Este obezitatea copilului vina parintilor?(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

deci pana la urma de unde sa procuram legumele, fructele, lactatele si carnea?de la tara nu e bine, de la supermarket iar nu e bine
si oricum o intorci tot nu e bine!
deci, cum mancam sanatos?

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

oricum am face nu e bine, mereu ajung la aceasta concluzie, din pacate ce avem la baza nu e ok, solul e poluat, atmosfera e poluata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

oricum am face nu e bine, mereu ajung la aceasta concluzie, din pacate ce avem la baza nu e ok, solul e poluat, atmosfera e poluata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

[purple]de la tara nu e bine, de la supermarket iar nu e bine

E bine daca sursa e controlabila si respecta niste norme.
Pot exista si ferme familiale serioase de incredere (desi in Romania nu stiu sa fie inregistrate/reglementate prea multe) asa cum exista si optiuni sanatoase la supermarket pentru un consumator atent si informat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Cred ca am putea face un split la aceasta discutie si cu intrebarea referindu-se la bunici :)
Cine altii decat bunicii trateaza nepotii cu dulciuri, prajituri, sucuri cu tone de calorii, clatitute cu nutela etc ....

of of

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Bunica noastra e total opusa!Fructe multe toata ziua, legume(castraveti si morcovi predomina).

Mergi la inceput

chiar ma uitam la subiectul cu ce punem la pachet pt scoala...pai sunt destul de multe manacruri pe acolo, pe care pe acest topic le respingem din start, "nici nu ar trebui sa existe in frigider" (citat aproximativ): margarina, salam, snitel, branza topita... eh?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

chiar ma uitam la subiectul cu ce punem la pachet pt scoala...pai sunt destul de multe manacruri pe acolo, pe care pe acest topic le respingem din start, "nici nu ar trebui sa existe in frigider" (citat aproximativ): margarina, salam, snitel, branza topita... eh?

Eu am inteles ca alimentele respective ar trebui eliminate din frigiderele celor care au copii grasuti/obezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Parerea mea e ca trebuie sa ne adaptam. Noi, ca specie . De acord sa incercam sa ne hranim cat mai curat posibil (ma refer la fara aditivi, grasimi..) dar pana la urma copilul merge in colectivitate, in tabara, la restaurant...nu-l vom putea feri toata viata. Daca organismul nu s-a intalnit niciodata cu "vegeta" (e doar un exemplu) s-ar putea sa faca o alergie de toata frumusetea exact in concediu.
Revenind la ce zicea Ela, eu am doi copii si sa vedeti distractia la masa cand unuia trebuie sa-i indes mancare (genul silm) iar pe celalalt trebuie sa-l opresc sa-si mai puna. Amandoi fac sport de performanta (ala zdravan chiar doua) cu rezultate in medalii la campionate nationale, pasc salate si fructe cat cuprinde iar suc beau facut in casa si cu masura (a venit sezonul socatei si trandafiratei!) La noi e clar diferenta genetica. Cel mare s-a aruncat spre neamul sotului meu (blond, ochi albastri si zdravan) iar cel mic spre neamul meu (in niste poze din copilariesi eu si freate-meu parca eram din lagar scosi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

La noi la tara tataie nici nu vrut sa auda de concetrate. desi au amandoi cateo pensie cat a lui mami. O depune la CEC
Nici insecticid nu prea folosesc... in cate un an le mananca diverse lighioane rosile sau ardeii...daca ii intrebi de ce zic ca asa a vrut D-zeu.
Oricum eu nu ma duc la tara decat dupa carne. Pt ca si asa ma costa motorina cat nu face dar am si eu un fix cu puiul din comert.
Cat despre oua tataie le tine in beci...pe zile. Al meu fiind cel mai mic nepot intodeauna primesc fie ouale din ziua aia sau si cu cele cu o zi inainte.
Lapte de vaca nu i-am dat pana acum copilului. Branza o face mamaie care imi zice mereu ca singura branza care rezista mai mult e cea de mai. Iar singurul mod de conservare e sarea.
Rosiile, vinete, ardei si ce mai pun toamna in general le cumpar de la piata. Daca se nimereste si merge cineva la tara si aduce e ok, daca nu eu oricum le cumpar ca nu imi ajung.

Despre bunici... mama mea cand ii da supa baiatului are o obsesie sa-i puna ea si 2 dumicati de paine...ca de asta nu se satura micutul.
e ok pt ca nu prea prinde mese de pranz la ea ...poate o masa pe luna.
Despre dulciuri este de acord cu mine si nu ii da decat daca face ea ceva in casa. E adevarat ca de cate ori mergem la ea are ceva dulce facut. Dar eu sunt acolo daca e ceva cu ciocolata noi nu mancam si gata. Nu prea ramane singur cu mama decat cel mult o data pe luna vreun wk.
Nasa in schimb ii aduce mereu dulciuri cand vine desi i-am spus si stie ca eu nu ii dau. Ea a continuat asa ca intr-o zi i-am spus clar ca daca vrea poate sa-i aduca ca oricum le mancam noi
mai ales ca eu sunt gravida... e chiar binevenita
restul prietenilor stiu si nu vin cu dulciuri.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Eu am inteles ca alimentele respective ar trebui eliminate din frigiderele celor care au copii grasuti/obezi.

si ceilalti copii slabi,sa zic asa,le pot manca? poate vor ajunge si ei plinuti
ori eu din asta inteleg ca doar cei plinuti/grasi/obezi tre' sa manance sanatos, restul are liber la orice...

Mergi la inceput