Alaptand la 4 ani - pe coperta
Raspunsuri - Pagina 11
Lo_li_Ta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Ca si daca ajunge la 40 de ani sa stea cu mama si sa fie cu femei in varsta care sunt mame, nimeni nu poate demonstra ca asta e din cauza ca a fost alaptat pana la 1-2-3-7 ani, sau din cauza mediului in care a crescut si a relatiei dintre membrii familiei. ca sa nu o lungesc: nu prea inteleg de ce va certati din moment ce nici o parte nu ii poate demonstra celilalte ca are dreptate sau ca greseste. E ca si discutiile despre religie. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Te inseli, se pot demonstra multe. Exista o disciplina numita psihologie experimentala care cu asta se ocupa. Daca ar fi asa cum spui tu, nu ar mai exista niciun fel de corelatii in psihologie. Si crede-ma, exista multe, dovedite prin studii clinice. Iar pe subiectul asta s-au facut si se fac in continuare. Foarte multe dintre lucrurile pe care acum chiar si tu de ex, le iei "by default" au fost candva demonstrate astfel. Exista tehnici prin care se reduc variabilele si erorile suficienta incat studiul sa aiba valoare. (asta a propos de ce spui tu, ca nu se pot decela cauzele unor anumite comportamente la maturitate).
Eu cred ca am explicat suficient in posturile anterioare in ce consta problema.
Si da, ca tot se mira careva mai sus, se pare ca alaptatul pana la varste inaintate afecteaza relatia de cuplu, iar barbati care "oficial" declarau ca li se pare perfect ok, in chestionare anonime raspundeau exact pe dos si spuneau ca acea imagine (era vorba de copii peste 5 ani, copiii lor, ca sa nu avem confuzii) nu-i face sa se simta confortabil, ca este nefiresc, ca simt ca respectivul copil are o intimitate prelungita si aparte cu mama, iar el nu exista pt niciunul.
Selene_Bunny spune:
O tzara (sau o tzara mai mult) redusa ipocrizia si poate situatia ar arata altfel.
Asta referitor la chestionarele mentionate de Lo_li_ta.
Din putin se face mult - ajutor umanitar!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Laura25 spune:
In articol si in poza este vorba despre un copil de 3 ani si ceva. De ce aduceti in discutie copii alaptati la 5- 7- 12 ani?!? Eu nu am nici o amintire clara de mai devreme de 6-7 ani. Voi cate aveti?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Roxie spune:
Luna viitoare face 4 ani. Si de alaptat il alapteaza si pe cel adoptat, care are 5 ani.
Eu am amintiri de la 3 ani inca.
alex_andra spune:
citat din mesajul lui Laura25 In articol si in poza este vorba despre un copil de 3 ani si ceva. De ce aduceti in discutie copii alaptati la 5- 7- 12 ani?!? Eu nu am nici o amintire clara de mai devreme de 6-7 ani. Voi cate aveti? <hr /> Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
eu am amintiri de la 3 ani.
si zau ca nu mi-as fi dorit sa am amintiri cu mine atarnand de tatza mamei.
alex_andra spune:
Mie,sincer, poza de pe coperta mi se pare incestuoasa.
nu doresc sa intru in discutii in cotradictoriu pe aceasta tema, ci doar am raspuns intrebarii initiale, din primul post, al lui desprecopii.
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui Laura25 In articol si in poza este vorba despre un copil de 3 ani si ceva. De ce aduceti in discutie copii alaptati la 5- 7- 12 ani?!? Eu nu am nici o amintire clara de mai devreme de 6-7 ani. Voi cate aveti? Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Una, de pe la 3 ani, cred, dar nu e legata de alaptat.
Din putin se face mult - ajutor umanitar!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Laura25 In articol si in poza este vorba despre un copil de 3 ani si ceva. De ce aduceti in discutie copii alaptati la 5- 7- 12 ani?!? Eu nu am nici o amintire clara de mai devreme de 6-7 ani. Voi cate aveti? Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Sigur ca ai, Laura. Doar nu-s acum la indemana.
