Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 2
Raspunsuri - Pagina 6
danaang spune:
Ronina noua ne-a recomandat neonatologul din spital sa facem eco la 6 sapt ca cica ii aluneca mana pe piciorusul stang cand ii facea control, de atunci ne-a vazut med de fam si ne-a zis ca e bine sa facem eco asa devreme si ne-a vazut si pediatra si mi-a zis ca nu simte nimic si ca nu e cazul sa ne ingrijoram, eu am citit ca daca pliurile , cred ca sunt grasimile de la picioruse sunt egale nu sunt motive de ingrijorare, daca sunt inegale sau daca un picior este mai scurt si unul mai lung tre sa ne punem semn de intrebare......nu e cazul...o seara placuta
ronina spune:
Meg: si eu doar vreo 2-3 kg am dat jos de cand am venit din spital, nici nu ma asteptam altfel ca eu f greu ma abtin de la mancat si greu dau jos. N-o sa-ti vina sa crezi dar cand am ramas gravi aveam... 59 Ma ingrasasem in ultimii 2 ani de mers in concediu la 'all inclusive' vreo 9 kg si nu reuseam sa dau jos niciun gram. Am dat insa in primele 4 luni de sarcina (cand vomam zilnic) 3 kg jos, era cat pe ce sa ajung la perfuzii. Insa eu sunt scunda, am doar 1.63m deci la 50 kg eram numai bine. Ok, mai aman putin abdomenele.
Kovacsc: norocoaso
La voi cat dorm bebeii? Bianca dupa ora 10 a mai dormit doar o tura de 2h in patut si in rest atipeste la san dar se trezeste repede cum o misc putin. Incep sa cred ca de acum asta va fi programul, asa sa fie? E normal sau o fi doar o faza? Deja de mai demult nu mai dormea dupa ora 18 desi seara adoarme abia pe la 23, dar acum ca nu mai prea doarme nici ziua incep sa ma ingrijorez O sa ma alerge fata asta de o sa capiez
megbeng spune:
adi, multumesc de raspuns..stiam ce reactii pot sa apara teoretic, am zis sa stam aici la sfat care ce reactii a experimentat; primul meu strengar nu a avut de ex nicoi treaba cu vaccinurile nici macar la locul intepaturii vrei roseata.
dana, al meu nu a fost; nu agreaza (sau agreeaza?) inghesuiala, spre disperarea mea, care m-as baga la toate astea..lui ii place solo sau cu cate 2-3 amici. mi-a facut hatarul acum vreo 2 ani la "ciclopromenada nocturna" dar atat.
ronina, a mea doarme, slava domnului, cu perioade de veghe cam de maxim 3 ore ziua..sa zicem se scoala la 7..pana pe la 11 tot motzaie...de la 13 la 15 iar somn..apoi de la 17 la 18 inca o repriza scurta..si de la 22 pana dimineata cu o trezire pe la 4 de papa.
edit: eco de sold am avut recomandat pe biletul de externare la 4-6 sapt dar nu am facut, a examinat-o mereu la controale si nu ne-a zis ca ar fi cazul; cred ca recomandarea era "standard"..
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
monna3 spune:
Meg si eu am scris reactiile piticului meu la vaccinuri tot in ideea de a schimba informatii.
Dia pai deja ma fixeaza cu privirea si molfaie si el cabd mananc in fata lui... asta inseamna ca deja e pregatit de diversificare? Oricum inainte de 6 luni nu primeste decat laptic :d
A_d_i cu placere
Legat de kg.. azi m-am cantarit si eu si de pe 12 apr de cand am fost la controlul de 6 saptam si pana azi am mai dat jos 3 kg, binisor dar mai am in plan inca vreo 9... Deci de la 3 luni spuneti voi ca putem incepe exercitiile? Mie moasa mi-a zis ca dupa controlul de 6 saptam pot incepe oricand vreau numai s-o iau usor pt inceput. Normal ca inca n-am inceput nimic pt ca nu prea ma lasa piticul si cand ma lasa nu stiu cum si ce sa fac mai repede :)
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
SuperMami_1 spune:
Da, si la noi recomandarea de eco de sold e standard si a zis ca nu e obligatoriu, dar e indicat pana la 4 luni sa o facem.
Si eu simt ca pot sa ma apuc de sport, numai ca nu gasesc efectiv timp.
