Bravo felicity!Hai Tigruta,astero,Crixy!(52)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Neata si de la noi!

N-am reusit sa va citesc dar niste sfaturi tare bine mi-ar prinde. M-am uitat pe rezumatul primei pagini si am vazut ca au sosit tare multi fluturasi si floricele cat am lipsit. Felicitari mamelor, recuperare usoara, iar puilor bun venit, sa fie sanatosi si mancaciosi si necolicosi.

Noi suntem... binisor. Acceptam sanul, sugem muuult si bine mi se pare mie, insa numai cand suntem treji treji. Noaptea nu am nicio sansa. Se trezeste urland de foame si adoarme si la biberon, cu tot efortul meu de a-l tine treaz. Ziua in schimb accepta usor sanul, se ataseaza bine zic eu - cand i-l scot din gura vad ca aureola e umeda, deci o prinde bine, sfarcul are o forma usor tesita ca tetinele de silicon ce mimeaza sfarcul, nu ma doare cand suge decat cand nu se ataseaza corect - si atunci ma doare de mor, deci si trage bine - eu as zice ca partea cu luatul sanului e ok.

Apoi urmeaza suptul, care dureaza undeva intre o jumatate de ora si o ora! Sanul pare sa fie evident mai gol dupasupt, dar dupa vreo jumate de ora - o ora de somn plange din nou de foame. Repetam alaptatul 30 de min - o ora, iar somnul o ora, pana nu mai pot fizic si psihic si ii dau biberon cu laptele meu si adoarme 2-3-4 ore. Acum, nu am habar de ce nu suge eficient la san! Chiar si cand e treaz bine, trage bine, il aud inghitind, se mai si inneaca (f rar), lapte este mult - nu inteleg. Ii rupt de foame, il atasez, trage de 5-6 ori, apoi sta 10 secunde. Mai trage 4 secunde, iar sta 10 si tot asa.

Acum, as vrea sa va intreb, proaspetelor mamici, cate ceva:

1. Cam cat tineti puii la san la un alaptat? Si cat dureaza pana cer din nou?
2. Un singur san ori ambii? Banuiesc ca al doilea doar daca primul se goleste.
3. Aveti idee cam cat sug o data? Ii cantariti inainte si dupa supt?
4. Cum faceti sa-i treziti si tineti interesati de supt? Eu il dezbrac, gadil, povestesc, incurajez, cert. Nimic. Doar daca nu ii e lui somn atunci sta treaz. Altfel, daca e si somn si foame, clar doarme dar urla de foame si biberonul e singura optiune.

Suntem enorm de obositi de ciclul da-i biberon, fa-l sa scoata aerul, mulge-te, sterilizeaza si in 1-2 ore maxim de la capat, zi si noapte. Eu aveam lapte enorm, dar dupa febra laptelui a inceput sa mai scada productia. Cred ca de la stres, oboseala, nemancat, nesomn, toate cele. Totusi, sustin ca am lapte mult (la 2-3 ore imi curg sanii ca de la robinet daca nu ii mulg), dar aproape ca nu reusesc sa fac fata! Mie mi se pare ca mananca foarte mult. Ma insel? La o masa, la 2-3-4 ore mananca intre 80ml si 140ml(!!!) de lapte. Incer ca ii dau mai putin, dar ieri de exemplu am plecat cu 80ml, si pana nu am ajuns la 140 nu a trecut foamea - continua sa se agite si sa isi suga pumnul. Pai, la o medie de 8 hraniri cate 90ml pe hranire, ajungem la 720ml pe zi. La nici doua saptamani. Mie mi se pare enorm. Ma insel?

Suntem intr-un carusel de cateva zile, nu mai stim de e zi ori noapte, de e sambata ori marti, in cele 1-2 ore libere ce le avem intre treziri daca sa mancam, sa facem dus, sa dormim, sa gatim, sa spalam haine, sa sterilizam ori sa mergem dupa paine. E... tare greu, si el e un copil enorm de cuminte. Sta treaz cateva ore intre 12 si 7 dupa-amiaza si in rest doarme. Plange doar cand ii e foame ori trebuie schimbat. Nici nu vreau sa ma gandesc cum o fi cand or incepe colicii! Cred ca o sa ne luam campii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Tigruta, ouf... cred ca ti s-a terminat borcanul cu rabdare... Cand mergi la control?

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Da Anitta s-a terminat gata, oricat incerc sa ma detasez pur si simplu nu reusesc..desi acum a racit si Luca si as vrea sa il supraveghez eu tot imi doresc sa nasc, uff nu stiu ce Dumnezeu parca am intrat in transa..azi di8m pe la 5 am avut usoare contractii, zic gata cred ca incepe, de unde au incetat, ma mai ia cate una asa usoara dar mai mult daca stau in pat..

Diana ma bucur ca ne scrii despre voi chiar daca cu mici probleme, dar se aranjeaza lucrurile incet incet ai sa vezi..
Parerea mea este ca Mirciulica oboseste la san si suge doar laptele de inceput care nu este satios, tine de sete..din biberon suge mai usor, cat despre cantitate habar n-am daca e mult sau nu 720ml..dar inca o sugestie intra pe FB la grupul Sprijin pentru alaptare |Iasi ca acolo sigur o sa primesti mai multe sfaturi de la fete ca stiu mai bine..
Cand am citit postarea ta, pt moment am zis uite ce ma asteapta si eu nu mai pot de nerabdare sa nasc, ca nici cum nu e bine..
In rest Mirciulica e bine cu inimioara?

Va pup

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si Am ajuns la termen!!! oare cat mai sta??

Mergi la inceput

Diana te-am adaugat eu in grup

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si Am ajuns la termen!!! oare cat mai sta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetelor si de la noi!
Sa avem o saptamana minunata, cu vesti bune si bebelusi sanatosi si cuminti!
Virgi, un pare pup tie, ce s-a intamplat, cine te-a suparat mamicutzo? Acum esti mai bine?
Aever, lasa ca si eu spuneam inainte sa o nasc pe Eva ca nu o sa o legan, ca nu o sa o alint, ca nu o sa ma rog de ea sa pape, ca nu o sa... iti doresc sa fie totul asa cum vrei si iti propui tu sa fie, ptr mine insa nimic nu a fost asa cum m-am asteptat sa fie, si nu in sensul rau, dar am leganat fata pana la aproape doi ani cand am dat-o la gradinita, si i-am dat lapte si cu seringa ca sa stiu ca a mancat cat consideram eu ca e suficient, am plans de ciuda cand nu reuseam sa ii dau sa pape un fel de mancare si ma chinuiam totusi sa o fac sa il manance, am facut ca toate avioanele, i-am aratat toate pasarelele de pe cer si din copac, numai sa o stiu ca a mancat, am alintat-o si a fost lipita de mine pana tarziu. Si folosesc si acum intrebarile: "papam, Evutza?" "hai sa ne spalam" etc. Ideea e ca atunci cand facem asta chiar o facem amandoua, chiar mancam amandoua, chiar ne spalam amandoua. Nu inteleg chestia asta cu dependenta ptr ca Eva este un copil foarte independent, in ciuda exprimarilor mele. De exemplu ca si evolutie daca pot sa spun asa de la intrebarea "facem kk" am ajuns la "mami, fac kk, imi aprinzi lumina?" deci... unde e dependenta? Uneori o intreb daca are nevoie de ajutor si imi raspunde "nu, ma descurc singura". De adormit adoarme singura acum, fara leganat si scarpinat sau mai stiu eu ce, etc. Ii mai citesc povesti uneori, nu in fiecare seara, dar asta cred ca e normal... De mancat mananca singura, si imi spune vezi mami, sunt fetita mare... Imi cer scuze, poate nu am inteles corect... Pana la urma fiecare mama ajunge sa isi cunoasca puiul si are fiecare atitudini pliate pe personalitatea copilului, parerea mea.
Asteropipan sunt cu gandul la tine scumpo! Abia astept vestile de la tine!
Diana nu stiu ce sa zic... Chiar nu mai tin minte de atatia ani cam cat manca Eva. Noaptea imi aduc aminte ca o gadilam in talpica sau de obraz si incepea sa traga din nou. Felicitari ca ai lapte! Tine-o tot asa. Eu ii dadeam din ambii sani ca nu am avut prea mult laptic si o tineam destul de mult si eu la san, cam 45 de minute.

Pupici tuturor!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 4 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui tigruta

Diana ma bucur ca ne scrii despre voi chiar daca cu mici probleme, dar se aranjeaza lucrurile incet incet ai sa vezi..
Parerea mea este ca Mirciulica oboseste la san si suge doar laptele de inceput care nu este satios, tine de sete..din biberon suge mai usor, cat despre cantitate habar n-am daca e mult sau nu 720ml..dar inca o sugestie intra pe FB la grupul Sprijin pentru alaptare |Iasi ca acolo sigur o sa primesti mai multe sfaturi de la fete ca stiu mai bine..

Good point! Nu mi-a trecut prin cap ca poate fi asta.

Tigruta iti tin pumnii sa vina bebe curand. Te inteleg, eu am intrat in sapt 36 si nu mai am rabdare... dar tu...?

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 4 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Diana, imi spunea cineva ca uneori, dupa un supt care dura chiar si pana la o ora, treceau 5 minute si voia din nou! Mai ales in puseele de crestere cica era jale. Pana la urma o sa se regleze si cu suptul, sunt absolut convinsa. Proba suptului (cantarit inainte si dupa supt) nu e ok. La fel spunea o mama ca a facut proba si dupa ce a supt o gramada, cantarul ii arata cu 20 de grame mai putin decat inainte de a suge! As zice o masa-un san, ca sa-i ajunga si laptele cel gras. Urmatoarea masa-sanul nr 2. Pana la urma cred ca o sa uiti din ce san l-ai alaptat data trecuta.
Tigruta, ai incercat cu uleiul de ricin sau n-ai curaj?

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 35+

Mergi la inceput

Ylari frumos mesajul tau.. asa este si eu spuneam multe inainte sa se nasca, dar n-am nici o problema ne adaptam impreuna cum ne simtitm mai bine.

Anitta n-am incercat, il gasesc la farmacie? cat sa beau..la Luca mi-a dat asa ceva sa beau si a fost tare groaznic si scarbos apoi direct pe buda eram..ideea e ca desi vreau sa vina cand e pregatit tot nu mai am rabdare..ufff iertati-ma va rog..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Intru si eu pe fuga!!!

Vad ca am prins-o si pe Diana...draga de tine, te inteleg perfect. Asa sunt si eu, intr-o cursa continua, si cu biberoanele si cu sterilizatul si cu suptul.

Si Boom e la fel cu dormitul la san. Trage de 2-3 ori, sta 10 secunde, iar mai trage, iar doarme. Am tot citit pe net zilele astea despre alaptare. Trebuie sa-l tii incontinuu la san, e singura sansa, sa creasca productia si sa se sature si el. Asta pana isi va face un program, pana se regleaza si productia lapticului tau in functie de el, etc.

Ma regasesc si in ce spui cu plansul de foame cand ii e somn. La fel face si al meu. Urla de foame, iar dc il pun la san...trage de 2 ori si n-are rabdare...incepe sa se agite si sa planga, scoate sanul afara din gura.

Eu o sa incerc asta cu statul numai la san....cat oi rezista psihic si fizic.
Spre deosebire de tine eu nu am asa mult laptic, cred ca si din cauza lui, mai ales, pt ca nu imi stimuleaza lactatia deloc. E ffff lenes. Asa a fost din primele zile, de asta am facut si febra laptelui. Apropo, la fel si la mine, dupa zilele crunte cu sanii cat mingea de fotbal, brusc mi-a scazut productia de laptic...tot din cauza stresului cred.

Ce sa va mai spun? E ffff greu, dar in acelasi timp minunat de frumos. Sunt convinsa ca sunt clipe pe care mai tarziu mi le voi aminti cu maxima placere in ciuda extenuarii, stresului, etc.

Le felicit si eu pe proaspetele mamici...Clara, Enona, Nana. Sper ca nu am uitat pe cineva. Daca da, un mega pooop de la mine si clementa multa....ca am neuronul grav afectat de nesomn.

Burtici scumpe, imi salta inima de bucurie cand va avd pe ultima suta de metri....am ajuns cu bine toate la finalul cursei si asta ma bucura enrom!
Nasteri usoare in continuare, scumpele mele. Intru cand pot si abia astept sa citesc vesti bune!

Elly de Babyboom minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Felicity...megapup-ul era pt tine. Eram precisa ca am uitat pe cineva!

Ma duc sa pap repede ceva ca da semne ca s-ar trezi pruncul meu.

Pupicei si imbratisari!

Elly de Babyboom minunat!

Mergi la inceput