Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (8)
Raspunsuri - Pagina 10
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya [ Problema toaletelor nu e noua. Tot una e ca e copil de pregatitoare sau de clasa 1 - nu e normal ca toaletele sa fie insuficiente si mizere. Anya |
Sunt de acord ca nu e normal si ca ar trebui sa avem toalete ok. Totusi, intre un copil care abia a implinit 6 ani si un copil de 7 ani spre 8 exista o diferenta de dezvoltare semnificativa si un copil mai mare reuseste sa se controleze mai bine, macar treaba mare o face acasa (ma scuzati de detaliu).
Dar daca ai un copil ca al meu, cu sindrom de colon iritabil, care la o emotie oarecare se duce glont la WC ce faci? Ca se uita o data doamna la el (si saraca femeie sunt convinsa ca nu se uita urat, doar copilul poate sa nu fie prea increzator) si se fastaceste pustiul pana nu mai prinde WC ul...
claujro spune:
Incearca aici:
http://alba24.ro/programa-scolara-pentru-clasa-pregatitoare-vezi-ce-vor-invata-cei-mici-in-primul-an-de-scoala-78098.html
Nu a spus nimeni, niciodata, ca nu va continua cu acelasi invatator vreme de 5 ani. Nu stiu de unde impresia asta.
Clasa a IV-a
anya spune:
Andries, atat eu cat si fratele meu ne-am dat copiii in clasa 1 la 6 ani. Si eu tot la 6 ani am mers la scoala. Daca baiatul meu este inalt, la el in clasa sunt o sumedenie ce copii micuti. La cum arata toaletele este exclus sa se aseze cineva pe ele. De baieti e cat de cat mai ok dar pt fete? Si curatenia este strict legata si de numarul toaletelor. Daca sunt 3 vase de wc pt toate fetele de pe etaj iar pe etaj sunt cel putin 10 clase...cum sa ramana curat?
Androix spune:
citat din mesajul lui anya Eu am avut baietii cu pregatitoarea la gradinita - program prelungit - si abia mai apucau de-o joaca. La scoala in 3 ore si un pic o sa le bage fise si optionale...la fel ca la gradi. Mi-e tare teama ca nu va mai fi timp de joaca libera (poate macar organizata... sa mai ramana). Anya |
Da, corect, nu am luat in considerare ca la scoala clasa pregatitoare va avea program scurt.
Claujro, dar cu prezenta cum va fi? Eu daca se pastreaza clasa pregatitoare abia in 2013 voi avea fetita la pregatitoare si ne intrebam zilele trecute daca mai putem sa lipsim ca la gradi cand vrem noi fara sa existe efecte negative.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Androix spune:
Deci se face prezenta ca la scoala, nu ca la gradinita doar in scopul de a calcula plata pentru hrana si optionale
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
claujro spune:
Da, se face prezenta. Si in plus la scoala nu platesti hrana si optionalele...
Clasa a IV-a
anya spune:
Probabil ca la pregatitoare prezenta e la fel ca in clasele primare. Adica cu stirea invatatoarei si daca nu exagerati..puteti pleca. Atat la noi in clasa cat si in altele (alte invatatoare, alte scoli) cunosc copii care au plecat in concedii cu parintii in timpul scolii. Chiar saptamana viitoare un fost coleg de gradi al fiului meu, copil de clasa a 2-a merge o saptamana in Turcia cu parintii.
Al meu a lipsit cand a fost la concursuri in alte localitati sau cand a fost bolnav, dar desi puteam lua scutire de la antrenor sau de la medic nu am facut-o si nici nu ne-a cerut nimeni niciodata. Am anuntat invatatoarea si gata. Spre exemplu azi noapte copilul meu a facut o enterocolita (era pe wc si cu capul in chiuveta...). Dimineata era vai de el si n-am vrut sa-l trimit la scoala. Copil a insistat ca are barajul la Smart si vrea sa se duca. L-a dus taica-sau cu sicla de ceai de menta, pachetele de servetele foaia de ciorna si penarul. Si-a dat Smart-ul si l-a adus acasa. A vorbit cu invatatoarea si sper ca pana luni sa-l dreg. Daca nu, mai chiulim. Dar nu ma duc la vre-un medic dupa scutiri.
Andries spune:
citat din mesajul lui anya Andries, atat eu cat si fratele meu ne-am dat copiii in clasa 1 la 6 ani. Si eu tot la 6 ani am mers la scoala. Daca baiatul meu este inalt, la el in clasa sunt o sumedenie ce copii micuti. La cum arata toaletele este exclus sa se aseze cineva pe ele. De baieti e cat de cat mai ok dar pt fete? Si curatenia este strict legata si de numarul toaletelor. Daca sunt 3 vase de wc pt toate fetele de pe etaj iar pe etaj sunt cel putin 10 clase...cum sa ramana curat? Anya |
Si eu tot la 6 ani am fost la scoala si tin minte si acum ca in clasele mici era pur si simplu o aventura sa ma duc la wc. De aceea eu nu foloseam wc -ul de la scoala decat in situatii de mare urgenta (nu cred ca de mai mult de 3 ori pe an).
Dar eu am un copil cu "un pic de colon iritabil" ca sa ma exprim elegant. Si copilului asta ii era mai bine cu clasa zero (sau pregatitoarea) la gradinita, unde are wc uri curate si adaptate pe marimea lor (din acelea mici). Nu un wc la care merg clasele 1-4 plus 7 si 8 (cum e setarea acum pe scoala pe care o vizez eu). De aceea sunt eu necajita pe implementare, ca mai bagam 10 clase intr-o scoala (claza zero si clasa a noua, cate 5 clase de an), tipam dupa mobilier in clase, dar nimeni nu spune ca trebuie si toalete adaptate si marit numarul de grupuri sanitare.