Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (8)
Raspunsuri - Pagina 19
danaionela spune:
Noi avem manuale, la engleza, si germana. In rest avem decat caiete speciale...
Celena ma bucur mult de tot ca cea mica s-a adaptat. Sper sa fie bine in continuare. Cel mai important in aceasta perioada este ca cei mici sa mearga cu drag la scoala, astfel incat sa nu prinda repulsie....
teolinda spune:
Celena ce bine imi pare ca este ok si la voi. Se pare ca toti copii s-au acomodat nesperat de bine la programul si activitatile de la scoala. Ei sunt mai deschisi spre tot ce este nou.. eu stiam ca in general copiilor le place sa exagereze lucrurile si sa faca din ele o tragedie.. da' vad ca noi parintii le-o luam inainte. Probabil stressul din viata noastra cotidiana isi spune cuvantul.
Asa ca.. relax dragi mamici... sa ne bucuram de copilasii nostri ca sunt bucurosi sa mearga la scoala si ca o fac cu drag. Noi ca parinti avem datoria sa le insuflam incredere.
scolareilor si mamicilor
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
teolinda spune:
Dana Ionela noi mai avem si :
- Educatie pentru societate
- Consiliere si orientare
- Arte vizuale si lucru manual
iar la muzica ii spune "Muzica si miscare"..probabil se leagana in ritm de cantecele
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
Lorikay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui martta Lorikay: din ceea ce ai descris tu trag concluzia ca suntem in aceeasi scoala, fosta 174, dar in clase diferite...Fetita mea este la A. Si eu sunt multumita de invatatoare. Are peste 25 de ani de experienta, desi e tanara. Alexia e incantata. E inca in faza in care isi doreste sa se imprieteneasca cu colegii si se straduieste in sensul asta. Au adus o jucarie de-acasa zilele trecute si fiecare copil, de la catedra, a prezentat jucaria colegilor. Manualele sunt tot de la Aramis.Am remarcat ca unul dintre autorii manualului de matematica este A. Calugarita. S-a adaptat si ea la cerintele pietei :)) Succes in noul an! de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06) poze |
Da, suntem la aceeasi scoala. Erica este la B.
Si ei au adus o jucarie pe care o pot lasa la scoala, este "prietenul de scoala".
Teama cea mai mare a fiica-mii era ca nu cumva colegii sa nu o placa. Dar in curte a venit o fetita la ea, a luat-o de mana si a intrebat-o daca vrea sa fie prietena ei si s-a linistit.
Am auzit lucruri bune despre aceasta scoala, sper sa fie asa.
Mult succes!
Lorikay spune:
citat din mesajul lui miri2007 Buna! Incep prin a multumi lui Lala si celorlalte fete care mi-au raspuns referitor la varsta de inscriere la pregatitoare. Pare ca balanta inclina mai mult (cel putin in cazul baietilor) spre a-i da peste 6 ani sau oricum foarte aproape. Am vazut insa ca sunt si cazuri de copii foarte bine adaptati si incantati la varste mai mici 5 ani si 3 luni parca la Lorikay. E clar ca trebuie sa stii tu ca parinte sa iti evaluezi foarte bine colpilul si capacitatea sa de adaptare. Lorikay pe tine ce tea determinat sa alegi pregatitoarea la varsta aceasta? Zi buna la toata lumea! Miri2007 Mai scriu pe w w w.clubuljucariilor. r o |
Au fost mai multe motive, o sa le scriu, nu neaparat in ordinea importantei:
-invatatoarea de la gradinita ne-a sugerat sa mergem cu ea la evaluare deoarece, dpv al cunostintelor ea considera ca este pregatita. Eu am ezitat deoarece nu credeam ca este pregatita emotional dar am lasat-o pe fata sa hotarasca iar ea a decis ca va merge. A trecut testul de la evaluarein 10 minute, nu a avut nici o problema sa discute cu 2 persoane pe care nu le mai vazuse niciodata si a decis ca ea vrea sa merga la scoala. Cred ca asta vine si de la faptul ca eu i-am prezentat intotdeauna scoala ca pe un loc frumos, unde iti faci prieteni noi, inveti multe lucruri folositoare dar te si joci (ea nu a auzit niciodata expresia "lasa ca mergi tu la scoala, sa vezi atunci ca nu mai ai timp de joaca")
-ea considera toate activitatile pe care le face (citit, socotit, etc) joaca. Sa nu intelegeti ca nu se joaca si cu jucarii dar ii place sa se joace cu literele (adica cu aflabetarul) sau de-a socotitul (face adunari si scaderi pana la 10 in minte).
-fizic este foarte bine dezvoltata, seamana cu tati
-dpv al programului: dimineata se trezeste la aceesi ora la care se trezea si pentru gradi, dupa-amiaza merge la after school unde doarme si sta pana la aceeasi ora ca si atunci cand mergea la gradi deci nici o schimbare.
Eu nu i-am spus niciodata sa lase jucariile si sa scrie sau sa citesca, tot ce stie a invatat la gradi. Nu am fortat-o niciodata, totul a venit de la sine.