Eu am ajuns la kilogramele dinainte de sarcina la fix o luna dupa nastere, de vreo saptamana stagnez, dar am si mancat mai mult...chipurile sa fac lapte mai mult, insa as mai da jos vreo 16 .
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
dara76 spune:
Tala, cand o bat pe spate, o tin proptita de mine si de sub axila si atunci nu se sprijina pe fundulet.
Supermami, la ce firma ai apelat si cat a costat?Ai fost multumita?
Eu am avut tanti la curatenie anul trecut, o zi pe saptamana, dar acum s-a angajat la un copil, tantiile pe care le aveti voi, Meg, Dana, mai vor si prin alta parte?
Si noua ne-au zis de eco de sold la 6-8 saptamani, mergem maine.
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
megbeng spune:
mai bine ma duc sa ma culc, vad ca zic numa' prostii azi; ma iertati daca v-am suparat !
dara, a mea zicea ca mai are o zi pe sapt libera...
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
sovietica spune:
moama, ce colicos a fost iustin azi! acum am pus mana pe infacol facut in UK, abia astept sa vad daca e diferenta.
Meg, de aia ma gandesc si eu ca s-a ingrasat ana asa de mica, era urlacioasa si pana nu o mufam, nu tacea. Si acum ma gandesc ca oi fi indopat-o prea mult, ca mancacioasa a ramas.
Am incercat si eu dermasilku la ea, dar nu prea ne-a folosit,ca supura si se lipea, apoi tragea de ele si le scotea -erau glezniere.
Sper voua sa va fie cu folos, si sa treaca repede.
poze-pusesem eu un link.
Tala, ohooo ce n-as da sa fie aia gradina mea... e a unchiului, care ne mai cheama la el la gratarele cu toti verii, de se aduna o hoarda de copchii.
Nici eu nu ies singura cu mai mult de 1 copil, sa stii. asta e si din cauza ca nu indraznesc sa conduc singura. in parc iesim cu totii, acum a mai iesit Omu singur cu cei mari. Bucura-te, ca ai o curte unde sa zburde.
Dana, meric! o deranjeaza ca tre sa ma imparta cu iustin. nu ca era f mamoasa, dar e teritoriala.
Greu cu soacra... nu era mai simplu si mai ieftin sa ii propuna verbal lui Mister sa te ceara decat sa mearga la 7 manastiri?
Cu alcoolul la bebe, au fost cazuri sa vezi ca s-a dat prea mult vin? eu la prunci am vazut ca le-a dat o faramita minuscula.
Supermami, mercic!
Si eu am avut candva tanti care vene odata/sapt sa ma ajute cu curatenia, dar acum stam prost cu finantele, asa ca incerc sa ma descurc singura. Am coborat standardul, ca e cam greu. Azi de exemplu n-am reusit mare lucru, doar sa scot putin bucataria la liman, ca iustin a preferat doar in brate la mine toata ziua! bine ca mai aveam ceva mancare facuta.
Monna, nasol cu inversatul programului... eu il mai iau la frecat pe spate, mai bag la baie mai lunga sa lungesc starea de veghe de seara...
Cu kilele, desi am 10 in plus fata de UM, prefer sa vad partea buna, anume ca in perioada asta pot manca oricat, si nu ma ingras mai mult. dupa 4 luni, incep sa iau masuri.
sunt cam varza, am inceput mesajul asta demuult, nici nu imi mai dau seama cat e de coerent.
noapte linistita
J.D. spune:
salutare. noi suntem bine, umblam pe afara cat e ziua de lunga. Euan ma sugareste aproape continuu, dar nu am ce sa fac. am zis ca alaptez la cerere, nu/mi mai iau cuvantul inapoi.
lui Finn i/am facut ecografie la sold la 2 luni si cred ca la fel va fi si cu Euan.
burta mi s/a retras, as mai avea cateva kg de slabit, dar sunt ok cu mine insami. din pacate ma simt singura si asta ma supara foarte rau. azi ar fi trebuit sa serbam 1 an de casatorie insa nu am de ce. i/am luat cadou sotului un toblerone de 4,5 kg insa nu i l/am dat. nici nu am vorbit cu el, doar i/am reprosat ca m/a neglijat luni de zile din cauza serviciului.
Monna, eu i/am dat lui Finn crema de legume la 5 luni jumate. si tot de atunci i/am dat si apa.