Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (8)
Raspunsuri - Pagina 11
grigutza spune:
Mult succes micilor scolarite!
Deci mergeti la o scoala particulara inteleg.
Poate ne dai mai multe detalii cand ai timp despre cum s-a desfasurat festivitatea, care era atmosfera acolo, ce ati aflat in plus de la invatatoare...
usorlili spune:
si... piesa de rezistenta a toamnei este...:
http://www.realitatea.net/deputatii-au-adoptat-amanarea-cu-un-an-a-introducerii-clasei-pregatitoare_1005453.html
ps: eu nu cred ca vor arunca (iar) in aer generatia asta...dar... sa vedeti si voi cum muncesc deputatii... tacit, normal.
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui usorlili si... piesa de rezistenta a toamnei este...: http://www.realitatea.net/deputatii-au-adoptat-amanarea-cu-un-an-a-introducerii-clasei-pregatitoare_1005453.html ps: eu nu cred ca vor arunca (iar) in aer generatia asta...dar... sa vedeti si voi cum muncesc deputatii... tacit, normal. Hahaha, poate trece asa, tacit, si de senat si ne trezim in prima zi de scoala ca de fapt n-avem ce cauta acolo :D Parerea mea |
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui usorlili si... piesa de rezistenta a toamnei este...: http://www.realitatea.net/deputatii-au-adoptat-amanarea-cu-un-an-a-introducerii-clasei-pregatitoare_1005453.html ps: eu nu cred ca vor arunca (iar) in aer generatia asta...dar... sa vedeti si voi cum muncesc deputatii... tacit, normal. Parerea mea |
Senatul este camera decizionala pe acest act normativ.
Asadar aceasta aprobare tacita a Camerei Deputatilor de azi este "vax albina", scuzati expresia, o formalitate ce insa nu isi avea locul in presa ca doar va agita parintii inutil.
Dar ilustreaza perfect desteptaciunea si dragul de munca al alesilor nostrii
danaionela spune:
Grigutza, cele mici sunt la o scoala particulara. Conducerea scolii ne-a sugerat sa incepem scoala putin mai devreme , pentru ca cei mici sa aiba timp sa se acomodeze cu noii colegi si noile conditii. Noi avem noroc pentru ca 5 dintre ei se cunosc din gradinita ( au fost colegi) , dar asta nu inseamna ca nu au existat cateva lacrimioare.
Deschiderea nu a fost una oficiala ( cum era cand eram noi mici) ci printr-o petrecere. Au avut animatori, baloane, un mic teatru de papusi. Apoi incetul cu incetul au fost introdusi in atmosfera scolii. Cand au intrat in clase, cei mici au fost intampinati de cei mari cu flori si pe bancutze au gasit o mica surpriza, niste dulciurele, un caiet, un creion si un buchet de flori.
Au fost foarte emetionati, si au luat foarte in serios treaba cu scoala.
Cat despre clasa, aceasta este impartita in doua. AU o sala cu masute mici ca la gradi si alta sala cu bancutze si scaune ergonomice.
Cei mici erau niste dragutzi. Uniformele sunt dragutze, numai ca ei nu sunt obisnuiti sa fie imbracati cu ele. Una din fetite cand a vazut ca-i pregatesc uniforma dimineata foarte mirata m-a intrebat;"
Mami , si astazi ne imbracam tot cu asta?"
Despre ceea ce vor face efectiv nu am intrebat. O sa vorbesc zilele acestea cu invatatoarea si asa o sa aflu exact ce inseamna aceasta clasa.
In concluzie la noi a fost bine, dar regret ca nu le-am dus inainte sa vada o clasa, sa intre in contact cu o scoala. Daca puteti si aveti timp, parerea mea este sa faceti acest lucru. Este mai bine sa fie putin pregatit cel mic ( mai ales copilasii care au fost la gradinite particulare) unde erau putini copilasi, cldirea micuta...
grigutza spune:
Multumesc pentru raspuns Danaionela, suna foarte frumos cum s-au organizat cei de la scoala voastra pentru a-i primi pe cei mici.
Ne-ai dat o idee minunata sa trecem cu copilul sa vada clasa inainte, prin exterior a vazut scoala doar din masina.
