Bravo felicity!Hai Tigruta,astero,Crixy!(52)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Felicitari Clara! Te trec si pe tine in lista mea de modele personale cu nasterea naturala 100%.

Habar n-am cine e Nana, dar...Felicitari, Nana!

La noi vad ca se aglomereaza nasterile, sunt multe fete la termen, deci cred ca e normal asa. Totusi nu mai reusesc sa tin pasul cu nasterile, ce credeam eu ca nu se poate sa fiu mai uituca sau mai imprastiata se pare ca nu-i adevarat. Se pare ca inca mai am de unde sa pierd ca atentie si memorie si vad ca sunt din ce in ce mai aeriana de la o zi la alta. Si cam ciufuta asa, si salbatica si sucita. Eh, distractiile ultimei sute de metri.

Deci nu mai stiu cine trebuie sa nasca. Roxana78 vad ca e programata azi la cezarina. Enona pare urmatoarea la apel si Tigruta e foarte aproape. Las niste majorete pentru voi. Mai sunt fete dar nu prea au intrat, unele cred ca n-au intrat de luni de zile.

Andreea, 34+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Bravo, Clara! Sa ai un bebe mancacios, sanatos si cuminte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Mai da ce e cu linistea asta pe aici, au nascut cateva mamici si vad ca deja se simte, pe unde umblati??

Nana s-a inscris la inceput la odisee doar ca nu a postat aici, noi am fost colege la odiseea de mai iunie 2010 si acolo mai posta din cand in cand..a nascut prin cezariana..chiar daca nu a mai scris la noi am considerat ca fiind inscrisa pe lista sa anunt ca a nascut..

Andreea ms de majorete, poate poate se hotaraste al meu flacau
Apropo mai sunt o gramada de fete in lista care nu au mai scris.

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Stiam ca am uitat ceva, Anitta mie imi place mult numele ales de voi si in nici un caz nu cred ca o va striga cineva Alba Iulia. Mie nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva. Oricum probabil o sa folositi doar unul dintre nume si al doilea va fi ignorat in mare parte a timpului. Eu nu mi-am folosit niciodata al doilea nume si cred ca destul de multi oameni nici nu stiu de existenta lui.
Cat despre alaptat, tare bine le zici tu, Anitta. Eu nu prea vreau sa ma bag ca nu am experienta practica, desi teorie am cu carul. De cand astept acest copil nu ma mai simt chiar asa de desteapta in teorie. Consider ca fiecare mama stie mai bine ce sa faca, gaseste mai sigur solutia corecta pentru copilul ei. Asa ca teorie, intr-adevar bebelusii alimentati cu lapte praf au tendinta la constipatie. Pe de alta parte o pauza de 30 ore nu e chiar constipatie(ma refer la situatia in care se afla Joana) Dupa aproximativ o saptamana-doua de la nastere incep sa isi regleze tranzitul si chiar daca la inceput fac dupa fiecare masa in timp se modifica ritmul. Parerea mea e ca nu putem spune cu certitudine ca e constipat daca in prima saptamana facea dupa fiecare masa si apoi o singura data n-a facut 30 ore. E prea devreme sa spunem ca e constipat. Daca ar fi constipat m-as gandi sa schimb marca de lapte praf. Sau sa introducem cate putin ceai. Desi in cazul vostru mi s-ar parea mai bine sa insistati cu laptele matern si sa reduceti la minim laptele praf. Dar cum ziceam mai devreme, tu iti dai seama mai bine ca noi cum sta situatia. Trebuie sa fii atenta la multe semne pe care ti le da micutul, si lucruri subiective(cum ar fi faptul ca se screme sau plange sau ti se pare ca ar cauta sanul) si lucruri obiective(cum sunt cresterea in greutate, temperatura, aspectul scaunului). Pentru ca esti foarte implicata emotional o sa fii atrasa 90% de semnele subiective pentru ca ele ne impresioneaza la nivel emotional. De-aia e nevoie sa mergi la control medical cu micutul ori de cate ori ti se pare ca ceva nu e in regula si sa pui cat mai multe intrebari medicului care il urmareste. In general medicii de familie sau pediatrii dau informatiile de baza la prima vizita dar daca ai intrebari e bine sa le notezi si sa intrebi absolut orice, chiar daca poate sa para o prostie. Zic asta pentru ca am vazut copiii care erau supraalimentati pentru ca mama interpreta drept foame unele gesturi normale pt varsta asta(cum ar fi ca-si suge pumnii) sau chiar plansul de la colici era interpretat drept foame. E greu sa interpretam corect semnalele copilului atat de mic, mai ales cand suntem la primul copil si nu intelegem ce vrea si ce simte si ce sa-i facem. De-aia ai nevoie de sfatul cuiva specializat care sa-l si vada, noi nu putem suplini asa ceva pentru ca nu-l vedem cum se prezinta de fapt. Plus ca nu exista o reteta universala pentru plansul copiilor(cel putin asa cred).

