Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (8)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Noul ministru al educatiei declara ieri ca pregatitoarea va fi o improvizatie..... Ne asigura totusi ca totul va fi bine.... Oare de ce nu ma simt mai linistita dupa astfel de declaratii balbaite?

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12303623-ministrul-interimar-educatiei-liviu-pop-voi-retrage-licitatiile-clasa-pregatitoare-anul-acesta-facem-improvizatie-azi-spun-parintilor-septembrie-clasa-pregatitoare-fara-probleme.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Incredibil, cata incoerenta! Vad ca e concurs de incompetenti la educatie, alegerile sunt din ce in ce mai dezastruoase.
Sper ca dascalii copiilor nostri isi vor vedea de treaba, indiferent de declaratiile si actiunile ministrilor. Pana la urma calitatea lor e mai importanta decat mobilierul. Doresc parintilor de bobocei de pregatitoare sau clasa I sa aiba parte de dascali adevarati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

din pacate se razboiesc pe pielea copiilor. cel putin asta e impresia mea.

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu nu inteleg o chestie: astia sunt "precisi" sa anuleze clasa zero? Pai cum doamne iarta-ma modifica legea, face fiecare ce-l taie capul??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

S-au afisat admisii, respinsii, locurile libere...dupa etapa a IV-a (pe site-ul ismb). Inscrierile vad ca inca sunt posibile pana pe 31 mai.

Mergi la inceput

Stie cineva cand trebuie sa ducem la scoala la care ne-am inscris si restul de documente pentru dosarul de inscriere, respectiv fisa psihopedagogica, fisa medicala de la gradi si adeverintele de salariati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Daca le-ai dus in etapa 2, nu mai trebuie sa duci nimic. Daca nu le-ai dus, intreaba-i la telefon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Nu inteleg, ce treaba au adeverintele de salariati?

Fisa psihopedagogica respectiv fisa medicala de la gradi le vei primi la sfarsitul gradinitei(pana in 21 iunie)doar dupa aceasta data poti completa dosarul de la scoala.

Mergi la inceput

Multumesc mult, am sunat la scoala si m-am lamurit intre timp, perioada de depunere este intre 25 - 29 iunie.

@roli25 - nu aveam cum s-o depun in etapa 2 pt. ca aceasta fisa psihopedagogica este completata de educatoare si intri in posesia ei abia dupa terminarea gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Citat din dl ministru Liviu Pop pe forumul profesorilor:
Aud zilele acestea diverse declaratii date de fosti ministri, analisti si comentatori pe marginea clasei pregatitoare. Ma simt nevoit sa fac cateva clarificari absolut necesare. Nu vreau sa ii las fara informatiile care sunt absolut necesare pentru sustinerea unui punct de vedere corect.

1. Pana in 1 martie era nevoie de Hotararea de Guvern cu cifra de scolarizare (asta pentru a putea sa stim CATI COPII sunt in clasa pregatitoare si nu numai). O voi rezolva miercuri, 24 mai.
2. Pana in 1 aprilie era nevoie de reteaua scolara (cate clase, la ce scoli, etc). Inclusiv brosura pentru admitere este in intarziere. O voi rezolva joi, 25 mai, cel mai tarziu.
3. E nevoie ca unitatile scolare sa fie validate de catre Consilile locale. Acest lucru este stabilit in LEN. Problema este nerezolvata pana in acest moment. Sper sa rezolv cat mai repede.
4. Programa scolara este singurul lucru aprobat.
5. Mobilier: ( in intarziere) 26 milioane de lei (bani de la bugetul de stat din luna decembrie a anului 2011) repartizati pe 8 regiuni. Fara procedura de achizitie pana in data de 21 mai. Doar un centru, din cele 8, a finalizat procedura. Este imposibil, din acest moment, ca pana in 10 septembrie sa avem mobilier in scoli. Singura solutie a fost repartizarea pe unitati scolare a sumelor, iar procedura de achizitie sa fie in obligatia directorului. Suplimentar, am cerut un aviz de la Ministerul Sanatatii. Se va rezolva marti, 22 mai, prin ordin de ministru.
6. Materiale didactice: (foarte mare intarziere) 23 milioane de lei (bani din fonduri europene). Este nevoie de hotarare de guvern, pe care sper sa o aprobam saptamana viitoare. Aici trebuie licitatie nationala. Este imposibil ca pana in 10 septembrie materialele sa ajunga in scoli. Anticipat, imi cer scuze fata de parinti.
7. Corpul profesoral: (intarziere) Nu este pregatit in acest moment pentru noua programa. Obligatorie este incadrarea cu personal aflat in sistem, in acest moment, pentru ca in luna august sa fie format in acest sens. Nu ne putem permite sa punem un debutant la clasa pregatitoare. Pentru rezolvarea acestei probleme este nevoie de o completare a Legii Educatiei Nationale. Pregatesc acest act normativ pentru sedinta de guvern de sapatamana viitoare.
8. Pentru locul de joaca in clasa nu este prevazut NICIUN LEU. Caut resurse la rectificarea bugetara.
9. Manualele scolare nu sunt prevazute cu finantare sau editare nicaieri.

Asa arata in acest moment pregatirea acestei clase. Este usor sa arunci vorbe. Insa este nevoie de fapte. E o obligatie morala a ministerului sa asigure accesul egal la o educatie moderna, fiecarui copil. Se pare ca fostii ministri nu au avut acest scop. Remarc o intarziere a deciziilor din partea acestora.
Au facut intentionat acest lucru?
Sau este doar nepricepere?
Mi se pare ca, de fapt, nu isi doreau sa infiinteze aceasta clasa.

mamik fericita de Denisa Maria (racusor din 20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

Mergi la inceput