 2 si cand 14,cu minutele i-am zis ca trebuie sa numere din 5 in 5 plecand de la 12,acum stie foarte bine cat este ceasul....la scoala sunt bagati pana peste cap in recapitulari finale
Cu vacanta in sfarsit am reusit sa ne hotaram in ce perioada mergem la mare 10-20 iulie, inca nu ne-am hotarat unde,testam terenul in ordinea: Grecia dar io nu merg acolo decat cu avionul si acum beletele-s cam scumpe,Bulgaria sau Neptun unde ne simtim ca acasa,tati si cu mandra au pus ochii de anul trecut pe un hotel renovat super cu piscina interioara si exterioara si alte facilitati pentru cupii...mai vedem...dupa care in functie de programul lui tati o saptamana la munte si o excursie prin tara, n-am stabilit inca traseul da cica trebuie sa contina Oradea...
hai sa avem o zi faina
corianai spune:
Salutari din moloz
Si noi bagam o Creta vara asta si btw pe aici toate ziarele anunta ca trebuie sa ai cash la purtator pt ca e pericol sa nu fie bani in automate si sa nu se poata plati cu card. probabil ca stiati deja
Deci nimeni nu vazu jocu in Ro?? il cumparam??
szivarvany spune:
Deci io nu stiu daca au trecut la ceas, acum cred ca n au trecut ca n am facut nicio macheta :-) Sunt categoric o denaturata !
Rox, e nasol cand mi se spune ora in maghiara si io intreb daca aia e si un sfert sau fara un sfert si mi se zice nici una nici alta :-))) Sunt de coma. Asta e, n am facut scoala in lb maghiara si se vede. Asa ca sunt sigura ca toti copiii vor invata ceasul corect :-)
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
bunny spune:
Ref ceas - nu pot sa va trimit de aici prea multe , dar daca vreti exercitii ( numai cu ceasul ca poza ) sa imi spuneti ( sau pentru ceasul in engleza , cei care fac en).
Dar ca idee...aici au inceput cu ora exacta, apoi sfert/jum/trei sferturi dar numai la ceasul de 12h , apoi au trecut la cel tot de 12h la fiecare 5 min.
Numai dupa aceea au introdus ceasul de 24h si urmeza acum sa ii ia la 'bani marunti' la ceasul de 12h la minut si apoi la cel de 24h. Altfel, saracii copii nu intelg de ce e 19 si nu e 7 si asa mai departe.
Noi am luat un ceas din ala mare de Ikea de 1-2£ si i-am pus pe el etichete 5min/ 10min/15min=sfert - am furat sui eu ideea de la alta mamica. Asa ca o transmit mai departe
Daria - ma bucur ca ai mentionat ca Giulia poarta ceasul , am tot tinut sa te intreb daca i-a placut . Alex a fost tare incinat, asa de mult incit acum numai merge ( s-a jucat cu timburusul pinala scos , si ca sa il repar aici dau mai mult decit a fost ceasul ...astept sa ajung in Ro ) .
Ref dureri de picior , le mai are...a avut concert de cor, l-am dus tot pe trotineta pina acolo , dar am ajus la concluzia ca e intindere ca l-am tot pipait si nu zice pis.
Multumesc mult ptr suport
mitzura spune:
Mani, si in cat timp au invatat tot ce spui tu legat de ceas? Ca la noi e si problema ca totul a fost in timp foarte scurt. In decurs de cateva zile a trebuit sa invete tot ceasul.
Si noi am facut un ceas pentru acasa, pe care i-am trecut minutele, etc. Mai are unul bricolat pentru scoala, unde nu am putut trece nimic in plus. Pe cel de acasa stie desigur, pe cel de la scoala se mai incurca. Intr-o zi i-am explicat numai treaba cu orele (ceasul de 24 de ore), in alta zi i-am explicat cum e cu minutele. Dar e prea intens ritmul. Acum stie cu minutele, dar a uitat orele . Prtea cu fix, si/fara un sfert, si jumate o stia de la inceputul anului.