V-am plictisit cu generalitati, sper totusi ca intelegeti ca forumul n-o sa fie niciodata suficient ca sa gasim solutii la probleme, desi va ramane o sursa de inspiratie, un loc de cautat idei, sfaturi si consolare, insa in majoritatea cazurilor va fi necesar un consult la medic. Si in general invatam din mers, asta inseamna ca cel putin la inceput vor fi foarte dese momentele in care nu avem habar ce are copilul, in care poate o sa luam o decizie nu neaparat potrivita si invatam din tatonari. Acum incercam ceva si nu merge, apoi incercam altceva poate merge. Fara sa facem lucruri riscante sau sa intarziem consultul specializat periculos de mult.

Asa de teorie sunt plina ochi, sa vedem cu practica cum o sa stau.

Andreea, 34+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Buna fetelor!
Felicitari Clara! Bebe Kaeden sa fii sanatos si norocos!
Felicitari Nana! Bebe Radu sa fii sanatos si norocos!

Abia acum m-am adunat si eu acasa, am avut traseu complicat astazi: analizele de trim 3, scoala de poloneza, o ciorbitza de perisoare la vecina si apoi am platit facturi.
Acum am verificat pe net si mi-au aparut deja rezultatele la analize... nu-mi vine sa cred ce bune sunt, sper ca sunt ale mele.
Analiza la urina e curata, nu mi-a mai aparut E-coli si hemoglobina glicolizata e 5,5 (normal 4,8-5,9), deci regimul meu a dat roade, asa ca am sarbatorit imediat cu o inghetata din rezervele sotului.
Si daca la analizele de trim 2 mi-au iesit hemoglobina si hematocritul sub limita, acum sunt ok, fara anemie.
Ylari mie mi-au iesit monocitele 0,72 (normal 0,2 - 0,8). Eu stiam ca ies marite monocitele in diferite infectii virale, dar valoarea ta nu e cu mult iesita din interval, nu cred ca e motiv de ingrijorare. Poate ai fost racita...
Ieri am fost harnicutza si am spalat hainutele lui bebster si ale mele pentru bagajul de spital, acum sa vedem cand ma urnesc sa calc tot si sa pun in valiza.
Deea multumim de informatii, te rog eu mult sa mai scrii ce mai afli, ca eu aici nu pot merge la cursuri ca sunt in poloneza... si pricep fix zero barat.
toata trupa de burtici, mamici si bebelusi!

Elena 35+ cu Bebster AMR 4+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Felicitari Clara & Nana, sa aveti bebei sanatosi, norocosi, frumosi si sa va bucurati din plin de ei!

Citat:
citat din mesajul lui Anitta_O
Virgi, ca a venit vorba de colici, eu chiar ieri am citit o teorie care afirma ca nu exista, ca e vorba doar de adaptare a sistemului digestiv si a intregului organism la o noua modalitate de a trai.
Mai voiam sa spun ca am citit ca pentru un copil alaptat exclusiv e normal sa aiba intre 10 scaune pe zi si un scaun la 10 zile.
Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 35+


Anitta, gand la gand...chiar studiam si eu intens teoria asta cu colicile - am citit si eu ca cica nu exista, ca bebe plange pt ca nu-si regaseste confortul din burtica si pana se adapteaza..cam asta este. Bineinteles ca toate apele de colici si alte produse au in mai mica sau mai mare masura efecte calmante asupra bebelusului..il linistesc si se crede ca pac! i-a trecut colicuta! Interesanta teorie, nu?

Despre scaune, si eu stiu ca o zi fara scaun nu inseamna nicidecum ca bebe e constipat - asta pt cei alaptati exclusiv, cu laptele praf nu stiu cum functioneaza ( si sper sa nici nu aflu).

Azi e ultima zi de muncaaaaaaaaaaaaaaa , de maine incepe greul - acte pt bebe, acte pt guvern, cautat chirie, semnat contract, control de rutina la gine, analiza de secretie.. pluuuuus Ilinca si casa si tot - s-au dus cele 8 ore zilnice de relaxare!

In rest..raportez contractii la greu..ieri am avut toata ziua din 20 in 20 de minute, si azi noapte m-am trezit de cateva ori de durere, acum s-au linistit apele.

Va pupacesc cu drag!

Cori, mami de Bubulina 17 luni si acum Dalia Maya ... inca putiiiiiiin :)) (35+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Buna ziua burtici si mamici.
Felicitari noilor mamici si bun venit bebeilor.
Va scriu repejor pentru ca sunt tare bucuroasa. Am rezultatul la analze si sunt foarte bune( eram suspecta de o infectie), iar ieri am cumparat carucior . E o intreaga poveste cu caruciorul asta, era sa ramanem fara el ori sa il primim tarziu, insa s-a intamplat cum am vrut eu. Tot ieri am cumparat si pasta de dinti si burtiera pt bagajul de spital si cu asta e totul gata. Am fost la tuns cu Shoshonik, acum e tare fericita, topaie incontinuu si vrea numai afara (inainte ii era tare cald). Azi m-am tuns si eu, deci pot sa nasc linistita., numai ca pe 18-21mai dr mea nu este in tara insa imi da nr de telefon al altei colege. Discut eu cu Edy sa vina pe 15 mai .
Despre colici, la cursul pt parinti, dr neonatolog a zis ca medicamentele de colici doar amelioreaza si calmeaza bebelu, nu trateaza, pentru ce colicii nu sunt decat gaze iar gazele nu pot fi tratate. Insa trebuie sa fim atenti sa fie corect atasat la san astfel incat sa nu inghita aer, sa ii masam burtica, ii putem pune ceva caldut pe burtica si cel mai important, sa ii oferim dragostea noastra (pus bebelu dezbracat pe pieptul nostru, piele pe piele). Sper sa functioneze...
Va pup, plec la plimbare cu tunsulici.
Azi am implinit 37 de saptamani!!!!

Mihaela37+ cu Edward-Flavius
Te asteptam Edy!!! Hai la mami si la tati!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Maine dimineata merg si eu la recoltat sange pentru analize. Ametita cum sunt am uitat iar sa iau flacon pentru urina, iar o sa recoltez aiurea si o sa-mi iasa minunatii pe acolo. M-am programat la control la gineco pentru joi, atunci o sa-mi recolteze si secretie(sper sa iasa tot bine ca ar fi pacat acum la sfarsit sa avem surprize). Joi o sa discut cu doctorita despre bagajul de spital sa vad ce trebuie adus. Ca si bagajul asta e in functie de spital. Abia astept controlul de joi.

Andreea, 34+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Am un puseu urat de nerabdare! Nu mai pot, abia astept sa-i vad mocuta! Am inceput sa ma uit pe net dupa ecografii din saptamana 34 dar nu ma satisfac ca stiu ca nu-i mocuta lui acolo si el nu arata asa ci altfel. Si n-am nici o poza cu fata lui, macar asa partial cat s-a putut vedea. Of, ca mereu i-a stat placenta in fata si nu am reusit sa-l vedem bine. E clar ca m-au apucat nebuniile. Si mai e asa de mult pana nasc!!!

Andreea, 34+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna fetelor.
O sa va povestesc pe scirt nasterea lui Robert, profit de absenta celui mai mare si de faptul ca Robert doarme.
Sambata dimineata ma trezesc mai devreme decat restul, deoarece nu mai aveam somn, dupa ce ma duc la baie simpt ca parca sa fisurat apa. Il trezesc pe al meu sot si ii spun ca sa fisurat apa, inca nu se rupsese de tot. El se culca la loc, iar eu astept sa vad ceva modificare, sa vad daca era un semn fals sau chiar era pe buna. Dupa nici o ora apa sa rupt de tot. Il trezesc pe al meu sot si ii spun ca e timpul sa imi fac toaleta sa controlam bagajul si sa ne pregatim de spital. Am luat totul incetul cu incetul deoarece stiam ca avea sa dureze. Dupa dus si multe altele ne pregatim de drum. Oprim sa le luam si pe surorile mele si pornim spre spital. Am ajuns acolo, dar eram senina si nu eram stresata deeloc. Am asteptat sa fiu controlata si m-am dus in sala de asteptare sa stau cu sotul, intre timp surorile mele erau la plimbare cu Edi. Contractii nu am avut decat neregulate si nu prea dureroase. La ora 14 m-am internat si la ora 4 inca nu era dilatata. La ora 19 mi-a facut din nou control si aveam dilatatie 2. Din pacate nu mai avea contractii deloc. Eu nu mai avea rabdare. Am vb cu moasa si am intrebat-o daca imi da ceva sa imi revina contractiile. Mi sa spus ca nu si mi-a facut antibiotic in vena deoarece deja aveam 11 ore de cand apa era rupta. Imediat dupa antibiotic au inceput contractiiloe mari si foarte dureroase. Au inceput cu o contractie mare care a durat peste 3 minute continuu. Pe la orele 21 dupa juma de ora ma controlat si aveam 5 dilatare. Nu a trecut mult timp si simteam ca deja trebuie sa imping. Am spus acest lucru, dar din pacate nu aveau masa libera sa nasc, asa ca a trebuit sa astept. Era deja cam mult, abia reuseam sa ma abtin sa nu imping. Intr-un final ma suit pe masa au vazut ca aveam 9 cm dilatare si mi-a spus ca pot sa imping. Din pacate nu mai aveam fosta si nu mai erau asa de mari contractiile. Cu greu dupa cateva ori a venit pe lume Robert. M-a chinuit putin deoarece era mare si nu prea puteam impinge. L-am tinut putin pe piept si l-am pupat si mi l-au luat. A primit nota 10. Am asteptat sa elimin placenta si apoi sa ma coase. In timp ce ma cusut a observat ca elimin prea mult sange. M-a chiuretat crezand ca acesta era motivul, dar sangerarea nu se oprea. Dupa ceteva minute a chemat si alti doctori sa imi puna perfuzii. Eu am inceput sa ma simpt tot mai ametita si nu mai puteam sa imi tin ochii deschisi. I-am spus doctorului ca imi este rau, ca sunt ametita si nu pot tine ochi deschisi, imi tot venea sa dau ochii peste cap. Dupa cateva perfuzii m-au scos din sala de nasteri si m-au dus la terapie intensiva. Acolo m-au tinut toata noaptea si mi-au dat sange. Dimineata m-au dus in salon iatr pe la 9 mi l-au adus pe Robert.
Recuperarea a durat mai mult la Robert decat la Edi. La Edi a doua zi era destul de fresh, dar la Robert nici acum nu mi-am revenit complect.
Lapte am chiar foarte mult, m-am muls dupa ce l-am hranit dintr-un san 100 ml. Deci am, dopar ca am si ceva probleme cu ranile, dar ma descurc si sufar nu e o problema asa de mare, mai important e ca am lapte pt cel mic.
Cam aceasta este povestea noastra, imi cer scuze ca nu stiu sa scriu mai literar, dar acum nici nu as avea puterea.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 40+ Robert Aaron

AMR PUTIN

Mergi la inceput