Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (8)
Raspunsuri - Pagina 20
Anka74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui teolinda Dana Ionela noi mai avem si : - Educatie pentru societate - Consiliere si orientare - Arte vizuale si lucru manual iar la muzica ii spune "Muzica si miscare"..probabil se leagana in ritm de cantecele ... |
Ce manual/caiet folositi la consiliere?
teolinda spune:
ANKA - Nu ne-au zis de caiet/manual la consiliere.. defapt luni are prima ora de Consiliere asa ca sa vad ce reusesc sa aflu de la copil sau de la D-na Invatatoare....
Pana una alta.. azi mi-a facut copilu' bilantul a tot ceea ce a invatat in prima sapt de scoala .. si a iesit asa:
- 2 poezii (scurte, amuzante si cu multa mimica)
- un cantecel luuung..aparent cuvinte putine...da' defapt e un joc de cuvinte la care trebuie sa fi atent sa nu te incurci...(si-asta-i pe baza de muuuulta mimica/gesticulatie)
- 2 povesti la engleza (spuse in romana, evident) si expresii in engleza : ridicati-va; asezati-va, ridicati/coborati mana dreapta/stanga. Povestile mi le-a spus cu lux de amanunte si mi-a spus ca Doamna s-a folosit de o marioneta Balaur si l-a cica l-a adus si pe "catelul Goofy"
- 1 poveste lunga si in spusa tot cu lux de amanunte la Religie
In concluzie... e foaarte frumos la scoala... abia asteapta sa inceapa saptamana
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
danaionela spune:
Raportul nostru pe saptamana trrecuta este:
1 emgleza -au vorbit despre casa
2 matemtica si dezvoltarea mediului- au facut multimi, cu incercuites grupa iepurasilor, sau animale , au vorbit despre succesiunea anotimpurilor
3. dezvoltare personala- au vorbit despre gradinita si sa deseneze o fiinta si un obiect care ii reprezinta
4. Educatie despre societate- au vorbit despre cum este la scoala si au desenat aceste aspecte
5. Muzica si miscare- despre cantecul lor preferat. Fiecare trebuie sa-si aleaga un catec si sa-l fredoneze la scoala
6, La arte vizuale - au desenta tot felul de minunatii
La relegie nu au facut nimic. A venit profesoara si s-au prezentat
In plus au mai primit o fisa cu semne grafice...
Noi avem caietele de la EDITURA ART
Burtocika spune:
Ce de lucruri ati facut voi ... Si cu mai putini bani, se pare
E bine ca va povestesc ce au facut, fii-mea imi zice doar ca a fost bine si-atat, trebuie sa trag cuvintele cu clestele de la ea sau sa aflu de la colegi sau alti parinti ce au facut ...
catrinik spune:
Noi avem caiete de la DPH - didactica publishing house - 45 lei au costat.
Eu nu reusesc sa aflu nimic de la fi-miu. Scot vobele cu clestele.
Dar nici la gradi nu-i placea sa povesteasca.
dianad spune:
Cred ca la capitolul caiete noi suntem cei mai motati : comunicarea si matematica de la dph, aceleasi caiete si de la aramis, un caiete de religie, unul de activitati practice insa nu stiu de la ce editura si inca unul de la aramis, parca pentru om si societate. Cred ca mai avem comanda si pentru un caiete de engleza. Totul a fost 88 de lei.In saptamana aceasta au lucrat pe fise, vedem ce fac in saptamana urmatoare. Una peste alta, pentru Alex e un castig mutarea pregatitoarei de la gradinita unde erau 34 de copii in grupa la scoala unde sunt doar 25 si in plus politica scolii este prorezultate bune ale copiilor.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro
Celena2 spune:
Fetelor, despre ce fel de caiete de engleza vorbiti voi? Ce contin poze, texte??? De la ce editura sunt?
anya spune:
Dragelor, eu am copilul in clasa 1. Anul trecut a fost la gradinita, la pregatitare (gradinita de stat buna, cu educatoare bune...). Nici gand sa fi facut tot ceea ce povestiti voi. Se pare ca mutatul la scoala e o treaba buna. Sper sa fie peste tot la fel si copiii sa primeasca atentia pe care o merita.
danaionela spune:
Eu nu am vazut inca caietele si cartile la engleza. Saptaman asta cred ca o sa le aduca. Banuiesc ca sunt cu imagini..., pentru ca ei inca teoretic nu stiu sa citeasca.....
Lorikay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dianad Cred ca la capitolul caiete noi suntem cei mai motati : comunicarea si matematica de la dph, aceleasi caiete si de la aramis, un caiete de religie, unul de activitati practice insa nu stiu de la ce editura si inca unul de la aramis, parca pentru om si societate. Cred ca mai avem comanda si pentru un caiete de engleza. Totul a fost 88 de lei. In saptamana aceasta au lucrat pe fise, vedem ce fac in saptamana urmatoare. Una peste alta, pentru Alex e un castig mutarea pregatitoarei de la gradinita unde erau 34 de copii in grupa la scoala unde sunt doar 25 si in plus politica scolii este prorezultate bune ale copiilor. DianaD & Alexandru 12 04 2006 www.snapped.ro |
Si noi suntem la fel de "motati". Tot 2 randuri de manuale/caiete (ori cum s-or numi) avem si tot 3 de la Aramis si 3 de la DPH. Asteptam sa ne spuna ce va fi necesar la religie si engleza.
Saptamana care a trecut au lucrat direct pe carti. Au facut propozitii dupa imagini, au colorat cuvintele corecte dintr-o multime de cuvinte asemanatoare (de ex. trebuia sa coloreze cuvantul Tomi dintr-o multime in care mai apareau si Toma, Tami, etc), au desenat dupa model. La desen au facut primul desen si prima pictura din viata de scolar (la fiica-mea au fost: primul desen o familie de pesti iar pictura ceva cu curcubeu, fluturi si mami). La engleza s-au prezentat si au jucat Bingo iar la religie li s-a povestit ceva si au colorat un ingeras. La sport au facut joculete si le-a spus dl profesor ca data viitoare vor face lucruri serioase
Noi am avut un incident cu plecatul la after school. Fiica-mea a decis ca ii place mai mult la scoala si nu mai vrea la after. Plus ca a vazut ceva ce pana acum nu mai vazuse: copii care sunt luati acasa de parinti dupa scoala si a venit intrebarea : "Pe mine de ce nu ma iei?". S-a lasat cu ceva lacrimi dar speram sa treaca. Astept cu interes ora 12.
Are deja 2 prietene pe care arde de nerabdare sa le invite acasa.
In concluze, in afara incidentului cu after school-ul, e bine.