Noi suntem inscrisi la o scoala de stat, deci cred ca nu va fi o deschidere gen petrecere, ci genul clasic: lume foarte multa, careu, discursul directoarei, apoi incolonarea si fiecare la clasa lui. Sau poate nu mai e chiar ca pe "vremea mea", caci recunosc ca nu am mai fost la o deschidere de an scolar din '95.. Sunt pe aici mamici cu copilasi deja scolarei, care ne pot lamuri daca s-a schimbat ceva intre timp in modul de organizare a deschiderii noului an, al scolilor de stat.
Acum principala mea grija este ce va face copilul dupa ora 12, pentru ca desi scoala promitea la sedinta after, pana se discuta, pana se stabilesc conditiile tot vor fi cateva zile (in cel mai fericit caz) in care trebuie luat la 12.
anya spune:
Iti poestesc eu cum e la stat, ca am un copil de de-a 4-a si de anul asta un bobocel de clasa 1. Deschiderea la noi e luni la ora 9 pentru clasele 1-4 (de anul asta 0-4 ). Intai tine discurs directoarea, inspectorul scolar (anul trecul la noi a venit Funeriu pe atunci ministru), politistul de proximitate (la unele scoli trece si popa...noi am scapat de asta). Apoi celor din clasele 2 si 3 li se da drumu' la ore si cei de a 4-a fac tunelul de flori la intrarea in scoala. Sunt strigati cei mici dupa catalog, pe clase si pleaca impreuna cu invatatoarea in clase. Clasele pt cei mici sunt ornate cu flori, baloane...dupa ideile si bugetul invatatoarei. La noi, invatataoarea scrisese cate o felicitare de bun venit fiecarui copilas si au gasit-o pe banca, alaturi de manualele noi. Copiii de clasa 1 primesc manuale noi si raman ale lor. De la clasa a doua intra sistemul cu predatul/primitul manualelor de la o generatie la alta si evident cu cumparatul de catre parinti. Probabil luni/marti dupamiaza va fi sedinta cu parintii si veti afla amanuntele.
Atentie, orele nu se termina la 12 ci la 11.40 - 11.50 (depinde de scoala). In primele saptamani si orarul se va modifica (pentru ca sportul, limba straina si religia se fac cu profesori) iar invatatoarea isi va adapta orarul functie de ei. Sa nu va mirati de numarul mare de ore de romana (in multe zile vor fi cate 2) pentru ca de fapt cumuleaza orele de citire, scriere si caligrafie pe care le aveam noi.
roli25 spune:
Asa si la noi. Am avut deja sedinta ieri.
Luni la 9 e deschiderea.
La 11.55 parintii tb sa fie la scoala sa ia copilul din mana invatatoarei.
Nu le da drumul singuri din clasa.
Ne-au spus ca vor merge si la toaleta insotiti, avand in vedere ca clasa e la et 1 si la geamurile de pe coridor nu sunt gratii.
Se pare ca vom avea bodyguard si pe etaj.
Avem mobilier si toaleta speciala (wc-uri si chiuvete mici ca la gradi)
Costuri: 100 lei fondul clasei si 100 lei rechizite pe care le cumpara invatatoarea.
matahut spune:
Am vizitat si eu baia claselor pregatitoare si... surpriza: cum intri in ceea ce fusese pana acum toaleta baietilor, in stanga doua pisoare micute, iar in dreapta, paralel cu pisoarele, doua WC-ute micute. Sa se inteleaga, fara vreun perete, perdea, usa intre ele. Iar in fundul baii, in coltul din dreapta, doua cabine de WC normale. Sa inteleg deci ca fetitele si baietii vor veni de manuta, doi cate doi la clset, baieteii vor face pipi la pisoare, iar fetitele se vor aseza dezinvolte in acest timp pe micutele closete????? Inca mai sper ca pana luni va aparea un peretel despartitor intre pisoare si closete, ceva...
Celena2 spune:
Wow, sunt chiar invidioasa (la propriu) de cat de multe amanunte cunoasteti voi! La noi la scoala subiectul este tabu. In scoala nu poti patrunde, iar la telefon abia daca smulgi trei cuvinte de la secretara. Cu mare greutate am reusit sa aflu azi la telefon, ca nu-mi trebuie avizul epidemiologic in prima zi. In rest, acelasi raspuns, nu stiu, veti afla vineri (eventual la sfarsitul programului).....