Hai Tigruta,BelissimaEva,Crixy!Mai-Iunie'12(53)
Raspunsuri - Pagina 8
YLARI spune:
Ionelu imi pare rau ca va termina colicii... Doamne ajuta sa inceapa sa functioneze ceva, ca e tare groaznic din cate imi aduc aminte... Eu sunt neiesita din casa de ... duminica (bine, am mai iesit 30-45 de min seara cu sotul si cu Eva, ca singura nu ma incumet) dar azi mi-am propus sa ajungem la piata sa mai cumpar cruditiati, legume, fructe si poate ma opresc si la farmacie sa vad daca gasesc sab simplex. Am sa incerc tot cu asta ca si la Eva, daca merge bine, daca nu... nici nu stiu ce po sa fac. Am inteles ca este foarte bun colif dar este infiorator de scump...
Balansoarul ti-l recomand din suflet. Noi am avut la Eva si l-am folosit cu maaare succes in sensul ca mi-a oferit mie o mare libertate plus ca vibratiile acelea ii placeau la nebunie. Si eu tot de la chicco am avut marsupiu, tot de pe la 2 luni am inceput sa il folosim dar mai mult sotul a carat-o ptr ca ea a fost grea ptr mine. Acum as vrea si eu ceva sa il port pe Lucas, as vrea mai ales ptr parc sa il pot baga acolo si alapta fara sa se benocleze babele la mine, m-am uitat, am cautat, dar am renuntat ca mi se par infiorator de greu de folosit chestiile alea in care te infasori si te legi fedeles Nu or fi, dar mie asa mi se par...
Of, of, mai-mai...
Am facut 3 chechuri din care am mancat aproape unul (m-a ajutat si Eva, recunosc) acum e pe foc o supa de legume (tocmai am terminat-o azi si ptr ca Eva a mancat cu mare pofta am intrebat-o daca vrea sa fac tot de-asta si mi-a zis ca da, asa ca am prestat imediat) iar ptr felul 2 o sa avem pastrav la gratar cu garnitura de quinoa si legume fierte Ma gandesc sa mai fac si o mancarica de fasolica verde sau tocanitza de ciuperci, inca nu m-am hotarat...
Ce sa faca nebuna cand n-are ce face, face de mancare
Ah, am si spalat si as mai baga o tura dar nu le-am scos din masina ca am spalat lenjerii si mi-e greu sa le scot (tot lenjerii as mai avea de bagat)...
Cam asta am facut eu azi, azi nu facem nani. Sunt in forma maxima, de vreo 3 zile beau lapte de migdale pe care mi-l fac singurica in casa si imi da o energie nemaipomenita, nu m-am mai simtit slabita/molesita cum ma simteam inainte pana sa iau fierul. Oricum migdalele sunt pline de calciu si fier, cine e curioasa dati un search pe google si cititi despre el. Ii dau si Evei tot de 3 zile i-am scos laptele de vaca si l-am inlocuit cu acesta. L-a acceptat destul de repede, la inceput nu prea il vroia in prima zi i l-am plebduit cu o jumatate de banana, a doua zi i l-am dat simplu, si ultimele gurite le-a luat ea singura si azi cand m-a vazut cu paharul a facut :"yuhuuuu, e lapte dinala bun?" sunt tare fericita ca l-a acceptat. Am ramas in schimb fara migdale, neaparat vreau sa merg azi sa cumpar, ptr ca as vrea sa incep sa i-l dau seara ca sa nu mai simta lipsa celui de vaca (aseara mi-a cerut dar i-am zis ca am uitat sa cumpar. Bine, ea mi-a cerut lapte nu a specificat de care) Ah, si am citit despre acest lapte ca baut in perioada alaptarii creste calitatea (nu cantitatea) laptelui matern. Acum o sa vedem ce si cum la momentul respectiv.
Hai va pup.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
elena_gd spune:
Ylari cum faci lapte de migdale? Cumperi fructe sau din miez? Eu una nu am mai vazut migdale de ani buni.