Mi se pare interesant ca pui problema asa. De ce te-ai gandit sa faci o legatura intre alaptat si amintiri?
bird70 spune:
citat din mesajul lui rall Chiar crezi ca faptul ca au primit lapte matern mai mult a fost factorul decisiv in viata lor? Fizica si psihica. Ii judeci cam rau si dupa parerea mea, fara temei. |
In cazul nepoatei pot sa spun fara nici un dubiu DA. A ajuns cu sanatatea la pamant din cauza alaptatului exclusiv pana la 2,5 ani. Rezerva de fier se termina la 6 luni, copilul a devenit foarte anemic. Au ajuns cu ea in spital din cauza anemiei severe. Apoi din cauza ca statea agatata de san tot timpul, zi si noapte cu lapte in gura, din cauza lipsei altor alimente, i s-au stricat dintii. Copilul ala mai are cateva masele cariate in gura, restul dintilor s-au rupt si radacinile au fost scoase la dentist. Maica-sa a sustinut tot timpul ca a alaptat-o pentru ca refuza sa manance. Pai toti copiii refuza sa manance, trebuie sa ai rabdare, sa le oferi mancarea de mai multe ori, sa-i convingi. Am observat ca mamele care alapteaza au tendinta sa diversifice mai tarziu, in jur de un an si nu la 6 luni cum e recomandat. Asta nu mi se pare ok.
Cat despre verisorul meu, nu cred ca laptele matern in sine ci alaptatul si atitudinea matusii mele i-au facut rau. Ea l-a vrut bebelus mult dupa ce nu mai era. EA a avut o problema si a avut nevoie de copilul ala care sa se uite in ochii ei de la san si sa simta ea ca e indispensabila si unica pentru el. Si asa a ajuns ca mi-l aduc si eu aminte (si suntem de aceasi varsta) sarind pe maica-sa care statea pe canapea si tipand sa ii dea tzatza in timp ce o tragea de bluza .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
bird70 spune:
citat din mesajul lui freedelia Deci nu, nu orice copil trebuie fortat de parinti sa treaca dintr-o etapa in alta. Daca e un copil iubit, acceptat asa cum este, cu parinti iubitori, disponibili, echilibrati, copilul va parcurge etapele in mod natural, firesc, fara fortzari. |
Cine a spus ceva de fortat? Fetele mele au facut la olita de la 18 luni, la 2 ani erau perfect uscate in timpul zilei, la 3 ani uitasem de scutece. NU le-am fortat, dar mi-am luat timp sa le prezint olita, sa le conving sa stea pe ea, sa ma bucur cand am 'prins' ceva in olita. Nu am aplicat metode negative ci din contra, pozitive. Le-am facut sa se simta mandre cand reuseau un pipi in olita, chiar daca jumate era pe pantaloni, sa se bucure ca sunt fete mari, ca acum poarta chiloti ca si mami si tati, etc. La fel au dormit singure, au mancat singure, s-au imbracat singure, etc. Am intalnit mame care dau in gura la copii mari, de 7 ani ca cere copilul . Asta pentru ca la 1,5-2 ani nu i-au lasat sa bage mana in mancare si sa incerce cu lingura ca le facea mizerie si trebuiau sa stranga dupa copil. Normal ca iti ia 2 minute sa imbraci copilul in loc de 20 daca stai sa-l ajuti sa se imbrace singur, sau 10 minute sa-l hranesti si e curat si bucataria curata, decat sa stai jumatate de ora sa se hraneasca singur si toata bucataria si hainele sunt murdare. Normal ca e mai usor sa-i dai san la un copil peste 6 luni in loc sa-i gatesti si apoi sa se strambe si sa refuze sa manance.
De multe ori acest: 'astept sa fie copilul pregatit' ascunde lenea parintilor. Copiii trebuie incurajati sa fie independenti si mandri de ei si de realizarile lor. Cu blandete si fermitate nu cu pedepse si abuzuri.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper