Este obezitatea copilului vina parintilor?(2)
Raspunsuri - Pagina 2
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_vlad In bucuresti, sau mai simplu pentru mine care nu am rude la tara si nici vecini este ff dificil sa procur alimente sanatoase! |
Eu am ceva retineri in ce priveste procurarea alimentelor de la tara pentru ca in majoritatea gospodariilor cresterea animalelor se face mult prea "traditional" (ghilimelele nu sunt intamplatoare) si nu am garantia faptului ca vaca de la care mi se aduce lapte este sanatoasa, vaccinata etc sau ca nu este mulsa de ex o vaca gestanta si beau lapte cu cocteil de hormoni.
Am auzit de multi care cresc puii in curte dar ii hranesc cu concentrate, fix ca pe cei crescuti industrial. Da, nu sunt crescuti in conditiile de combinat si probabil ca e un plus dar sunt hraniti la fel, nu sunt deloc pui "de tara".
Cu ouale am cele mai mari dubii: sunt alimente sensibile la temperatura si care se altereaza usor. La tara nu se stocheaza ouale in frigider si nu avem nici un control asupra prospetimii lor, poti primi in acelasi "lot" oua ouate ieri amestecate cu oua ouate saptamana trecuta si depozitate intr-un cos in hambar.
Cat despre legumele din curte si taranii cu gradini folosesc ierbicide si ingrasaminte, problema e ca le folosesc dupa ureche si nu avem garantia ca le dozeaza corect si in loc de rosia sanatoasa de tara nu manca cine stie ce amestec de chimicale turnate din plin la radacina ei, fara sa se respecte nici o norma.
Eu prefer sa-mi fac aprovizionarea din supermarket, la noi mai e mult pana cand micile ferme particulare vor respecta niste norme minime obligatorii si mi se pare riscat sa joc ruleta ruseasca cu sanatatea mea si familiei mele.
Este evident o alegere personala.
anca_vlad spune:
ma refeream strict la membrii de familie parinti, unchi sau matuse, sau poate vecini mai apropiati si de incredere!
Cu oale ai perfecta dreptate!
boticelina spune:
Eu am ceva retineri in ce priveste procurarea alimentelor de la tara... |
Off-topic
Ramiris, trei sferturi din timp vacile de lapte sunt gestante. Doar cu cateva saptamani inainte si dupa fatare nu se mulg. Oricum iti poti da seama imediat si dupa gust si dupa aspect daca e lapte "normal" sau colostru...
In parte ai dreptate cu produsele de la tara dar sa stii ca exista si se ridica o noua generatie de fermieri, mai scoliti, mai cititi, chiar oraseni relocati care produc alimente cat mai aproape de natural.
Incet, incet intru si eu in bransa, pana acum aveam doar fructe si legume, apoi am luat prepelite, acum am curcani, la anul voi lua si pui broiler. Si ca mine mai sunt, tre doar sa ne gasiti
Produsele din supermarket sunt ok, provin din zona intensiva a agriculturii dar eu sper ca va lua avant si trendul "eat local".
Scuze pt off.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
desprecopii spune:
Cred ca am putea face un split la aceasta discutie si cu intrebarea referindu-se la bunici :)
Cine altii decat bunicii trateaza nepotii cu dulciuri, prajituri, sucuri cu tone de calorii, clatitute cu nutela etc ....
of of
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
lulu77 spune:
Da, boti are dreptate, daca vrei gasesti surse.bune prepelitele, bune ouale, buna fasolea, si mai bun usturoiul si abia astept curcanul
SOACRA MARE
Doua maini stangi
ramiris spune:
citat din mesajul lui anca_vlad ma refeream strict la membrii de familie parinti, unchi sau matuse, sau poate vecini mai apropiati si de incredere! Cu oale ai perfecta dreptate! Anca, mami de bebelina MARIA (30.07.2010) si astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003) |
Am inteles, eu ramasesem in cap cu postul lui inbox care spunea ca are in bloc vecini dispusi s-o puna in legatura cu "surse" de la tara, la "sursele" acelea putin cunoscute si greu de verificat ma refeream.
Cu ouale stiu o singura persoana care efectiv scrie cu markerul pe ou data in momentul in care il ia din cuibar iar apoi le pune in firgider. Nu le comercializeaza ci le folsoeste pentru uzul familiei.
Altfel tot persoana respectiva este foarte mandra ca-si aprovizioneaza copii si nepotii cu pui de tara crescuti in curte... hraniti cu concentrate procurate la pret redus de la cineva care "face rost" de la un combinat avicol din zona.
Am o cunostinta careia femeia care ii aducea lapte i-a adus cu buna stiinta lapte de la vaca gestanta desi stia ca hraneste cu el o fetita de 3 ani. Copilul s-a umplut de bube, a umblat pe la nu stiu cati doctori pana cand unul s-a gandit ca ar putea fi de la lapte si a pus-o sa intrebe "furnizoarea"....
inbox spune:
Exact boticellina, toti cei de la care iau eu produse, sunt oraseni relocati ( pe langa faptul ca-mi sunt neamuri, oricat de neamuri mi-ar fi fost, nu as fi luat porduse daca nu aveam in credere), in curand sper sa ma numar si eu printre ei ...privind relocarea :), am la casa niste vecini cu potential ( eu nu am teren in imediata apropiere a casei, dar rezolvam noi cumva) .
Mirela, mai sunt matusile, nasii, moasa etc :), pe langa bunici. Si daca cei din urma sunt batrani si vor sa rasfete cu orice pret ( si eu chiar ii las odata la nustiu cat sa-i rasfete, ca si asa se vad destul de rar), ceilalti, care sunt tineri, au si ei copii, sunt la curent cu problemele din ziua de azi, nu mai au nici o scuza :)
Lumea mea
anca_vlad spune:
sa inteleg ca avem doua directii in discutie, vina parintilor in primul rand si apoi a celor din familie?
Cred ca ne trebuie un capitol nou in cazul acesta!
lulu77 spune:
citat din mesajul lui anca_vlad sa inteleg ca avem doua directii in discutie, vina parintilor in primul rand si apoi a celor din familie? Cred ca ne trebuie un capitol nou in cazul acesta! Anca, mami de bebelina MARIA (30.07.2010) si astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003) |
eu consider ca tot vina parintilor este. bunicii&co isi fac de cap, este f adevarat, dar parintii le pot impune reguli, macar vis-a-vis de alimentatie, ptr ca oricum in majoritatea cazurilor, facem reeducare cu ei dupa timpul petrecut cu bunicii.
atunci cand bunicii stau cu nepotii in casa parintilor, este simplu: nu trebuie sa existe in casa tentatii alimentare. mai grav este cand ies pe bulevard si bunicii le cumpara din propie initiativa, dar se poate discuta si iar discuta, pana la urma trebuie sa inteleaga.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
boticelina spune:
Si mostenirea genetica, in care parintii si bunicii nu au decat vina de a transmite "grasunimea" progeniturilor
Serios, copilul meu e din grupul mic al celor grasuti care mananca putin cantitativ, corect dpdv nutritional, cu mine, mama, foarte atenta la tot ce baga in gura, si cu bunici care nu mi-ar contesta in veci deciziile (oricare ar fi acelea) privitore la cresterea si educarea copilului).
Si totusi am un copil grasut. Nepofticios, nemancacios, dar nu foarte sportiv...
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"