Si, daca mai aveam vreo urma de indoiala daca am procedat sau nu corect cand am inscris-o la pergatitoare, saptamana aceasta mi-a spulberat-o si stiu ca am procedat corect.
softurela spune:
citat din mesajul lui Lorikay Au fost mai multe motive, o sa le scriu, nu neaparat in ordinea importantei: -invatatoarea de la gradinita ne-a sugerat sa mergem cu ea la evaluare deoarece, dpv al cunostintelor ea considera ca este pregatita. Eu am ezitat deoarece nu credeam ca este pregatita emotional dar am lasat-o pe fata sa hotarasca iar ea a decis ca va merge. A trecut testul de la evaluarein 10 minute, nu a avut nici o problema sa discute cu 2 persoane pe care nu le mai vazuse niciodata si a decis ca ea vrea sa merga la scoala. Cred ca asta vine si de la faptul ca eu i-am prezentat intotdeauna scoala ca pe un loc frumos, unde iti faci prieteni noi, inveti multe lucruri folositoare dar te si joci (ea nu a auzit niciodata expresia "lasa ca mergi tu la scoala, sa vezi atunci ca nu mai ai timp de joaca") -ea considera toate activitatile pe care le face (citit, socotit, etc) joaca. Sa nu intelegeti ca nu se joaca si cu jucarii dar ii place sa se joace cu literele (adica cu aflabetarul) sau de-a socotitul (face adunari si scaderi pana la 10 in minte). -fizic este foarte bine dezvoltata, seamana cu tati -dpv al programului: dimineata se trezeste la aceesi ora la care se trezea si pentru gradi, dupa-amiaza merge la after school unde doarme si sta pana la aceeasi ora ca si atunci cand mergea la gradi deci nici o schimbare. Eu nu i-am spus niciodata sa lase jucariile si sa scrie sau sa citesca, tot ce stie a invatat la gradi. Nu am fortat-o niciodata, totul a venit de la sine. Si, daca mai aveam vreo urma de indoiala daca am procedat sau nu corect cand am inscris-o la pergatitoare, saptamana aceasta mi-a spulberat-o si stiu ca am procedat corect. |
Cam pe aici e si fiica-mea dar eu sper sa se mai schimbe legea si la anul sa o dau direct in clasa 1, adica sa sarim pregatitoarea.
Pe actuala lege nu e posibil ? La anul in septembrie are 6 ani fara 3 luni.
Eu stiam ca da, dar de la scoala mi-au zis ca nu.
Voi ce stiti ?
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Lillo spune:
softurela mie mi s-a spus de la inspectorat in februarie, ca dupa actuala lege e posibil sa sara peste pregatitoare daca mergeti la o comisie de evaluare si de acolo primesti o hartie din care reiese ca are cunostiintele necesare, si este dezvoltata fizic si psihic pentru nivelul clasei 1. Nu stiu exact despre ce fel de comisie este vorba si ce conditii tb indeplinite pentru a ajunge in fata acestei comisii. Apoi ar trebui sa gasesti o scoala care mai are locuri libere pentru cls 1, adica la clasele pregatitoare formate anul asta pentru ca la anul nu se vor forma clase 1 noi.
Daca s-a schimbat ceva de atunci pana acum nu stiu.
Lala_D spune:
citat din mesajul lui softurela Cam pe aici e si fiica-mea dar eu sper sa se mai schimbe legea si la anul sa o dau direct in clasa 1, adica sa sarim pregatitoarea. Pe actuala lege nu e posibil ? La anul in septembrie are 6 ani fara 3 luni. Eu stiam ca da, dar de la scoala mi-au zis ca nu. Voi ce stiti ? Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Indiferent daca pregatitoarea anul viitor se va intoarce inapoi in gradinita ( asa cum ne sugereaza dl Ponta) sau ramane in scoala este cert ca va fi obligatorie fiind parte a invatamantului primar ( Abramburica a spus clar ca acest aspect nu se va schimba).
Deci NU se va putea "sari". Ti-au spus bine la scoala.
Lala_D spune:
Bine, noi spunem acum "povesti" deoarece totul se va decide in ianuarie 2013
Daca Abramburica ramane pe scaun si dupa alegerile din decembrie vrea sa schimbe radical ( din nou) legea invatamantului ( nu neaparat in bine)
Asa ca ...toata lumea asteapta sa vada ce se va intampla...
Celena2 spune:
citat din mesajul lui teolinda Celena ce bine imi pare ca este ok si la voi. Se pare ca toti copii s-au acomodat nesperat de bine la programul si activitatile de la scoala. Ei sunt mai deschisi spre tot ce este nou.. eu stiam ca in general copiilor le place sa exagereze lucrurile si sa faca din ele o tragedie.. da' vad ca noi parintii le-o luam inainte. Probabil stressul din viata noastra cotidiana isi spune cuvantul. Asa ca.. relax dragi mamici... sa ne bucuram de copilasii nostri ca sunt bucurosi sa mearga la scoala si ca o fac cu drag. Noi ca parinti avem datoria sa le insuflam incredere. scolareilor si mamicilor LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005) |
Ai dreptate, stressul si as mai adauga si dorinta exagerata (uneori) de a-i fi copilului FOARTE BINE, insa acest "foarte bine" e perceput altfel de noi parintii, cateodata.
Teolinda, Danaionela & Anasia, multumim pentru incurajari