Este obezitatea copilului vina parintilor?(2)
Raspunsuri - Pagina 4
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui giulia81
si ceilalti copii slabi,sa zic asa,le pot manca? poate vor ajunge si ei plinuti ori eu din asta inteleg ca doar cei plinuti/grasi/obezi tre' sa manance sanatos, restul are liber la orice... Caught between the devil and the deep blue sea... |
Era vorba de margarina, salam, branza topita, alimente considerate in general nesanatoase.
Eu nu cred ca alimentatia sanatoasa tine neaparat de greutate.
ramiris spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui giulia81
si ceilalti copii slabi,sa zic asa,le pot manca? poate vor ajunge si ei plinuti ori eu din asta inteleg ca doar cei plinuti/grasi/obezi tre' sa manance sanatos, restul are liber la orice... Caught between the devil and the deep blue sea... |
Eu cred ca orice este permis cu masura. Problema sta in obiceiuri proaste si excese dar nu cred ca e o tragedie daca un copil mananca odata la nu stiu cat timp chipsuri sau o felie de paine cu margarina sau cu nutella.
Daca exista o baza sanatoasa si este vorba de exceptii, nu de regula nu cred ca e o tragedie.
Dimpotriva, cred ca fructul interzis tenteaza mai mult decat orice.
De ex noi avem pe masuta de cafea un cosulet cu bomboane. Fi-miu ia una la nu stiu cat timp pentru ca au fost acolo dintotdeauna (nu aceleasi, le mai schimbam din cand in cand ). Daca in schimb vine baietelul unei prietene care nu ii da dulciuri niciodata (si nu pentru ca e grasut, copilul e model "radiografie imbracata") copilasul ala nu se dezlipeste de cosuletul cu bomboane, baga in gura cu ambele manute si mai face si provizii :).
ela_04 spune:
Nu stiu sincer cum poate cineva sa manance margarina cand stie ca e facuta dintr-un cauciuc la baza si are atatia aditivi. Ce vitamine?! Poate doar daca le piseaza ei acolo.
crenvusti beh... boala grea la noi la romani. ca si salamurile contin numai resturi, sange amestecat si pus la centrifuga sau cum se numesc aparatele alea...eu chiar nu pot sa inteleg.
Sau parizerul!
Mai bine mananc cartofi fierti decat astfel de produse.
Eu nu as manca niciodata. Sotul meu e un pofticios ca si baiatul si nu ar refuza nimic, desi i-am explicat, i-am aratat si pe net ce contin...
inca mai negoociem la piata...o data isi cumpara ce vrea pt dimineata alta daca il mai conving sa ia ceva mai sanatos...
boticelina spune:
Eu mi-am format un obicei la shopping - citesc etichetele. Daca citesc mai mult de 2 E-uri sau monoglutamat, pun produsul inapoi in raft. E drept ca n-am prea multe optiuni dar nici nu pot cadea in extreme (fie ea Bio sau parizer la 4 lei kilu ).
Cumpar doar unt traditional (laDorna), oua de gaina doar free-range (adica gaini crescute la sol cu acces la padoc inierbat, marcaj 1 pe ou), mezeluri doar salam de sibiu si virsli de Brad (fara niciun conservant), lapte de la tara, branza la fel, cascaval Dej (Napolact), iaurt fac eu, pui sau curcan refrigerat (nu suntem prea carnivori, cumpar rarut), la fructe n-am ce face, iau ce gasesc in afara sezonului cand le producem noi, la fel si la legume.
Branza topita ne place dar o limitez la maxim, chiar mint copilul si-i pun unt pe senvis zicandu-i ca-i branza topita . Dulciuri cumpar doar ciocolata Milka si inghetata (pe bat, in portii super-mici, are 45 de grame una)
A fost greu pana am gasit produsele care ne plac si impaca si capra si varza, adica si curatele si gustoase si la pret corect. Acum e mai simplu.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
anya spune:
Intreba cineva de ce margarina? Pt ca untul scos din frigider nu se poate intinde pe paine - ar fi un motiv, iar altul ar fi costul. Copilul meu prefera pasta de branza sau untul de arahide (mie mi se pare scarbos, dar daca lui ii place...) pt sanwishul la scoala. Nu l-as putea face cu unt scos direct din frigider si nici sa las untul pe masa de cu seara nu e ok. La noi untul se pune pe paine la masa de seara, cand am timp sa-l scot din frigider sau evident in tot felul de preparate.
