Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (8)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

cata eficienta...

numai ca la clasa pregatitoare nu e prevazut nici un manual, deci 9. pica.
mobilierul - nici nu-si imagina nimeni ca amenajarea nu va fi rezolvata local, in cadrul scolii
materiale didactice - sa fim seriosi, parca in clasele consacrate(1-12) s-au vazut asa cea in ultimii ani
samd.

nu va fi mai prost decat in restul sistemului de invatamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Te contrazic. In scoala la care merge copilul meu, in clasa I a primit manuale, noi am cumparat doar caietele.
Apoi, cu mobilierul, eu sper din tot sufletul sa dea banii scolilor sa se doteze individual, pentru ca alternativa este ca in scolile cu clase pregatitoare sa se intre deja in clasele mai mari. Noi am stiut la inceputul clasei I ca ne ramane clasa (sala) timp de 4 ani, motiv pentru care parintii au decis sa ii acorde anumite imbunatatiri (nu e ceva fantastic, dar totusi). Acum o saptamana am aflat ca e posibil sa nu mai avem acea clasa (tocmai pentru ca are un mobilier potrivit pentru prescolari ) ceea ce inseamna pentru noi un minus, ar mai fi culmea sa ne spuna ca nu mai avem nici aceeasi invatatoare si suntem deja foarte nemultumiti.

Ca sa nu mai spun ca nu stiu cum vor putea copiii de clasa zero sa mearga la WC, efectiv daca mergi la toaleta dimineata la prima ora, mai e cum mai e, dar pe la ora 10 toaletele nu mai fac fata, sunt pline si murdare oricat de mult ar spala femeia de serviciu. Mie imi spune baiatul meu ca fetele sunt norocoase pentru ca la toaleta fetelor sunt 3 grupuri care functioneaza, pe cand la ei e doar unul, imaginativa 5 clase pe un palier, cu 5*12 = 60 de baieti, daca numai 10 din ei au nevoie de WC intr-o pauza, s-a terminat cu ordinea si curatenia, e un haos general acolo.

Deci intentia dlui Funeriu este laudabila, dar planul de proiect a fost un dezastru, asa ceva se putea implementa in minim 2 ani, realist vorbind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La clasa pregatitoare nu se lucreaza cu manuale. Invatatoarele vor lucra cu fise si caiete auxiliare, care vor fi cumpartae de parinti la fel ca la gradinita sau in clasa 1.
Jucarii - nici la gradinita nu erau si tot noi am dus de acasa sau am cumparat. - nici-o diferenta.
Problema toaletelor nu e noua. Tot una e ca e copil de pregatitoare sau de clasa 1 - nu e normal ca toaletele sa fie insuficiente si mizere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ba eu spun ca e o mica diferenta intre a duce o data jucarii de-acasa sau a strange bani pentru jucarii , si a aduce/strange bani de doua ori.

Andries, pai in 2 ani o sa se si implementeze: un an s-au invartit ca un coi intr-o caldare si in anul urmator scot parintii bani din buzunar pentru: mobilier, caiete, fise, material didactic, after school etc.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Am dus deja de doua ori, a treia oara devine deja rutina . Acum prin jucarii nu-mi imaginez ca vor lua ratuste si papusele. Probabil vor cauta ceva puzzle-uri, jocuri logice. Desi la grupa pregatitoare copiii mei nu prea s-au mai jucat (pana la micul dejun sau dupamiaza ii lasa sa joace). In tot timpul aveau ba optionale, ba faceau fise si scriau in ciete. Si asta in gradinita. La scoala nici atat nu-i vor lasa sa se joace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ei, dar nici la gradi nu s-au luat ratuste si papusele, s-a cam luat pentru toti cei patru ani, adica ce a fost potrivit sa se joace la grupa mare a mers de minune si la pregatitoare, Idem si la noi la grupa pregatitoare mai subtire cu joaca decat in anii precedenti.
Pai de ce sa nu-i lase sa se joace deloc, doar au zis ca nu schimba decat locatia de desfasurare?

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Eu am avut baietii cu pregatitoarea la gradinita - program prelungit - si abia mai apucau de-o joaca. La scoala in 3 ore si un pic o sa le bage fise si optionale...la fel ca la gradi. Mi-e tare teama ca nu va mai fi timp de joaca libera (poate macar organizata... sa mai ramana).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Ba eu spun ca e o mica diferenta intre a duce o data jucarii de-acasa sau a strange bani pentru jucarii , si a aduce/strange bani de doua ori.

Andries, pai in 2 ani o sa se si implementeze: un an s-au invartit ca un coi intr-o caldare si in anul urmator scot parintii bani din buzunar pentru: mobilier, caiete, fise, material didactic, after school etc.

Androix Bijoux

Pai, da.... si in al treilea an se desfiinteaza clasa pregatitoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu va fi decat un singur optional, limba straina, si ala acolo unde se poate, dar macar gratuit, nu ca la gradinita....

In rest exista un plan cadru cu discipline, cu orar...si depinde de invatatoare daca face lectiile prin joc/joaca sau mai riguros, asta nu spune nicio programa.

Planul cadru e public pe net, nu l-ati citit? http://www.edu.ro/index.php/articles/16643

Clasa a IV-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Clau noi nu putem accesa pagina respectiva, cred ca e numai pentru cadre didactice.
Eu o sa am copilul cel mic in clasa zero dar abia peste 2 ani, nu m-ar deranja extrem de tare daca as contribui la dotare, caiete, etc... dar ma deranjeaza foarte rau perspectiva ca noua clasa zero sa dea peste cap clasele mai mari sau clasa zero sa fie cu un invatator si in clasa I sa schimbe, copiii au nevoie de stabilitate, scoala poate fi mai centrala sau mai de cartier, dar e important sa fie un ciclu primar unitar fie el 0 -IV sau I-IV...parerea mea de parinte.

Mergi la inceput