Este obezitatea copilului vina parintilor?(2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:
Te rog frumos, spune-mi de unde cumperi unt de arahide.

Noi am cumparat din Cora.

Multumesc, Ela. Cauta sora-mea, ca nepoata-mea vrea sa incerce si nu gaseste pe niciunde. I-am trimis eu de aici.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Am citit numai primul post, deci, daca s-a mai spus, imi cer scuze.
E posibil sa fie vina parintilor, INSA nu numai alimentatia este cheia obezitatii. Mai trebuie tinut cont si de genetica, de tendintele parintilor si chiar a restului familiei (unchi, matusi, bunici) spre obezitate. Am un exemplu, pardon, 2 chiar sub nasul meu: fetita mea, care mananca chiar de toate, ciocolata cand are ea chef, dulciuri cand le cere (e hipoglicemica si in general, cum coboara glicemia simte nevoia de zahar, deci ii dau oricand imi cere) si care are 13 kile la 4 ani. Apoi e fiica-mea cea mare (vitrega) care pe la 11 ani a inceput sa toot puna. Si nu mananca nici fast food nici junk, nici dulciuri. Pe la 16 ani a incercat si o dieta, si degeaba, pe cuvant ca si salata se pune pe ea... asa e ea. Are constructia matusii ei (sora fostei sotii a sotului meu, ca maica-sa arata super-bine la 46 de ani, si a arata bine intotdeauna). In schimb, fiica-mea cea mica, e ca mine. Eu am un metru jumate si vreo 46 kile, deci, genetica isi spune cuvantul.
Nu neg, in schimb, ca exista si copii obezi unde vina e clar, a parintilor. Ii vezi, la 3-4 ani si 40 de kile, cu punga de McDonalds in mana... acesti copii vor creste si vor ajunge adulti obezi, cu probleme grave de sanatate, predispozitii la diabet, riscuri de probleme de inima, colesterol crescut. Parintii, din pacate sunt inconstienti si le scad acestor copilasi sansa la o viata lunga si normala, la o viata sanatoasa. Vazusem o emisiune a lui Dr. Phil si era acolo o mamica (de peste 100 kile si ea) cu un baietel de vreo 2-3 ani care cantarea cam cat mine si ea a zis ca niciodata nu a gatit mancare de bebelus. APoi ii arata acasa cum manca acel copil vreo 2-3-4 carnati dimineata la micul dejun si restul din casa se ascundeau de el sa manance ca venea si le lua din farfurii DUPA toti acei carnati si mai stiu eu ce mai avusese.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Victoria, ma scuzi ca ma bag, dar sa stii ca la hipoglicemie se recomanda tocmai mese regulate si fara zahar. Zaharul este cel care induce un soc de insulina in organism si face ca glicemia sa urce si sa coboare vertiginos. Deci in loc de zahar si dulciuri, fructe si legume, regulat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Acu sa fiu sincera, eu is o schija de om si am mancat toata viata mea pana sa raman insarcinata numai porcarii.
Insa realizez ca eu sunt o exceptie, un fel de abatere de la regula unui metabolism normal. Sunt antipodul grasutelor care mananca abia doua firimituri si pun pe ele. Exista asa ceva, asa cum exist si eu.
Doar ca am schimbat totusi foaia pentru ca nu imi permit riscul de a presupune ca deviatia mea sau ce-o fi se va transmite si la baiatul meu.
Poate va fi genul de om care sa manance ca mine 4 oua zilnic si un munte de cartofi prajiti (ehei taica, ce vremuri mai erau alea.....)si sa ramana suplu si cu analize perfecte.
Dar sansele sunt sa nu. Sansele sunt mai mari sa dea in diabet, sa devina supraponderal, sa ii dau peste cap functionarea organismului, sa il nenorocesc. Poate nu s-ar vedea acum, la 1 an, poate nici la 14 ani, dar poate se va vedea la 25 sau la 30 sau la 18.
Eu nu-s deloc un model de urmat in ceea ce priveste ce as dori sa mananc. Insa de cand cu asta micu, asta e, inghitim in sec cand trecem pe langa KFC si...mancam sanatos.
Mare parte din calitatea si chiar lungimea vietii copiilor nostri depinde de noi. Mare parte din alegerile facute de noi le vor influenta lor viata. Sa lasam armele jos, sa lasam pe bunicul care la 87 de ani baga slana si tiutiun, sa lasam "pe vremea mea", sa lasam duelurile verbale. Sa ne gandim la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Pe mine ma socheaza sa vad copii care deja sunt obezi ca primesc inghetate, snacksuri si dulciuri de la parinti si in permanenta rontaie ceva. Acei parinti ori sunt "in denial", ori sunt constienti dar minimalizeaza problema, ori sunt incantati ca au copii grasi si zdraveni. Impresia mea e ca ultima varianta e cea mai frecventa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

toate 3 variantele cate un pic, cel mai des.
un fel de
"stiu ca e gras, da hai ca nu e chiar asa si oricum doar nu era sa fie vreun aschilopat, cui sa semene, manca-l-ar mama de bursuc"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Si mai sunt unii parinti aschilopati care se uita la copilul lor si se intreaba zilnic "cu cine naiba seamana asa gras ca nu gasesc pe nimeni in neam"...

dar... asa cum sa mai spus deja niciodata nu putem generaliza pt ca fiecare caz e unic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Ehe, dificila rau problema. Experienta mea cel putin este stranie. copilul meu a fost slab tot timpul, niciodata un mancacios, la noi nu se bea decat apa, nu se mananca junk food, mananca fructe o livada pe anotimp, legume la fel si totusi anul trecut la 11 ani a inceput brusc sa puna pe el. e un copil care a facut sport intotdeauna, merge de 2 ori/saptamana la bazin in mod constant in timpul scolii in vacanta ne permitem mai des, seara alergam in parc impreuna si iata ca am inceput sa avem probleme cu greutatea. Nu as fi creut in viata mea ca uscaciunea mea de baiat imi va crea asemenea probleme. Are 1,60 si 50 de kg, cred ca la 46 ar arata foarte bine. Am pus acest fenomen si pe seama prepubertatii si chiar as vrea sa stiu daca mai sunt mamici care au patit asta, la noi ingrasatul dateaa fix de anul trecut luna septembrie. Va dati deama ca nu tine de alimentatie, eu sunt cea care i-am supravegheat intotdeauna alimentatia si o fac si acum deci...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Fania, parerea mea este ca e doar pubertatea... cand kg oscileaza, apar cosurile (oribila perioada), la fetite le dau sanii, etc.
Apar destul de frecvent dereglari hormonale in aceasta perioada.
Poti sa-i faci un control la tiroida dar in general daca nu sunt prb de genul asta in familie ... e doar o pubertate mai timpurie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Fania, fata mea a fost o silfida intotdeauna, insa de cand cu pubertatea s-a ingrasat si a crescut si in inaltime mult. Conform baremelor greutate/inaltime se incadreaza, dar ochiul imi spune altceva.

Nu a mancat niciodata ciocolata sau bomboane, insa acum simte nevoia din plin.
Si mananca si paine - ceea ce nu a facut pana acum.

Astept sa termine cu examenul de intrare in liceu si impreuna cu nutritionistul o sa-i stabilesc o dieta in asa fel incat sa mai coboare cu vreo 3-4 kg. Sau sa stagneze greutatea si sa creasca doar in inaltime - cu toate ca a crescut destul (dar aici nu am cum interveni). Si mult sport.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Viviana, macar indreapt-o spre alegeri cu urmari mai putin grave, daca n-o faci deja, adica painea sa fie integrala, sau macar neagra, iar ciocolata sa fie amaruie si fara alte prostioare, creme, aluaturi gen magura si chestii de-astea.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput