Consiliere reclamatie neglijenta si iresponsabilit

Consiliere reclamatie neglijenta si iresponsabilit | Autor: ileana

Link direct la acest mesaj

Servus,

Dupa 6 luni "de tacere"in care am refuzat sa vad tot ceea ce se intampla in gradinita, sunt nevoita sa fac o reclamatie .
Pe scurt:
-copilul meu are capul spart cu o piatra , mare.
Nu am fost anuntata de educatoarea de pe schimb.
Asistenta gradinitei l-a spalat la chiuveta in baie, de sange, cu toate ca plaga are aprox. 2 cm.

...din discutia/cearta cu directoarea nu am nici macar speranta ca le-as putea responsabiliza...

Cadrul general in grupa /gradinita:

-in fiecare zi de scos in curte este cate un incident major.
-la masa copiii sunt loviti peste maini daca mananca doar paine
-sunt trasi de par ( de pe ceafa), tot la masa daca nu-s cuminti/nu mananca/comenteaza.
-sunt loviti/trasi de urechi de una dintre educatoare ( f tanara)
-ingrijitoarea vorbeste mizerabil.

Pe toate cele de mai sus ( in afara de episodul cu spart capul) am avut N discutii cu directoarea...
Din decembrie "am inghitit" toate intamplarile inerente intre copii nesupravegheati( lovituri, piedici, muscaturi), dar nu se mai poate.
As vrea sa fac o reclamatie.
Stie cineva unde si cum se mai poate face o reclamatie si sub ce forma? ( intreb in special in prisma ca Directoarea unei inst. scolare de Stat a devenit "STAT IN Stat "cu noua lege a invatamantului...)

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Intai trebuie sa mergi la medic (Medicolegal?) sa scoti hartie pt "cap spart". Apoi faci reclamatia si o duci la inspectoratul scolar de care apartine gradinita. Neaparat iei numar de inregistrare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Parca ai descris o zi la inchisoare...Oribil!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Reclamatia o poti face la Inspectoratul Scolar de care apartii sau direct la Ministerul Educatiei. Reclamatie scrisa, primesti numar de inregistrare si ei urmeaza sa investigheze acuzatiile.

Cei din Minister sunt extrem de sensibili la reclamatiile parintilor.

Nu lasa lucrurile asa!

Clasa a IV-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

Doamne! Nu-mi vine sa cred ce citesc!
Poti sa ne spui despre ce gradi e vorba, sau macar in ce sector e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Doar la Inspectoratul Scolar. Se primeste numar de inregistrare si veti primi raspuns scris oficial prin oficiul postal la adresa mentionata in reclamatie.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Multumesc pt raspunsuri.
Gradinita e in Brasov...

Ma poate ajuta cineva si cu "forma"reclamatiei?
Reclam pur si simplu neglijenta?( am asa mare dubiu ca nu fac altceva decat sa acumulez nervi...)
Am retetele de la medicul pediatru si de la un medic (alta specialitate) care a facut toaletarea plagii...
Trimiterea catre neurochirurgie...

La minister cum as putea sa fac reclamatia? (oare trimisa pe mail obtin vre-un rezultat?).

Mergi la inceput

Daca Inspectoratul, Ministerul au o adresa de mail, poti depune si asa reclamatia. Vei fi anuntata(de obicei intr-0 zi, doua) care e nr. de inregistrare al sesizarii. In ultimii ani am avut vreo 3 reclamatii la diverse institutii(OPC, Primarie) si pot sa-ti spun ca au fost f.prompti si sesizarile mi-au fost solutionate favorabil.Eu prefer varianta cu mail-ul.
Acum, despre forma reclamatiei, nu exista o forma tip, poti sa povestesti cu cuvintele tale ce s-a intamplat, ce anume le reprosezi si caror persoane(cu nume, prenume). Daca ai acte medicale, cu atat mai bine, le scanezi si le atasezi la sesizare. Nu trebuie sa fie excesiv de lunga, mai bine scurt si la obiect, parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

La Inspectorat o duc , luni, personal ( astazi erau in nu stiu ce actiune...nu era nimeni...portarul)
Nu-mi pare suficient Inspectoratul .Din acest motiv mai vroiam pe cineva.

La "forma", clar o sa fiu scurta si la obiect, dar eu o sa-i acuz de neglijenta ,pt incident, dar nu-i suficient pt ce se intampla in gradinita...

Mergi la inceput

Cum adica nu e suficient? Pai cam ce ar fi trebuit sa se intample ca sa fie suficient? Sau crezi ca nu vor lua masuri? Eu cred ca se vor lua, am observat ca autoritatile, in ultimii ani au devenit mai sensibile la astfel de probleme, in care sunt implicati copii si cadre didactice. Acum depinde si ce doresti tu. Daca vrei sa tragi la raspundere penala sau civila persoanele implicate, inclusiv parintii copilului care l-a lovit pe al tau cu piatra in cap(aceste aspecte n-au nicio legatura cu sesizarea la inspectorat, pe sesizarea aceasta se pot lua numai masuri disciplinare prevazute in Codul Muncii), atunci ia legatura cu un avocat si mergeti la instanta si la politie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui pinkie_pie

Cum adica nu e suficient? tunci ia legatura cu un avocat si mergeti la instanta si la politie.

Adica neglijenta poate justifica capul spart dar nu si bataia din cantina. Nu pot spune "de neglijenta ce e, tanti educatoarea mi-a batut copilul peste maini" decat daca vreau sa reiasa "si a uitat sa dea si la picioare"

Mergi la inceput