Cremwursti si parizer...pupa o data pe luna, de pofta, dar zau ca sunt mai gustosi ca orice carne . Ai mei prefera sa manance salata de varza "chioara" decat sa guste cea mai cea friptura. Daca vad carne macra...e jale. Cum nu pot sa-i las chiar fara, toc carnea si fac diverse.
Androix spune:
La noi e regula: cu ochii carpiti de somn fac cafeaua si scot untul din frigider. Pana reusesc sa-i asez la masa si untul e gata numai bun de intins pe paine. Daca ma grabesc il scot si tai felii subtiri din el si alea se inmoaie si mai repede.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
desprecopii spune:
Fetelor, cred ca e mai bine unt pentru copii decat margarina. Au fost multe studii in Olanda care au evidentiat ca e necesar acest gen de grasime (pe care o are untul) pentru creierul copiilor.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Victoria_mami spune:
Am citit numai primul post, deci, daca s-a mai spus, imi cer scuze.
E posibil sa fie vina parintilor, INSA nu numai alimentatia este cheia obezitatii. Mai trebuie tinut cont si de genetica, de tendintele parintilor si chiar a restului familiei (unchi, matusi, bunici) spre obezitate. Am un exemplu, pardon, 2 chiar sub nasul meu: fetita mea, care mananca chiar de toate, ciocolata cand are ea chef, dulciuri cand le cere (e hipoglicemica si in general, cum coboara glicemia simte nevoia de zahar, deci ii dau oricand imi cere) si care are 13 kile la 4 ani. Apoi e fiica-mea cea mare (vitrega) care pe la 11 ani a inceput sa toot puna. Si nu mananca nici fast food nici junk, nici dulciuri. Pe la 16 ani a incercat si o dieta, si degeaba, pe cuvant ca si salata se pune pe ea... asa e ea. Are constructia matusii ei (sora fostei sotii a sotului meu, ca maica-sa arata super-bine la 46 de ani, si a arata bine intotdeauna). In schimb, fiica-mea cea mica, e ca mine. Eu am un metru jumate si vreo 46 kile, deci, genetica isi spune cuvantul.
Nu neg, in schimb, ca exista si copii obezi unde vina e clar, a parintilor. Ii vezi, la 3-4 ani si 40 de kile, cu punga de McDonalds in mana... acesti copii vor creste si vor ajunge adulti obezi, cu probleme grave de sanatate, predispozitii la diabet, riscuri de probleme de inima, colesterol crescut. Parintii, din pacate sunt inconstienti si le scad acestor copilasi sansa la o viata lunga si normala, la o viata sanatoasa. Vazusem o emisiune a lui Dr. Phil si era acolo o mamica (de peste 100 kile si ea) cu un baietel de vreo 2-3 ani care cantarea cam cat mine si ea a zis ca niciodata nu a gatit mancare de bebelus. APoi ii arata acasa cum manca acel copil vreo 2-3-4 carnati dimineata la micul dejun si restul din casa se ascundeau de el sa manance ca venea si le lua din farfurii DUPA toti acei carnati si mai stiu eu ce mai avusese.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Intreba cineva de ce margarina? Pt ca untul scos din frigider nu se poate intinde pe paine - ar fi un motiv, iar altul ar fi costul. Copilul meu prefera pasta de branza sau untul de arahide (mie mi se pare scarbos, dar daca lui ii place...) pt sanwishul la scoala. Nu l-as putea face cu unt scos direct din frigider si nici sa las untul pe masa de cu seara nu e ok. La noi untul se pune pe paine la masa de seara, cand am timp sa-l scot din frigider sau evident in tot felul de preparate. Cremwursti si parizer...pupa o data pe luna, de pofta, dar zau ca sunt mai gustosi ca orice carne . Ai mei prefera sa manance salata de varza "chioara" decat sa guste cea mai cea friptura. Daca vad carne macra...e jale. Cum nu pot sa-i las chiar fara, toc carnea si fac diverse. Anya |
Te rog frumos, spune-mi de unde cumperi unt de arahide.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
ela_04 spune:
Citat: |
Te rog frumos, spune-mi de unde cumperi unt de arahide. |
Noi am cumparat din Cora.