Elena 36+ cu Bebster AMR 3+
albinuta83 spune:
Doamne..Ylari...da' trebaluiesti fratee!!Eu nu mai pot sa stau in picioare ca ma apasa pe col piticul..
Astept sotul sa facem creier pane..
Daca va spun ca eu nu am stiut pana acum o saptamana ce inseamna sa ai arsuri..N-am avut niciodata..Eh..de o saptamana..cred ca orice as manca..ma apuca. Cred ca doar Pepsi daca beau nu am . Cum o fi posibil acum la final de sarcina??!!
38+ cu Rares-Iustin
AMR ...vreo saptamana !
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.
Anitta_O spune:
Mi-e super-ciuda ca am pierdut un ditai mesajul din cauza unor napolitane care au cazut in pat si in viteza am lasat laptopul jos fara sa fiu atenta...
Deea, stiu ca raspunsul meu vine tarziu, dar trebuia sa mergi la dr. Dopegytul, ca oricare alt antihipertensiv, actioneaza pe momen, el nu 'vindeca' HTA, deci trebuie luat in fiecare zi. De asemenea, trebuie sa mananci mai fara sare.
Elena, Gyan, si eu am edeme, de multe ori nu mi se vede deloc oul piciorului, mai ales la cel stang, la care am avut in trecut tromboflebita. E foarte utila odihna cat mai multa cu picioarele pe o perna, cum ziceai si tu si mancatul nesarat (eu nu mananc deloc telemea, masline, muraturi, si nici in mancare nu pun, si tot mi se umfla).
Aever, te inteleg foarte bine du durerile astea, si eu le experimentez din pacate. Mai ales cand ma intorc in pat de pe o parte pe alta sau cand ma ridic si fac cativa pasi, simt ca cineva cu maini puternice ma rupe brusc in doua. Dar la mine se amelioreaza odata cu mobilizarea. Pe masura ce fac cativa pasi, deja nu ma mai doare asa insuportabil.
Tigruta, esti in gandurile mele!Pentru viermi e un sirop natural, Nikvorm se cheama, eu l-am folosit, dar se gaseste mai greu, sa stii, trebuie sa-l comanzi, costa vreo 30 de lei.
Ella, am avut si eu marsupiu de la Chicco, dar imi rupea spatele, iar baiatul nu statea calumea in el, abia dupa aia am citit care e pozitia corecta a copilului.
Si eu am probleme cu coloana, dar greutatea in wrap se distribuie uniform pe tot spatele, asa ca nu imi fac probleme. Slingul e foarte misto, insa greutatea nu se distribuie bine si sunt convinsa ca as avea probleme (am hernie de disc). Si cum la cele 18 kg luate pana acum in sarcina n-am avut treaba cu coloana (ma si minunez), sunt convinsa ca cele cateva kg ale bebelinei nici n-o sa le simt in wrap. Apoi, cand va mai creste putin, dupa 6-7 luni, o sa cumpar un mei-tai. Am uitat cum se cheama dispozitivul de purtat amintit de Clara, dar imi aduc aminte ca era destul de scump.
Ylari, nu e obligatoriu sa faci in Clexane in locuri diferite, nu te gandi la asta si nici nu e o problema daca iti atingi un capilar. Dar acul trebuie sa-l bagi pe tot, oblic, e obligatoriu.
Si eu mananc migdale si alune de padure. Pungile stau tot timpul pe masa. Mai mananc cate doua lingurite de catina in miere pe zi, as manca jumate de borcan pe zi, asa mult imi place. Capsuni-cam jumate de kil, tocmai ce am devorat jumate de ananas...deci cu fructele stau bine, as manca intr-una. Mancare insa imi e cam lene sa fac, noroc de mama ca imi face cate ceva o data pe saptamana, ne ajunge cam 3 zile. Nu te muti la noi sa facem impreuna mancaruri? Te ajut eu cu bebele cand o sa se nasca si suntem chit.
Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 35+
Anitta_O spune:
Albinutza, pentru arsuri e bun Rennie. Pe mine ma ajuta si merele, apa minerala, pepsi si covrigii.
Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 35+
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elena_gd Ylari cum faci lapte de migdale? Cumperi fructe sau din miez? Eu una nu am mai vazut migdale de ani buni. Elena 36+ cu Bebster AMR 3+ |
Scumpa din migdale crude (miez) se gasesc la toate supermarketurile
Le lasi la inmuiat (cam o ceasca medie) in apa plata de seara pana dimi (sau 8-9 ore) apoi le speli de apa aia, le pui in blender cu o lingura de miere sau doua 3 curmale (daca folosesti curmale le lasi si pe astea la inmuiat vreo 2-3 ore - se blenduiesc mai bine) si vreo 500 ml apa, si le blenduiesti vreo un minut asa. Apoi lichidul rezultat se strecoara (eu folosesc o batista curata si mai mare ptr ca de lene nu am comandat nici acum punga speciala de strecurat). E delicios! cauta pe net, sunt mai multe retete, pe site-urile raw food le gasesti. pup.
POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
felicityhope spune:
pup burticutele colicoase.Si noi ne infruntam cu ceva colici.Noi incercam sa il "rigiim"(burp)cit mai bine in timpul mesei si dupa masa.Este ce am descoperit noi ca ajuta.Ursu a mai gasit o informatie pe net,cind sugite nu neaparat e de la aerul inghitit,poate fi si de la pampersul ud,sau pt ca ii este rece la extremitati.Astea sunt gaselnitele noastre,nu neaparat ca sunt rules sau adevaruri.Ne dam silinta cit putem sa ii oferim tot confortul de care are nevoie.
Pt. burtoacele care ca nu mai pot: odihniti-va acum cit se poate de mult.Daca crezi ca ai dureri acuma,fara baby,gindestete cum o sa stai in fund(cu alte dureri dupa nastere,hemoroizi,cusaturi)si sa ai si bebele in brate sa il alaptezi/hranesti sau sa il legeni ca sa ii fie lui bine.Asa ca fiecare clipa cu pretul ei bun/rau de platit.una in alta toate s-au meritat.Desi stim ca baby la o saptamina de viata nu ride-are doar grimase,Ursu e topit tot cind expresia fetei bebelului nostru se transforma intr-un zimbet.Eu nu ma topesc-eu sunt muci(SCUZATI EXPRESIA) de cind in sfirsit am gasit o secunda libera la spital si eram in camera numai eu si baietelul meu.Asta se intimpla cam la 3 ore dupa nastere.Am avut o nurse care a stat cu mine toata ziua- si dupa ce am facut dus si m-a vazut mincata,a spalat baietelul, la pus in crib linga mine si a plecat.M-am ridicat si m-am dus sa stau linga el.Am bocit riuri uitindu-ma la el.Ala a fost pt mine cel mai important moment al zilei.Era o liniste in camera si un sentiment de pace si multumire ce m-a cuprins,nu am mai trait asa ceva.
Alexander Matthew-si soarele a zimbit cind te-ai nascut tu
YLARI spune:
citat din mesajul lui albinuta83 Doamne..Ylari...da' trebaluiesti fratee!!Eu nu mai pot sa stau in picioare ca ma apasa pe col piticul.. Astept sotul sa facem creier pane.. Daca va spun ca eu nu am stiut pana acum o saptamana ce inseamna sa ai arsuri..N-am avut niciodata..Eh..de o saptamana..cred ca orice as manca..ma apuca. Cred ca doar Pepsi daca beau nu am . Cum o fi posibil acum la final de sarcina??!! 38+ cu Rares-Iustin AMR ...vreo saptamana ! Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise. |
Eh, stai ca si pe mine m-a luat mijlocul ce credeai? Pe col stiu ca pot conta La nasterea Evei nu m-am dilatat deloc, aveam dupa 18 ore dilatatie 2cm pe contractie, cu oxitocina in vena ... La controlul de sapt trecuta i-am zis drei ca am venit mai devreme cu cateva zile ptr ca avusesem contractii la greu, si cand m-a controlat mi-a zis sa stau linistita "colul e asa cum il stim" 4 cm fetelor!
Ptr arsuri si eu tot rennie recomand. Eu de Pasti am avut arsuri rele dar sigur era de la mancare (sarmale si drob) ca de atunci nu am mai avut. Acum a crescut bebe mare si de aia au aparut arsurile parerea mea.
Pffaaa, creier pane nu am mai mancat de cand eram copil!
Anitta, merci de rasp, totusi azi am sa schimb piciorul ptr ca am facut o mica galma de la injectia de ieri. Oare de ce? Am sa introduc tot acul de acum daca zici ca asa trebuie, dar asistenta de la Fundeni cand mi-a aratat cum se face si de altfel cand mi-a facut-o mi-a zis sa tin vertical seringa. Poate ptr ca le fac in picior?
Pup.
POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias
YLARI spune:
citat din mesajul lui felicityhope pup burticutele colicoase.Si noi ne infruntam cu ceva colici.Noi incercam sa il "rigiim"(burp)cit mai bine in timpul mesei si dupa masa.Este ce am descoperit noi ca ajuta.Ursu a mai gasit o informatie pe net,cind sugite nu neaparat e de la aerul inghitit,poate fi si de la pampersul ud,sau pt ca ii este rece la extremitati.Astea sunt gaselnitele noastre,nu neaparat ca sunt rules sau adevaruri.Ne dam silinta cit putem sa ii oferim tot confortul de care are nevoie. Pt. burtoacele care ca nu mai pot: odihniti-va acum cit se poate de mult.Daca crezi ca ai dureri acuma,fara baby,gindestete cum o sa stai in fund(cu alte dureri dupa nastere,hemoroizi,cusaturi)si sa ai si bebele in brate sa il alaptezi/hranesti sau sa il legeni ca sa ii fie lui bine.Asa ca fiecare clipa cu pretul ei bun/rau de platit.una in alta toate s-au meritat.Desi stim ca baby la o saptamina de viata nu ride-are doar grimase,Ursu e topit tot cind expresia fetei bebelului nostru se transforma intr-un zimbet.Eu nu ma topesc-eu sunt muci(SCUZATI EXPRESIA) de cind in sfirsit am gasit o secunda libera la spital si eram in camera numai eu si baietelul meu.Asta se intimpla cam la 3 ore dupa nastere.Am avut o nurse care a stat cu mine toata ziua- si dupa ce am facut dus si m-a vazut mincata,a spalat baietelul, la pus in crib linga mine si a plecat.M-am ridicat si m-am dus sa stau linga el.Am bocit riuri uitindu-ma la el.Ala a fost pt mine cel mai important moment al zilei.Era o liniste in camera si un sentiment de pace si multumire ce m-a cuprins,nu am mai trait asa ceva. Alexander Matthew-si soarele a zimbit cind te-ai nascut tu |
Haide mai Felicity, ca m-ai facut sa bocesc aicea tare m-ai impresionat! Da, exact la fel mi s-a intamplat si mie, este impresionant, coplesitor sa te uiti la piuitzul ala mic si sa realizezi ca e al tau, ca a crescut in tine, ca a aparut din dorinta si din iubire iar plang, ce prostanaca sunt!
Asta cu odihnitul acum ca dupaia vom fi muci... ptr mine nu prea are "greutate", odihna nu se acumuleaza, indiferent cat as dormi acum tot muci o sa fiu si eu daca o sa ma tina bebe pe pereti. Asa ca mai bine incerc un ritm natural. Am citit ca insomniile pe care le avem noaptea pe ultima suta de metri in sarcina le avem tocmai ptr a ni se obisnui organismul cu trezirile pe care le vom avea cand vine bebe. Ca un fel de antrenament
POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias
YLARI spune:
Anitta am citit si despre ananas ca e grozav ptr lactatie. Noi avem in permanenta 2 bucati in casa, mai mereu papam, o sa profit ca sa fac lapticul bun mai ales ca imi place tare tare mult. Eva a facut exces o data si a usturat-o limba si de atunci nu mai vrea nu am reusit deloc sa o conving sa mai pape...
POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias