Consiliere reclamatie neglijenta si iresponsabilit
Raspunsuri - Pagina 2
pinkie_pie spune:
Cu atat mai grav mi se pare ca o ingrijitoare/educatoare sa loveasca copiii. Asta e chiar infractiune.
Depinde pana unde vrei sa mergi, ti-am explicat care sunt posibilitatile legale.
pinkie_pie spune:
Pe sesizarea la inspectorat/minister nu se pot lua masuri penale si nici nu se poate cerceta din punct de vedere al comiterii unei infractiuni. Asta fac organele legii. Se poate da insa mustrare, se pot taia sume din salariu, desfacerea contractului de munca. Acum, eu sper sa rezolvi pe asceasta cale si sa nu mai fie nevoie si de alte plangeri.
Rufus spune:
Daca lucrurile stau asa cum spui si ai si dovezi, in afara de reclamatia la inspectorat/minister, depune si reclamatie la Politie. Ceea ce ai descris are corespondent in CP foarte clar. Nu uita de certificat medico-legal (pentru capul spart)si orice proba ar demonstra ce spui.
Personal, in cele 6 luni as fi strans probe, astfel ca cei care lovesc copiii sa nu mai vina niciodata in contact cu ei.
Rufus, Tora si iadele
ileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pinkie_pie Cum adica nu e suficient? Pai cam ce ar fi trebuit sa se intample ca sa fie suficient? Sau crezi ca nu vor lua masuri? Eu cred ca se vor lua, am observat ca autoritatile, in ultimii ani au devenit mai sensibile la astfel de probleme, in care sunt implicati copii si cadre didactice. Acum depinde si ce doresti tu. Daca vrei sa tragi la raspundere penala sau civila persoanele implicate, inclusiv parintii copilului care l-a lovit pe al tau cu piatra in cap(aceste aspecte n-au nicio legatura cu sesizarea la inspectorat, pe sesizarea aceasta se pot lua numai masuri disciplinare prevazute in Codul Muncii), atunci ia legatura cu un avocat si mergeti la instanta si la politie. |
Eu vreau pur si simplu sa nu mai fie loviti copiii si sa nu mai fie in pericolul generat de nesupraveghere.
Nici macar nu pot sa-l consider vinovat pe copilul care a dat cu piatra...
A fost pur si simplu lipsa de supraveghere.
Copilul respectiv este mai mic decat copilul meu...nu au avut contact..al meu se juca cu 2 din grupa lui...
Respectivul copil a fost se pare "uitat"de educatoarea lui in curtea gradinitei... a a devenit nervos...a inceput sa arunce cu pietre in multimea de copii ce se juca in curte.
In discutia ( strigata) cu directoarea nu a vrut nimeni sa-mi spuna cine-i copilul care a aruncat cu piatra...am descoperit, peurma ca fuseses "uitat"in curte, dar cum a zis directoarea "nu pot sa dovedesc"....
Copilul a fost dus in grupa lui de ingrijitoarea de la noi de la grupa, dar pt asta nimeni nu recunoaste nimic....
Spun ca nu-i suficienta reclamatia la Inspectorat pt ca am mai avut un incident in grupa ( o alta educatoare, tot suplinitoare, alt copil lovit si lasat pe hol in pijamale) iar Inspectoratul cu greu a retras educatoarea, ne=a lasat efectiv in bataie de joc jumatate de an fara educatoare, primeam raspunsuri mizerabile ( si de la Inspectroare si de la Directoare) de fiecare cu aceeasi placa "ce sa ne faca daca am vrut sa plece Carla"...
Am dus noi, parintii, in acest timp 2 tinere care terminasera filo , de mana la Inspectorat , ca le vrem educatoare si au fost refuzate pe motiv ca nu au modulul psiho-peda pt prescolari. ( "nu au liceu pedagogic").
Mi-e mai mult decat clar ca directoarea are postul "platit"la Inspectorat ( toate problemele in gradinita au inceput cu noua directoare).
Culmea este ca nu vreau nici sa-i taie din salariu, nici sa-i desfaca contractul de munca...v reau doar sa aiba putin de responsabilitate , atentie si sa nu-i mai loveasca ( uneori pe ai mei...alteori pe altii).
pinkie_pie spune:
Daca as fi in locul tau, eu as alege alta gradinita.
Din ceea ce ai relatat e clar ca acolo sunt multe probleme(deduc ca ati mai facut reclamatii, tu sau alti parinti)si nu stiu cat s-ar putea schimba printr-o alta reclamatie. Intr-adevar, exista si o criza de personal calificat iar buba fiind atat de extinsa(spui ca si directoarea si alte educatoare au o atitudine nepotrivita)ma indoiesc ca vor lua masuri impotriva tuturor, practic ar trebui inceput cu inlocuirea directoarei.
Fiind si un oras mai mic, e posibil ca anumite cadre didactice sa aiba si sa se bazeze si pe pile bine infipte pe la Inspectorat.
Singura, fara sprijinul altor parinti, fara dovezi, s-ar putea sa nu rezolvi mare lucru si sa creezi si o situatie neplacuta pt.copil.
Stiu ca e frustrant sa cauti alta gradinita si sa le lasi pe "duamne''sa-si faca in continuare de cap, dar singura si fara probe nu vei schimba mare lucru. Era bine daca in timp ai fi strans dovezi, asa oricine poate afirma orice, diferenta o fac probele.
Eu am avut probleme asemanatoare cu copilul cel mare, insa la scoala, si am realizat dupa cateva discutii cu directoarea, ca nu voi schimba nimic, cata vreme am de-a face cu persoane atat de obtuze. Am ales sa-l mut si, de doi ani, ma felicit zilnic pt.decizia luata.
ileana spune:
citat din mesajul lui pinkie_pie Daca as fi in locul tau, eu as alege alta gradinita. Din ceea ce ai relatat e clar ca acolo sunt multe probleme(deduc ca ati mai facut reclamatii, tu sau alti parinti)si nu stiu cat s-ar putea schimba printr-o alta reclamatie. Intr-adevar, exista si o criza de personal calificat iar buba fiind atat de extinsa(spui ca si directoarea si alte educatoare au o atitudine nepotrivita)ma indoiesc ca vor lua masuri impotriva tuturor, practic ar trebui inceput cu inlocuirea directoarei. Fiind si un oras mai mic, e posibil ca anumite cadre didactice sa aiba si sa se bazeze si pe pile bine infipte pe la Inspectorat. Singura, fara sprijinul altor parinti, fara dovezi, s-ar putea sa nu rezolvi mare lucru si sa creezi si o situatie neplacuta pt.copil. Stiu ca e frustrant sa cauti alta gradinita si sa le lasi pe "duamne''sa-si faca in continuare de cap, dar singura si fara probe nu vei schimba mare lucru. Era bine daca in timp ai fi strans dovezi, asa oricine poate afirma orice, diferenta o fac probele. Eu am avut probleme asemanatoare cu copilul cel mare, insa la scoala, si am realizat dupa cateva discutii cu directoarea, ca nu voi schimba nimic, cata vreme am de-a face cu persoane atat de obtuze. Am ales sa-l mut si, de doi ani, ma felicit zilnic pt.decizia luata. |
N-am gasit alternativa viabila la inceputul anului...acum numar zilele..mai avem 1 luna si jumatate si terminam gradinita...
Asta=i motivul pt care nu vreau sa fie penalizata financiar sau data afara educatoarea.E tanara si are liceul de specialitate ( studenta acum) : DIRECTOAREA.
Dpmdv directoarea a creat majoritatea problemelor ...lipsa de respect...infatuarea ca are postul la 32 de ani...una dintre cele mai vestite gradinite din Brasov...si s-a ajuns rapid la dictatura ingrijitoarelor care " le invata" ( cu acordul tacit al directoarei) vechile metode pe noile educatoare.
pinkie_pie spune:
Fara probe solide nu poti face mare lucru. De asemenea, singura, fara sustinerea altor parinti.
Nu vreau sa te influentez dar, daca tot sunteti pe final, mai bine lasi lucrurile asa. Stii proverbul acela''cu o floare nu se face primavara'', cam asta e situatia, un singur nemultumit, fara probe, ele pot sa bage la inaintare si faza ca voi ati terminat gradi si vrei acum doar sa te razbuni etc...
Spui ca nu ai dori sa i se ia din salariu educatoarei, atunci cam ce masuri ai dori, ca nu inteleg.
Pe o reclamatie la institutiile enumerate de tine, respectiv inspectorat si minister, nu se pot lua decat masuri disciplinare, adica mustrare, avertisment, taierea din salariu si desfacerea contractului de munca. Iti dai seama ca nu poate fi data afara decat pt.fapte f.grave si dovedite.
Vrei sa o sperii? De vreme ce te-a avertizat ca poti s-o reclami ca nu ai probe, inseamna ca nu s-a speriat prea tare.
Daca intentia ta e ca pe viitor sa nu se mai repete incidentele acolo, tot prin masurile astea disciplinare pot fi constientizate persoanele in cauza, daca de vorba buna nu inteleg.
Masurile disciplinare le va stabili institutia pe care o sesizezi, nu reclamantul(adica tu). Deci daca se decide sa-i diminueze salariul, nu poti sa spui tu, stai ca nu-mi convine. Ei decid in functie de gravitatea faptelor.
Insa, ma repet, fara dovezi nu se poate face nimic. Gandeste-te ca asa oricine ar putea sa sustina orice, va fi crezut doar cel care isi poate proba sustinerile.
mari9 spune:
Modul educational de tip ''ghestapovist'' este adanc impamantenit in aceste fiinte.Nu cred,de fapt cu certitudine pot spune, ca ele nu se vor schimba printr-o mustrare verbala sau taiere de salariu.Trebuie excluse din invatamant,daca nu chiar aduse in instanta si sa raspuda corespunzator faptelor.Sunt satula de genul asta de persoane care ''fac legea'',iar noi astia mai ''fraieri'' si cu mult bun simt sa tremuram in fata lor.
Imi pare rau pt experientle triste prin care treceti si din pacate nu sunteti un caz izolat.Si, iarasi datorita tulburarior politice, se incurajeaza acest tip de comportament.
ileana spune:
citat din mesajul lui pinkie_pie Fara probe solide nu poti face mare lucru. De asemenea, singura, fara sustinerea altor parinti. Nu vreau sa te influentez dar, daca tot sunteti pe final, mai bine lasi lucrurile asa. Stii proverbul acela''cu o floare nu se face primavara'', cam asta e situatia, un singur nemultumit, fara probe, ele pot sa bage la inaintare si faza ca voi ati terminat gradi si vrei acum doar sa te razbuni etc... Spui ca nu ai dori sa i se ia din salariu educatoarei, atunci cam ce masuri ai dori, ca nu inteleg. Pe o reclamatie la institutiile enumerate de tine, respectiv inspectorat si minister, nu se pot lua decat masuri disciplinare, adica mustrare, avertisment, taierea din salariu si desfacerea contractului de munca. Iti dai seama ca nu poate fi data afara decat pt.fapte f.grave si dovedite. Vrei sa o sperii? De vreme ce te-a avertizat ca poti s-o reclami ca nu ai probe, inseamna ca nu s-a speriat prea tare. Daca intentia ta e ca pe viitor sa nu se mai repete incidentele acolo, tot prin masurile astea disciplinare pot fi constientizate persoanele in cauza, daca de vorba buna nu inteleg. Masurile disciplinare le va stabili institutia pe care o sesizezi, nu reclamantul(adica tu). Deci daca se decide sa-i diminueze salariul, nu poti sa spui tu, stai ca nu-mi convine. Ei decid in functie de gravitatea faptelor. Insa, ma repet, fara dovezi nu se poate face nimic. Gandeste-te ca asa oricine ar putea sa sustina orice, va fi crezut doar cel care isi poate proba sustinerile. |
Vreau sa le oblige, atat pe Directoare cat si pe "Frauri" SA-SI REVIZUIASCA : COMPORTAMENTUL, ATITUDINEA sa devina RESPONSABILE si sa-si reciteasca macar cursurile de psiho-pedagogie, daca nu le pot obliga sa sustina o evaluarea pe tema asta......vreau mult...nu-i asa?
Dovezi: copilul are capul spart...am consultla generalist cu trimitere la pediatru...de unde am trimitere la neurochirurgie...si toate retetele /recomandarile aferente ingrijirii...
Am depus "sesizarea" la Inspectorat....
Ca sa fie coplet am aflat ca educatoarea in cauza urmeaza sa sustina "test" pt. clasa 0, exact la scoala unde ne-am inscris noi...iar acolo o sa fie 2 clase!
RISC: 50%...
pinkie_pie spune:
Doamne fereste, sper sa nu aveti ghinionul sa picati chiar la ea!
Bineinteles ca in urma sesizarii, cel putin teoretic, ar trebui sa vina cineva la fata locului,sa vada despre ce e vorba. Acum, practic, nu stiu daca chiar va veni cineva sau vor rezolva de pe scaun.
Inteleg ca ai reclamat doar incidentul cu capul spart pt.care aveai dovezi. Eu ma refeream ca pt.celelalte aspecte(bruscat copii la masa, vocabular inadecvat) nu prea ai probe.
Depinde foarte mult si cui ii va fi repartizata plangerea ta, daca e parinte si el, daca e o pesoana intelegatoare...
In legatura cu responsabilizarea, eu cred ca, cel putin in cazul tau, tot prin masurile legale se poate face. Adica cred ca ''duamnele''ar intelege mai bine de frica(frica de destituire, de penalizare din salariu), cu vorba buna mai greu. Si nici nu cred ca are timp inspectorul care se va ocupa de cazul vostru sa stea la suete cu ele, sa le explice ca unui copilas unde au gresit si cum sa se comporte in viitor.
Poti cauta cu google ce masuri disciplinare se pot lua impotriva salariatilor in cazul unor abateri la locul de munca, cred ca le gasesti pe net.